E-mail cím változása

Már nagyon sok bajom volt eddig is az indamail-lel, de ma telt be a pohár.

Rengeteg levelet nem kaptam meg, ezen szépen buktam is nyilván. Tanácsadásra, tanfolyamra jelentkezők kérték számon, hogy miért nem reagáltam az első levelükre. Nem volt első levelük… (Update: na pont most is befutott egy ilyen, aki az Akadémiára jelentkezett (volna).)

Le volt korlátozva 3.000 e-mailre a tárhely (összesen, fogadott, küldött, archivált, kuka, minden), állandóan törölgetni kellett és sakkozni a levelekkel.

Gyakran volt technikai hiba, a küldés gomb rengetegszer csak piszkozatnak mentette a levelet küldés helyett, válasznál eltűnt az e-mail cím és a többi.

De ma durrant el az agyam, amikor a sokadik levél után jöttem rá, hogy nem is küldi el a leveleket, mert egy alig látható helyen kiírta, hogy “ma már 100 levelet küldött, majd holnap próbálja újra.”

Ez micsoda 2013-ban? Ez még 10 éve is égés lett volna egy mailszolgáltatótól! Mondjuk a 3.000 darab összes mail is.

Egy szó, mint száz, felejtsétek el a régi indamail-es címet, és mátol használjátok a kiszamolo kukac gmail pont com címet.

Share

20 hozzászólás

 • Laci
  Hm…
  Lehet hülye kérdés, de nem érné meg befektetni egy saját, kiszamolo.hu-s email címbe?
 • Kiszamolo
  Van, de azt is át kellene valahová irányítani, mert a szerver hülye levelezőfelületén nem lehet ilyen tömegben levelezni, a UPC meg blokkolja a kimenő leveleket Outlookról. Úgyhogy a végén ugyanott vagyok.
 • V
  nekem anno szerencsem volt hogy at tudtam rakni a sajat domain-es levelezest a gugliba. Azert mondom hogy szerencsem volt, mert akkor meg maganszemelynek ingyenes volt. Azota mar nem, de ha jol tudom nem kerul sokba (te meg egyebkent is uzleti felhasznalo lennel.) Esetleg nezd meg az araikat. GMAIL-es felulet, annak minden elonyevel, kb 10Gig tarhely. Csak az MX rekordot kell modositani es a levelek maris a GMAIL-en keresztul olvashatoak. Nekem bejott.
 • Kiszamolo
  De ha átrakom a gugliba, mivel is vagyok előrébb, mintha a guglit használom?

  A céges e-mailt most is át tudnám irányítani ingyen, csak nincs értelme.

 • szocske
  Annyival vagy előrébb, hogy átirányítás nélkül saját domain alól levelezel, ami “elegánsabb” megoldás, és szerintem kényelmesebb és megbízhatóbb is átirányítás nélkül.
  Évek óta gmailt használok saját domain nevek alatt, sosem volt semmi problémám vele, csak azon kell az embernek túltenni magát, hogy gépek olvassák a leveleit és kapcsolódó reklámokat tolnak az arcába.
 • Promo921
  Használhatóság szempontjából semmivel, és nem sima átirányításról van szó, hanem a google lesz a mail szerver. Lehet Outlookból is használni, és weben keresztül is. Ez az én hülyeségem, de ha egy ‘cég’ guglis vagy freemailes cimet használ, azt nem tekintem komolynak, évi párezer forint egy saját domain+mail-ért igazán nem nagy ár.
 • milyen feri?
  csodalatra melto a türelmed, en az elsö hiba vagy meg nem erkezett level utan vagtam volna ki az indamailt ugy, hogy laba sem eri a földet 🙂 de jol döntöttel a valtassal kapcsolatban.
 • PL
  Mi értelme?
  Komolyabb, üzletiesebb a megjelenés, ha saját domain alatt levelezel, mintha valamelyik ingyenes levelezőrendszert használod.

