eSIM a Vodafone-nál is

Hosszú késlekedés után, itthon másodikként a Vodafone is bevezette az eSIM lehetőségét az előfizetőinek.

Az eSIM leegyszerűsítve egy virtuális SIM kártya, ahol a fizikai plasztikkártyát egy kóddal helyettesítik az erre alkalmas készülékekben.

Egyre több telefon és okosóra működött és működik eSIM-mel, de eddig csak a Telekom előfizetéses csomagjai mellé lehetett igényelni eSIM-et.

Mostantól a Vodafone ügyfelei is kérhetik a szolgáltatást és szemben a Telekommal, feltöltőkártyás (prepaid) előfizetéssel is működik.

Kérhető személyesen az üzletekben (fél órát vesz igénybe a művelet az egyik eladó szerint) vagy a központi számon is lehet érdeklődni ebben az ügyben. Az árát elfelejtettem megkérdezni, de egyszeri 2.500 forintról pletykálnak, hogy annyit kérnek az átállásért.

Ha eSIM képes okosórád vagy mobilod van, most már tudod használni, maximum egy számhordozást kell kérned előtte a Vodafone-hoz.

Share

29 hozzászólás

 • Copywriter
  Akkor sem mennék Vodafone-hoz, ha fizetnének érte. Egész jól elvoltam a UPC interneteddel, mire megvette a Vodafone, azóta ugyanazon a helyen lakva szakad az internet, véletlenszerűen belassul, és amikor pár napja felhívtam az ügyfélszolgálatot, a kiscsaj azt mondta, hogy ha “megnézi az Úr”, amitől majdnem eldobtam a telefont. Az egy dolog, hogy nagyon nem modern szavakat használt, de sajnos még elkezdett távközlési mérnököt is játszani a telefonban, miután látni vélt, hogy “hullámzik az internet” nálam. Gondolom az adatforgalmi grafikont látta, amúgy az internet fél nap után magától megjavult, nem hullámzott semmi.
 • Silhouette
  “(fél órát vesz igénybe a művelet az egyik eladó szerint)”

  Egy fél napot meg, hogy az ügyintézőhöz eljuss 😀 😀 😀

 • Zsolt
  Ha jól olvastam az e-sim és multisim nem ugyanaz. Akkor új számom lenne, ha kérek e-simet? Az lenne a jó ha 1 telefonszám és 2 készülék (okosóra és a telefon)
 • Zsolt
  Telenornál van multisim is. Vodafonenál nincs? Így nem sok értelme van. (Multisim = 1 szám és 2 készülék = okosóra és a telefon)

  De, van értelme. A céges telód mondjuk Iphone, jó lenne egy privát szám is, de abba csak eSIM-et tudsz tenni második kártyának. Elmész futni, az órádban eSIM van, csak átirányítod a bejövő hívásokat az órádra és így tovább.

  Egyre több gyártó nyomja az eSIM-et, csak éppen a szolgáltatók tojtak rá. Bezzeg a Vodafone is veregette a saját vállát eddig, hogy hány tonna műanyagot spórolt meg azzal, hogy fele akkora lett a SIM kártya, mint addig. eSIM-mel le is nullázhatta volna a műanyagot a felezés helyett, de eddig valamiért nem adtak. Pedig már nagyon sok éve létezik.

 • Gergő
  én a mobil hálózatukat szeretem, azért az nagyon más technológia mint az otthoni internet
  a T-nél sokkal olcsóbbak, és lefedettségben meg ugyanolyan jók
  otthoni internetben meg van a digi, meg vannak a többiek 🙂
 • Andriska
  @Gergő nekem van Telekom és Voda mobil előfizetésem is és azt tapasztalom, hogy a Voda nagyon sok helyen használhatatlan telefonálásra, és nem az erdő közepéről beszélek, hanem nagyvárosi környezetről. Ezeken a helyeken a Telekom kártya hibátlan. Árban mondjuk tényleg jobb a Voda (bár ez meg flotta-függő)
 • Dobi
  Azért most lett eSIM a Vodafone-nál, mert modt sikerült egy drasztikus IT-fejlesztést megcsinálni, ami ezt lehetővé teszi. Nem tojtak rá, csak mögé kell tenni az IT-t is. Mondjuk, a fejlesztés miatt van is gond még az ügyfélszolgálattal, de dolgoznak a javuláson nagyon 🙂

  Miért, az elmúlt hat évben mit csináltak, ha nem fejlesztettek?

 • DontPanic
  Aki ért hozzá… segítene?

  Van 1 céges (Telenor) és 1 privát (Voda) számom, külön telefonokban (a céges új iphone a privát régebbi iphone). Egyiket sem akarom megváltoztatni.
  iOS-t szeretném megtartani (android dual sim telefonok nem opció).

  Mivel nem szeretek 2 telefont magamnál hordani, ezzel az esim-mes megoldással meg lehetne-e oldani, hogy a céges telefonomra mint esim “aktiváltatom” a privát számomat és ha azon keres valaki, akkor cégesen csörög ki, mintha át lenne oda irányítva?

  Előre is köszönöm.

  olyan Iphone kell, amelyikben van egy fizikai SIM és egy eSIM. (Ha új a céges telefon, akkor nagy eséllyel olyan, de én nem vagyok otthon Iphoneban.) A voda kártyádat eSIM-mé teszed, aktiválod és máris csörög a céges telefonodon.

 • HNR
  Telenorról tudja esetleg valaki bennfentes, hogy a nagy nekibuzdulás után mikortól lesz végre nálunk is esim?
 • Dobi
  “Miért, az elmúlt hat évben mit csináltak, ha nem fejlesztettek?”

  Fejlesztettek. Nem ezt, nem igy, mást. Nem ezen volt a fókusz, valószinűleg.

  Értem, hogy neked, kivülállónak ez teljesen adekvát kérdés, de a kérdés alapján azt gondolom, halvány fogalmad sincs egy ilyen és ekkora cég működéséről. Ami nem baj, csak ha valamihez nem értünk, akkor legyünk kellően visszafogottak Hat év (miért pont hat?) alatt elképesztően sok változásra kell reagálnia egy jellegéből adódóan relative rugalmatlan szervezetnek. És ezek között prioritásokat kell felállitani, ahhoz erőforrást odatenni, stb., stb…. Volt és van ott elég feladat, ennél komolyabbak is, amik megoldásra várnak…

  Dobi, hány éve is létezik az eSIM? Hány termék jött már ki, amelyik csak eSIM-et vagy eSIM-et is használ?

  Igazad van, nagy ívben letojom, hogy ha a Vodának még a számlázóprogramja is romokban hever és a jogi osztálya öt éve nem képes összerakni egy értelmes ÁSZF-et és ez nekik nagyobb baj, mint hogy nincs eSIM.

  Attól ez még az ő szegénységi bizonyítványuk, azért akkora hanyattesés nem lehetett megcsinálni.

 • GrandMasterB
  Telenor 2021-ben tervezi bevezetni.
  hwsw.hu/daralo/63173/telenor-business-esim-sim-iphone-galaxy-fold-tajekoztato.html
 • Petike
  : pedig volt itt is pár pancser, amelyik abban látta a [ostoba politikai jelző moderálva] szabadságharcát, hogy nem vette igénybe az internetköltségek eltörlését az otthoni oktatás alatt.
 • SharkRider
  Céges telónál kis százalékban lehet probléma, nem jellemző de azért nézd meg, ne legyen szolgáltató függő a telefon, illetve néhány biztonságra figyelmes cég külön házirendet tesz a telefonra és szabályozza mit lehet.
  Azt nem tudja valaki, ha ellopják a telefont és eSim volt benne, akkor ugyanazt a számot megtarthatom ugye ha a szolgáltató ad új eSimet?
 • vodi

  A Vodafone most a számlázórendszerét cserélte le, annak nem sok köze van az eSIM technikai hátteréhez.
  És azért van gond az ügyfélszolgálattal meg a számlázással, mert óccó indiaiakkal dolgoztattak, akik évek alatt nem voltak képesek elvégezni a munkát, de mivel ezt senki nem merte bevallani, ezért élesbe mentek, csak éppen nem működött semmi. Persze ezt kifelé “utolsó simítások”-nak adták el, de azért szerintem a NAV/NHK/GVH/NFH hamarosan meg ejnye-bejnyézi őket pár milliárdra.
 • Alfa
  : a számlázórendszernek mindenhez (is) köze van.
  Az eSIM saccra vagy 5-10 folyamatban kapcsolodik a számlázórendszerhez.
  De pont nem érdekelne engem se semmilyen kifogás, valós multis-telkós tapasztalattal azt mondom max fél év implementálni.
 • dpiet

  Már hogy ne lenne köze a számlázó rendszernek az eSIMhez?
  A számlázó rendszer többek között a SIM(eSIM) egyedi azonosítója alapján árazza be a hívásokat pl.
  Ha egy dinamikusan generálódó(eSIM) azonosítót kell kezelni, az jóval bonyolultabb, mint egy előre legyártott SIM szállítmány adatait értékesítés előtt tömegesen felvinni a rendszerbe. De a pontos folyamati megoldást nem ismerem


  A Telekom 2018ban vezette be az eSIMet, ha belekalkuláljuk, hogy a Vodának 3 év kellett hozzá miután kijött a Telekom a piacra, akkor simán lehet, hogy 2015ben kezdett el mozgolódni ezen a Telekom, így kijön a 6 év a Vodánál is.
  Persze lehet más a prioritás, a Voda pl prepaideseknek is elérhetővé tette, míg a Telekom csak postpaid esetén alkalmazza a mai napig. DE ügyfél szemszögéből hiányoznak a modern megoldások.

 • Belavoltam
  ha teged az a havi 3-4000 Ft huzott ki a godorbol, akkor reszvetem. Ha meg teged nem vagott haza a jarvanyhelyzet, es megis igenybe vetted, az meg a te szegenysegi es pitianersegi bizonyitvanyod.
 • Grza

  “én a mobil hálózatukat szeretem […] a T-nél sokkal olcsóbbak”

  Mégis HOL olcsóbbak a T- nél???
  Korlátlan net:
  RED lassított csoda 11e, sima RED 15e/hó…
  T: 9200, a multisimes, amihez 3 korlátlan SIM-et adnak (ergo 3 telefonba is teheted) 12e, ami annyi mint az olcsóbbik RED. Ami nyamvadt 10MBitet tud…

  Jó, oké, a RED emellé korlátlan beszédet is ad, akkor 15e/17e a T.
  Na de magentával már le is megy a RED ára alá még így is (30% kedvezmény – 10500/12500), és cserébe sokkal többet ad…

  Újra kérdem: hogy lenne már olcsóbb???

 • Grza

  Konkréntan az Telekom Otthoni Net+TV+3 mobil előfizetés, amiből 1S+korlátlan Net+, a másik M+4GB, a harmadik korlátlan beszéd+4GB együtt OLCSÓBB mint 2 RED, az otthoni net+tv nélkül….
  És ez együtt sokkal többet ad… (5 SIM, ebből 3 korlátlan nettel…)
 • Jozsfm
  Sziasztok!

  Probálta már valaki az eSIM-re váltást? Működik?
  Mert az eddigiekből kiindulva félek átváltani 🙂

 • expect

  Azt elmagyaráznád, hogy ha vkinek egy előfizetés kell, akkor miért releváns, hogy mennyibe kerül több előfizetés együtt? 🙂 (Egyébként kétlem, hogy a vodánál nincs kedvezmény több szolgáltatásra/előfizetésre)
 • Jóska Pista
  eSIM hátránya, hogy nem tudod egyszerűen cserélgetni készülékek között, mint a fizikai SIM kártyát.
  Pl. meghal a mobil. Régen ilyenkor áttetted a kártyát egy másik készülékbe, pár perc múlva működött a mobilbank, stb.
 • Jóska Pista
  És persze nem csak iPhone létezik eSIM-mel.
  Samsung Galaxy S három generáció óta, Note 20, mindhárom Fold, az összes Flip,
  Google Pixel 3 vagy négy generáció óta,
  Huawey is egy pár.
  Csak amiről én tudok.
 • V
  ha meghal a mobil eloveszed a fiokbol a QR kodot es beimportalod a masik keszulekbe. Sot, ezt akkor is megteheted ha elhagytad, elmerult a Balatonon vizibiciklizve, vagy kiesett a vonatbol a telefonod vagy barmi miatt nem tudsz mar hozzaferni a regihez. Hiszen nem kell a regibol kivenni a fizikai SIM-et es a szolgaltatotol sem kell ujat kerni.
 • GrandMasterB
  “A Vodafone 5 GB díjmentes adatkeretet biztosít, amit minden lakossági havidíjas és feltöltőkártyás, illetve üzleti (egyéni vállalkozói és kisvállalati) előfizetés esetében aktivál a szolgáltató. Az adatkeretet szeptember 19-én éjfélig lehet majd felhasználni.”
  (itcafe.hu/hir/vodafone_ot_giga_ingyen.html)
 • Vladislav
  FYI: ha nem vesztetted el a regi SIM-ed, akkor ingyenes a valtas elvileg.

  Forras:
  vodafone.hu/esim
  “Az eSIM díjmentes. Minden esetben igaz ez?
  Díjmentesen elérhető az eSIM szolgáltatás új ügyfeleink és fizikai SIM-mel rendelkező meglévő ügyfeleink számára. A SIM kártya cseredíjak (lopás/vesztés/telefonszám csere igény esetén) megegyeznek a hagyományos SIM díjaival.”

 • Senkise
  Én ráugrottam és kértem volna a cégesemre, a Voda azt a tájékoztatást adta, hogy perpillanat csak a lakossági ügyfeleknek elérhető és mivel ott sem működik rendesen, nem merik még “ráengedni” az üzleti ügyfelekre. Paff…
 • KG
  [OFF]

  Milyen internetet ajánlanátok olyan helyre munkához, ahol nincs lehetőség vezetékes netre? Műholdasak közül a Bigblu volt eddig, az az utóbbi időben nagyon lassú volt már, most Vodafone HomeNet+ van, ami alapvetően egész gyors lenne, csak gondolom mivel sokan ezt használják a környéken (Győr mellett), emiatt kb. 07:00-22:00 között ez is meglehetősen lassú.

 • Szakértő

  Iphone-osoknak ! Kettős Sim kártya használata eSIM-mel leírás az Apple Support-tól itt: support.apple.com/hu-hu/HT209044

  A leírás nem tér ki arra, hogy mely iPhone-ok “újabbak” mint az XR. Azt itt lehet megnézni: en.wikipedia.org/wiki/List_of_iOS_and_iPadOS_devices