Itt az idő karácsonyi csomagot venni

Elmúlt a karácsony, ilyenkor lassan elkezdik kiárusítani a boltok a megmaradt karácsonyi kozmetikai csomagokat.

Mindig szeretek ilyenkor vásárolni, a méregdrága borotvapengéket 35-40%-os áron lehet megvenni, ami már korrekt ár értük, a kerékpározáshoz használt izzadásgátló is nem csak olcsóbb ilyenkor, de még egy tusfürdőt is adnak hozzá ajándékba, a rendes parfüm olcsóbb 20%-kal és még csomagolnak mellé valami pluszt is.

Tavaly a Spar január közepén kezdett el akciózni, idén január másodikán már alig volt akciós borotva, ugyanis valószínűleg karácsony után leakciózták a csomagokat. (Árak: Gillette nyél és 4 db Fusion prolidge ötpengés betét 2.990 Ft, (rendes ára több, mint hétezer forint), Gillette Mach 3 nyél, 3 penge és borotvahab 2.150 Ft).

A Tescoban a múlt héten még csak 20%-kal voltak olcsóbbak a Gillette csomagok, a héten még nem jártam arra.

A DM tavaly karácsony után elkezdett akciózni, idén még egy fillérrel sem voltak leakciózva a csomagok, érdemes figyelni, mikor kezdik el.

(Update: mától akciózik a DM is. A budaörsi üzletben egy (nyilván) kereskedő az orrom elől vett meg legalább 30 csomagot, tele volt egy bevásárlókocsi a vásárlásával…)

A Rossmann felszállt az “először jól felárazzuk, hogy aztán félárért kiírjuk” vonatra, ami szerintem ritka gusztustalan játék.

A DM-ben az ajándékcsomag teljes áron 6.499 Ft, a Rossmannban 9.999 Ft helyett csak most 4.999 Ft. Ehhez nagyon hasonló csomag 2.999 Ft most akciósan a Sparban. (Eggyel több borotvapenge ugyanebből, de nincs benne mini borotvahab.)

Elnézést az alsó fotó minőségéért, a lényeg látszik: ugyanaz a csomag, mint a DM-ben, 9.999 áthúzva most 4.999 Ft. A tartalma alapján nem is ér még teljes áron se többet hétezer forintnál.

Szóval, ha jársz hipermarketben, itt az idő, hogy szétnézz a karácsonyi csomagok között, most érdemes vásárolni belőlük.

Share

106 hozzászólás

 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  egy jó villanyborotva, és elvagy vele évekig, minimális áramköltség mellett…
 • Gr3g
  Hosszu tavon sokkal jobban jossz ki egy regi tipusu borotvaval, mint pl ez:
  en.wikipedia.org/wiki/Razor#/media/File:Chrome-Safety-Razor.jpg
  Kicsit nagyobb beruhazas az elejen, de 1-2 ev alatt mar be is hozza.
 • Kiszamolo
  Igen, ezért féltem a borotvatémától, mindjárt jön 35 hozzászólás, hogy hülye vagy, én eldobható kínai borotvát használok 22 forintért.

  Sokan nem értik, hogy van akinek elég hetente kétszer borotválkozni egy teáskanállal, másnak a legjobb borotva sem elég jó.

  Én becsukott szemmel megmondom még azt is, hogy Mach 3 vagy Fusion borotvával borotválnak, mert sajnos nem pihepuha kis pelyhek vannak az arcomon. Reggel borotválkozom és már estefelé borostás vagyok. Még a legdrágább borotvával is csak tusolás után borotválkozok, mert akkor megpuhulnak a borosták.

  Jó annak, aki bármivel borotválkozhat, akár egy gyurmavágó késsel is.

  Próbáltam már elektromost, nagyon nem jött be. Ahogy a százéves egypengés is tépi az arcom, a noname borotvákról már nem is beszélve.

  Ezért szeretem ilyenkor megvenni ezeket a pengéket, 1800 forint helyett 750 forint, annyit szívesen adok értük.

 • TT
  Egy jó villanyborotva és évente fejcsere, 9e ft. Pont most vettem, 1-1,5 év napi használat mellett már jelzi, hogy cseréld és sajnos tönkre is ment nemsokkal utána. Szóval nem csak az áramköltség van… plusz gyengül az akksi. Persze ha nem naponta borotválkozol akkor kitolódik.
 • jami
  Én teljesen átálltam halom kozmetikum, ill. sokféle drogériai cucc esetében az ilyen-olyan sajátmárkásokra. Eleve egyre kevesebb sminket használok, azokból sm ökobiok, de mosópor, mosogatógéptabletta, borotva, tisztítószerek, még körömlakkok is szuperek vannak sm-ok. Mikor szorgalmasabban bontottam le a kiadásokat, volt drogéria zseb. Na, ott olyan csuda csökkentést érte el a fentiekkel, hogy felőlem aztán azt akcióznak, amit akarnak 😉

  (2 dologra vagyok már csak háklis: fogkrém, parfüm.)

  Viszont ilyenkor szoktam megrendelni a gyerekek jelmezeit és ajándékokat (minden gyerekemnek tavaszi szülinapja van). Játék mondjuk már egyre kevésbé kell, a karácsonyiak telitalálatok lettek, azok kiegészítői érkeznek majd tavaszra 😉

  Pont most érdemes felnőtteknek télikabátot/csizmát/kesztűt stb. venni.

 • jami
  A férjemnek rövidre nyírt szakálla van, ahhoz szakállvágó kell 😉 Borotva a fejére (és a lábaimhoz) szükséges 😀

  Ha már offolunk: szakáll ÉS hajvágót senki ne vegyen, itt is érvényes, hogy ami mindenre jó, semmire sem. A fiaim haját én vágom, az egyiknek brutálisan sok és vastag szálú van, a másiknak kis selymes, vékony. Egyikét sem tudtam a multifunkcival szépen megnyírni, csak a rendes hajvágó segített.

 • József
  A villany nem viszi le úgy, mint egy hagyományos. Én szeretem úgy letolni, hogy tényleg sima legyen, ha villannyal csinálnám állandóan borostás lennék.
 • T@más
  Edwin Jagger biztonsági borotva, érdemes kipróbálni, nem is túl drága, százszor többet ér, mint a “100 pengés csodák”. Angliából rendelve, minimális postaköltség mellett. Pl:
  theenglishshavingcompany.com
  De már ennek a fajta borotválkozásnak is vannak blogjai, érdemes olvasgatni…
 • Addam
  jami: Philips vezetékes hajnyíró tökéletesen viszi a szakállat, kb. 10 éve használom ugyanazt a gépet, alapmodell volt akkor (QC5200).
  Borotvából már nincs ilyen szerencsém, szőrzetem erős, bőröm érzékeny, ott nem tudok spórolni.
 • Baltzr
  1800 Ft /350 gramm os Tibi szaloncukrot vettem 799 Ft ért. Nagyon finom 🙂
  Valódi mogyoró íze van a mogyorókrémnek. Mogyorósabb a nutella-nál…
 • Zabalint
  Nekem a hagyományos épp azért szenvedés, mert túl erős a szőröm, így inkább használok körkéses villanyborotvát. Igaz, az valóban hátránya, hogy nem nyírja teljesen 0-ra hosszban. Mondjuk anno egyszer próbálkoztam olyan rezgős villanyborotvára, ami igen, az bizonyos területeken tökéletesen selymesre borotvál, csak épp ahol a vastag szőrök vanmak, azokból semmit sem visz le.

  Egyébként a Philips még most is azt csinálja, hogy ugyanannyiba kerül a pótfej, mint a készülék, ami új fejet tartalmaz, és a fejet 1-1,5 évente cserélnem kell, bravó környezetvédelem.

 • kilences
  Egyszerűen nem bírok nem beleugrani ebbe a csatába, de most komolyan: itt nem érvényes az időd többet ér mint anonim fórumon nicknevekkel összevitatkozni borotvapengéken?
 • Fatermelő
  Most érdemes mūfenyőt is venni jövőre. Tescoban 75% kedvezménnyel vettem 2500ft ért egy 180cm-es fát 🙂
 • tash
  Karácsony után a Rossmannban jó áron volt a tusfürdő + dezodor csomag is, FA és Oldspice. 600-700Ft a kettő együtt karácsonyi csomagban. Egyébként külön kerülnek ennyibe tehát nagyjából fél áron van. Plusz ugye ebből még lejön a szokásos 10% Rossmann kupon kedvezmény.
 • kridli
  bár ezeknek a sparos áraknak nem ér nyomába, de normál körülmények között amazon.de-n jóval olcsóbb mint az itthoni boltokban. Most kikerestem a legutóbbi visszaigazoló e-mailt, 26,65 euró volt a 8 darabos proglide penge.
 • Smidt
  Jaj ezek a Magyar piacos termékek. Van aki az építőanyagot is Ausztriából, Szlovákiából hozatja, olyan rossz itt a minőség és az ár.

  A borotvánál olvastam, hogy ami keleti piacos Szlovák Lengyel Román stb feliratos az eleve hulladék. Így is van! Évekig használtam egyetlen borotvafejet, amit egy plázában adtak tesztre, miközben a bolti csak pár napig jó, mindegy az ára! Nem számít, hogy kereskedői, vagy gyártói akciós, vagy egyik sem. Szóval hozatok én is kintről..

  Egyébként az öko-bio tisztító, tisztálkodó szerekkel is filléresek már a háztartási kiadások, csak ezzel a fránya borotvával van az állandó szívás, meg a mosógéppel. Na meg néha a gázkazánnal..

 • Fajanko
  Akkor most nem is kaptál karácsonyra borotvacsomagot? Impresszív környezetnevelési eredmény! 🙂
  Asszem a “teáskanál” csoportba tartozom, de évente 200 forintnál még nem költöttem többet az elmúlt 10 évben borotválkozási eszközre. (egypengés, zuhany alatt samponhabbal, vasárnaponként)
  Sokkal inkább idő-, mint költségminimalizálás miatt alakult ez ki. Azelőtt én is a drága borotvákat vettem, de az egyhetes borostát a legjobb is könyörtelenül tépi…
 • Dörnyei József
  Nekem van egy régi “elcseszett” szakállvágóm, ami működik konnektorba dugva is. Tökéletes, mindig teljes sebességgel vág. Azóta néztem újat, de azok nem működnek bedugva, tehát az aksi meg fog halni és venni kell újat 2-3 évente. A régi 16 éves és nem fogom cserélni. A gyerekek haját is ezzel vágjuk. Van egy 20 éves Bosch ütvefúrom. 2 lakásfelújítást, 1 nagy építkezést élt túl és tökéletesen működik. Igaz, hogy ebben nincsenek műanyag fogaskerekek, minden fémből van benne. 🙂
 • Kari
  Borotva témában nekem csak a Mach3 power (az elemes, rezgetős) jött be. Mindenfélét kipróbáltam már. A 4 meg 5 pengés Gillette-ek sokkal újabbak, de nem jobbak, mert nagyobb felületen oszlik el a nyomás. Egyszerűen szólva visszafejlesztés. Ráadásul sokkal hamarabb kimegy az éle. Érthetetlen számomra. Az eldobhatósak vicc kategória. Már a második lehúzásnál tépi, húzza. A régi hagyományos pengés is jó volt. 2 hónapig bírta nálam egy penge, viszont azzal nagyon könnyen megvágtam magam. A Wilkinson-nak is kipróbáltam az összes próbálkozását, de felejtősek. Csak a Mach3 power a jó. 15 évre előre megvan a penge. Hihetetlen, de nálam kerek 1 évig bírja egy eredeti penge. A piacos olcsó az csak 2 hétig. Magyarországon ezt a Mach 3 power nyelet már kb 10 éve nem lehet kapni. Amikor bejött az emag, akkor ott volt pár hétig.
 • nyman
  Mik a tapasztalatok a “vegleges” szortelenitessel?
  🙂
 • Körtefa
  borotva == croissant
  Egyébként miért baj a borosta? Illetve a borosta épp baj, mert szúr(ja a másik felet), de ha kicsit hosszabb, már nem olyan ronda, sőt.
 • Orsolya
  A férjemnek is hasonló paraméterű arcszőrzet és érzékeny arcbőr kombinációja van. Amióta borotvaszappant (akár egy aleppoi, 100%-os olivaolaj szappan is tökéletesen megteszi, ráadásul hónapokig kitart) és pamacsot használ, 2 perc alatt megborotválkozik – bármilyen előzetes arcszőrzet-felpuhítás szükségessége nélkül. Mindez hagyományos és eldobható borotvával is kiválóan működik. A szappan egyébként soha nem habzik úgy, mint a borotvahab – ill. inkább krémesebb, vékonyabb, lágyabb habja van – mégis a férjem számára mérföldekkel hatásosabb borotválkozást tesz lehetővé.
 • Dave
  A sparos 2990-es Gillette csomagból én is betáraztam az egész polcot (4db, több nem volt), tudatosan készültem már az akciózásra.
  A borotvanyelekkel még nem tudom mit kezdjek 🙂
 • Nagy Vonalakban
  Erre már tavaly is felhívtad a figyelmet, akkor be is vàsároltam a Sparban: vettem borotvahab/penge kombót,
  Star Wars-osat vagy tízenakárhány dobozzal negyedáron….
  egy pár doboz még mindig ott figyel a fürdőszobában…

  Mindenesetre köszi ezt a tippet is Miklós,
  az erő legyen veled az új èvben is….:)

 • Nagy Vonalakban
  “…Mik a tapasztalatok a “vegleges” szortelenitessel?..”

  Végleges nincs, csak tartós.

 • Nagy Vonalakban
  “…Asszem a “teáskanál” csoportba tartozom, de évente 200 forintnál még nem költöttem többet az elmúlt 10 évben borotválkozási eszközre. (egypengés, zuhany alatt samponhabbal, vasárnaponként)..”

  Fajanko, te nő vagy?

 • Vakmacska
  A Lush is akciózik: mivel a kézzel készített cuccaik drágák, a félár nagyon látványos áresést hozott a csomagok közt, ha valaki szereti és szívesen használja vagy ajándékozza a közeljövőben, akkor most vegyen – de ne nagyon tartogassa őket hónapokig vagy tovább, mert nem tartósítószeresek.
 • Kari
  @nyman: A Philips IPL a jó. (arra amire kitalálták) Borostára nem próbáltam, de lehet, hogy az ellen is véd. 😀 Teccikérteni ? 😀
 • tomi
  @Kiszámoló: Jó ez a penge téma.. 🙂 Te mint nagy felhasználó még sosem próbáltad az ebayes megoldásokat? Vannak olyanok amiket 220-ért árulnak és tök mach3-nak néznek ki és vannak olyanok amiket 400-500-ért adnak és azokgat teljesen eredetinek is hírdetik. Már több helyen kérdezetem ezekről, de senkitől nem kaptam még igazán választ…
 • AAA
  Régebben Gilette Mach3-at használtam én is, az még úgy ok volt ár/értékben. Aztán pár éve vettem hajvágáshoz egy profi, fodrászoknak készült Moser Primat hajvágót (hosszú hálózati kábel, nem akkus, jó nehéz, full fém belső). 20eFt körül volt úgy rémlik, úgy viszi az erős borostámat is mint a huzat. Azóta átálltam erre, mindig borostás vagyok, aztán jóvan.:) 1-2 hetente letolom a géppel, nincs pepecselés borotvahabbal, szappannal. Van nekik szakállvágó gép is, azt nem ismerem, de gondolom hasonlóan masszív. Ha valaki nem ragaszkodik a sima archoz, ezekkel sokkal gyorsabb, egyszerűbb, hosszú távon olcsóbb.
 • Aleks
  Hát borotvából a legköltséghatékonyabb a borbély style kinyithatós, szíjon élezhető, bár azzal nem borotválkozik meg az ember 2 perc alatt.
  Az elektromosoknál meg az van, hogy a 30e ft felett kezdődik a normális, csak mindenki megveszi a 8e Ft-osat aztán szidja, hogy vacak.
 • Kiszamolo
  tomi, rengeteg a hamisítvány az ebay-es cuccokban, inkább az a ritka, ha nem az.
 • TT
  @Körtefa:
  Szeretnéd, hogy a villany/pengés/eldobható borotva vitából lassan átkanyarodjunk a szakáll/nem szakáll vitába? 🙂
 • Endre
  Ha már teljesen offtopik mentünk: A rendes villanyborotvák szerintem nem 30K, hanem inkább 70K körül kezdődnek.
  Én – aki meglehetősen erős arcszőrzettel rendelkezem, illetve rendelkeznék, ha nem borotválnám – tavaly nyáron ruháztam be egy Braun 7-es borotvába, és nem bántam meg. Főleg azért nem, mert sokkal kíméletesebb, mint a penge.
  Az is igaz, hogy nem borotvál annyira símára (a beépített trimmelő egység pedig nemes egyszerűséggel használhatatlan), de ez a típus már elég jó kompromisszumot nyújt simaság és kiméletesség szempontjából.
  A hozzá adott automata tisztítóegység meg hab a tortán 🙂
 • sportswear
  Mától a DM-ben is akciósak a karácsonyi csomagok. Mondjuk mókás, hogy a 3 darabos félárú saját márkás csomagjuk 1 százassal olcsóbb így féláron, mintha megvennéd őket külön-külön teljes áron…
 • Jozsó
  Felfogtam, hogy miről szól a cikk, de azt azért hozzátenném, hogy én annó az első fizumból vettem egy Philips villanyborotvát (1994) azóta a következőket költöttem rá:
  – Tönkre ment a zsinórja, összeforrasztottam
  – Próbaképpen rendeltem Whishről pár hónapja 1 dollárért tartalék körkést, de nem tetszett, visszaraktam az eredetit.

  Szóval fogalmam sincs miért kéne már egy körkéses borotvához 1-2 évente új kést rendelni (a kés folyamatosan éleződik a rostélyon). Ha meg mégis kéne, akkor ebay vonalon pár dollárért be lehet szerezni. Persze, ha akkumlátoros lenne akkor pár évente új készülék kéne 🙁

  Ja, és így borotvahab, arcszesz sem kell 🙂

 • Toto
  Minden pasinak üzenem tessék olajozni a szakáll, borosta arc részt puhitja na jó nem elsőre de egyszerűbb. Amúgy meg van olyan elektromos borotva amibe egy vagyon pengét venni és egy új borotva majdnem olcsóbb

  Üzit szerettem volna írni de nem tudom hol lehet erről mi a véleményed kiszámoló mert az egyik mufti nálunk is kereset személy és minden ilyen “marketing játékba” benne volt.

 • János
  Az a durva, hogy ezt a borotvát, még novemberben eurosparba 25 eur-ért adták 6 pengével. Mikor itthon csak a borotva volt 5 ezer vagy mennyi.
 • 3gyerekes
  Több, mint 25 éve Philips 3 körkéses villanyborotvát használok. Most a harmadik példánynál tartok, és csak az egyikben cseréltem egyszer fejet, a többiben egyszer sem. Nem érzem, hogy kevésbé lenne éles. Mindösszesen kb 30 ezer Ft-ot költöttem a 3 gépre (az utolsó gépem Vaterán vettem egy vérmes licitharc után nagyjából 6 ezer Ft-ért). A töltés energiaköltségén túl más költségem nem volt.

  Tény, hogy nem annyira alapos a villanyos, de a szőrzet növekedése miatt pár óra elteltével ennek már nincs jelentősége.

  Az is tény, hogy hozzá kell szoknia a bőrnek, mert először csúnyán kipirosítja az arcot. Amikor elromlott az első gép, pár hétig elő kellett vennem a kőkorszaki kézi borotvám. Utána az új géphez pár hétig tartott, míg visszaszokott a bőröm.

 • jurta

  “A hozzá adott automata tisztítóegység meg hab a tortán ”

  Borotvahab?
  Fúj…

 • Fajanko
  Vonalakban: Nem.
 • V
  > ugyanaz a csomag, mint a DM-ben, 9.999 áthúzva most 4.999 Ft
  dehogy ugyanaz, az egyik batman borotva masik meg xena XD
 • Petike
  @tomi: én “eredeti” Mach3 pengéket rendeltem egyszer ebay-ről. Pontosan ugyanúgy néztek ki mint a tényleg eredetiek, annyi apró különbséggel hogy élük nem volt. De mit számít ez egy borotvánál! 😀
 • Laci bácsi
  Aki igazán olcsón akar vásárolni, az menjen ki a Lehel téri piacra, az emeleten vannak a háztartási, drogériai cikkek. Ennél olcsóbban szerintem nem igen vásárolsz sehol. Persze csak akkor, ha útba esik. Az már csak hab a tortán, hogy nem a multiknak tömöd a zsebét. Persze, ha ez is számít valamit az öntudatos vásárlónak.
 • off
  En jobb hijan elektromos borotva hivo vagyok.
  Braun series 3 akcioban 45EUR volt, 20EUR-ert pot szita szett is jott melle kapcsibol. (Euro. Tehat veletlen sem itthon vettem.) Szerintem ez osszehasonlithato a fenti borotva arakkal.
  Ha az akku farad el: 2*12EUR lenne a potakku, ami a gazdasagi totalkar fogalmat feszegeti. (Amugy 600MAh NiMH-rol beszelunk, a nemetek nemet modra ereztetik a 3-as szeriat hasznalokkal hogy olcsojanosok. 🙂 ) Ha kihajitas helyett ugy dontok hogy belenyulok, nyilvan valami kis kapacitasu lsd akkus halaszok hozza mondjuk az amazonrol vagy az ikeabol.
 • mzsombor
  Köszi a tippet, Sparból bezsákolva a Mach3 csomag, ezzel újabb 10 évre megoldva a borotválkozást. 🙂 Ha valakit érdekel, a Shopmarkban (ex. Europark) levő Sparban még volt mindegyik fajta csomagból bőven.
 • Zabalint

  A Braun a rezgő fejes borotváival teljesen más pálya, mint a Philips a körkéses borotváival, csak hitvitát lehetne nyitni, hogy melyik a jobb megoldás, viszont én a körfejesnél nem látom az egetverő különbséget a legolcsóbb 10 ezres Philips és a drágabb modellek között. Néhány noname-el és a Remingtonnal van még összehasonlítási alapom, a Remington rövidebbre vág, mint a Philips, de a Philips sokkal kíméletesebb.
 • zoltán
  12 éve vettem egy Rem… szakállvágót tizenixezer forintért., a feleségem amúgy sem szereti, ha csupasz a képem. A rátétekkel a kevés hajamra is megfelel. Hálózatról üzemel. Ennél költségjatékonyabb mód számomra nemigen létezik.
 • Kulombos
  Rezgőkéses-körkéses hitvitához (ami még nem alakult ki…)
  Nekem van mindkettő, nem a gagyi kategóriából. Én úgy tapasztaltam, ha valaki mindennap borotválkozik, akkor a rezgőkéses jobb, mert simábbra borotvál. De ha csak 2-3 naponta akarja lehúzni (mint én), akkor a körkéses előnyösebb, mert a hosszabbra nőtt szálakat könnyebben leviszi, a rezgőkésessel sokat kell simogatni, mire minden hosszabb szál beletalál az apró lyukakba.
 • untermensch4
  Amíg el nem kezdtem növeszteni a szakállamat, időnként a hajnyíróval letoltam borostáig. Ez kb időben és pénzben is a legminimalistább megoldás. A hajnyíróként is használt hajnyírónk kb 3ezer pénz volt dm-ben, jó régen. 4-5 évet kibírt ha jól emlékszem.