Figyelj oda, mire mondasz igent

2017-08-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Véletlenül botlottam bele a hirdetménybe, miszerint újabb magyar bank vezette be augusztus elsejétől azt a "kényelmi szolgáltatást", hogy csúnyán lehúz az úgynevezett Dynamic Currency Conversion lehetőséggel.

Ennek lényege, ha devizában fizetsz a kártyáddal vagy külföldön akarsz pénzt felvenni, akkor megkopasztanak azáltal, hogy felajánlják, hogy forintban terhelik be a számládat. Jelen esetben "a Bank által jegyzett és közzétett valuta vételi árfolyam plusz 7% jutalék." az ára annak, hogy nem figyelsz oda és kéred, hogy forintban terheljék meg a számládat. (A mondás az, hogy így milyen jól jársz, mert nincs árfolyam-kockázatod a továbbiakban.)

Ha esetleg nem ment át: valuta vételi árfolyam (=3% veszteség) plusz 7% a díja a "kényelmi szolgáltatásnak". Vagyis eurónként 31 forint. A hülyének is megéri.

Kérlek, nagyon figyelj oda, ha bárki kérdezi, miben terhelje meg a kártyádat, a helyi devizában, vagy forintban, egyetlen jó válasz van: a helyi devizában.

Olvasd el az erről szóló cikkeket, mert egyre többet veszítesz, ha nem figyelsz oda erre.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram