18 hozzászólás

 • Viktor
  OFFTOPIC
  Most láttam, hogy tavaly ősszel közzétetted a kiszámoló akadémiát online. Elkezdtem végignézni, támogatás is érkezik hamarosan. Viszont kíváncsi lennék és szerintem megérne egy posztot, hogy mik a tapasztalatok, mennyit nőtt/csökkent a bevétel, milyen társadalmi hatást tudtál elérni etc.

  ON

 • Kisnyilas
  Üdv!
  Azt szeretném kérdezni,hogy tudok korábbi bejegyzéshez hozzá szólni?
 • SharkRider
  , kulfoldon elokent is meg lehet kotni az eletbiztositast? Erre vonatkozo infot meg nem talaltam. (van allando bejelentett lakcim Magyarorszagon, de TB es haziorvos mind mas EU tagallamban). Koszonom.
 • Kiszamolo
  Shark, kell magyar kontaktcím, ahová tudnak levelet írni, ha káreset miatt szükséges és ugyanezen ok miatt kell magyar bankszámla is (Erről elég bemondani, hogy van ilyen). Valamint nyilatkozol, hogy nem tudod meddig maradsz külföldön, de nem végleges a kiköltözésed.
 • andatti
  OFF
  A 7435 Ft-os egészségbiztosítás, mint lehetőség meg van még?
  Korábban olvastam, hogy van 3 féle egyesületi lehetőség, de a keresővel nem találtam most. Ott, mintha arról is lett volna szó, hogy van, amelyik kizárja a másikat, illetve folyamatban van az összefésülése. Én ezt úgy értelmeztem, hogy a 20 milliós életbiztosítás mellé már nem köthető.
  Érdeklődöm, hogy most mi a helyzet?
 • V
  @Shark/Kiszamolo: na meg persze kerdes hogy kulfoldon is terit-e (nem ismerem a reszleteket) illetve mennyire maceras a kulfoldi ellatas visszaigenylese. Ja es persze az is hogy kulfold az Europa vagy pedig Venezuela
 • nemo99
  Kiszámoló,
  egészségbiztosítással kapcsolatban várható valami fejlemény? (szolgáltatás finanszírozó) Jól emlékszem hogy írtál olyat hogy folyamatban van valami ilyesmi?
  Generali nemrég írt hogy felmondja a szerződésüket a medicover szeptembertől, aktuális lenne újat keresnem.

  Köszi!

 • Kiszamolo
  Az egészségbiztosítást az Aegon adja, akkor is köthető, ha van életbiztosításod. Remélem, ebben a hónapban végre pont kerül a végére, de már semmit nem mondok. Az biztos, hogy akkor indulhat, ha leszünk 200-an, az pedig nekem elég soknak tűnik induláskor.

  Az életbiztosítás az egész világon térít halálra és rokkantságra, de kórházra csak itthon.

 • Sodokab

  Honnan tudod, hogy lesznek-e 200-an. En honapok ota varok, hogy elinduljon, e-mailt irtam egyszer ezzel kapcsolatban, de nem tudom elkepzelni, hogy engem pl. beleszamolj a jelentkezokbe, es szerintem sok megbuvo van akirol nem is tudod, hogy szivesen csatlakozna 🙂

 • Bitcoin huszár
  Érdemes kedvezményezettet/kedvezményezetteket megjelölni még akkor is, ha a biztosított szándéka és elképzelése az, hogy az örökös(ök)é legyen a biztosítási összeg.
  Ennek az az előnye, hogy ha van kedvezményezett, akkor sokkal hamarabb juthat a pénzéhez az akinek szüksége van rá. Jellemzően a haláleset utáni első év a legnehezebb anyagi szempontból. Ha a törvényes öröklésre hagyatkozunk, akkor azt jó tudni, hogy még egy egyszerű esetben is könnyedén tarthat másfél évig a hagyatéki eljárás. (Igen, van olyan is, amikor fél év alatt lezajlik, de vitás esetben akár évekig is elhúzódhat.) Mindenki azt gondolja, hogy az ő esete semmi bonyodalmat nem rejthet, de ez nem így van.
  Lényeg, hogy mindenki jelöljön meg kedvezményezettet, mert így tudja biztosítani, hogy az a pénz, amiért megköti a biztosítást időben a megfelelő személyhez kerüljön. Akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá.
 • andatti
  A 200 nekem nem tűnik soknak, ennél az életbiztosításnál is volt időbeli és létszámbeli elvárás.
  Az a kérdés, hogy a 3 különböző verzió jövőbeni tagjai adjanak ki 200 szerződést 1-2 hónapon belül, vagy a legdrágább csomagra legyen 200 szerződés? De nem akarok a nagyok dolgába beleszólni…
  Ha jól rémlik a legkisebb csomag 1000 Ft, vagy még annyi sem lesz…

  Emlékszem a huhogókra, hogy a Kiszámoló Életbiztosítás esetében is azt írták többen, hogy nem fog összejönni az elvárt létszám, és lám, ma már mégis 1100 főnél is többen éltek a jó lehetőséggel… Folyamatosan nő a létszám.

 • Kiszamolo
  andatti, összesen
 • Kiszamolo
  Sodo, az életbiztosításra több mint 500-an jelentkeztek. Aztán elintéztem, ráadásul fele annyiba került, mint eredetileg. Na, indultunk 180-an, fél év múlva lett meg az 500 fő. Szóval az sokat nem jelent, mennyien jelentkeznek biztosra, amíg nem kell fizetni.

  De hamarosan meglátjuk.

 • Sokatolvas
  Engem is érdekel az eg bizt. 3 fővel. Vagy több, felső korhatár függő.
 • Fowler
  Most szeretnék csatlakozni.
  A kedvezményezetti nyilatkozaton mit kell a kötvényszámhoz és a csop számhoz írni?
 • Kiszamolo
  Fowler, nyugodtan hagyd ki, az céges kötvényeknél kell.
 • snasim
  Gyermek egészségbiztosítást lehet valahol kedvező feltételekkel kötni?
 • Zoarden
  Miklós,

  Én is csatlakoznék az egészségbiztosításhoz, de nem tiszta hogy akkor most mi a helyzet. Jelentkezni kellene, de csak akkor válik érvényessé ha megleszünk kétszázan?