Gránit bank digitális számlacsomag

Sokan járnak ugyanabban a cipőben, mint én: vállalkozóként nincs égető szükségük lakossági bankszámlára, azonban egy bankkártya jól jönne az internetes vásárlásokhoz. Mások a gyereknek adnának egy bankkártyát, hogy legyen nála vésztartaléknak, ha bármikor pénzre lenne szüksége.

Erre lett kitalálva a prepaid bankártya, csak sajnos idehaza nevetségesen drágán adják, sokkal drágábban, mint egy normál bankszámlát és a hozzá tartozó bankkártyát. (Erről már itt írtam bővebben.)

Ezért marad a hagyományos bankszámla és bankkártya, azonban a bankok nem szeretik a magamfajta kis forgalmú ügyfeleket, magas díjakkal és/vagy mindenféle feltételekkel akarják elvenni a kedvem a számlanyitástól (Havonta érkezzen rá utalással 150 ezer forint, legalább 30× használjam a kártyámat havonta, stb.)

A múltkori Mcafee-s incidens után (cikk itt) irigykedve néztem a Gránit Bank megoldását, hogy a mobiltelefonomról tudom közvetlenül állítani a bankkártyám limiteit, konkrétan elég a vásárlás előtti másodpercekben felhúzni a vásárlási limitet, majd a vásárlás után mindjárt vissza is állíthatom nullára, így soha nem tudja többé senki megtehelni a bankkártyámat az engedélyem nélkül. (Erről pedig itt írtam.)

Valamiért nézelődtem a Gránit Bank oldalán (ott van a vállakozói számlám) és feladott egy reklámot a digitális számlacsomagról.

Megnéztem és pont az volt, amit kerestem: havi díj nulla forint, feltétel nélkül, isms ingyen. (Ez olyan “sms” a vásárlásaidról, ami az applikációba érkezik az okostelefonodra.) Készpénzfelvétel díja a tranzakciós adó (0,6%), utalás neten 0,4% (ebből az adó 0,3%)

Sőt, azonnal adnak egy név nélküli bankkártyát, ami két évig érvényes, évi 1.390 forintért. Ez az egyetlen költsége a számlának. Sajnos két év után már egy névre szóló paypass-os kártyát adnak 3.090 Ft-ért.

(Drága Gránit Bank, én életem végéig elégedett lennék a név nélküli kártyámmal, nem lehetne olyat, hogy nem kell a drágábbat megvenni két év után?)

Egy szó, mint száz: ha költség és feltételnélküli bankszámlát vagy bankkártyát keresel, megtaláltad. Mivel név sincs a bankkártyán, bárki használhatja, akár a gyerekednek is odaadhatod. Mivel a vásárlási limiteket te tudod állítgatni a telefonodról, a biztonsága is  jóval nagyobb, mint a hagyományos bankkártyának. (Tipp: nyugodtan lehet a kártya a gyereknél, csak akkor tudja használni, ha te a telefonodon beállítod a limitet nullánál nagyobbra.)

A Gránit Bank hátránya, hogy nincs fiókhálozata. Ezért is tud olcsó lenni, valamit valamiért. Cserébe videótelefonálni tudsz nekik a mobiltelefonodról, ez is tetszett, hogy nem nekem kell fizetni a telefonköltséget, ha fel akarom hívni őket.

Ha neked is ilyen számla kell, nézd meg a hirdetményt.

Mivel nekem nincs olyan messze, személyesen mentem el számlát nyitni, 22 percig tartott. Elvileg kérhetsz házhoz jövő ügynököt is (részletek), de akkor csak a hagyományos bannkártyával kérheted a számlacsomagot.

Ha pedig szeretnél további bankszámlákból válogatni, ne felejtsd el a bankszámla-kalkulátorunkat, powered by Bankráció.

Share

54 hozzászólás

 • izi
  portfolio.hu/vallalatok/it/uj_vilag_jon_mostantol_egyszerubb_es_gyorsabb_lesz_a_bankvaltas.236775.html
 • Penge
  Legutóbb még 80 milliárdról olvastam. Lehet, hogy csak felkészülnek előre a viharra. Bár azóta már volt Questor kártalanítás is. Én inkább abban bízom, hogy egy technológiailag haladó bank nem megy csődbe.

  Bár ne kattintottam volna rá. Alapszámla??? “havi legfeljebb 1575 forintért ” Húbazmeg!

  “De persze egy alapszámla nyilván nem ezeknek a tehetősebb ügyfeleknek szól.”

  Jó tudni, hogy tehetős vagyok (közben meg csöves), aztán mégis a bank fizet azért, mert náluk tartom a pénzem. Ja, igen. Ehhez ész is kell (nem a legdrágább bankot választani, hanem a legkedvezőbbet), aminek az átlagos szavazópolgár meglehetősen híján van.

  Szociális internet meg szociális bankszámla mikor a lakhatás, táplálkozás és közlekedés kerül a legtöbb pénzbe, ami még a medián átlagbérből is nehezen hozható ki (és akkor még nem éltél és félre sem tettél)? Ez a világ tényleg megérett a pusztulásra.

 • opalee
  2016. szeptember 16-tól működik a Gránit Bank Pay szolgáltatás!!
  Mobiltelefonnal tudsz vásárolni nem kell magaddal vinni a bankkártyádat. Először Ők csinálták meg Európában ezt. Az OTP mobiltárcájához külön tortúra volt míg hozzájutottál… Más SIM kártya igénylése, virtuális bankkártya igénylés melynek elég magas éves díja volt.
  A Gránitnál mindez ingyenesen elérhető, csak a Bank ügyfelévé kell válnod, ilyen egyszerű!!!
 • nopium
  “azért ragaszkodnak a bankok az SMS-hez, mert internet kaput kapnak a mobiloperátoroktól a hálózatukhoz, és elég pervez áron (tippre pár forint) tudnak SMS-t küldeni.”

  8 Ft/SMS az a pár Ft… amiért a bank kiküldi