Ingyen POS terminál 1% banki jutalékkal

A kormány a bankkártyás fizetés terjedéséért anyagilag is támogatja a POS terminálok terjedését. Ez két dologban nyilvánul meg: ingyen juthatsz mobil terminálhoz, illetve a banki jutalék is maximalizálva van néhány évig. A banki jutalék nem lehet több, mint 1% és ráadásul ez most három évig garantált az eddigi két év helyett.

További enyhítés, hogy akkor is igényelhetsz új, kedvezményes terminált, ha másik telephelyeden vagy üzletedben már van piaci árakon üzemelő terminál. (Meglévő üzletbe a már üzemelő POS mellé nem kérhetsz másodikat ebben az akcióban.)

Már írtam a lehetőségről az alábbi cikkben, bővebb információ ott.

Mobil POS további és újabb információk

Viktor közlése szerint megint mobilterminálokat kaptak, azonban kevesebbet, mint tavaly és tavaly is két hónap alatt kihelyezték a teljes készletet. A terminál paypass-os, saját mobilkapcsolattal rendelkezik, továbbra sincs minimumdíj, SZÉP kártya fogadására is alkalmassá tehető, adószámos magánszemélyek, ügyvédek és őstermelők is igényelhetik.

Ha szeretnél kártyaelfogadást a vállalkozásod számára, ennél jobb lehetőséged aligha lesz, érdemes élned vele. Viktort továbbra is hívhatod a +36709775021-es számon további infóért.

 

 

Share

29 hozzászólás

 • george
  Kapcsolódó friss cikk, hogy amíg tranzakciós adó van, addig nemigen fogják a készpénztől elterelni az embereket, pláne amíg ingyenes készpénzfelvét is van, így elég zavaros, hogy mit akarnak, mert az egyik intézkedésük kioltja a másikat:

  portfolio.hu/vallalatok/it/oriasi-ongolt-rug-a-kormany-ha-nem-irja-at-a-keszpenzgyaros-adot.276491.html

 • Peti
  Sziasztok! Katás egyéni vállalkozó vagyok, alanyi áfamentes, jelenleg kézzel írt nyugtát és ha kérik, akkor számlát állítok ki a vevőknek. Ha kérek ilyen terminált, akkor is lehetséges ez a működési mód? Nem szeretnék emiatt bonyolultabb rendszert… Tudnátok segíteni? Nagyon köszönöm!
 • János
  Mivel keveset kaptak, most csak annak akarnak adni (első körben, de ha tavaly is gyorsan elfogyott, akkor gondolom most is így már nem fog jutni) akinek az OTP-nél van a számlája.
 • János
  Peti: A fizetési mód és hogy arról hogy állítasz ki nyugtát / számlát nem függ össze. Írhatod kézzel kártyás fizetésnél is.
 • Bence
  Kicsiknek tényleg olcsó, de nagyobb forgalomnál van ennél jobb ajánlat (lásd: SIX Payment Services)
  Nem Viktor üzletét akarom rontani, csak a teljeskörű tájékoztatás végett.
  Tipp: aki viszonylag gyakran fogad el nem forint alapú bankkártyát (külföldi vevők), az nézze meg azt is, tud-e DCC-t a terminál. Ez azt jelenti, hogy a vásárló kiválaszthatja, hogy a bank konvertálja át a forint összeget a kártya saját pénznemére, vagy pedig a terminál? Ha terminált választja, akkor az ebből keletkező nyereséget megosztja a terminálos cég az elfogadóval, így tovább csökken az elfogadási díj.
  Ha sok a külföldi vevő, DCC-vel le lehet vinni akár 0,7% költségre is az elfogadási díjat (+pár ezer forint terminál havi díj)
 • Szaky
  Az 1% borzasztóan sok. Kp-nál nincs jobb úgy tűnik ….
 • Kiszamolo
  Ja, Bence, átváltja az eurót 265 forinton, meg a dollárt 220-on, abból egy kicsit visszaoszt. Tök jó fej.
 • Viktor
  Kedves Peti, a kettő nem függ össze, mehet a régi módszerrel is a számlázás.
  Kedves János! Terminál igénylésére banki kapcsolattól függgetlenül van lehetőség.
 • Körtefa
  Kedves Viktor,
  sima áfamentes EV (nem KATA) is kérheti lakossági számlájára a kifizetést?
 • Bence
  @Kiszámoló a SIX 3,5% átváltási díjat alkalmaz. De a vevő döntése, él-e vele.
  nem sok az 1%, ilyen díj mellett jobban megéri bankkártyát elfogadni, mint készpénzt (feltéve, ha adózol a pénz után)
  készpénz költségek:
  -folyamatosan át kell számolni (nem lehet kasszahiány), több készpénzt több idő összeszámolni, az idő pénz
  -hamis pénz veszélye: minél több a készpénzforgalom, annál nagyobb a veszély
  -államnak sokba kerül a készpénz előállítása, pótlása és egyéb költségek – ha sok a készpénzforgalom nálad, az az államnak is többe kerül, amit adók formájában behajt
  -egy idő után el kell vinni a bankba a készpénzt, nem tarthatsz milliókat a kasszában, mert ellopják, tehát folyamatosan járhatsz bankba (vagy befizető ATM-hez), de mindenképp ez is idő és pénz
  -nagy készpénzforgalomnál nagyobb az esély a kasszahiányra (pl. elszámolás)
  -bank felszámíthat készpénz befizetésnél költséget
 • Bence
  ráadásul ha nem fogadsz el bankkártyát, akkor elesel bizonyos vásárlásoktól.

  Előfordulhat olyan, hogy valakinél nincs elég készpénz, de bankkártyája van.

  Akinek hitelkártyája van és visszatérítést kap minden vásárlás után, az inkább ott fog vásárolni, ahol elfogadják a hitelkártyáját

  Sok bank a bankkártya használathoz köti pl. a magasabb betéti kamatot, tehát szintén aki ilyen helyen van, inkább olyan üzletben vásárol, ahol elfogadják a bankkártyát

  havonta magánszemély csak 2 alkalommal vehet fel készpénzt, de ahhoz ugye el kell menni ATM-hez, macerás. Ha sok készpénzed van a tárcádban, az nem túl biztonságos. Ezért sokan inkább kártyával fizetnek, hogy ne kelljen annyi készpénzt maguknál tartani, mert nem biztonságos és macerás

  állítólag a bankkártyával az emberek többet költenek, mintha készpénzben vásároltak volna (mondjuk ez nem teljesen biztos)

 • Szaky
  Bence
  2018-02-15 at 17:08

  De bizony nekünk nagyon sok, a tavalyi nyereségünk több mint 10%-át kb 1,5-2 millát vitt volna el ha mindenki így fizet …
  Akkor inkább utalják át :)))
  És akkor még a tovább utalás költségeiről nem is beszéltünk!

 • Bence
  nem jól számolsz, mert nem elég simán elkönyvelni a bankkártyaelfogadás költségét, és kijelenteni, hogy sok. Hanem add hozzá a bevételhez az emiatt keletkező megtakarítást (lásd hozzászólásom), és még add hozzá a plusz vásárlásokat is. Ma már szerintem komolytalan az az üzlet, ahol nem lehet bankkártyával fizetni.
 • Viktor
  Körtefa: igen
 • Viktor
  Bence, nyilván léteznek 0,7% sőt még az alatti jutalékok is. De azt olyan cégek kapják meg, akik havonta forgalmaznak 5-10-20 millió forintot csak a POS terminálon keresztül. Ilyen például a kiskereskedelmi egységek közül egy forgalmas helyen lévő gyógyszertár. Ezeknél a cégeknél már csak azért sem játszana az NGM megoldás, mert már rég óta van termináljuk.
  Az NGM pos a legjobb alternatívát azoknak kínálja, akik az első POS termináljukat akarják telepíteni, és forgalmuk havi szinten 1-2 millió forint alatti. Abban viszont a legjobb ajánlat a piacon.
 • attila
  sajnos csak orráig lát 🙂

  nekem olyan megoldásra lenne szükségem h havonta néhány alkalommal generálok egy linket amit megnyitva az ügyfél hitelkártyával tud fizetni. Távol Kelet egyes országaiban agyonköltségelik az utalást ez meg ingyenes lenne nekik….
  Az otp simple tud ilyet ?

 • Schmidt
  Akkor lefordítom: az adófizetők pénzén vesz a kormány terminálokat, hogy az eddigi kb 0% kp költség, és akár 3.6% bankkártya költség helyett akciósan csak 1%-ot fizessenek zsebből ideiglenesen. Ennek örülnünk kell?

  Tudom a kp kezelésnek, szállításnak is van költsége, de biztos nem ennyi.

  A helyi pénzek terjedését korlátozások helyett miért nem támogatja a kormány? Erősítené a helyi termelők helyzetét.

 • Bence
  miért is?
  PayPal tud ilyet, bár az elfogadás költsége elég magas (néhány százalék). Egész pontosan itt tudsz generálni linket: paypal.me/
  Elvileg PayPal fiók nélkül is tudnak fizetni, nem szükséges Paypal regisztráció, bár ez függhet az adott országtól és kártyától is.
 • Bence
  a 0,7%-ot a DCC-s nyereséggel együtt értettem. Már havi 1 milliótól van 0,95%-os elfogadói díj (+havi pár ezer forint terminál fenntartási díj)

  De valóban, akinek ennél kisebb a forgalma, akkor tényleg nagyon jó ajánlat az 1% elfogadói díj, havidíj nélkül.

 • Nyulzer
  Ez a terminál bankfüggetlen működik? Vagy valamelyik banknál kell legyen számlavezetés?
 • szocske
  , úgy emlékszem a transferwise is tudja ezt.
 • attila
  paypal tud igen, de jónéhány országban bejegyzett bankkártyára 5,4% jutalékot számol fel, ( EU – ból kevesebb ) amit ugye én fizetek, mert ennyivel kevesebbet kapok meg 🙂 a paypal egy lehúzós cég, már az ebay is kirúgta, 2020-tól….

  az otp simple-nek tökmindegy honnan jön a pénz, illetve a legtöbb online fizetésimegoldást kínáló szolgáltatónak is….

  , nem tud ilyet a transferwise 😉

 • attila
  bankfüggetlen !
 • Bence
  bankkártyás tranzakcióról muszáj bizonylatot (számlát vagy nyugtát adni), mert nyoma marad a számlatörténetben. Tehát a több bankkártyás vásárlás fehéríti a gazdaságot = több adóbevétel.
 • jancsika
  Sziasztok!

  Ez az akció csak kiskereskedelmi értékesítés üzletekre vonatkozik vagy azokra is akik nem kötelesek a pénztárgéphasználatra?

 • Kiszamolo
  jancsika, bárki kérheti, egyéni vállalkozó, ügyvéd, piaci kofa.
 • szocske
  , sajnos tényleg megszűnt ez a szolgáltatás TW-on dec 1-től.

  transferwise.com/help/article/2902158/other/request-money-removal

  Pedig pont neked volt kitalálva 🙁
  Megadtad, hogy melyik számládra mekkora összeget kérsz, írhattál szöveget is, hogy miért kéred a pénzt, kaptál egy linket, elküldted a címzettnek, ő pedig fizetett amivel akart: debit/credit card vagy helyi utalással…

  Mi is terveztük használni az apartmannál nem lemondható foglalások előre fizetéséhez, de végül nem volt rá szükség, mert a booking megoldotta helyettünk.

 • Kinyó Krisztián
  kicsit off de csak most jutott eszmbe 😀
  nekünk van kettő az előző akcióból, működik elég olcsó …
  köszi Kiszámoló/viktor 😀
  jah legvicceseb mikor levonták a 2*4 havi 1 ft -ot (negyedéves díjak) és utána kellett telefonálnom :D, mert nem tudtuk mi az 😀
  KK rexjar.hu
  ON
 • attila
  kaptam ajánlatot a simple-től, sajnos az usd alapú kártyákra elég magas a jutalék, 2, 92% illetve van egy egyszeri belépési díj is ami 62e huf. havi díj nincs. Mivel nálam többnyire a tengerentúlról vásárlonának ezért a jutalék így elég magas.Persze a paypalos 5,4% alatt van még mindig 🙂
  Azt nem értem h pos terminálra hogyan adhatnak fix 1%-jutalékot minden kártyára ? hisz teljesen más költsége van egy hazai hufos kártyának mint egy usa visának…