Hitelkártya munkahely nélkül

Tamás azzal a gonddal szembesül, hogy egyre több autókölcsönző csak hitelkártyát fogad el a bérléshez, ő viszont nem kap ilyet, mert nincs itthon rendszeres fizetés jellegű bevétele.

Régebben a Citinél volt olyan lehetőség, hogy ha feltöltötted a kártyádat előre, nem vizsgálták a hitelképességedet, de csak a kauciód erejéig kaptál hitelkeretet.

Nem tudom, most van-e valahol ilyen lehetőség, hogy előre feltöltött hitelkerettel bárki kaphat hitelkártyát.

Ha tudsz ilyen magyar vagy nemzetközi hitelkártyát, írd meg a hozzászólásokban, hátha mást is érint a probléma.

Share

107 hozzászólás

 • gaborr
  Ideje autókölcsönzőt váltani. Ajánlom a Hertz-et, majdnem mindenhol van a világon, nincs hidden fee, és sima bankkártyával működik. Amúgy más autókölcsönzőknél sem tapasztaltam olyat, hogy ne fogadtak volna el sima debit kártyát. Szerintem ez városi legenda. Egy esetben tudom esetleg elképzelni, ha nem kér biztosítást (ami azért elég nagy rizikó) Sőt a prémium debit kártyát amelyeket a bankok adnak, tipikusan tartalmaznak valamennyi kedzveményt is, tipikusan Hertznél vagy Avisnál.
 • Kiszamolo
  gaborr, azt mondja, rengeteget utazik, eddig nem is volt gondja a debit kártyával, az elmúlt hónapokban kezdték ezzel szívatni, az alkalmazottak sem értik, mi ez az új módi. Azt nem írta, melyik cégeknél. Ha erre jár, majd elárulja.
 • kw3v865
  Engem is érint a probléma, tavaly év végén, amikor volt az OTP-s akció, 10 ezer Ft egyszer ajándék visszatérítés az első év végén. Szerettem volna hitelkártyát szintén külföldi autóbérlés miatt (amúgy nem lett volna szükségem rá), de mivel hivatalosan csak egyetemi ösztöndíj érkezett a számlámra (140.000 Ft, már másfél éve, minden hónapban), ezért nem engedték, mert az nem számít az OTP-nél rendes jövedelemnek. Egyébként 75 ezer Ft-os fizetéstől lehet a szabály szerint igényelni. Azóta már van rendes munkahelyem, most pedig van jobb akció.
 • Miklós
  Sziasztok!

  Egyes országokban (pl. Belgium egyes részein) a debit kártya olyan mint a prepaid kártya azaz annyi van rajta amit rátesznek, így nem is fogadják el bizalmatlansági okok miatt szállodai szoba vagy autó bérlésnél. Persze ha erőszakos vagyok a dombornyomott debit kártya is jó, de van úgy hogy csak a hitelkártyát fogadják el. Pech.
  Amúgy NAV jövedelem igazolás, munkáltatói igazolás alapján lehet igényelni sikerrel hitelkártyát csak ez körülményes és lassú.

  Prepaid hitelkártya, ha valaki tud ilyet az engem is érdekelne. 🙂

 • naa
  Igen, a bankoknál az ingatlan bérbeadás sem “rendes” jövedelem… Pedig aki pl. több lakás kiadásából él, az sokkal robusztusabb és pl. egy leépítésre kevésbé érzékeny jövedelem, mint egy alkalmazotti bér, tehát ez nettó h*lyeség a banktól… (Ha nem megy a kiadás, mindig lehet díjat csökkenteni és ezzel bevételhez jutni)

  Mondjuk valahol csak van bejelentett jövedelme az illetőnek, nem? Mert ha nincs, az más miatt sem egészséges… 🙂 Külföldi jövedelmet nem fogad el a bank? (Vagy kinti hitelkártya)
  Vagy néhány hónapra kerítsen magának magyar bért (akár minimálbért, arra is kapni valami 3-400e közötti hitelkeretet amit akár túl is lehet tölteni a legtöbb bankban ha nem elég és kész), és ha már kapott hitelkártyát, a kutyát nem érdekli, mi van később, ha fizeti rendesen, még a hitelkeretet is emelni fogják, ha használja rendesen…
  Szóval ez azért nem olyan nagyon komoly “probléma”…

 • János
  naa: Ez bank függő, hogy minek veszik a bérbeadásból származó jövedelmet. Az egyik bankomnál nem foglalkoznak vele, a másiknál meg úgy veszik mint a fizetést.

  Alapvetően gondolom az a mögöttes dolog, hogy fizetésből bármikor letilthatják, itt meg nem, meg könnyű átváltani készpénzes dologra.

 • naa
  Az is lehet, hogy esetleg már “nyugdíjas” és a befektetései hozamából él és utazgat – de szerintem ebben az esetben még könnyebben megoldható a dolog, mert ugye zsé az van… 🙂 Hogy mást ne mondjak, pl. Lufthansánál a “Senator” kártyával rendelkező ügyfelek minden vizsgálódás nélkül kaptak anno hitelkártyát, még Mo.-on is… Be kellett mutatni a Senator törzsutaskártyát, és megkérdezték, mekkora hitelkeretet kérsz (persze egy határig, asszem Mo.-on sok éve 2M-ig). Most is biztos van ilyesmi, vagy a privátbankár ad, vagy a legegyszerűbb, hogy kell egy sima dombornyomott, amin van jó sok szabad egyenleg mindig, amit blokkolgathatnak a hotelek és kölcsönzők, amennyi jólesik…
  Már ha ilyen luxusproblémáról van szó…
 • Stanlee
  A Hertz amugy pont nem fogadja el a sima debitkartyat. az lehet, hogy a fizetest lebonyolito ceg a sima dombornyomott debitkartyat hitelkartyanak hiszi. Eleg egyszeruen ellenorizheto: a hertz weboldalan beregisztral az ember a Gold plus programba es megadja a hitelkartyaja adatait, a rendszer egybol ellenorzi es el is utasitja, ha nem talalja megfelelonek.

  Az MKB-nal beprobalkoznek, de sajnos mindenhol keves valoszinuseggel kap majd hitelkartyat es ha igen gatya hitelkerettel, a magyar kartyakat meg nem lehet feltolteni sem.

  Az en nemet Visam pl. 2000 euros kerettel van, de ha Mo-n berlek akkor elotte 2000 euroval meg fel kell toltenem, mert 2600 eurot blokkol a Sixt.

 • nyman
  Sok evvel ezelott a CIB-nel is volt arra lehetoseg, hogy fedezet mellett lehetett igenyelni kartyat.

  Azoknal, akik a bevasarlokozpontokban, repuloteren kinalgatnak kartyakat, sok esetben bemondasra megy. Van amikor ellenorzik a bemondottakat, van amikor nem. A Raiffeisen Onecardot latom, meg az Erste Wizzairt igy kinalni, de biztos nem teljes a mintavetelezesem.

  Igaz ez is a Citi volt meg, de anno az Alleban egy ugynoknel bemondtam par lottoszamot es 1-2 het mulva kuldtek a kartyak 500 ezres kerettel.

  A granit platinum debitnel jar premium Avis tagsag, igy szerintem elfogadja az Avis biztosan. Lasd: platinum.granitbank.hu/

 • Debit kártya olyan mint a prepaid, annyi van rajta…: Mennyi lenne rajta? Szerintem is annyi van rajta, amennyit befizettem.

  Ha a kocsiberles összege előre látható akkor miért nem jó ha van rajta akkora összeg +1 Ft? És autót lehet bérelni kp-ra?

 • Unemployed
  Én mindkettőt még az átkosban (amikor dolgoztam) szereztem. Mivel mindig előre fizetek, senki nem nézi, hogy időközben változott-e valami.
  Szerintem a banki kockázatkezelési szabályok miatt jövedelem nélkül csak értékpapírfedezet jöhet szóba.
  Ha az sincs, utolsó lehetőség a munkahellyel rendelkező kezes/adóstárs.
 • Nagy Vonalakban
  A wizz-zel repültünk Milánóba az ősszel, nagyon olcsón foglaltunk rajtuk keresztül bérautót, aztán a reptéren a partner autókölcsönző kérte a creditkártyát…. de csak debit volt…nem adták ki az autót…egyáltalán nem adtak semmit.
  Végül az Avisnál foglaltunk négyszer annyiért.

  Két éve pedig az volt a sztori
  szintén Milánóban, hogy
  a debitre nem kölcsönözték ki az E Mercit, csak egy Renault Scenicet…egy olcsóbb autót adtak….

  Angliában pedig nem volt gond, ott vihettük…

  Szóval ez az egy dolog, az autó kölcsönzés az, ami miatt szükségem van egy credit kártyára.

 • Nagy Vonalakban
  Azt hiszem hogy a Europecarnál volt ez a olcsóbbat adok, mint ami foglaltál
  variáció.
 • naa
  Azért nem adnak ki kocsit a bérleti díj+1 Ft-ért, mert ha nem hozod vissza vagy összetöröd, vagy elviszel pár dolgot belőle emlékbe, akkor a lehúzott kártyád a biztosíték, amit utólag megterhelhetnek a kárral, hotelek dettó. De biztosítás minden bérautón van, gyakorlatilag elég lenne az önrészt (vagy magasabb összeget) befoglalni a debitkártyán, és az nyújt fedezetet.
  Egy hitelkártyánál ugyanúgy elfogyhat a hitelkeret (bár egy nyugati országban ez nem jellemző gondolom), azon is beblokkolnak valamekkora összeget, gondolom azt is beterhelhetik utólag, szóval nem látom én se értelmét a visszautasításnak.
  Amazon is folyton ajánlgatott nekem kártyát, nem néztem meg sose, hogy tényleg adtak volna -e, amikor kiderül, hogy magyar vagyok…
  Én már mindegyik hitelkártyámra utaltam be több pénzt valamikor (véletlenül), mint amennyi a teljes hátralékom volt, sose küldték vissza :)… (“Túltöltés”)
 • mage
  @János melyik banknál veszik fizetésnek a bérbeadásból származó bevételt? Adnak hitelkártyát is annál a banknál?
 • AndrásGY
  Ugyanebben a cipőben jártam. Nagyjából három lehetőség van:
  1. Ha privát/prémium ügyfél vagy egy banknál, akkor értékpapír fedezettel csináltathatsz. Szerintem nem éri meg.
  2. Feleség társkártya. Ilyet csináltattam, aztán rájöttem, hogy pusztán autóbérlés miatt tök felesleges szívás az egész és visszamondtam.
  3. Szinte mindenhol megoldható a bérlés debit kártyával csak résen kell lenni. Mindig rá kell kérdezni előre, a nagyok weboldalán szerepel is ez az info (eldugva és országspecifikus). Ahol nem találsz saját magad debit kártyás lehetőséget, van erre szakosodott cég: indigocarhire.co.uk/debit-card-car-hire/
  Én Norvégiában használtam őket, nekik kell fizetni, előtte felhívnak és kérdeznek a kártyáról (dombornyomott kell). Nekem az Avisnál foglaltak,úgy, hogy az AVIS hivatalosan nem fogadott el debit kártyát. Nyilván nem ez lesz a legolcsóbb megoldás, de nem volt durva felár
 • András
  Én is tapasztaltam már, hogy több helyen kifejezetten hitelkártya szükséges az autóbérléshez. Viszont eddig odaadtál egy sima dombornyomott debit kártyát és senki nem kérdezett semmit, rendben volt, meg nem mondták ránézésre, hogy debit vagy credit.

  Igen ám, de 1-2 éve a frissen kiadott dombornyomott betéti kártyákra jól láthatóan rányomják a “Debit” feliratot. Én még nem próbáltam így külföldön autót bérelni, de tartanék tőle, hogy a kölcsönzős rápillant, meglátja hogy debit és már dobja is vissza.

  Érdekes egybeesés a debit felirat megjelenése, meg a terjedő szívózás a hitelkártyával. Esetleg így zárnák le azt a kiskaput, hogy dombornyomott betéti kártya is elment hitelkártyának? Igényeljünk csak szépen hitelkártyát…

 • LSV
  Nálam anno hűtőgép+mosógép vásárlás volt auchanban, és hitelre terveztük megvenni (0% THM, akkor meg miért ne). Mivel a cégünknek csak mobil telefonszáma van (előfizetéses), ezért nem fogadták el a munkáltatói igazolást sem, és hitelt sem adtak. Mellettem a kisnyugdíjas sokkal hitelképesebb volt a jóval alacsonyabb nyugdíjával, “mert a nyugdíj minden hónapban jön”. Aztán megkérdeztem és ha meghal 2 hónap után, akkor a 10 havi részletet bukta a hitelező? 🙂
  Aztán annyit sz.rakodtak hogy mérgemben megvettem kp-re.
  Hitelkártyámon csak 300k hitelkeret van, így ezzel sehol sem tudok bérelni autót, ellenben sofőrt autóval már bőven lehet, uh én ezt az opciót használom ki.
 • prplussz
  Autókölcsönzők (és szállodák) jó része elhajt hitelkártya nélkül. A dolog nem lehetetlen, óvadéki betéttel meg szokták csinálni több helyen – persze ehhez megfelelő fiókba kell bemenni.

  Amit a reptéren igényelnek azoknak jelentős százalékát elutasítják a bírálatnál, senki ne gondolja hogy bemondásra ad bárki hitelt.

  Ingatlanbérbeadás nem jövedelem, és ez kockázati szempontból érthető is.

 • Zsolt
  .Csaba: elvileg azért nem elég nekik ha debit kártyáról kifizeted a kocsibérlés összegét, mert valójában nem csak ez az egy tétel amibe az neked kerülhet… ott van a kár esetén önerő összeg, legjobb tudomásom szerint amiatt van a hitelkártyás történet, mert ha bármi gáz van így azt rá tudják terhelni. Prepaid debit esetén meg vagy van rajta pénzed vagy nincs.
 • Maxi
  Érdekesek ezek a kölcsönzős történetek, talán az lehet az oka a hitelkártya használatnak, hogy a felhasználási limitet betéti kártya esetében alacsonyabbra állítja a kibocsátó bank, mint a hitelkártya esetében, ezzel ösztönözve/kényszerítve a hitelkártya használatot? Betéti kártyához kapcsolt bankszámlán zároltatni a biztosítékot aligha lehet bonyolultabb, mint egy hitelkártyához kapcsolt hitelszámlán, a kártya ellenőrzést, tranzakció jóváhagyást meg ígyis-úgyis be kell szerezni a kártyatársaságtól/kibocsátó banktól. Csak míg betéti kártyán esetleg pár száz euro / nap a limit, addig hitelkártyán ennek többszöröse az engedélyezett?
 • sziauram
  .Csaba Az autóbérlés összege előre látható, viszont a töréskár / lopáskár / bírságok (gyorshajtás, parkolás) miatt van szükség hitelkártyára. (Természetesen a legtöbb helyen biztosítást is lehet a bérlés mellé előre vásárolni.)
 • Unemployed
  worst case: Ingatlanra bejegyzett jelzálogra is tutira lesz bank, amelyik ad hitelkártyát.
 • Dani
  Ajjaj nekem sincs credit csak debit kártyám, nekem eddig mindig elfogadták a Debit kártyát… Németországban mindenütt elment a debit, Avis, Enterprise, Buchbinder – ezeknek jó volt. Magyarországon is Buchbinder, Sixt a reptéren, ezeknél próbálkoztam.
 • Jóska Pista
  Nemcsak munkajövedelem nélkül, hanem minimálbérrel is utasítják el a bankok a hitelkártya igénylést.
  Konkrétan a CIB, több mint évtizedes, tényleg magas számlaforgalom és megtakarítás után utasította el a hitelkártya igénylést.
  Aztán Erste, ott is elutasítás,
  majd OTP adott credit cardot, egyébként nevetségesen alacsony hitelkerettel. És hiába töltöd túl akár a hitelkeret többszörösével is, adott hónapban csakis a hitelkeretnek megfelelő összeget költheted maximum a kártyával.

  A magyarországi (általam megismert) bankok hitelkártya bírálata kb. egy csimpánz értelmi szintjét nem haladja meg, csupán azt vizsgálják, az utolsó 3 hónapban mekkora fizetés érkezett a számlára. Komolyan, az olyan ügyféllel akinek mondjuk az utolsó 3 évben a havi számlaforgalma a hitelkeret sokszorosa, az állandó megtakarítása meg sok-sokszorosa, ugyan milyen nagyobb kockázat lehet, mint egy átlag alkalmazottal?

 • Kommentharcos
  ing-Diba
  Interneten rendelhetö be sem kell menni sehova, nem kell jövedelem.
  Sajnos nem tudom hogy Magyarországról is elérhetö-e.
  Hátránya (elönye) hogy nem hitelkártyakén müködik hanem a költött összeget rögtön vonják a számláról, mint a hagyományos kártyánál. Magyarul nincs hitelkeret.
  Az elfogadóhelyek viszont elfogadják mint hitelkártya (nekem legalábbis eddig mindenhol).
  És az egész számlavezetési díj és hasonlók nélkül.
 • Betonbéka
  Miért debit és nem betéti? Esetleg következetesen credit a debit mellett? És akkor ne álljunk meg itt, beszéljünk credit cardról és debit cardról, de még jobb volna, ha az állítmányt is megfelelően lefordítanánk és így tovább…
 • FM
  Off

  GYED utàn hàny % szja-t vonnak? Vissza tudom igényelni egészségbiztosító pénztàrral?

  Köszi a vàlaszt, ha valaki jâratos a témàban

 • cs
  Erstenél több tízmillió van tbsz, és értékpapír számlán. Munkaviszonyban nem állok évek óta. Hitelkártyát nem adtak.
  CIB ugyanez a helyzet. OTP ugyanez a helyzet.

  Érdekelne a megoldás, mert eszerint tízmilliós értékpapír állomány sem elég sehol egy milliós hitelkártyához.

 • Lui
  Előre is elnézést, de:
  1. hitelkártyája csak a hülyének van, kivéve a blog olvasóit és azokat, akik tudják, hogy lehet vele működni.. (akinek nem inge..)
  2. akinek nincs pénze annak nincs szüksége hitelkártyára, akinek meg van, annak azért nem
  3. ez az autókölcsönzős hitelkártya követelmény valami amerikai ideszakadt baromság
  4. prepaid, debit, nem mindegy? ha van lóvé akkor van rajta. A hitelkártya keretét is kimeríthetem előre és akkor nincs mit befoglalni.
  5. ha befoglalnak egy összeget, akkor nem mindegy?
 • Gyula
  En most nem ertem!
  Tehat, Tamas kulfoldon el, de rendszeresen Magyarorszagra utazik munka ugyben, es itthon autot berelne?
  Ha ez a helyzet, akkor en ket utat latok a megoldasra:
  – Ha CSAK munkaugyben berel autot, akkor
  1., Minden alkalommal a ceg asszisztense foglalaja le ELORE az autot, szamla elleneben, igy nem kell semmilyen kartyaval vacakolni, csak a szemelyazonossagot kell igazolni az auto atvetelehez, a fizetest a ceg intezi majd. Mondjuk, ehhez kell egy keretszerzodest kotni a cegnek az autokolcsonzovel, de szerintem ez megvan, vagy egyszeru, ha a ceg nyugat europai.
  Folyt.
 • Gyula
  FOlyt.
  2., A Ceg kivalt egy hitelkartyat Tamasnak, amit hasznalhat erre a celra.
  – Ha magancelra is szeretne hasznalni, akkor kavaslom, hogy a kulfoldi bankjaban valtson ki egyet, nekem HvB (Unicredit) banknal van szamlam. 3000 EUR.os hitelkerettel van Mastercard-om, aminek evente 30 EUR a dija, es kapok kb 10 EUR jovairast is. 60-80 EUR-ert van ugyanez a kartya csaladi egesz vilagra kiterjedo balesetbiztositassal.
  Esetleg megprobalhatja ezt a dijat visszaigenyelni a cegetol az egyik utazasa soran, mint koltseget.
  Persze, siman elkepzelheto, hogy nem ertettem jol.
 • Körtefa
  @Jóska Pista
  “A magyarországi (általam megismert) bankok hitelkártya bírálata kb. egy csimpánz értelmi szintjét nem haladja meg, csupán azt vizsgálják, az utolsó 3 hónapban mekkora fizetés érkezett a számlára. Komolyan, az olyan ügyféllel akinek mondjuk az utolsó 3 évben a havi számlaforgalma a hitelkeret sokszorosa, az állandó megtakarítása meg sok-sokszorosa, ugyan milyen nagyobb kockázat lehet, mint egy átlag alkalmazottal?”
  Mert a banknak így nem éri meg hitelkártyát adni, hiszen a hitelkeretnél jóval magasabb forgalommal igen kicsi a valószínűsége, hogy nem fizeted vissza. Maximum figyelmetlenségből. Márpedig a banknak az a célja, hogy ne tudd visszafizetni, így kérhet sok-sok kamatot, és az alkalmazottnál nagyobb valószínűséggel esik meg.
 • headset
  A bankok számára nem jó hitelkártyaügyfél az, akinek vagyona van. Mert Ő sosem fog magas kamatot fizetni.

  Az az ideális, akinek rendszeres a jövedelme, nincs vagyona és túlkölti magát. Akkor tőle apránként vissza lehet szedni a pénzt extra magas kamattal.

  Lehet, hogy emiatt nem érdekli a bankokat az olyan igénylő, aki biztosítékot tenne le fedezetként.

 • szocske
  , ugyanannyit vonnak CSED, GYEDből is, mint bérből, jelenleg 15%,
  Vissza is igényelheted EP, ÖNYP NYESZ stb. befizetés után.
 • LSV
  “A hitelkártya keretét is kimeríthetem előre és akkor nincs mit befoglalni.”
  Ugye nincs hitelkártyád?
  De van mit befoglalni. Le tudsz menni negatív összegbe, és ott már csípőből pörög is rá a 30-40% kamat. (Az igaz még nem próbáltam mínuszba menni több száz vagy ezer euróval, így erről tapasztalatom nincsen).
 • L70
  Anno nekem se adott Jokert az Erste, mert nem voltam hitelképes. Király, végülis már kvázi FI-ben élünk, de a bank kockázatkezelése szerint 200 ezres hitelkeret nálunk már veszélyes volt. Csókoltatom őket.
 • naa
  “Ingatlanbérbeadás nem jövedelem, és ez kockázati szempontból érthető is.”
  Bocs, de ez nem így van. Ha van 8 lakásod, mindegyiket kiadod 100e-ért és így van 800e jövedelmed, az sokkal robusztusabb jövedelem, mint ha valahol alkalmazottként keresel 800e-et.
  Ha 1 lakást adsz ki 800e-ért, az nyilván ugyanúgy vagy jobban sérülékeny, mint a munkajövedelem, de ott sem indokolt a teljes visszautasítás, a diverzifikált jövedelemnél meg pláne. Ráadásul ha bedőlés van, melyik esetben van jobban fedezve a hitel, ha 8 lakása van az illetőnek, vagy ha munkanélküli segélye?
  Ugyanezen logika miatt a befektetésből származó jövedelem el nem fogadása kockázati szempontból nem indokolt. Persze más szempont lehet logikus (más típusú hitelt ad, arra játszik, hogy nem fizeti vissza teljesen) – de ne a kockázattal indokoljunk.
  Ugyanígy, egy vállalkozó sok ügyféllel kisebb kockázat, mint egy alkalmazott.
 • Mate
  Ebbe már én is belefutottam. Legutóbb egy hotelben hozták rám a frászt, amikor hitelkártyát kértek. (Credit card) Szerencsére nekik a debit card is megfelelt végül.
  Nem tudjátok, hogy a kocsibérlések miért ragaszkodnak a debit card-hoz?
 • Mate
  Bocs. Az utolsó mondatomban az credit card akart lenni.
 • naa
  “1. hitelkártyája csak a hülyének van, kivéve a blog olvasóit”
  Ezt megbeszéltük már, de éppen ez a cikk mutatja, hogy aki sokat utazik, ott szinte elengedhetetlen, hogy ne kelljen felesleges dolgokkal foglalkozni, mint megnézni, hogy melyik szolgáltató fogadja el a debit kártyát… magyarázkodni, stb. stb.

  A legjobb megoldás, amíg alkalmazott vagy, legyen hitelkártyád egy jó bankban, és ezt ne add vissza akkor se, amikor már nem vagy alkalmazott (a kényelem megéri azt az éves díjat, nem beszélve ha vissza is térítenek valamit mint az utóbbi években). Nekem majdnem 20 éve van hitelkártyám, hitelbírálat csak egyszer volt az elején, azóta csak emelgették a keretet maguktól, kutyát nem érdekli, miből van jövedelmem.

 • naa
  Még annyit, hogy ne húzzon le a szálloda mondjuk a hitelkártya rossz devizakonverziójával, általában becsekkoláskor a hitelkártyát nyújtom (biztosítékként), a fizetésnél a számlát viszont deviza alapú kártyával, vagy céges kártyával vagy bármivel fizetem (akár cash is vagy céges átutalás).
  Tehát nem is kell effektíve használni a hitelkeretet másra, csak a biztosíték befoglalásokra, becsekkoláskor, nem muszáj azzal fizetni. Viszont zéró probléma. Ha szerződött céged foglalta/fizeti, általában akkor is kérnek kártyát az “extrák” fedezetére.

