Elkezdődött! Készülnek a bankok a tranzakciós adóra

2012-10-04
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A tranzakciós adó januári bevezetése 0,1%-kal megnöveli az összes átutalás és csoportos beszedési megbízás, illetve pénzfelvétel költségét. (Tegnap írtam arról, hogyan tudod kikerülni ezt az adót, ha céged van, olvasd el itt: //kiszamolo.hu/megusztad-a-tranzakcios-adot/)

A banki hirdetményeket böngészve már most láthatjuk, hogy a bankok kezdenek felkészülni a jövőre, az első ilyen hirdetmény az Unicredité, amelyik fizetőssé tett eddig ingyenes szolgáltatásokat.

Október 15.-étől (azaz kevesebb, mint két hét múlva) az Unicredit Bónusz számlája az ingyenes netes utalások helyett bevezeti a 128 forintos bankon kívüli díjat, az ingyenes csoportos beszedési megbízás 40 forint, az állandó átutalás 70 forint lesz. A két ingyenes pénzfelvétel bármely automatából egyre csökken.

Ő csak az első fecske a sorban, hamarosan várhatjuk a többi hirdetmény változását is.

Fontos, hogy mostantól az év végéig figyeld a bankok weboldalain az aktuális hirdetményeket hetente-két hetente, mert érhetnek kellemetlen meglepetések, ha valamit még mindig ingyenesnek gondolsz, pedig már régen nem az.

Több banknál az egy éven belüli számlazárásnak komoly költsége van (például K&H Bank 5.667 Ft), ahogy a számlacsomagok közötti váltás is 2-5 ezer forintba kerül. Ezért lehet, hogy most érdemes kivárni a számlacsomag váltásokkal, amíg az összes bank ki nem jön a jövőre szánt díjszabásával.

(Mielőtt elkezdenéd szidni az Unicreditet, az adó csak egy részét terhelte tovább. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy egy ekkora adóterhet a bankok le fognak nyelni, főleg az elmúlt pár év veszteségei után. A bankok elmúlt éveiről itt írtam: //kiszamolo.hu/a-bankok-helyzete-magyarorszagon/ )

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram