Erste Privilegium 2.0

Itt az Erste Privilegium utódja, a Privilegium 2.0 díjcsomag, ami három évig érvényes. Nem egy nagy eresztés, de nem is annyira rossz, ha legalább 150 ezer forint érkezik a számládra. Ekkor nincs havi díj és csak a tranzakciós adót számítják fel a netes utalásokra. A kártya kibocsátási díja nulla forint, de nem biztos, hogy nincs éves díja. (Nem volt kedvem előtúrni a bankkártya-hirdetményt is, amiből ez kiderülne.)

Ezt a csomagot is csak olyan kérheti, akinek nem volt Erste bankszámlája az elmúlt 3 hónapban és ezt is csak ügynöknél lehet kötni.

További infók erre.

Köszönjük a hírt Gabinak.

Share

51 hozzászólás

 • vViktor
  Akkor el kell menni 3 hónap CIB Ecora… francnak kell állandóan büntetni a hűséges, évek óta alig fizető ügyfelet :-))
 • Péter
  Jobb, mint a bankszámlák többsége. Én szintén az ERSTE-nél vagyok, Kolléga Plusz számlacsomagban, az is elég jó ajánlat. Most már mondjuk egyre inkább átállok a Revolutra, legalábbis a napi pénzügyek intézése terén.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Egyelőre nem kell váltani: a sima Privilégiumot meghosszabbították 2020. március 1-jéig.
 • naa
  Ez komoly, hogy még mindig van tranzakciós adó magánszámlára??? Nem az volt, hogy éves 800 forint és készpassz?
  Ha a 800 forint évente, az OK, hiszen az semmi, de ha van olyan bank/számlacsomag, amelyik még mindig felszámolja a 0.3%, 0.6% max 6000 Ft/tranzakciót, az nagy ívben kerülendő.
  Ha ez ilyen, akkor nagy ívben kerülendő, szerintem.
 • kritizátor
  Péter!

  Én is ERSTE-nél vagyok, Kolléga Plusz-os, a Revolutra a héten tértem át.
  Ha feltöltök a Revolutra az is pénzbe kerül, igaz?

 • LG
  Most lattam az aktualis hirdetmenyben, hogy az aktualis Privilegium (S/M/L) kondiciokat iden szeptember helyett 2020 marciusig meghosszabbitottak. Akinek ilyen szamlaja van, annak hasznos lehet.
 • Erste ugyfel
  A jelenlegi privilegium L csomagok megszunnek, vagy a fel/egy eves hosszabbitgatasok meg mindig folytatodnak?
 • Lala
  Azt honnan tudja egy bank, hogy éppen jövedelem érkezett? Mondjuk ha én utalok a feleségemnek vagy az albérlő utalása érkezik? Feleségem még gyesen tehát csak a gyes jön neki meg a családi pótlék illetve albérletből jön bevétele.
 • Gabi
  Azt meg hozza kell tenni, hogy a Privilegiumot meg ismet meghosszabbitottak, jovo marcius az uj lejarati ido, ugyhogy nem kell olyan nagyon rohanni szerencsere.
 • vViktor
  A régi Privilégium csomagok 2020 március 1-ig játszanak.
  Az újakban viszont változás, hogy a tranzakciós adót fizetni kell! “A +(0,3% max. 6 000 Ft) díjrész az átutalt összeg 20 000 Ft feletti részére kerül felszámításra”
 • headset
  “csak ügynöknél lehet kötni”

  Online regisztráció után bankfiókban lehet szerződni.

  erstepartner.hu/hu/erste-szamlanyitas-folyamata

 • SistergŐŐŐ
  OFF Topic

  Van egy kissebb pozicióm TBSZ-en(KBC) egy európai R.E.I.T.-ből az amsterdami tőzsdéről. Kaptam osztalékot, de levontak belőle 30%-ot 2 tételben.
  Miért?
  Tudtommal csak 15% az osztalékadó Hollandiában…

 • Dani2
  OTP Smart csomag se rossz, 0 forint havidíj, de kérek egy 315 forintos SMS csomagot (ingyen kapom az sms-eket), mert gyakran belépek a netbankba, és sok sms-t kapok a vásárlások után.
 • Ildikó70
  Melyik az a kolléga plusz számlacsomag és mik a feltételek? Nekünk most fog megszűnni majd a privilégium számlánk és ha nem muszáj bankot nem váltanánk. Köszönöm!
 • a2319
  500k havi bevétel és 100k havi kártyás költés mellett K&H prémiumot ajánlom. Ingyenes számlavezetés, ingyenes aranykártya, 30 ingyen utalás/hó csak tranzakciós kts van, ingyen world hitelkártya, stb. nézzétek meg ha a feltételek teljesülnek.
 • kárászzsóka

  Revolut jó, nekem is van, arra azonban figyelj, hogy itt-ott nem fogadják el külföldi kártya lévén (pl. az egyik mobilszolgáltató sem!).

 • Delta
  De miért kell ügynöknél kötni?
  Kimélni akarják a fiókban dolgozókat?
 • Kiszamolo
  Delta, azért hogy ne kannibalizálják a saját potenciális ügyfeleket, akik már maguktól betévedtek egy Erste fiókba.

  Azokat akarják behozni, akik egyébként nem Erste számlát választottak volna.

  Az ügynök sem csinál mást, csak rögzít és beküld egy Erste fiókba. A kezitcsókolom pont ugyanannyit fog dolgozni a számlanyitással a fiókban.

 • Kiszamolo
  Lala, abból, hogy oda van írva a közleménybe, hogy munkabér, jövedelem, nyugdíj stb.

  Van, ahol nem nézik, mi jön, csak jöjjön valami, van ahol csak munkabért/jövedelmet fogadnak el. Van, ahol a pénztári befizetés is jó, van, ahol csak az utalás.

 • mtxagent
  Delta, plusz ne adj Isten, rá tudnak sózni az ügynökök egy-két olyan dolgot is az ügyfélre, amit eredetileg nem is akartak.
 • akosh
  Nem három hónapra kell CIB Ecora váltani, hanem két évre, mivel addig garantáltan ingyenes, tranzakciós adó sincs az utalásokra – ha a megfelelő helyen kezdi el intézni az ember a szerződéskötést. Hátránya egyedül a netbank, az új internetes felületen (sem a mobilalkalmazásban) még mindig nem lehet csoportos beszedést és állandó átutalást beállítani, meg kivonatot letölteni – ezekre marad az ősöreg java alapú program. De szóljatok, ha csak én keresem rossz helyen a kivonatokat!
 • headset
  Az ingyenes Visa Electron és Maestro kártya kedvezmény csak az első évben érvényes. Utána a 5.159 Ft / év.

  Az internetes vásárlásról (2000 Ft felett) értesítő SMS-ek ingyenesek.

  A 20 ezer forint alatti utalásokra nem számítanak fel tranzakciós adót (ingyenesek) és a kondíciókban ezek számára vonatkozóan nincs korlátozás.

  6 hónapon belüli számlamegszüntetés 5.273 Ft. Kedvezményezett megnevezése 1.244 Ft

  Fedezethiány miatt nem teljesített forint eseti és állandó átutalás 536 Ft / tétel.

  A 150 ezer forint átutalás csak jövedelem vagy nyugdíj lehet. Ha ez nem teljesül, a havidíj 2990 Ft és a hónap minden utalására visszamenőleg teljes díjat számolnak.

  A jelenlegi állás szerint a számla 2022. március 1-én Bázissá változik.

  Korábban szó volt róla, hogy mit kezdjen a rengeteg érmével aki pl. 100-200 forintosokat elrakva takarékoskodik. Erste ügyfelek számára az átváltási díj csak 1,584%.

 • Kiszamolo
  headset, köszi a kutakodást. Akkor ez már nem is akkora truváj, hasonló ajánlat van egy csomó a piacon.
 • Imi1105
  Azért a Gránit Bajnok csomagját még mindig nem veri, ahogy számolgatom.
 • Ivan Olsen
  Ezt hol olvastad?
 • Péter
  @kritizátor Teljesen díjmentes minden a Revoluton, a feltöltés is az, hiszen kártyás vásárlásnak minősül.

  @Ildikó70 Itt találsz infót a Kolléga Pluszról, évi 7 ezer Ft egyszeri díj van a dombornyomott kártyára, ezenfelül minden ingyenes (átutalás bankok között is, csoportos beszedés stb.). Viszont ha jól olvasom, 2019-től nem értékesítik :-O A meglévő ügyfelekkel ilyenkor mi van? gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId=%7B9B5A6819-6881-423B-B660-FB592542EA7E%7D

  @kárászzsóka Megvan azért az Erste kártyám is, meg van Curve is, de eddig nem futottam bele olyanba, hogy a Revolutot ne fogadták volna el. Biztos van ilyen, mert a Norwegian fedélzetén meg a dombornyomott Erstémet nem fogadták el, nem tudom, hogy mitől függ, hogy hol, ki, mit fogad el. Erre is jó egyébként a Revolut, Curve, Transferwise, vész esetén ott vannak, és ingyenes a fenntartás.

 • Dani
  Vicc,h itthon még mindig ott tartunk, hogy mi fizetünk a bankolásért. Főleg úgy, hogy voltunk már olyan korban 10 évvel ezelőtt amikor az ingyen bankolás nálunk is alappá vált. Aki abban az időben csináltatott a Citynél TOP számlacsomagot az mai napig a legjobban járt ( nekem is ez van és kincset ér ).
  Gyakorlatilag minden ingyenes rajta, semmiért nem kell fizetni, bárhonnan vehetek ki pénzt.
 • Szabolcs
  “a2319
  2019-07-12 at 10:30

  500k havi bevétel és 100k havi kártyás költés mellett K&H prémiumot ajánlom. Ingyenes számlavezetés, ingyenes aranykártya, 30 ingyen utalás/hó csak tranzakciós kts van, ingyen world hitelkártya, stb. nézzétek meg ha a feltételek teljesülnek.”

  Ez NEM egy jó ajánlat 500k+ jövedelem esetén. Trill továbbhárítása utalásnál??? 5 éve is volt alternatíva.

  Priv. L:
  Amúgy az erste velem így járt, mikor írták, hogy változnak a feltételek, akkor felmondtam. Ha sokan csináltuk, akkor lehet, rájöttek, hogy nem így kéne, és most mentik, ami menthető 🙂

  Igenis nézze át aki csak tudja 1-2 évente a számlakondíciókat, és váltson kegyetlenül. Hátha leszoknának az ilyenekről 🙂

 • Csocsesz
  Anno a Privilégium L csomagra is azt mondták a bankfiókban nekem, hogy a meglévő csomagomról nem térhetek át rá, csak új ügyfélre vonatkozik, és valamilyen szerződött partner ajánlásával lehet csak nyitni új ügyfélként is. Ekkor közöltem velük, hogy szeretném megszüntetni a folyószámlám, a hitelkártya elszámolási számlám, az értékpapírszámlám, leadnám a debit és credit kátyáimat. Amikor ezzel végzünk, húzok egy új sorszámot, és mint új ügyfél, szeretném mindezeket újra megnyitni, igényelni. Érdekes, hogy ezek után már nem volt probléma, hogy nem új ügyfél vagyok, és még a szerződött partner ajánlása sem kellett.
 • Csocsesz
  Anno a Privilégium L csomagra is azt mondták a bankfiókban nekem, hogy a meglévő csomagomról nem térhetek át rá, csak új ügyfélre vonatkozik, és valamilyen szerződött partner ajánlásával lehet csak nyitni új ügyfélként is. Ekkor közöltem velük, hogy szeretném megszüntetni a folyószámlám, a hitelkártya elszámolási számlám, az értékpapírszámlám, leadnám a debit és credit kátyáimat. Amikor ezzel végzünk, húzok egy új sorszámot, és mint új ügyfél, szeretném mindezeket újra megnyitni, igényelni. Érdekes, hogy ezek után már nem volt probléma, hogy nem új ügyfél vagyok, és még a szerződött partner ajánlása sem kellett
 • Karcsika
  Én is felmondtam a Privilégium L-t, az első negyedévben (2019Q1) ha jól emlékszem. Egyszerűen elegem volt abból, hogy mindig figyelni kellet, hogy meghosszabbítják vagy sem. Nem kell a felesleges bizonytalanság.

  Egyébként a kártyát jóval előbb visszaadtam, mint ahogy megszüntettem a számlát (hogy ne mondhassák, hogy még várniuk kell olyan terhelésre, amit pillanatnyilag nem látnak és ezért nem tudják rögtön zárni a számlát), de ez az előrelátás sem mentett meg attól, hogy pénzt húzzanak le rólam a számla megszűntetésekor. Mondjuk nem volt a világ, talán 2000 forint körül volt, ha jól emlékszem (ki kéne otthon keresni), de akkor is nagyon fájt és vigye el őket a fene (hirdetményben amúgy benne volt valahol).

  Átmentem Raiff Prémium Gold 2.0 csomagba és azóta minden jó. Amúgy a Privil L is jó volt, tehát nem mondom, hogy az Erste vagy Raiff jobb bank, nekem mindkettő jó (volt).

 • Attila
  @kritizátor

  TransferWise-nél, ha nem utalsz, hanem kártyáról (betéti vagy hitel) töltöd fel a számla egyenlegedet, levonnak bizonyos díjat. (1 millánál, kb. 4500 forinttel kell többet utalni.

 • sityak
  Péter
  “a Norwegian fedélzetén meg a dombornyomott Erstémet nem fogadták el, nem tudom, hogy mitől függ, hogy hol, ki, mit fogad el.”
  Ez az Erste hülyesége külföldi fizetés észlelésekor.
 • Indexkövető
  A CIB ECO-nak nincs riválisa, a Bankmonitoron keresztül megnyitva 2 évig ingyen utalás, ingyen bankkártya és 400 000 ingyenes kp felvét, ettől jobb nincs a piacon. Ha időd engedi, légyszi válaszolnál a Partnerbankkal kapcsolatos kérdésre, továbbra is ugyanolyan csapnivaló mint 2014-ben?
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : A friss kondíciós listában (már nem értékesített számlák díjai vagy hasonló nevűben).

  : Citi Topod biztos nincs, hiszen a citi összes magánügyfelét átvette az Erste. És már nem kötelező nekik az átvételkori kondíciókat tartani, mert lejárt a két év.

 • gertitorpee
  @SistergŐŐŐ
  Fogadok hogy abba futottál bele amibe én és amerikai piacon, pl NYSE vetted meg a REIT-et. Ebben az esetben nem részvényt, hanem ADR-t vettél, ahol osztalék utalásakor osztalékonként fix összeget vagy százalékot felszámít a közvetítő aki a holland tőzsdén adott osztalákot átváltja dollárra és jóváírja az ADR tulajdonosoknak. Vagy valami ilyesmi.

  A lényeg hogy a KBC-nél kb fél évvel ezelőtt még volt egy hiba és az ADR-hez kapcsolódó költségeket úgy tűntették fel mint levont adót. Ezek szerint azóta sem javították ki. Ha írsz nekik, meg tudják erősíteni.
  A rossz hír hogy ebben az esetben a 15%-osnak gondolt adóterhed az osztalékokon igazából 15% adó + 15% költség

 • Szabolcs
  Karcsika
  2019-07-12 at 13:40

  Én panaszt indítottam a lezárás miatt, mert fizettetni akartak velem is, holott kondíció-váltás esetén az ingyenes. De most már értem, miért érte meg nekik szívózni 🙂
  Nekem panasz ingyen volt, ők leveleztek papíron, postaköltsg + mnkadíj. És végül lezárták úgy, hogy ott sem voltam 🙂

 • SistergŐŐŐ

  Köszi, hogy válaszoltál.
  Én euróban fizettem a részvényekért és euróban kaptam az osztalékot is. Valamint a vásárláskor a visszaigazoló üzenetben is amszterdami tőzsde van írva.
  Ilyenkor mi van?
  Ebben az esetben is az általad vázolt történet futott le?
  Más esetleg?
 • gnorb
  valóban nem Citi Top Plus amióta átvettek, hanem Erste Top Plus. egyébként mindenben megegyezik, korlátlan készpénz felvétel, utalás, csoportos beszedés, bankkártya ingyen.
 • Ernő
  Ezek a havi 150e-500e min. bejövő utalás feltételek a prémium csomagokra még mindig… hihetetlen.
  Semelyik banknak sem kellenek vállalkozók és befektetők ügyfélnek?

  Van olyan normális csomag, ahol ezt ki lehet váltani azzal, hogy az ember év elején elutalja a havi minimum 12x-esét?

  Amúgy én is szinte már csak a Revolutot használom. Elegem volt abból, hogy egyenként könyvelgessem azt, hogy havonta 5 különféle mondvacsinált díjjal húznak le a magyar bankok. De azért kell egy rendes bank is mellé, mint backup.

  A magyar bankok felébredhetnének végre és csinálhatnának flatrate csomagokat amiben minden díj benne van. Ha így megy tovább, a finctech bankok le fogják tarolni a piacot.

  Off: Mikor fog már működni a fórum captcha Firefoxon? 🙂

 • Ivan Olsen
  Köszi szépen, meg is találtam:
  gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={DC8A7E29-B916-4B2E-9130-EC8A275E4A6F}

  A 2. pont.

 • Pénzemsincs
  A Rafi prémium még mindig ingyenes, ha lemondod az sms szolgáltatásokat és havonta érkezik minimum 400e rá.
  A bankkártya is ingyenes ha költesz 500e forintpt róla (MÁK-hoz befizetsz ennyit és meg is van).
  Korlátlan ingyenes utalásod is van, nincs díjja a csoportos beszedésnek sem.

  Igaz cserébe a mobil alkalmazásuk egy kalap szar.

 • Topulation

  Raiffeisen Premium csomagok esetén nem kell minden hónapban bejövő utalás, ha a számládon elegendő pénz van a hónap végén.
  Pl. Premium Gold 2.0 esetén:
  – a hónap utolsó munkanapján az Ügyfél Raiffeisen Banknál meglévő megtakarításainak összesített egyenlege minimum 8 millió Ft.

  raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking
  1.4.1-es pont

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisparos
  : A jelenlegi Privilégiumnál, a R. Pr. Goldnál és a CIB Econál sem kell a bejövő utalásnak jövedelemnek lennie. Bármi jó, így kielégül a feltétel, ha elsején átutaljuk az összeget Cetelem takarékszámlára, másodikán onnan vissza.

  Nekem az esetek többségében működik a CAPTCHA Firefoxon meg Waterfoxon.

 • DNA
  Igazából a pénzügyek 90%-ának intézésére nem kell rendes bankkártya, mióta a Revolutot forinttal is lehet tölteni, főleg hogy utalással is.
  Amit tudtommal nem lehet, ugye a fizetést rákapni (nem is lenne biztonságos még), meg a készpénzfelvétel nem tudom, hogy működik.
 • Deviáns
  Engem az Ersténél akartak rábeszélni valami prémium ügyfeles számlára. Számolgattam, éves szinten 15 000 Ft-al több díjat fizettem volna olyan plusz szolgáltatásokért, amiket igen kis valószínűséggel vennék igénybe. Maradtam szupernulla, amíg ki nem húzzák alólam. Vajon meddig lesz még?
 • Karcsika
  Szabolcs
  2019-07-12 at 15:22

  Én is reklamáltam (írásban is), de nem engedték el.

  Mondjuk én jóval a kondícióváltás előtt szüntettem meg a számlát (nem akartam az utolsó pillanatig várni, meg akkor volt időm ilyesmit intézni).

  Illetve magam intéztem mindent, nem „átvittem” a számlám másik bankhoz, csak megszüntettem, ami náluk volt.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Revolutot csak drága nemzetközi utalással lehet tölteni a kártyán kívül. A készpénzfelvétel kitűnően működik. Havi 75000 Ft a limit. Ha eléteszel egy Curve kártyát, akkor ez többszörözhető.
 • V
  ugyanebbe az ERSTE “premium ugyfeles” csapdaba estunk, anno hitelfelvetelkor kitalaltak hogy ez kell a kedvezmenyes THM-hez, megnyitottuk aztan a hitel intezes alatt kiderult hogy megsem kell, eleg havi 350k fix bejovo. Onnan mar nem volt visszaut maradt a szamlacsomag havi kb 1400-ert plusz figyelni hogy minden honapban meglegyen a 600k bejovo kulonben a havidij 10ezer! forint. No comment. Gondoltam ok akkor ennyit meger hogy van egy kapcsolattartonk, volt benne lakasbizti meg auto assistance stb… Ezeket szepen lassan kivettek a csomagbol es a szemelyes kontakt elment a cegtol, azota nincs privatbankar a fiokban es erre hivatkozva megszuntetni sem tudjuk a csomagot. Kulfoldon elve problemas intezni is, inkabb hagyom egyelore. Ha Magyarorszagon laknank tuti mennek MNB-hez vele meg jarnek a fiokba es addig vernem az asztalt mig helyre nem teszik a dolgot. Kutya banda, ERSTE
 • Szabolcs
  Karcsika
  2019-07-16 at 10:25

  Én is csak megszüntettem, kártyám sem volt hozzá, és sokat nem is kellett mókolnom vele, mert gyakorlatilag csak azért volt, hogy legyen vmi a Rafi Gold mellett, ha azt vmiért megszüntetik. De ez szűnt meg előbb, és az ÁSZF módosítás miatt mindig jogod van elállni, ingyen. Ezt nem akarták, és elvi alapon nem hagytam, nem az a 2-3e Ft a sok…