Kiszámoló blog idegen nyelveken

2013-08-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már többször felvetettétek, hogy meg kellene csinálni a blogot más nyelveken is. (Angolul néhány írás, illetve olaszul már most is megjelenik itt-ott.)

Ezzel annyi a bajom, hogy erre se időm nincs, se azt nem látom, ez mitől lenne jó nekem, azon kívül, hogy a napi 30 magyar e-mail mellé még majd kapok 300 angol nyelvűt is.

De annak semmi akadálya, hogy te lefordítsd az írásokat és gondozd a blogot.

Ha van kedved hozzá, az alábbi esetekben vagy ideális jelölt:

- Ha más nem jelentkezik. 🙂

- Az adott nyelvet, legyen az szlovák, lengyel, horvát, német vagy akármi, magas szinten bírod, mert a anyanyelvűnél nagyon fáraszt, ha hosszú táv ilyen mondat kell olvassa, mint ez is, miközben az gondolod, így is jó van, lényeg, hogy megért. Nem, rövid úton le fog szokni a blog olvasásáról.

- Van valami elképzelésed, mitől lesz olvasott a blog. Bejutsz vele valami olyan helyre, mint a magyar index, vagy origo blogketrece, optimalizálod keresőre, stb.

- Tudod aktualizálni a saját országodba az írásokat. Például írok a bankkártyák utasbiztosításairól és te szintén körbenézel a saját országodban, hogy használható legyen a helyieknek is. (Természetesen a túl specifikus írásokat kár lefordítani, mint például a tranzakciós adóról szólók.)

- Tudsz pénzt csinálni a blogból (hirdetések, tanfolyamok, stb.). Az Akadémia anyagát például szívesen átadom szlovák, lengyel, akármilyen felhasználásra. Nem nehéz aktualizálni az adott országba, a kötvény, a részvény és a kockázat a világon mindenhol ugyanaz.

- Az oldal közvetlen bevételének egyharmadát (pl. hirdetések) és a közvetett bevételek ötödét (tanfolyamok, tanácsadások) átadod az írásokért cserébe.

Ha idehaza meg lehet élni a blogból, akkor máshol is. (Bár azért nem árt, ha értesz is a témához, mert maga a blog nem sokat hoz a tanácsadás és az oktatás nélkül.) Ha még oktatjuk is az embereket, külön jó dolog.

Ha csak jószolgálatból akarod csinálni, úgy is jó, de készülj fel, hogy ha ismert lesz a blog, azért fárasztó lesz és nagyjából egész embert kíván. (Fordítás, moderálás, levelezés, stb.)

Ha kell segítség, elmondom azt, amit tudni vélek a blogolás rejtelmeiről.

Na szóval, a labda fel van dobva, ha érdekel, keress.

Ha nem jelentkezik senki, soha többet ne rágjátok a fülem ezzel a témával. 🙂

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram