Itt a szezon, hol a legolcsóbb az utazási biztosítás?

Már volt egy régebbi cikk a témában (Legolcsóbb utazási biztosítás), azonban érdemes megnézni, most hol a legolcsóbb az utasbiztosítás egy nyaraló családnak.

Az előző cikkben több tudnivalót leírtam az utazási biztosításokról, azokat nem szeretném megismételni. (Érdemes-e Európába utazási biztosítást kötni, bejelentési kötelezettség, stb.)

Jelen körképünkben nézzünk meg, mennyiért tudja magát biztosítani egy 10 napos utazásra egy turista Törökországba, Egyiptomba és az Egyesült Államokba.

Több társaságnál a mediterrán térség még Európának minősül, így Egyiptomba is elég egy olcsóbb európai biztosítást megkötni. De vannak cégek, ahol Törökország még Európa, de Egyiptom már nem, van ahol csak az uniós országok számítanak Európának.

Bár vannak puccos csomagok, 150 milliós betegség esetén való térítéssel, 400 ezres poggyászbiztosítással, de ezeket hanyagoljuk, mert nem tűnik valószínűnek, hogy valaha is kifizettek ennyi pénzt egy betegségre és a poggyász sem feltétlen ér ennyit, főleg, hogy limitálva van, hogy egy-egy tárgyért, elektronikai eszközért maximum mennyit fizetnek és azt is csak akkor, ha megvan róla a számla és/vagy nem felejtettük el a határon bejelenteni a fényképezőgépünket vagy tabletünket. Az sem tűnik valószínűnek, hogy valakinek hirtelen 10 foga lyukad ki egy nyaralás alatt.

Ezért mindenhol a megfelelő védelmet nyújtó, nem túlextrázott és árazott csomagokat nézzük, online kötéssel, mert egyrészt úgy a legolcsóbb, másrészt a legegyszerűbb is. Ne utazási irodában köss biztosítást, hacsak nem kapsz nagyon jó ajánlatot.

Először a biztosítók, majd a bankok ajánlatait nézzük meg. A bankok bankkártyához köthető utasbiztosításokat adnak, gyakran egész évre olcsóbban, mint a biztosítók egy-két hétre.

Axa Biztosító Horizont biztosítása: Díjszabás itt, leírás itt. Egyiptom, Törökország, Tunézia Európának minősül, azon kívül 50% felárat kell fizetni. 10 napra 4.900 Ft/fő Európába, családi csomag helyett csak gyerekkedvezményt találtam. 30 milliós baleseti és betegség esetén való limit, fogászat maximum 2×150 euró. Poggyász max. 250 ezer, de műszaki cikk számla ellenében maximum 50 ezer.

Éves bérlet 49 ezer Ft, most 10% kedvezmény az árból, ha valami hírlevélre feliratkozunk. Megköthető itt.

Allianz utasbiztosítás: Feltételek itt, kalkulátor itt. Törökország Európának számít, Egyiptomra külön ár vonatkozik. 10 nap egy főre Egyiptomban 4.410 Ft, ebben 7,5 milliós betegség, 15 milliós baleset és 200 ezres poggyászkár van. Az Egyesült Államok ennek a duplájába kerül.

Groupama Direkt: 10 nap 4.365 Ft, családnak 13.550 Ft. OTP kártyával 10% kedvezmény. Az USÁ-ba ennek a duplája. Törökország, Egyiptom, Tunézia Európának minősül. 50 milliós maximális térítés betegség és baleset esetén, poggyász 250 ezer, de maximum 75 ezer műszaki cikkre. A felelősségbiztosítás sajnos itt is nagyon alacsony. (2 ezer euró, ami szinte semmi.) Leírás itt, megköthető itt.

Genertel: A Generali direktbiztosítója nem fogja megnyerni a versenyt. Csak Európára kínál csomagot (Egyiptom, Törökország benne van), de a legdrágább csomagja az első komolyan vehető, 40 milliós térítési limittel, 7200 forintért 10 napra. Leírás itt, feltételek itt, megköthető itt.

A Postabiztosító sem lesz a győztes, Észak Afrikában 11.363 Ft-ért biztosítana bennünket, Törökországban 7.547 Ft-ért, az USÁ-ba semennyiért. Ezért 20 milliós felső limit jár és 250 ezer poggyászbiztosítás, igaz, valami kiegészítőt kínál technikai eszközökre. Megköthető itt.

Update: A K&H Bank direktbiztosítója is jelezte, hogy őket kihagytam a felsorolásból. Igaz, de nem is volt szándékom teljes piaci körképet adni. Viszont pótolom a mulasztást: a K&H direktbiztosítójának kalkulátorát itt tudod elérni. Törökország 10 és 16 milliós biztosítással, 170 ezres poggyászbiztosítással tíz napra 3.715 Ft, Egyiptom 5.575 Ft, USA 7.435 Ft

Amint láthatjuk, a biztosítók egy 10 napos utat mintegy 4-7 ezer forintért biztosítanak fejenként, ha hagyományos utasbiztosítást kötünk online.

A másik lehetőségünk, hogy a bankkártyánk mellé kérünk utasbiztosítást, amely nem csak pár napra, de egész évben érvényes, de egy-egy alkalommal maximum 30-90 napra, ha nem munkavégzés miatt mentünk ki. (lásd előző cikket is.)

Például a CIB utazási biztosítása 3.490 Ft egész évre, sőt, ha ezt igényeljük egyszerre egy dombornyomott kártyával, még a kártya díját is elengedik az első évben. Ezért 7/9 milliós térítés betegség, baleseti ápolás esetén, 300 ezres poggyászbiztosítás és 3 milliós felelősségbiztosítás is jár, akárhányszor is kelünk útra egy évben. Leírás itt. A kártya ingyenes az első évben, a legolcsóbb számlacsomag 549 forint havonta, ha egyébként nem lennénk ügyfelek.

A Budapest Bank csoportos élet és balesetbiztosításai a legjobbak között van a piacon, utasbiztosításban sem vallanak szégyent. A Komfort 10 csomagjuk nem túl combos, bár 10 milliós baleseti és betegségbiztosítást tartalmaz, de csak 100 ezres poggyászbiztosítást és csak 500 ezres felelősségbiztosítást. Cserében azonban több drágább kártyához ingyen jár, a legolcsóbb kártyákhoz pedig 3.900 forintért kérhető. (Sok helyen csak a drágább dombornyomott kártyákhoz kérhető biztosítás.) A jóval gálánsabb Prémium 50 biztosítás 5.900 forintba kerül egy évre.

Az Axa Bank az Európára és Törökországra is érvényes utasbiztosítását minden dombornyomott kártyájához ingyen adja, nem túl bőkezű, de elégséges térítéssel. (Táblázat itt) A legdrágább normál dombornyomott kártya 4.000 Ft.

Az igen komoly tételek térítő és az egész világra érvényes Extra biztosítás 3.700 Ft egy évre. (Ez a csomag jár automatikusan és díjmentesen az Axa World kártyájához, így nézve már nem is sok érte a 9.900 Ft-os éves díj, főleg hogy még egyéb kedvezményei is vannak, mint pénzvisszatérítés a vásárlások után, 4 ingyenes pénzfelvétel bárhol a világon és a többi. A kártya leírása itt.)

Amint az már ennyiből is kiderül, a bankkártyák mellé kérhető utasbiztosítás már egy hetes nyaralás esetén is olcsóbb lehet, mint a külön kötött utasbiztosítás, miközben egész évben korlátlan számú utazásra védelmet biztosít.

Ezért érdeklődj a bankodnál, milyen feltételekkel juthatsz utasbiztosításhoz a bankkártyáddal. Szerződés előtt érdemes az egyébként igen unalmas olvasmánynak bizonyuló szerződési feltételeket átböngészni, főleg ha valami sportot űzöl, mint sí, búvárkodás, vagy rafting, illetve hogy például mi alapján fizetik ki a poggyászkárt (vámbejelentő, számla, stb.), illetve hány nap alatt kell bejelenteni a biztosítási eseményt.

Az útrakelőknek jó nyaralást kívánok az olcsó biztosítás mellé. 🙂

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

35 hozzászólás

 • András
  Kedves Kiszámoló,

  Én elég gyakran kötök utasbiztoítást, és mindig a neten kötöm olyan helyen ahol sok biztosító közül lehet választani.

  ezek szerint ez nem jó ötlet, és érdemes egyenént felkeresnia biztosítók oldalait?

  Üdv , András

 • Krisztián
  EUB?
 • Mogo
  Én épp tegnap kötöttem, Netrisket összehasonlítottam a biztosítók saját online ajánlataival. Volt néhány helyen 10-20% eltérés (pl. Allianz-nál a saját oldalukon kapok online kedvezményt, amit Netrisk nem érvényesít), de volt olyan is, ahol nem volt különbség, vagy csak pár Ft (A 23 Ft-os különbség oka érthetetlen..). Végül Groupama-t kötöttem (Netrisken), az volt a legolcsóbb/legszimpatikusabb ajánlat, de egy érdekes tényre felhívnám mindenki figyelmét. Két kisgyerekkel utazunk, jogosult vagyok családi kedvezményre, ekkor fix, kedvezményes napidíjon számolnak. Viszont ha nem kérem a családi kedvezményt, a gyerekek napidíjára 50-100% (!) kedvezményt kapok, és végül így olcsóbbra jön ki a díj!
 • Mogo
  Kiszámoló, mi a véleményed azokról a biztosítókról, akiket Netrisk felkínál, viszonylag jó ajánlatokat adnak, de sohasem hallottam róluk..?
 • Jenő
  A legjobb utasbiztosításokat magyarok részére angliai székhelyű biztosítók adják. Míg itt 10 M Ft az átlagos limit, ott ugyanennyi pénzért 10 M font. Angolul kell tudni. Egyik korábbi évben már posztoltam, Kiszámoló egy “köszönjük”-kel nyugtázta. Akit érdekel, kikeresi, minek ismételjem magam. 🙂
 • Kiszamolo
  EUB: asszem a Generali azt árulja. De a bankkártya mellé kötött biztosítást nem veri az sem.
 • Kiszamolo
  Miután aligha valószínű, hogy 3,8 milliárd forintot költesz orvosi kezelésre egy nyaraláson, az előny inkább elméleti, főleg, hogy amint lehet, hazahoznak, hogy ne ők fizessék a költségeket.

  Szerintem évi 3 ezer forint mellett többe kerül bármilyen külföldi biztosítás megkötése, mint a magyar éves díj, a kommunikációs nehézségekről nem is beszélve, ha baj van.

 • A bankkártyás biztosításoknál az lehet gond, hogy csak a kártya tulaját biztosítják (citisnél pl), a gyerekem táborba ment, tízévesen persze kártyája nincs, kenhettem a lehetőséget a hajamra.

  Felnőttnek jó lehet (pl én utazom külföldre munkaügyekben is), de gyereknél sajnos nem versenytárs a “sima” biztosításokkal szemben. Vagy van ahol nem így van? (mondjuk CSAK EZÉRT hülyeség bankkártyát és folyószámlát igényelni az adott banknál, ha a többi feltétel meg nem kedvező)

 • Kiszamolo
  Van együtt utazó családtagra is szóló, azt meg kellene nézni, hogy akkor is jó-e, ha a gyerek egyedül megy. Bár azért az ritka eset, amikor a 14 év alatti gyerek szülők nélkül utazik külföldre.
 • goldenboy
  Nekem az ersténél van dombornyomott kártya union utasbiztosítással, de még sosem kellett. Ősszel megyek Ausztráliába és ha nem fontos, nem kötnék külön ezért. Ismered esetleg? Idén már 7k körül lesz az új kártya, ami önmagában szerintem drága lenne.
 • Géza
  A K&H se rossz szerintem, két féle kártyához kötődő biztosítási csomagjuk is van (korábbi cikked táblázatában csak a rosszabbik feltételei szerepelnek, de lehet, hogy akkor még nem volt a másik). Akár olyan kártyához is adnak ingyen biztosítást, amelyik a számlacsomag részeként maga is “ingyen” lehet (persze a számlacsomagnak vannak költségei, és feltételei, át kell gondolni).

  A jobbik csomag, (ami az üzleti kártyákhoz jár, meg magánszemélyként a VISA Gold-hoz) az már olyan extrákat is tartalmaz, mint jogvédelem, felelősségbiztosítás, valamint járatkésés, és poggyászkésés esetén némi fájdalomdíj. Igaz, hogy ez nem olcsó, a privát VISA Gold egy évre 26ezer, de lehet, hogy sokat utazóknak megéri. Egy járatkésésnél visszajön az éves kártyadíj, 40ezret fizet, ha 4 óránál több a késés (furcsamód csak kiutazáskor, hazaúton semmit).

 • Ordas
  Tuti biztos, hogy mindig a legolcsóbb a legjobb? A feltétel rendszereket vizsgálta vki?
 • tudatosbiztositás
  Én nekem az a tapasztalatom, hogy akinek nincs szükséges kiugróan magas biztosítási összegekre, illetve nincs szüksége extrém vagy speciális kiegészítőkre, akkor a lakásbiztosításokban mint kiegészítő,nettó 2000 Ft/Év!! re lehet kötni utasbiztosítást.
 • ZR500
  “400 ezres poggyászbiztosítással, de ezeket hanyagoljuk, mert nem tűnik valószínűnek, hogy valaha is kifizettek ennyi pénzt egy betegségre és a poggyász sem feltétlen ér ennyit, főleg, hogy limitálva van, hogy egy-egy tárgyért, elektronikai eszközért maximum mennyit fizetnek”

  400 ezer az nagyon kevés. Hobbifotósként csak a fényképezőgépem (amit nyilván elviszek a nyaralásra) többe került. Ha viszek notebookot, az legalább még egyszer annyi. Egy jobb telefon bőven 100 ezer felett van, egy tablet szintén. De mondjuk egy-két jobb ruhadarab is sokba kerülhet. Vagy egy karóra. A 400 ezer az kutyafüle.
  Köthetek-e több utasbiztosítást, hogy a tárgyak fedezve legyenek?

 • Kiszamolo
  Ez nagyon szép, de akkor sem fizetnek 50 vagy 100 ezernél többet, ha kétmilliós fényképezőgéped van. Esetleg külön köthetsz a gépre egyedi biztosítást, abban a Generali jó. De több biztosítás nem megoldás.
 • Kiszamolo
  Ez nagyon szép, de akkor sem fizetnek 50 vagy 100 ezernél többet, ha kétmilliós fényképezőgéped van. Esetleg külön köthetsz a gépre egyedi biztosítást, abban a Generali jó. De több biztosítás nem megoldás.
 • Heckl Balázs
  Cib bankkártyához köthető biztosításnál figyelni kell, hogy motorozás során ért balesetnél nem térít. Itt nem versenymotorozásról van szó, hanem normál nyaralás, túrázás motorral. Nekem ez meglepő kitétel volt. Aki motorral nyaral az figyeljen erre.
 • Kiszamolo
  A cikkben említett összegeket az összes biztosítás téríti és egy picikét csökkenti a cikk objektívitását, hogy ez az AXA biztosító sajtóközleménye, vagyis önreklámja.
 • p3d3str1an
  Mogo: én általában a biztositas.hu-n keresztül kötöm a családra nyaralás előtt az utasbiztosítást. Valahogy úgy jött ki mindig a lépés, hogy a Mapfre ajánlata volt a legjobb. Sose volt rá szükség, csak a legutóbbi alkalommal, amikor a lányom lábát megcsípte egy hal Görögországban. Egy partközeli utcában rendelő privát orvoshoz mentünk, ott adtam a papírt, hívtam a biztosítót (rajta van a kötvényen a hívandó szám), egyből mindent intéztek közösen (ilyenkor a doki elküldi a kezelés részleteit, biztosító meg jóváhagyja), mire este visszamentünk kontrollra, a biztosító már megküldte a fizetési jóváhagyást, a doki nem győzte dicsérni milyen jó biztosítónk van.
 • kridli
  szerintem kicsit elbagatelizálod a biztosítási összeget. Ha drága országba utazol (pl. a cikk példájából kiindulva USA), és mondjuk egy komoly autóbaleset ér, sürgősségi műtétekkel és hasonlók, akkor azért elég durva lehet a számla vége, és a tipikus bankkártyás biztosítások nem fedeznék. Én tavaly az Axa world kártyámmal (+családi csomag a feleségemre) mentem nászútra, az bár nem olcsó, de korrekt térítési limitjei vannak, az összes többi szerintem kevés lehet ha tényleg nagy a baj. Lehet persze kockáztatni, és kisebb összegű biztosítással utazni, de akkor ne hasonlítsuk össze a hagyományos utasbiztosításokkal, mert azok drágábbak ugyan, de a térítési limitük is sokkal nagyobb.
 • Glett
  Sajnos a hitelkártyákhoz kapcsolódó biztosítások nem fedezik a munkával kapcsolatos baleseteket, legalábbis én még nem találtam ilyet. Vakmacska, ezzel vigyázni kell, én a saját káromon tanultam meg: csak a biztosítás miatt volt hitelkártyám (Erste), mert sokat utazom nem-EU országokba is. Szerencsére csak egy elvágott ujjam kapcsán derült ki, hogy semmit nem térítenek ha munkaügyben utaztál külföldre. Ez sajnos elég általános, a “normál” utasbiztosítások kizáró feltételként jelölik meg a munkavégzést. Most évi kb. 50e HUF díjért van az egész világot lefedő utasbiztosításom, ami a munkával kapcsolatos baleseteket is biztosítja. (Ezt az Union-nál találtam) Esetleg van valakinek jobb/olcsóbb megoldása?
 • Tamás
  Megmondom őszintén engem (és még másokat ) ezek a biztosítással reszvenyekkel foglalkozó cikkek nem erdekelnek. Azon a cikkek pedig sokkal nagyobb kört érintenek amelyek a sporolasrol, alapveto pü. keszsegekrol szolnak. Magyarorszagon ez az uzenet inkább. Ha tudsz irj ilyen temaban egy heti sorozatot vagy tobbet mint a multban. Udv Tamas
 • Kiszamolo
  Na, más meg pont azt írja, hogy hagyjam már ezt a spórolást, inkább írják többet a részvényekről.

  Nem lehet ám úgy írni, hogy százezer embernek egyszerre tetszen.

 • Koplárovics
  Jó lenne ha írnál egy objektív elemzést a synchron tradingről, a kötésmásolásról.
 • gunnerwatter
  Ha autóval és/vagy családdal megy az ember külföldre, akkor SZERINTEM érdemes a limit nélküli orvosi költséget választani.
  Egy közeli ismerős lábát Svájcban amputálták anno, Allianz platina biztosítással nem volt probléma az ellátás. Ez nem reklám, de én azóta kizárólag ilyen biztosítást kötök, évente akár tízszer is, ha megyek külfölrde.
 • Kiszamolo
  Miért is nem olcsóbb egy éves 9.900 Ft-os Axa World kártya, 50 milliós térítési limittel, hogy csak egy példát említsek?
 • Ronon

  Megneztem a K&h sima lakossági dombornyomott kártyához választható biztosítását. (Régen ingyen adták a kártyához most már fizetni kell érte). 6000 Ft-ért igen alacsony limiteket ajánl. Ennél szinte minden más bank ajánlata jobb.
 • Jenő
  @Géza:
  “az már olyan extrákat is tartalmaz, mint jogvédelem, felelősségbiztosítás”
  Olyan extrákat… A felelősségbiztosítás az egyik legfontosabb komponens, amiben a magyar biztosítások jelentősen alulmaradnak az Angliában kaphatóakhoz képest, akarod mondani? 😉

  Nem csak az amcsikhoz kell, állítólag a németek is elég komolyan veszik, EHIC kártyával 0. Biztos ezt is a biztosító reklámjában olvastam. 🙁

 • Balalajka
  Kedves kiszámoló!

  Tudom, hogy maga a cikk rengeteg embert vonz, meg tele van okossággal, de egy dolgot felejtettél el, ami alapvető axióma a kérdésed szempontjából:

  Mi a francnak köt az ember biztosítást ha külföldre megy.
  No jó, nyugger szüleink nem is jártak külföldre, és ha kitették a lábukat, akkor nem indultak neki biztosítás nélkül.
  De Te más vagy.
  Van interneted, és nem szoktad földobni a talpadat.

  Egyszer írhatnál arról is, miért NE kössünk biztosítást, ha nem szoktunk autó elé lépni, ha nem folyik állandóan az orrunk, és nem vagyunk elmebetegek.
  És írhatnál az Eu egészségbiztosítási kártyáról.
  Mert sok a magyar agyhalott.

 • Kiszamolo
  Az EU egészségbiztosítói kártyáról, meg hogy érdemes-e az Unión belül biztosítást kötni (nem), már írtam az előző cikkben, ami be van linkelve.
 • G.
  Jeno, ezt az angol biztositast ne reklamozd annyira, ugyanis angol GP es lakcim nelkul ervenytelenek… Nem hinnem, hogy atlag magyar regisztralva lenne az UK-ben haziorvosnal.
  Nekem egesz vilag 10M font baleset/orvos, max 90 nap kulfoldon/ev, uzleti ut is – az egesz 100 font kb. Tiszta haszon, de mindketto fetetel igaz ram.

  Es igen, a 10-20M limit az nem sokra eleg egy fejlett orszagban. Egy csonttoresnel komolyabb baleset es vege. Es sok orszagban a szamla fizetesig/fedezetigazolasig csak az eletbentartas a feladatuk, nem pedig a teljes kezeles. El lehet kepzelni. Ehhez kepest a biztositas filleres tetel.

  A felelossegbiztositas reszrol nem is beszelve. Sibaleset vagy csak baleset okozasa peldaul gyalog vagy biciklivel, esetleg veletlen kart okoz az ember barmiben.

 • G.
  Most nezem hogy van olyan angol biztositas, aki EU allampolgaroknak is kot biztositast. Erdekes, hogy eddig nem talalkoztam vele pedig megeri.
  Annyit tennek hozza, hogy Jenonek igaza van DE jol meg kell nezni minden elofeltetel teljesul-e.
  Eleg jo utlet, elsore talaltam eveset is komoly limitekkel. “uk travel insurance for eu residents” google csak ugy dobalja a relevans talalatokat 🙂
 • Kiszamolo
  Amint lehet, hazaszállítanak, hogy itthon kezeljenek.

  Egy 30-50 milliós limit az esetek 99,5%-ban bőven elegendő. De hát mindenki annyira köt, amennyire akar.

  Egy átlagmagyar még a magyar biztosítójával is képtelen kommunikálni, ha bajba kerül. Kíváncsi lennék, hogyan kommunikál egy angol ügyfélszolgálattal, hogyan tudna válaszolni orvosi szakmai kérdésekre angolul? Mindezt évi 3-4 ezer forintos magyar biztosítás helyett.

 • Bee Fair
  Az Allianz Hungária Zrt-nél az ügyfélpultokon elhelyezett utastájékoztatókat csak kutyások használják a kutyagumi összeszedéséhez. Másra ugyanis nem alkalmas. Az ügyintézők jelentős része pedig az ügyfeleknél is tájékozatlanabb. Ráadásul eltér egymástól a kötvény ügyfelet és biztosítót megillető példánya (de kizárólag az apró betűs rész egyharmada tekintetében), tehát az aláírást követően nem is lehet számon kérni az ügyintézőn, hogy az általános szerződési feltételeket miért nem adta át, azokról miért nem nyújtott tájékoztatást.

  Az átverés egy család esetében a következőképpen alakul:

  A családfő megköti az utasbiztosítást 4 főre (apa, anya, 2 gyerek). Nyugodtan elutaznak nyaralni. A biztosítás tartama alatt külföldön feltörik az autójukat, és ellopják az apa videokameráját, az anya laptopját, az egyik gyerek tabletjét, a másik gyerek okostelefonját. Az apa megteszi a feljelentést, amelyben feltüntetésre kerül valamennyi ellopott tárgy.

  Az utastájékoztató szerint Ezüst termékszint esetében 200 000 Ft a maximális biztosítási összeg. Az utastájékoztató azt sugallja, hogy biztosítottanként ennyi (a baleset, betegség esetén fizetendő maximális összeg ugyanis egy főre vonatkozik, a poggyászbiztosítás sorban pedig nincs külön megjegyzés, csak egy összeg) . A szerződési feltételek szerint azonban biztosítási eseményenként ennyi (egy lopás egy esemény a károsult biztosítottak számától függetlenül!!!!).

  A következő átverés az utastájékoztatóhoz képest: a szerződési feltételek szerint a biztosító kártérítési kötelezettségének felső határa valamennyi, a biztosítási eseményben érintett műszaki cikk és tartozékai vonatkozásában mindösszesen 100 000 Ft!!!!

  Amennyiben egy strand parkolójában törik fel az autót, a maximális szolgáltatási összeg csak 40 ezer Ft!!!!

  Ha az utastérből loptak (például a kesztyűtartóból), cumi, ezt az esetet ugyanis kizárta a biztosító a biztosítási események köréből!!!!

  Azaz a család összes ellopott vagyontárgyára legfeljebb 100 000 Ft-ot fizet a biztosító, amennyiben a műszaki cikkek vásárlását igazoló, a biztosított (?) nevére szóló eredeti számlákat (!!!!) be tudják mutatni. Ajándék volt? Eszébe sem jutott számlát kérni, mert nem tudja költségként elszámolni? Már nem vonatkozik rá jótállás, ezért nem őrizte meg a nyugtát (80 000 Ft-ot nem meghaladó értékű cuccnál kegyesen beérik nyugtával is)? Bukta.

  Ha valaki egyedül utazik, egy főre fizeti meg a biztosítást, akkor is pontosan ugyanannyi – 200 000 Ft (műszaki cikkek esetében 100 000 Ft) – a legmagasabb kifizethető biztosítási összeg, mint abban az esetben, ha az illető a családjával indul nyaralni (a szemét felelőtlen állat), és 4 főre kötnek biztosítást?

  Hogyan alakul vajon ugyanez egy társasút esetében? Betörik a busz ablakát egy parkolóban, és elviszik több utas táskáját. Ez egy biztosítási esemény? Akkor kihúzzák egy kalapból a szerencsés nyertes nevét, akinek a kárigénye kielégítésre kerülhet? Vagy a feljelentések száma a mérvadó? A családnál maradva a 11 éves gyerek mégis hogyan tesz feljelentést idegen nyelven? A külföldi rendőrhatóság pedig türelmesen jegyzőkönyvbe foglalja a család valamennyi tagjának feljelentését külön-külön…

  Allianz? Felejtsék el!

 • Tisztelet mindenkinek. Penzugyi tanacsado vagyok. Ugyfeleimnek mindig azt mondom hogy nezzek meg hogy milyen szolgaltatast kapnak a penzukert. Lehet hogy xy 500 forinttal dragabb mint yx, de nem mindegy pl hogy az 500 ft dragabb pl kulfoldon, Eu-n bellul hazahozza-e a lerobbant autodat, vagy sem mint az olcsobb. Vagy tragedia eseten nem mindegy hogy az 500-al dragabb hazahozza-e a holtestet, mig az olcsobb nem. De az sem mindegy hogy pl a megkoteseknel, aprobetus reszeknel benne van hogy magyarorszaggal szomszedos orszagokra szol, mig pl a dragabb az egesz E-us tagallamra. Udv