  Konkrét tippek ismerősöktől:
  OTP privát bank úgy hallottam ad valami hitelkártyát, igaz, csak emiatt én nem fizetném a havidíját.
  Olyat is hallottam, hogy Erste kapásból adott 3-400e Ft közötti hitelkeretet minimálbérre is, és náluk ha hónap közben visszafizeted, elköltheted megint és szerintem a túltöltés is megy.

 • tumpara
  Ahogy fentebb János is írta, a bérből könnyebben letiltják az esetleges tartozás összegét, a minimálbérből ez sokáig tartana, a 10 milliós értékpapírszámlához meg csak úgy nem nyúlhat a bank. Nem hülye az a bank, csak nem rendelkezünk minden infóval.
 • Janos82
  hanseaticbank.de :

  Nekem naluk volt hitelkartyam. Nemet repulotereken hirdettek magukat par eve.
  A kartya nem prepaid, viszont bemondasra elhiszik az alacsonyabb jovedelmeket. Szoval ha azt allitod nekik, hogy havi 1000 eurot keresel, es adsz nekik egy cimet, ahova kikuldhetik a kartyadat ( azthiszem nemet cim kell ), akkor lesz egy hitelkartyad.

  Annakidejen ingyenes volt.

 • FM
  Köszönöm szöcske, akkor fizetem tovàbb az EP-t 🙂
 • Stanlee
  @Mate: igazabol azert a hitelkartya fontos az autokolcsonzonek, mert fel kell keszulnie arra az esetre, amikor az onreszt valamilyen okbol le kell vonnia. A debit kartyak eseteben ugye csak az aktualis egyenleg nagysagaig tudnak levonni penzt. Az autokolcsonzo a berleskor zarol egy bizonyos osszeget (ez megint kolcsonzo fuggo, hogy mekkorat), pl. a Sixt BUD-on intermediate meretig 2400 eurot, ami a kaucio, tehat lopas vagy toreskar eseten az onero ebbol lesz kifizetve. Ezen felul sokszor zaroljak meg a berleti dij, + tankolas koltsege + X% osszeget meg. Ha visszaviszed az autot, es nincs karesemeny, akkor feloldjak a kauciot es levonjak a berles dijat. A gond ott van a debittel, hogy egy atlagos BUD berlesnel 3000 euronak is rajta kellene lennie a szamlan, hogy kiadjak az autot. A hitelkartya eseten viszont csak a hitelkeretnek kell meglennie. es nagyobbnak kell lennie, mint a kaucio.
 • alma
  Az Interactive Brokersnek van olyan hitelkártyája, ami mögött egy befektetési számla a fedezet:
  interactivebrokers.com/en/index.php?f=26451

  Kisebb szépséghiba, hogy csak amerikai ügyfeleknek. De elvileg még idén elérhető lesz Európában is.

 • B
  Autóbérléshez én is gondolkozok valami hitelkártyán.
  Mi történik ha a hitelkeretet meghaladóan akarnak terhelni rá? Akár csak zárolni, akár valós költés?
 • Unemployed

  Te egy zseni vagy, pontosan ez a megfejtés. Nem kell a bankoknak vagyonos ügyfél hiterkártyával, csak aki néha késik és magas kamatot fizet…
 • Stanlee
  Pelda: egy regebbi Rafi MC-m van, ami debit, de a kolcsonzoknek a kartyaszolgaltatoja creditnek fogadja el. Ha berlek mondjuk Avis-nal MUC-on, akkor a kartya mogotti folyoszamlan levo osszegbol zarol a kolcsonzo ceg egy berleti dijat es tankolast. A legutobb pl. 357,52€-t, ami a kaucio. Ez az osszeg nem hasznalhato tovabb, amig a zarolas el, nagyjabol 3 het. Mivel teletank es karokozas nelkul kapja vissza az autot, igy levonjak a kartyamrola 269,23 € berleti dijat, de a szamlamon tovabb el a zarolas. Ha karokozassal viszem vissza az autot, es csak 20 euro van a folyoszamlamon, akkor az onreszt, ami 950 euro, soha nem fogja viszont latni a kolcsonzo. Ha viszont hitelkartyarol megy a dolog, akkor leemeli az osszeget es a bank gondja, hogyan fogja a penzt viszont latni.