Már itt is a politika?

2013-08-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Magyarország sajnos egy nagyon beteg ország. Itt a politika még a vallásnál is súlyosabb kérdés. Aki az én pártomat kritizálni meri, az az ellenség táborából van, ezért gyűlölnöm kell. (Ellenség, nem ellenfél. Az ellenfelet becsülöm, az érdemeit elismerem, de a gyengeségeit kihasználom, hogy egy nemes küzdelemben legyőzzem. Az ellenséget csak gyűlölni lehet és elpusztítani, bármilyen érdemének elismerése egyenlő a hazaárulással.)

Mivel elkezdtem napi gazdasági összefoglalókat írni, egyre több embernek az a véleménye, hogy már itt is választási propaganda folyik.

Kedves Olvasóim. Mi ne legyünk már ilyen beteglelkűek. Aki kritizálja a mindenkori kormány intézkedéseit, az nem az ellenség embere. Kritizálni azt lehet, aki csinál valamit. Akár jól, akár rosszul.

Ha véleményt szeretnék mondani egy adott gazdasági-pénzügyi rendelkezésről, nem tudom megkerülni azt, hogy elmondjam a negatív véleményemet is. Ha dicsérném a kormány intézkedéseit, vagy amikor dicsérem, akkor az ország másik fele esik nekem, hogy az ő ellenségének az embere lettem.

Szívesen mondanék véleményt az ellenzék terveiről is, ha volna ellenzék, meg lenne bármilyen terve. De sajnos nincs.

A szocialista kormányzat 8 év alatt tökéletesen tönkre tette az országot az ostoba gazdaságpolitikájával. Erre jött a Fidesz és még csavart rajta egyet.

Az én véleményem szerint az elmúlt 25 évben csak két rövid periódusban szolgálták a vezetők az ország érdekeit. Az egyik a Bokros csomag utáni időszak volt, a másik is egy rövid egyéves szakasz volt. Ott is csak azért volt eredmény, mert nem akarták magukat újraválasztatni.

Minden más alkalommal a vezetők csak a saját hasznukat és politikai boldogulásukat nézték. Nem véletlen, hogy még nem volt kormány, amelyik mondjuk meg merte volna kérdőjelezni a nyugdíjasok ingyenes utazását. 3 millió szavazó mindig fontosabb, mint az ország érdeke. (Mellesleg az ingyenes utazási lehetőség is egy választási fogás volt.)

Én nem szeretném viszontlátni az ország élén se a szocialistákat, se a jelenlegi kormányt, se egy szélsőséges nézeteket valló pártot, maximum csak akkor, ha bármelyik előállna egy olyan gazdasági tervvel, amely az ország érdekeit nézi és nem a saját és a haverok érdekeit.

Egy olyan kormányt szeretnék látni, aki úgy rendbe hozza az országot, mint azt tette a Druzinda kormány Szlovákiában. Na, bele is buktak, mert az emberek nagy része buta. Az összes szlovák kormány azóta csak rombolta az eredményeket (populizmus rulez), de nézd meg hogy elhúzott mellettünk Szlovákia 10 év alatt. Cikk itt.

Az összes többiből elegem van.

Ezért drága Olvasóim, nem vagyok szocialista, se fideszes, se az ellenséged, se a te kutyád kölyke. Ha negatívan írok bármelyik párt bármelyik intézkedéséről, az azért van, mert így gondolom. Ezzel lehet vitatkozni (sőt, kell is, hiszen nem vagyok tévedhetetlen), de ne akarj olyat belemagyarázni, ami nincs benne.

 

Next Post
Napi 08.27.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram