Közösségi valutaváltás

2013-10-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gyakran felmerül az emberben, hogy miért nem találkoznak valamilyen fórumon azok, akiknek eladó valutájuk van, illetve ilyet szeretnének venni. Így kihagyhatnák a pénzváltókat és még a tranzakciós adót is megspórolnák, ezen a két tételen mindketten sokat nyernének.

Egy igazi nyer-nyer felállás, hiszen mindketten jobban járnak.

Nos, van ilyen lehetőség, például ez. Megadhatod, hogy mid van eladó, mennyi, hol és mi a legkisebb tétel, amennyit hajlandó vagy belőle eladni. Az árfolyam általában az MNB középárfolyama.

Első ránézésre a lehetőség remek, de azért pár buktatóra szeretném felhívni a figyelmed.

Az első, hogy a dolog valószínűleg a törvénysértés határán billeg, nem biztos, hogy te meghirdetheted az eladandó valutádat. De ez a legkisebb probléma.

A második, hogy nem tudsz semmit arról a személyről, aki feladta a hirdetést. Elmész hozzá pár millióval a zsebedben, aztán vagy tényleg eladni akarja neked a valutáját, vagy más terve van veled és a pénzeddel.

Ha kis pénzről van szó, szerintem azért kár rizikózni. Ha most kétszáz eurón megspórolsz négyszáz forintot, nem biztos, hogy azért megéri kockáztatni.

Komolyabb összegnél meg kérhetsz jelentős árkedvezményt a hivatalos pénzváltóknál is, nem egyszer középárfolyamon, vagy ahhoz nagyon közel odaadják neked a pénzt. Akkor meg azért felesleges a dolog.

Az se lenne baj, ha felismernéd biztosan a hamis bankjegyeket egy sietős csere során is a helyi gyorsétteremben. (Az hogy recés a festék és van benne vízjel, ma már édeskevés ám.) A forgatásról és egyéb lehúzási trükkökről nem is beszélve. Amikor otthon jössz rá, hogy a köteg közepén csak újságpapír van, pedig te saját kezűleg számoltad meg. Csak aztán egy pillanatra felnéztél, mert valaki megszólított...

Mindezek ellenére úgy gondolom, ez egy jó ötlet és ha helyén van az eszed és tényleg tudod, mit csinálsz, akár nyerhetsz is rajta. De nagyon nem ajánlom mindenkinek, csak aki kellően rutinos és dörzsölt ahhoz, hogy ne vágják át egy ilyen tranzakció során. A többiek inkább maradjanak a biztosnál, nem annyival drágább, hogy megérje a rizikót.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram