Lakástakarék most nyitási díj nélkül

A napokban beszéltem a Bankmonitor vezetőjével. (Régebben ott dolgoztam, az volt az utolsó munkahelyem, mielőtt végleg vállalkozó lettem. Innen az ismeretség.)

Szóba került, hogy tudnak-e adni valami exkluzív kedvezményt a blog olvasóinak, amit más nem kap meg.

Nekik jó reklám és nekem is az, ha az csak itt elérhető és csak nektek s nekem csak egy cikkírásba kerül. (Ha tudsz még valami hasonlót, amivel minden olvasó jól jár, írd meg levélben vagy hozzászólásban. Ha tényleg jó kedvezmény, szívesen írok róla.)

Azt találták ki, hogy most az ötéves Erste Lakástakarékot számlanyitási díj nélkül tudod megnyitni úgy, hogy egyéb feltételeket nem kell teljesítened. Egész pontosan ki kell fizetned a számlanyitási díjat, de vissza is kapod Erzsébet utalványban, amit bárhol levásárolhatsz.

Az ajánlat csak egy hétig él, ha érdekel, kattints a linkre a cikk végén.

Következzen az ő cikkük:

A legjobb Lakástakarék ajánlat ma – csak Nektek!

A pénzügyi termékek közül a relatív egyszerűbbek közé tartozik a Lakástakarék. Ennek ellenére az összehasonlításuk mégsem pofonegyszerű. Bemutatok egy módszert, melyet korábban még – talán – nem alkalmazott senki Magyarországon. És egyúttal jelzem, hogy kizárólag a Kiszámoló felhasználói számára elérhetővé vált egy akció a Bankmonitornál, mely egyedülálló módon ingyenes lakástakarék szerződéskötési lehetőséget biztosít anélkül, hogy bármilyen egyéb szolgáltatást (bankszámlát, bankkártyát, biztosítást… stb…) igénybe kellene venni.

A lakástakarékok futamideje enyhe eltérést mutat az egyes szolgáltatóknál: 4 éves futamidő esetén 45 és 49 hónap, 5 éves futamidő esetében 57 és 60 hónap között mozog. Az eltérő futamidő ugyanazon összeg havi befizetése esetén eltérő befizetésszámot, ezzel párhuzamosan eltérő állami támogatást és kapcsolódó kamatot jelent (bár ez ma gyakorlatilag nulla). Előzőekből egyenesen következik, hogy az EBKM is más lesz – minden egyéb feltétel azonossága mellett – csupán a futamidő eltérésből adódóan: minél hosszabb a futamidő, annál kisebb az EBKM.

És akkor lássuk az összehasonlításra kidolgozott új módszertant! Vegyük a leghosszabb futamidővel rendelkező lakástakarékot. Minden termék esetében a befizetéseket ezen termék befizetési hónapszámával kalkuláljuk (a példánkban szereplő 5 éves konstrukció esetén ez 60 hónap, azaz 60befizetés).

Az állami támogatást és a termék által fizetett kamatot minden LTP esetében kiszámítjuk tehát 60 hónapra és így kapjuk meg az azonos futamidejű lejárati értéket.

Ezen a ponton már csak arra van szükség, hogy a lejárati értékből kivonjuk a számlanyitási díjat.

Illetve még pontosabban a számlanyitási díj felkamatoztatott összegét (2%/év – ez az egyéves lakossági állampapíron elérhető kamat, tehát egy reális választás). A számlanyitási díjat a futamidő elején fizetjük, míg a lejárati érték a futamidő végén áll rendelkezésre, így indokolt a számlanyitási díj felkamatoztatása.

Egy akció kizárólag a Kiszámoló.hu látogatóinak:

A Bankmonitor.hu jóvoltából a Kiszámoló.hu felhasználói számára egy héten keresztül elérhető számlanyitási díj nélkül a fenti összehasonlító táblázatban látható 5 éves futamidejű Erste Lakástakarék. Az érdeklődéseteket az alábbi linkre kattintva tudjátok leadni 2017.04.11. kedd 24:00 óráig.

A számlanyitási díj mentesség annyit jelent, hogy a Bankmonitor az adott lakástakarékot kötő ügyfelek számára visszatéríti a kezdeti számlanyitási díjat Erzsébet Utalvány formájában, melyet szinte a legkisebb boltban is be lehet váltani élelmiszerre.

Kattints ide az ingyenes nyitáshoz

Share

102 hozzászólás

 • graphite
  Lehet 2000 ft-osat nyitni, amit később megosztunk, és utaljuk rá a 2 x 20 000 ft-ot?

  Ilyenkor mennyi Erzsébet utalványt kapnánk?

 • Leclair
  Nekem van (sajnos) már több Erste-s ltp-m, de azt hiszem ettől függetlenül kimondhatjuk: KÖSZÖNJÜK Miklós !!!
 • Kiszamolo
  graphite, miért cifrázod, ha semmi értelme? Ezeket akkor csinálják, ha azt a nyitási díjat akarják megspórolni, amit most 100%-ban visszakapsz.

  Nyiss két 20 ezrest ingyen.

 • szocske
  Kar, hogy 0,1% a beteti kamat, fundamentanal 1 vagy 3%…
 • szocske
  Ja, es erstenel hitelkartyas befizetes sincs. Hiaba adjak vissza a nyitasi dijat, ha legalabb 2x annyit veszitek kesobb a kamaton es a visszateritesen
 • graphite
  én elvből nem nyitnék semmit az Ersténél, csak kérdeztem, hátha valaki nem akar sok tízezer ft-ért Erzsébet utalványt.

  Az Erste ltp- t amúgy biztosítja valami? Ha jól tudom nem része a banknak, tehát csőd esetén megy a befizetés a levesbe. Tévednék?

 • Kiszamolo
  Szocske, pont azt mondja az összehasonlítás, hogy még azzal együtt is olcsóbb. Mármint nem kapsz annyival többet kamatba, mint amennyit buksz a nyitási díjon. És 5 évre nincs is 3% kamat, az emberek zöme pedig nem játszik a hitelkártyákkal.
 • Doki
  Kedves Miklós!

  Nagyon tartalmas és hasznos cikkeket irsz, köszönöm szépen!
  A fundamentát miért hagytad ki a listából?

 • Fsanya
  Ó hogy a macska rúgná meg, hát nem múlt héten kötöttem pontosan egy ilyen konstrukciót 20.000 Ft nyitási költséggel? No sebaj, a párom majd kihasználja ezt a szuper lehetőséget! Köszönjük!
 • Pal Laci
  Sziasztok! A Fundamentánál most fut egy 67 hónapos konstrukció ahold a betéti kamat 3%, számlanyitási díj 36e Ft. Ezt bele tudnánk tenni az összehasonlításba?
 • Doki
  Lehet kötni 3% kamattal 8 illetve 10 évre, amit akár 4 év után felbonthatunk és ha igazoltan lakáscélra használjuk fel akkor megkapjuk az addigi befizetéseink után járó állami támogatást is!
 • Doki
  Mind a 4 ltp Oba biztositott!
 • Kiszamolo
  doki, a cikket nem én írtam.
 • Kenrich
  Pedig a fundival történő összehasonlítással lenne korrekt..
 • András
  2 hete nyitottam 3-at fundinál. 🙂 Tehát jobb lett volna ha ezt nem is olvasom 🙂
 • Kari
  A rövidebb futamidejű LTP -minden más feltétel azonossága esetén- jobb EBKM-mel rendelkezik, mivel az állami támogatás csak az aktuális befizetések után jár. A hitellel kombinált LTP szerződések ebből a szempontból mégrosszabbak. A cikkben szereplő összehasonlító táblázat nem tartalmazza az összes elérhető LTP konstrukciót. Nem véletlenül. Azokkal hasonlítja össze, amelyiknél -egy bizonyos szemszögből nézve- jobb. Ne dőlj be! Egy “nyitási akció” a végelszámolásnál sokba kerül.
 • szocske
  @kiszamoló, a screenshoton én nem látok fundamentát, csak a többi három LTP céget, ahol szintén nullát közelíti a kamat.

  A nyitási díj 1%.
  Hitelkártya visszatérítésként a legrosszabb esetben is kapok 1%-ot, de 2-4% sem lehetetlen, szóval már itt visszajön a nyitási díj többszöröse.
  A kamatot végig kellene számolni, de kétlem, hogy a 3% vs. 0,1% kamat ne hozná vissza a nyitáskor befizetendő 1%-ot.

 • szocske
  ” És 5 évre nincs is 3% kamat”
  4 évre is van, 45. hónapban fel lehet mondani 3 hónapos felmondási idővel.
  Igaz így is 67 hónapra kell fizetni a szerződéskötési díjat, de még az is bőven visszajön a 3% kamat miatt.
  Persze tény, hogy ehhez ki kell tölteni egy nyomtatványt, de aki pénzügyi blogot olvas csak képes erre.
 • szocske
  Mindendesetre kétségtelen, hogy ez gáláns ajánlat a bankmonitortól, azonban akkor lenne teljesen korrekt, ha nem hagynák ki az 5. céget a táblázatból…
 • D. Gábor
  Nekem nincs se Szépem se Erszébet kártyám, mert egyéni vállalkozó vagyok, így gondolom én így is úgy is bukom a visszatérítést, nem igaz?
 • Kari
  A különböző LTP konstrukciók összehasonlítása első ránézésre nagyon egyszerű. A bankok azonban sokmindent megtesznek/megtettek, hogy bonyolítsák a helyzetet. Tekintsd úgy, hogy az LTP egy fekete doboz. Dobálod be a huszasokat és a végén valamennyi pénz kipottyan belőle. Amelyikből több pottyan ki, az a jobb. Mit csinálnak tehát a bankok, hogy megnehezítsék a választást ?
  1./ A 4 év “futamidő”-től eltérnek. – megjegyzendő, hogy minden egyes plusz hónap az ügyfél kárára megy.
  2./ Feltételekhez kötik az egyes konstrukciók igénybe vételét.
  3./ Akcióznak. És saját nézőpontokat alakítanak ki. Lásd a cikkben.
  4./ Egyéb bosszantó és aljas trükkökkel megnehezítik/megdrágítják a pénzhez jutást. Bankonként más és más módszereket találnak ki.
 • Én is akarok kommentelni
  De miért 5 éves? Az EBKM-e eleve sokkal alacsonyabb, mintha csak mondjuk 47 hónaposat köt az ember, ráadásul pl. ha hitelbe forgatja bele az ember, akkor már 1 évvel hamarabb kevesebb a hitel törlesztője.
  Ráadásul ezt az akciót úgy kellene összehasonlítani (úgy lenne korrekt), ha a többieknél a legkisebb havidíjas konstrukcióval számolnál, mert ugyanúgy utalod 5000-es szerződés esetén is a havi 20000 forintokat. Persze csak ha nem akarod igénybe venni a hitelüket is.

  Nekem 5000 forint volt a számlanyitási díjam így, annyit ad most az Erste+Bankmonitor páros, amit BŐVEN elbukok az alacsonyabb kamaton (hitelkártyás fizetési lehetőségen), illetve azon, hogy 1 évvel később fordítódik bele az összeg a lakáshitelbe.

  Szóval ez az ajánlat lakáshitellel rendelkezőknek szerintem bukta. Nem?

 • Dental89
  Kedve Miklós!

  Felmerült bennem pár kérdés a cikkel kapcsolatban:
  – Papír alapú étkezési Erzsébet-utalványról van szó? Milyen címletekben? Postán küldik el?
  – Miért Erzsébet-utalvány? A bankmonitornak ilyen jó kapcsolata van az utalványgyártóval?

  – Idézet egy korábbi kiszámolós cikkből:
  //kiszamolo.hu/a-nagy-lakastakarekpenztari-osszefoglalo/

  “Több lakástakarék szokott akciózni időszakosan, azonban érdemes tüzetesen átolvasni a feltételeket. Gyakran előfordul, hogy az akció:

  – Csak a rosszabb, alacsonyabb kamatozású termékre vonatkozik, amivel rosszabbul jársz, mint a magasabb kamatozású termékkel akció nélkül.”
  Itt most nem áll fenn ez a helyzet?

 • Tamás4
  Múltkor egy hasonló témájú cikknél a kommentek között többen írták, hogy a Fundával több probléma is van, mind ügyfélkiszolgálás, mind a konstrukciók tekintetében… Elnézést, most nem tudom visszakeresni, hogy melyik cikk volt az, de itt az oldalon biztos megtalálja, akit érdekel.
 • Handalamandala
  ,
  ezért kell a kommenteket is olvasni.
 • Petike
  @Szocske: az igaz hogy nincs hitelkártyás befizetés, de vonni vonhatják csoportos beszedéssel hitelkártyáról, ami ad erre visszatérítést.
 • Garbo
  Tudom, hogy bármit tehetsz a legjobb szándékkal, abba is bele lehet kötni, így csak ennyit mondanék: köszönjük, ismét.
 • Alapisten
  Én februárban nyitottam, mert volt egy jó akciójuk (mindenki számára, bármilyen megtakarítási időszakra), ha legalább 2 db 20 000-eset nyitsz: Ingyenes nyitás, plusz 15 000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvány 😀 Ezt egyelőre nem űberelte semmi, de jelen helyzetben (amikor újra vannak nyitási díjak) ez egy jó ajánlatnak mondható.
 • Agent
  Szerintem nem jó üzlet a lakástakarék. Lássuk miért gondolom ezt, de cáfoljatok meg, szívesen veszem a kritikát.

  1. A felhasználása korlátozott és számla kell hozzá.
  2. Ebből jön, aki már felújított, hogy a számla közel 30% felárat tartalmaz.
  3. Annak akinek most jár le az ltp-je és felujítana a szokásos ár 2-3x-áért teheti, mert nincs munkaerő és annyit kérnek amilyen nagy számra emlékeznek még a középiskolai tanulmányaikból a szakmunkások. Nem megbántva őket, hiszen kereslet-kinálat, piac irányít mindent. (Ja Magyarországon nem igazán de azt hagyjuk most…)
  4. Ha venni akarsz akkor a lejáratkor szintén rossz fázisban találod a lakásárakat akkor szintén a hajadra kenheted az egész akciós hitelt meg állami támogatást.

  Szerintem sokkal jobb a blogon már sokat emlegetett saját megtakarítási formák használata hosszútávon.

 • Pete
  Mikor jutunk el oda, hogy egy ilyet Online meg lehet nyitni, es nem kell kitolteni egy formot, hogy visszahivast kerek. Nem kerek visszahivast, meg akarom kotni, de amig ezt nem lehet online, addig sok – sok ugyfelet veszitenek. Vagy, ha valaki tud online nyithatot, az jelezze
 • Körtefa

  Mivel lehet befizetni az Erste LTP-be? Csopbesszel is lehet? Akkor jár hitelkártya visszatérítés is.
 • Bence
  Egy fundival való összehasonlítás szerintem többeket érdekelne. Csak támogatni tudom!
 • Eszter
  Kenrich, én úgy számoltam, hogy itt – hitel nélkül – a végén 50.000 Ft-tal lesz kevesebb pénzt a 4 év 4 hónapos, havi 20.000 Ft-os konstrukcióval.
 • Marci
  Sziasztok!

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e arra lehetőség, hogy a ltp lejárta után a kapott pénzből egy másik hitelintézetnél lévő hitelt előtörlesszen valaki. Konkrétan anyósomnak volt (azt hiszem) Axa banknál deviza hitele, de mivel a bank kivonult az országból, ezért átvette az OTP. Van-e arra lehetőség, hogy (élve ezzel a kedvezménnyel) nyit az Ersténél egy ltp számlát, és a lejárat után a kapott pénzből az OTP-nél lévő hitelét törlessze?

  Köszi a választ!

 • Kiszamolo
  dental, adózási oka van, semmi más.
 • szocske
  @Körtefa, ennél az akciónál nem tudom mi a helyzet, de alapvetően Erste csak saját Erste számláról szokott elfogadni csop.beszedést, vagyis akkor ad kedvezményeket.
 • Tamás
  A Bankmonitor oldalán ugyanez a konstrukció elérhető, hol itt a kiszámolós kedvezmény?
 • Eszter
  Marci, van rá lehetőség! Az LTP-nél csak annyi a lényeg, hogy lakáscélra menjen. Lakáshitel az lakáscél, bármilyen pénzintézetnél.
 • attila
  már miért ne lehetne ? Ha lakáshitel akkor minden további nélkül !

  már többször leírtuk hogy a legjobb felhasználás ha van hiteled vagy veszel fel és azt törleszted majd elő belőle. A lakásárak nem mindenhol nőttek. Hidd el nem mindenki Pesten vagy a megyszékhelyen lakik 🙂

  . Gábor erzsébet utalvány ! nem kártya !

 • Gábor

  Lehet, de 2 fő feltétel van:
  A hitel lakáshitel kell legyen, másfajta nem jó.
  A hiteligénylő, adóstárs, tulajdonos közeli hozzátartozó legyen. Anyós sajnos nem az.
 • Miki
  Sziasztok!
  OTP internetbankban van egy új menü, Igénylések. Pár hete kötöttem 1000 Ft-os nyitási díjjal lakástakarékot. A telefonos tájékoztatás alapján nem határidős a lehetőség. A nyitás feltétele az sms szolgáltatás igénylése, valamint x-elni kell, hogy nem mondom fel a szolgáltatást.
  Nézzetek utána.
 • Crimson

  Szerintem az érveid rosszak.

  “1. A felhasználása korlátozott és számla kell hozzá.”
  Anyagot úgyis számlával veszed, a munkadíjat meg intézed, ahogy tudod. Olyan szerződést kell kötni, ahol a végösszeg ennek megfelelően van belőve.

  “2. Ebből jön, aki már felújított, hogy a számla közel 30% felárat tartalmaz.”
  Lásd mint fent.

  “3. Annak akinek most jár le az ltp-je és felujítana a szokásos ár 2-3x-áért teheti”
  Aki most akar felújítani, annak akkor is magasabb a költsége, ha nincs ltp-je. Két év múlva lehet, hogy 4-5x lesz a vállalkozói díj. Ki tudja?

  “4. Ha venni akarsz akkor a lejáratkor szintén rossz fázisban találod a lakásárakat …”
  Sőt, ha közben ledobnak ránk egy atombombát, akkor kifejezetten kár volt ltp-t kötni.

  Szerintem egyszerű a képlet: kockázatmentes 10% feletti éves EBKM (4 éves Fundamentánál), minimális megkötésekkel, amivel együtt lehet élni. No-brainer.

 • Crimson

  Tudtommal LAKÁSCÉLRA felvett hitel előtörlesztésére fel lehet használni, de mindenképpen érdemes megnézni az adott bank előtörlesztési szabályait, mert összegtől és időzítéstől függően mások lehetnek az előtörlesztés költségei.
 • cabala
  Agent: tökéletesen egyetértek veled, ráadásul még 2 elvi dolog van:
  – bármikor megszüntethetik vagy jelentősen megvonhatják az állami támogatást akár visszamenőlegesen (magyar jogalkotás rulz)
  – illetve, ezt miért nem lehet az államkincstárban megvásárolni, ha úgyis mindenki az állami támogatás miatt veszi igénybe? Miért kell egy közvetítő, aki leveszi a sápot és valami vacak kamatot se ad?
  … de azt hiszem erről másik ltp-s posztban is volt már szó.
 • Crimson

  Nekem Fundamentás ltp-van, online igényeltem, futár hozta az aláírandó szerződést.

  Ez így nagyon kényelmes, de a hátránya az, hogy a nyitási díjat (amiből egyébként az ügynökeiket fizetik) így is ki kellett fiztenem.

  A Fundamentánál sajnos mindig van nyitási díj, de a rövid (4 év 4 hónap) futamidő ezt valamennyire tudja ellensúlyozni.

 • Zsótika
  Aki a Fundát hiányolja az összehasonlításból, az nem tudja vagy nem látja a táblázat alatt, hogy a Fundánál NINCS 5 éves, vagy ahhoz NAGYON KÖZELI futamidő…

  A Hozamleső 623-as módozat legkevesebb 67 hónapra köthető, így nehezen hasonlítható a cikkbeli táblázatban lévő termékekhez. Azok így is kicsit “meg vannak erőszakolva”, mert a másik 3 szereplő 57 illetve 60 hónapos szerződésekkel dolgozik. Le is írták a cikkben, hogy mindegyiket 60 hónapra (60 befizetésre) számolták át, hogy össze lehessen hasonlítani.

  Gondolom, hogy Miklós lett volna az első, aki szól, ha nem jó a módszertan, és/vagy ki sem teszi az oldalára a cikket, ha nem ért vele egyet…

  Szerintem ez a mostani Erste/BM akció azoknak jó, akik lemaradtak a február végéig tartó korábbi akcióról, és szeretnék valahogy az (egyébként kb. a semmire fizetett) számlanyitási díjat megspórolni vagy visszakapni.

 • szocske
  @Zsótika, bár hozamlesőből 67 hónap a minimum, az 1% kamatozású fundás módozatokból 52 hónaptól kezdve van sokféle, vajon az miért maradt ki?
  Még annak is sokkal jobb a kamatozása, mint 0,1%…
  Nekem úgy tűnik ebben a táblázatban direkt olyan ellenfelek vannak összeválogatva, ami mellett az erste a nyerő. Akár jó az ajánlat akár nem, ezen az oldalon nem szoktuk meg az ilyen trükközést 🙁
 • Kiszamolo
  Tamás, hol, én nem látom.
 • Lacó
  Februárban indítottam 4 db 20000 ft-os, 4 éves lakáskasszát (Erste) a Bankmonitoron keresztül. Teljesen ingyen volt + 30000 HUF E.digital vásárlási utalványt ígértek(de az még sehol). Ilyen opció már nincs sajnos, de hátha lesz..
 • Kiszamolo
  szocske, az sem jobb. 1% kamat szűk 27 ezer forinttal több, mint a 0,1% kamat, a nyitási díj meg olyan 35 ezer forint lehet 5 éves Funda esetén.