  Technikailag:
  – A UPC webes felületén be lehet állítani, hogy a 25-ös porton engedjen kifele menő leveleket küldeni.
  – Komolyabb levelezés szolgáltatók szoktak a felhasználóknak 25-ös porttól eltérő lehetőséget biztosítani, így ha bárhol is vagy, ahol a 25-ös port blokkolva van (ez általános), akkor is tudsz levelezni.
  – évi 10-12eFt-ből mindez megoldható domain+honlap+email

 • jurta
  Amit V ír, az nem átirányítás! A Gmail megbízhatóságával, gyorsaságával fog üzemelni a postafiókod, de kiszámolós végződése lesz. (Ha csak átirányítod, akkor az eredeti levelezőnek is működnie kell.)

  Mivel vagy előrébb? Hát sokkal elegánsabb. Kb. mint a fekete-fehér és a színes szórólap. 🙂

 • snorbi
  gmail-nél is van napi küldési korlát, asszem 500-at lehet egy nap küldeni.
  Mondjuk azt már nehéz elérni 🙂
 • Bazi nagy szerkesztőségek is használnak “álcázott” gmailt saját domainnel, remekül működik, nincs fennakadás, én dolgoztam ilyenben, tudom ajánlani. A kis szolgáltatók sajátdomaines levelezéséről már nincsenek ilyen jó tapasztalataim, használok pl idegen országra mutató domaint,van hozzá mélcím is, na az sok szempontból egy röhej és kényelmetlen is. Nem tudjá beállítani vagy vannak nem átléphető korlátok.
 • konkav
  a kiszámolós email címmel én is egyet értek, viszont a guglis megoldással nem. egyrészt jöttek onnan is furcsaságok (az ilyen guglis kezelésű privát domain-es email címre küldött levelekre jöttek vissza fura válaszok, hogy hiba van a beállításban, nem létezik a domain, miközben néhányat végül kézbesített), másrészt személyes ellenszenvem van a gugli egyes víziói iránt (hosszú 🙂 )
  én a következőt ajánlanám: bérelj VPS-t. szívesen segítek IT oldalról összerakni (elvégre rendszergazda vagyok), nem lesznek ilyen korlátok, és mivel az egész “szerver”-hez lenne hozzáférésed, így a biztonsági mentéseket is gyorsan és egyszerűen meg tudnád oldani. sőt, akár az egész blogot is át tudnád költöztetni.
  ha e mellett döntesz, fontos a jó szolgáltató választása, mert rengeteg a kókler.
 • Doc
  Azzal vagy előrébb, hogy hasonló posztot nem kell többet írnod: szolgáltatót válthatsz, anélkül hogy mindenkit értesítened kellene.
 • jurta
  Ha ez levelenként és nem címzettenként számolódik, akkor Kiszámoló sosem fog beleütközni. 0-24-ig ébren és csak a levelezéssel foglalkozva még 3 percenként egy-egy levelet kiküldve is pont lemaradsz az eléréséről.
 • jurta
  “Bazi nagy szerkesztőségek is használnak “álcázott” gmailt saját domainnel”

  Na, ezek szerint a Google nem is csak a személyes levelezését ismeri az egész világnak. 🙁

 • Kiszamolo
  Köszönöm, hogy kiszámoltad nekem. 🙂
 • kutya
  kiszamolo, a blokkolt smtp-re megoldas a secure SMTP hasznalata, port 587, minden levelezo tamogatja. igy tudnal outlookbol (broaf, microsoft) levelezni barnonnan, es gmaillel is megy
 • tgwh
  Én kíváncsi lennék, mi a gond a gmail-lel 😀

  Tizen akárhány ezer forintot én nem dobnék ki mailcímre, lehet egy gmail is hivatalos, de főleg hasznos. Az számít, ki mennyire ért ahhoz, amit csinál. Sajnos egyre kevesebb az ilyen hozzáértő mesterember, akármilyen területet nézünk…

  Régebben meg kellett volna lépni, én alapból nem kértem az indamailes szarságokból.

 • zs
  Szerintem akkor itt is írd át az újra ;).
  //kiszamolo.hu/penzugyi-tanacsadas/
 • Darienlelo
  Szia!

  Ne felejtsd el az oldalon mindenhol megváltoztani a szövegezésben az email címedet. pl az “Újságírók figyelmébe” oldalon még az indamail-es van 🙂