Étkezés kevés pénzből

2019-11-06
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Néhány napja futott nagyot egy Reddit bejegyzés. Egy munkanélkülivé vált lány kért segítséget, mert kényszerből olcsón étkezett, viszont roppant egészségtelenül. A sok kenyér, tészta és rizs, majonézes szendvics és társai biztos belépők az elhízáshoz és az egészségügyi problémákhoz.

A gondja nem egyedi, nagyon sokan kénytelenek kevés pénzből kihozni az étkezésüket s ennek gyakori eredménye a súlyos elhízás és az ezzel járó egészségügyi gondok.

Pedig egészségesen étkezni nem csak sok pénzből és sok időáldozat mellett lehet, mindössze szervezés, odafigyelés és tudatosság kérdése ez sok esetben. Majonézes fehér kenyér vagy vietnami zacskós leves helyett vehetsz zöldségköretet vagy zabpelyhet is, ugyanúgy jól laksz vele, csak nem leszel tőle elhízott néhány héten belül.

Ha te is hasonló cipőben jársz, érdemes utánaolvasni, hogyan tudsz alacsony költséggel egészségesen és változatosan jóllakni. Ha beszélsz angolul, a Budgetbytes egy ismert oldal, de rákeresve az eat cheap and healthy kifejezésre sok forrást találsz. Sok helyen megadják az ételek árát (persze jellemzően amerikai viszonylatban, de viszonyítási alapnak azért jó) és az elkészítés idejét is.

Magyarul keress rá az egészséges és olcsó ételekre vagy hasonló kifejezésre. (Ha tudsz valami igazán jó magyar forrást, írd meg a hozzászólásokban, én nem találtam.)

Az egészséged megőrzése a legjobb befektetés anyagilag, itt írtam arról, hogy az egészségedre fordított minden forint bőségesen megtérül a kisebb orvosi számlák miatt:

Extra nyugdíjmegtakarítás

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram