Itt a szezon, hol a legolcsóbb az utazási biztosítás?

2014-07-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már volt egy régebbi cikk a témában (Legolcsóbb utazási biztosítás), azonban érdemes megnézni, most hol a legolcsóbb az utasbiztosítás egy nyaraló családnak.

Az előző cikkben több tudnivalót leírtam az utazási biztosításokról, azokat nem szeretném megismételni. (Érdemes-e Európába utazási biztosítást kötni, bejelentési kötelezettség, stb.)

Jelen körképünkben nézzünk meg, mennyiért tudja magát biztosítani egy 10 napos utazásra egy turista Törökországba, Egyiptomba és az Egyesült Államokba.

Több társaságnál a mediterrán térség még Európának minősül, így Egyiptomba is elég egy olcsóbb európai biztosítást megkötni. De vannak cégek, ahol Törökország még Európa, de Egyiptom már nem, van ahol csak az uniós országok számítanak Európának.

Bár vannak puccos csomagok, 150 milliós betegség esetén való térítéssel, 400 ezres poggyászbiztosítással, de ezeket hanyagoljuk, mert nem tűnik valószínűnek, hogy valaha is kifizettek ennyi pénzt egy betegségre és a poggyász sem feltétlen ér ennyit, főleg, hogy limitálva van, hogy egy-egy tárgyért, elektronikai eszközért maximum mennyit fizetnek és azt is csak akkor, ha megvan róla a számla és/vagy nem felejtettük el a határon bejelenteni a fényképezőgépünket vagy tabletünket. Az sem tűnik valószínűnek, hogy valakinek hirtelen 10 foga lyukad ki egy nyaralás alatt.

Ezért mindenhol a megfelelő védelmet nyújtó, nem túlextrázott és árazott csomagokat nézzük, online kötéssel, mert egyrészt úgy a legolcsóbb, másrészt a legegyszerűbb is. Ne utazási irodában köss biztosítást, hacsak nem kapsz nagyon jó ajánlatot.

Először a biztosítók, majd a bankok ajánlatait nézzük meg. A bankok bankkártyához köthető utasbiztosításokat adnak, gyakran egész évre olcsóbban, mint a biztosítók egy-két hétre.

Axa Biztosító Horizont biztosítása: Díjszabás itt, leírás itt. Egyiptom, Törökország, Tunézia Európának minősül, azon kívül 50% felárat kell fizetni. 10 napra 4.900 Ft/fő Európába, családi csomag helyett csak gyerekkedvezményt találtam. 30 milliós baleseti és betegség esetén való limit, fogászat maximum 2×150 euró. Poggyász max. 250 ezer, de műszaki cikk számla ellenében maximum 50 ezer.

Éves bérlet 49 ezer Ft, most 10% kedvezmény az árból, ha valami hírlevélre feliratkozunk. Megköthető itt.

Allianz utasbiztosítás: Feltételek itt, kalkulátor itt. Törökország Európának számít, Egyiptomra külön ár vonatkozik. 10 nap egy főre Egyiptomban 4.410 Ft, ebben 7,5 milliós betegség, 15 milliós baleset és 200 ezres poggyászkár van. Az Egyesült Államok ennek a duplájába kerül.

Groupama Direkt: 10 nap 4.365 Ft, családnak 13.550 Ft. OTP kártyával 10% kedvezmény. Az USÁ-ba ennek a duplája. Törökország, Egyiptom, Tunézia Európának minősül. 50 milliós maximális térítés betegség és baleset esetén, poggyász 250 ezer, de maximum 75 ezer műszaki cikkre. A felelősségbiztosítás sajnos itt is nagyon alacsony. (2 ezer euró, ami szinte semmi.) Leírás itt, megköthető itt.

Genertel: A Generali direktbiztosítója nem fogja megnyerni a versenyt. Csak Európára kínál csomagot (Egyiptom, Törökország benne van), de a legdrágább csomagja az első komolyan vehető, 40 milliós térítési limittel, 7200 forintért 10 napra. Leírás itt, feltételek itt, megköthető itt.

A Postabiztosító sem lesz a győztes, Észak Afrikában 11.363 Ft-ért biztosítana bennünket, Törökországban 7.547 Ft-ért, az USÁ-ba semennyiért. Ezért 20 milliós felső limit jár és 250 ezer poggyászbiztosítás, igaz, valami kiegészítőt kínál technikai eszközökre. Megköthető itt.

Update: A K&H Bank direktbiztosítója is jelezte, hogy őket kihagytam a felsorolásból. Igaz, de nem is volt szándékom teljes piaci körképet adni. Viszont pótolom a mulasztást: a K&H direktbiztosítójának kalkulátorát itt tudod elérni. Törökország 10 és 16 milliós biztosítással, 170 ezres poggyászbiztosítással tíz napra 3.715 Ft, Egyiptom 5.575 Ft, USA 7.435 Ft

Amint láthatjuk, a biztosítók egy 10 napos utat mintegy 4-7 ezer forintért biztosítanak fejenként, ha hagyományos utasbiztosítást kötünk online.

A másik lehetőségünk, hogy a bankkártyánk mellé kérünk utasbiztosítást, amely nem csak pár napra, de egész évben érvényes, de egy-egy alkalommal maximum 30-90 napra, ha nem munkavégzés miatt mentünk ki. (lásd előző cikket is.)

Például a CIB utazási biztosítása 3.490 Ft egész évre, sőt, ha ezt igényeljük egyszerre egy dombornyomott kártyával, még a kártya díját is elengedik az első évben. Ezért 7/9 milliós térítés betegség, baleseti ápolás esetén, 300 ezres poggyászbiztosítás és 3 milliós felelősségbiztosítás is jár, akárhányszor is kelünk útra egy évben. Leírás itt. A kártya ingyenes az első évben, a legolcsóbb számlacsomag 549 forint havonta, ha egyébként nem lennénk ügyfelek.

A Budapest Bank csoportos élet és balesetbiztosításai a legjobbak között van a piacon, utasbiztosításban sem vallanak szégyent. A Komfort 10 csomagjuk nem túl combos, bár 10 milliós baleseti és betegségbiztosítást tartalmaz, de csak 100 ezres poggyászbiztosítást és csak 500 ezres felelősségbiztosítást. Cserében azonban több drágább kártyához ingyen jár, a legolcsóbb kártyákhoz pedig 3.900 forintért kérhető. (Sok helyen csak a drágább dombornyomott kártyákhoz kérhető biztosítás.) A jóval gálánsabb Prémium 50 biztosítás 5.900 forintba kerül egy évre.

Az Axa Bank az Európára és Törökországra is érvényes utasbiztosítását minden dombornyomott kártyájához ingyen adja, nem túl bőkezű, de elégséges térítéssel. (Táblázat itt) A legdrágább normál dombornyomott kártya 4.000 Ft.

Az igen komoly tételek térítő és az egész világra érvényes Extra biztosítás 3.700 Ft egy évre. (Ez a csomag jár automatikusan és díjmentesen az Axa World kártyájához, így nézve már nem is sok érte a 9.900 Ft-os éves díj, főleg hogy még egyéb kedvezményei is vannak, mint pénzvisszatérítés a vásárlások után, 4 ingyenes pénzfelvétel bárhol a világon és a többi. A kártya leírása itt.)

Amint az már ennyiből is kiderül, a bankkártyák mellé kérhető utasbiztosítás már egy hetes nyaralás esetén is olcsóbb lehet, mint a külön kötött utasbiztosítás, miközben egész évben korlátlan számú utazásra védelmet biztosít.

Ezért érdeklődj a bankodnál, milyen feltételekkel juthatsz utasbiztosításhoz a bankkártyáddal. Szerződés előtt érdemes az egyébként igen unalmas olvasmánynak bizonyuló szerződési feltételeket átböngészni, főleg ha valami sportot űzöl, mint sí, búvárkodás, vagy rafting, illetve hogy például mi alapján fizetik ki a poggyászkárt (vámbejelentő, számla, stb.), illetve hány nap alatt kell bejelenteni a biztosítási eseményt.

Az útrakelőknek jó nyaralást kívánok az olcsó biztosítás mellé. 🙂

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram