Medence költségei 2021

Írtam egy cikket néhány éve a felállítható medencékről, akkori árakkal és egyéb tudnivalókkal, hogyan, hová állítsd fel a medencét és hogyan kezeld a vizét, mire jó a szolártakaró és így tovább:

Kerti medence: hogy kell kezelni és mennyibe kerül?

Tivadar idén állított fel egy medencét és megosztotta a költségeit, hátha valakinek segítség, aki hasonlóban gondolkodik idén vagy jövőre. Következzen az ő levele:

Az idén mi is beruháztunk egy kerti medencébe, főleg azért, hogy 9 éves lányunk és barátnői, akik, ha tehetnék vízben élnék le az életüket, jól érezzék magukat nálunk.

Az alapok, mivel legalább 10 köbméteres medencében gondolkodtunk, amit szakszerűen vízszintes talajra kell elhelyezni, ezért készítettünk egy 36 négyzetméteres térkövezett részt. Szakemberünk nem bízta a szélre a dolgot, betonalapot is csinált a kő alá. Azt mondta, hogy a 10 tonna víz, az már komoly terhelés! Igazat is adtunk neki! Saját kezünk munkáját is nem számolva, 305 000 Ft-ba került ez a fázis. (Alap 10×20 szürke térkő).

Négy lábú házi kedvencünk kizárása érdekében kellett egy kerítést is csinálni, elemekből volt a legszebb és legolcsóbb, 373 000 Ft lett a vége. 15 méter, két kis kapuval, színre festve.

Mit tegyünk alá?

Sokféle megoldás közül a műfűre esett a választásunk. Nem akartuk online megrendelni anélkül, hogy tapintanánk, így elmentünk a Diegoba, jól tettük! A legolcsóbb verzió nagyon gagyi, ami már jól néz ki és elég vastag is, az a Malaga 35-ös műfű volt. Igaz, hogy az ára is vastag, 5000 Ft/nm.

Mi vettünk 30 négyzetmétert, de nem bántuk meg, mert jól néz ki, kellemes rajta járni, valamint nem hordják be a gyerekek a koszt a lábukkal a medencébe, persze szigetel is, alulról. Gyakorlatilag egy nagy szőnyeg!

A medence

A választásnál fő szempont az volt, hogy legalább 1 méter magas vizet tudjunk bele engedni, abba már lehet merülni, ugrálni. A helyünk korlátai miatt 366×122 cm-es fémvázas medencét vettünk, készletben, kiszállítva 146 990 Ft volt.

Fűtés, szigetelés

Azzal számoltunk, hogy a gyerekek szeretik a 30 fokos vizet, emiatt beszereztünk egy Steinbach 3,5 kW-os hőszivattyút. Vannak, akik szerint sok ez a 30 fok, de mi azt tapasztaljuk, hogy nálunk képesek 3 órát egyben fürödni, míg a hűvösebb vízben fél órát sem maradnak.

A berendezés ára szállítással együtt, 170 000 Ft volt. Teszi a dolgát, 3 óránként 1 fokot emel a 10 köbméteres medence vízhőmérsékletén.

Szerencsére az idei nyáron nem sokat ment, mivel sokat süt a nap, ezért a szolár takaróval (12540 Ft, 457 cm) is tudjuk tartani a 31-32 fokon a vizet.

Itt jön a filléres tipp: Nem csak a tetejét tartjuk lefedve, hanem az oldalát is szigeteltük, szintén légpárnás fóliával öt rétegben körbe van tekerve, így még a múlt heti hűvösebb napokon sem ment le 28 fok alá a hőmérséklet. (Megjegyzés: 1m x 100 méteres tekercs 7500 Ft volt.)

A gyakorlat azt mutatja, hogy ha napos helyre tudod tenni a medencét, mint, ahogy nálunk van, akkor nyári szezonban a fűtésre nincs szükség, persze, ha jön egy két hetes esős idő, akkor várni kell, hogy újra használatba tudd venni!

Vegyszerek költségei

Tapasztalati adatok alapján, ami nálunk megy bele hetente:

gyors klór: 50 g/hét, (2000 Ft/kg) 100 Ft/hét,
klór tabletta: 4 db/hét (2000 Ft/50db), 160 Ft/hét
pelyhesítő: 60 ml/hét (1900 Ft/l) 120 Ft/hét
PH- :        150 g/hét (3500 Ft/1,5 kg) 345 Ft/hét
algaölő:     40 ml/hét (2000 Ft/l) 80 Ft/hét
Összesen:  805 Ft/hét

Összegzés

A medencére és a berendezésekre elköltöttünk 500 000 Ft-ot, a térkövezést megcsináltuk volna akkor is, ha nem állítjuk fel a medencét, de így legalább előbb elkészült ez is! (Homokszűrőnk volt az előző kisebb medencéhez vettünk egyet, 4,5 m3/órás kapacitású, ebben az összegben ez nincs benne, de feltétlenül szükséges!)
Kialakítottunk egy pihenésre, összejövetelekre alkalmas kellemes helyet, egyáltalán nem bántuk meg!

2019 júliusi bejegyzésed adta az ihletet, hogy leírjam a magunk történetét! Ha úgy gondolod, hogy másoknak is lehet hasznos információ a levelemben, akkor nyugodtan megoszthatod.

Share

63 hozzászólás

 • Laci bácsi
  Nekem ezekről az írásokról /levelekről/ a következő szólás jut az eszembe: Szegények vagyunk, de jól élünk.
 • Péter
  Hát nem tudom, nekem nem éri meg a nyűg és anyagilag sem látom, hogy megtérülne. Inkább strandolok heti 1-2x. Otthoni pancsikálósnak meg jó egy sima kis felfújhatós, amibe nyomatok vizet a slagról.
 • Petike
  Most nem azért, de a 366×122 cm-es medence 100 cm magasan töltve az nem csak durván 4,5 m3?

  Konkrétan 10,52 köbméter. A kör területe r2-szer π. Ez 10,52 négyzetméter. Ez egy méter magasan 10,52 köbméter.

 • Hóbortos
  @Péter
  Heti 1-2 strand vagy minden percben adott lehetőség azért nem ugyanaz. Ráadásul nem mindenkinek van a közelében normális, igényes strand. Ja, és ne 1 főre számold a belépőt, ha mondjuk lemész 2 gyerekkel!
  Arról nem is beszélve, hogy a strandon akkor már lángos, palacsinta, jégkrém, miegymás. A kényelem, hogy otthon vagy, a nappalidtól 10 méterre, szintén lehet nagy előny.
  Mindezeket összeadva, van az a körülmény, amikor jó döntés.
  A megtérülés pedig egy szórakozást szolgáló eszköznél nem szempont.
 • Valamirandom
  Ez egy kicsit ilyen semmiben lógó poszt. Mi a konklúzió? Miért kellett egy 6*6-os betonplacc egy ekkora medence alá? Milyen térkövet rakott oda? Miért nem volt jó egy olcsó műfű a medence ALÁ? Később nagyobb medencét akar majd? A 3.5kW-os hőszivattyú ekkora medencéhez pár nappal fogja csak meghosszabbítani a szezont, legalább az 5kW-os kellett volna nekik.
  A medence vizének a beállításához EGYSZER kell belőni a PH-t, az elején kell a klórsokk, aztán csak multitabletta úszóadagolóba. Algaölő minek, ha nincs is alga benne? Milyen szűrője van? Homokszűrő vagy kínlódnak a papírszűrővel? Ebből a posztból semmit nem lehet tanulni, max azt, hogy attól még mert van valamire pénze az embernek, még nem biztos, hogy értelmesen fogja felhasználni.
 • Medencés

  Milyen térkövet rakott oda?
  Idézet a cikkből: Alap 10×20 szürke térkő.

  Miért nem volt jó egy olcsó műfű a medence ALÁ?
  Ha 3.66 átmérőjű medence ALATT 6×6 m a térkő, akkor milyen műfű van a medence alatt? Semmilyen. Térkő van ott. Körülötte van műfű. Az meg legyen már olyan, amilyet ő akart, akkor is, ha neked fáj.

  Milyen szűrője van? Homokszűrő vagy kínlódnak a papírszűrővel?
  Idézet a cikkből:
  Homokszűrőnk volt az előző kisebb medencéhez vettünk egyet, 4,5 m3/órás kapacitású, ebben az összegben ez nincs benne, de feltétlenül szükséges!

  Szóval, a kommented is ilyen semmiben lógós. Kötekedés, a cikk hiányos olvasása után. Köszönjük, leülhet!

 • V
  az kimaradt hogy minek ment oda. Koszonjuk az epito jellegu kritikat
 • Petike
  @kiszamoló: ja hogy köralakú medence. Azt hittem, 3,66 x 1,22-es (csodálkoztam is hogy) milyen rövid az egyik oldala. 😀
 • Petike
  @Medencés: viszont abban igaza van Valamirandomnak, hoogy algaölőt addig felesleges, míg nem algásodik. De ha a PH megfelelő, és szinten van tartva a klór, akkor nem lesz algás. Nyilván, ha valamiért kimarad a klór, vagy a PH elmegy és nem viszik észre, akkor szükséges az algaölő, de addig csak egy plusz vegyszer.
 • Alibaba
  Kellene a francnak, már a kis medence miatt is jön csapatostul a többi gyerek. Nem is az én gyerekeim miatt, csak mert pancsi medence van. Képzelem mi lenne egy nagyobb medencével
 • Husky

  Mi az, hogy “jön”? Ültök békésen a kertben, medencéztek, és egyszer csak bejönnek vadidegen gyerekek az utcáról? 🙂
 • Doglegygeri
  Tudom lényegtelen a cikk szempontjából, de nem átmérőt szoktak megadni? Mert akkor rögtön csak a fele. Nekem sem kéne, de tisztelem azokat akik pénzt és energiát nem kímélve tesznek a családjukért!
 • BPéter
  Mi jakuzzit vettünk, 170ezer Ft volt.
  700 liter víz kell bele, ez vegyszer nélkül 3 napig jó,majd kilocsoljuk a kertre. (70 locsolókanna, simán kell ennyi az 500nm-es kertre)
 • asdfg
  Tök jó, visszatérés a kezdetekhez. Tetszik 🙂

  Medencés
  Az írja Tivadar, hogy a műfű szigetel alulról, szerintem a medi alatt is van nekik.
  Őszintén szólva a szerintem a térkő sem való a medi alá, de nyilván így szezon után jobban használható a kert. Akkor legyen térkő + polifoam táblák a medi alá (olcsóbb és jobb, mint a műfű) + körül rajta meg műfű, hogy jól nézzen ki.

 • Valamirandom

  “Mit tegyünk alá?
  Sokféle megoldás közül a műfűre esett a választásunk.. … persze szigetel is, alulról.”
  Akkor te se olvastad el. 🙂

  A homokszűrőt valóban benéztem, a többit fenntartom.

 • Bálint
  Egy dolog nem világos, hogy mi került alá? Műfű a medence alá is? Az mondjuk nem túl praktikus, bár majdnem ugyanannyiba kerül akkor kb, mint a direkt erre használatos medencealátét, aminek kb 3000 Ft m2-e. Csak a műfűnek utána kampec a súly miatt, az tuti.
  Auchanban 21k-ért volt bestway 305*76-os medence, verhetetlen, és bőven elég 6 felnőttnek is
 • matekzseni

  Na mostmár csak kiszámoltam. 😀 Átmérőt adtak meg.

  d = 3,66 m
  r = 1,83 m
  A = ?
  ———-
  A = r^2 * pi
  A ~ 1,83^2 * 3,14
  A ~ 10,515546 (m^2)

 • Doglegygeri

  köszi, nekem is ezt kellett volna:)
 • TT
  Na most már akkor én is elmondom a véleményemet.
  A medence alá a műfű ilyen árban látszólag pénzkidobás, viszont egyszerűbb az egész területet leteríteni, mint köré vagdosni darabokból. És a végén nem is lenne olcsóbb az anyagveszteség miatt.
  Utána meg nem kell kidobni, mivel jövőre újra ugyanoda rakják a medencét.
  Az algaölőt – szerintem- nem akkor kell belerakni, amikor már algásodik, hanem megelőzés céljából rendszeresen adagolni a legjobb. Különben hetente klórsokkozhatod, de akkor meg nem fogsz benne fürdeni.
  A 30 fokos víz klórozás mellett is algásodni fog (ha betartod a max. 1mg/l klórszintet), főleg ha olykor esővíz is juthat a medencébe.
  Én egy kb. 60 m3-es polikarbonát fedésű medencét tartok algamentesen így és még így is megjelenik 2-3 hetente az alga (nagyon halványan, hogy csak a víz alatt látom), de ekkor kiporszívózóm, így nem szaporodik el.
 • Nemokos
  Egy meglátásom van: Ha az okoskodásért fizetnének, lenne itt pár újgazdag, az már biztos. 😀 😀
 • Petyyy
  @BPéter

  Milyen Jakuzzi kerül 170e Ft-ba? Ennél csak drágábbakat láttam eddig.

 • BlaZember
  Ami még ajánlott szerintem, az a skimmer. Leszedi a medence tetején úszó dzsuvákat (fűszál, levél, rovar, por stb), amit egyébként vagy kerülgetsz, vagy amikor már félig belerohadt, akkor porszívózhatsz ki belőle nagy mennyiségben. Vagy tölthetsz el végtelen sok időt a hálóval vadászva. Filléres tétel, és csak a kosarát kell kinyomatni slaggal. Porszívózni így is kell, de mióta megvettük, sokkal tisztább a víz.

  A mindenféle tabletták jók egyébként, de egy 30+ fokos héten, tűző napon álló medencével a gyerekek napokig ki-be -> jelentős mennyiségű víz ki, majd a 2 napig szakadó eső/utántöltés körben a tabletta a gyakorlatban nálunk kevésnek bizonyult. Vagy kap sokkolót a víz, vagy szép zöld lesz minden pár nap után a tablettáktól függetlenül is 🙂

 • LACEK
  Felfujhato jaku medenceteste max 2-3 évet bir. Csere 70eft körül. Ezt sem az örökkévalóságnak terveztek. Celszerűbb fémvázas medence hőszivattyuval az is 2-3evet is bir+ gyerekek jobban kihasznaljak.
 • Krumplee
  Na most akkor ebből hány darab 2500 forintos strand belépő jött volna ki..?

  Nézzük csak. Két gyerek és minimum egy, de inkább két felnőtt az napi 10 ezer belépőre. Ha ott is esznek, másik 7-8 ezer egy nap. Egy vagy két felnőtt egész napja megy a levesbe, mert a gyerekekre kell vigyázni a strandon. Mondjuk másik napi 35 ezer forint elmaradt munkabér vagy elvesztegetett szabadnap.

  Ez eddig bő ötvenezer forint naponta.

  Ezért cserébe van tömegnyomor, lábgomba és zsíros lángos, visító és fröcskölő milliónyi gyerek és megállás nélküli vízbe pisilés.

  5-6 ilyen nap és rájössz, mennyivel jobban jártál volna egy 100 ezer forintos medencével a kertben (minden körítéssel együtt legyen 200 ezer), ami ráadásul 3 nyarat alsó hangon is kiszolgál.

 • KommentElek
  Ami még nem rossz, csodazsák egy merülő szivattyúval.
  Brutál jól kiszűri a vízből a szutykot.
 • Petya
  Nem vagyok szakértő, de biztosan kellett az a 305 e forintos beton-térkő alap? 10 tonna az ugyan valóban 10 tonna, de a lényeg szerintem a vízoszlop magassága, ami csak 1 m. 1 m-es vízmagasságnál mindegy, hogy 60 köbméteres a medence, vagy csak 10, mert a fajlagos talajnyomás mind a két esetben csak 1 tonna/nm. Ez egyáltalán nem tűnik soknak, szerintem ennek még az én fajlagos talajnyomásom is többszöröse, amikor sétálok a kertben (115 kg/2db 47-es láb, ill. 115 kg/1 db 47-es láb, amikor éppen lépek egyet). Én még nem sülyedtem el a kertemben hótaposó nélkül sem.
 • Péter
  Nem tudom, milyen 50 ezerről beszélsz, családi jegy 4 főre 5500 Ft, ennyi az össz költség, nem kell minden héten lángost zabálni, mert elhízol. Nem csak a Palatinusba lehet menni.

  Nem a 200 ezer Ft-os medence kerül sokba (na jó, az is sok), hanem a fenntartása, a rengeteg víz, vegyszer, áram és miegymás. De ha nem is az anyagi oldalát nézzük, a nyűg biztosan nem érné meg nekem, ami egy ilyen medencével jár, sokkal kényelmesebb elmenni a strandra. Otthoni pancsikálós medencének az 5 ezer Ft-os felfújható medence is jó, amibe bármikor bele lehet ülni, ha meleg van, de pl. van egy párafüggönyöm is a kerti kiülőben, az is hasonló célt szolgál.

 • Roltii
  : francokat, sokkal többet kibír egy felfújhatós jacuzzi is. Egyszerűen csak ugyanúgy figyelni kell a vízre benne, és ősszel brutálisan kiszárítani, hogy ne penészedjen be télen.Nyilván segít, ha nem éri direkt napfény és társai, de szerintem egy melegvizes jacuzzit nem is a napra találtak ki:)

  : Elvesztegetett szabadnap a gyerekeiddel a strandon lenni? Érdekes.

 • ncc1701
  Mi nem kerítettünk neki ekkora feneket. Asszony akarta, amit ő akar, az pedig kell. Anno még baumaxban akciósan megvettünk 75-ért egy fémpalástos 4.5m kör alakú, kb 110cm mély medencét. Kb 3 órát ásóztam a napon, mire kialakítottam egy szinte tökéletes sík kört (1cm hiba sincs benne). Vegyszerekkel akkor sem, azóta sem szórakozunk, kombi tabletta megy bele, mikor elfogy a bójából, akkor megy bele a következő. Szemre tökéletesen tiszta a víz. Gyerekek nincsenek, anyával nem hordunk bele szemetet. A gyári vicc keringető bírta 2-3 évet, vettem egy sokkal komolyabbat 80 körül, hozzá a szűrő üveg darálék. Ehhez raklap fából összeütöttem egy kis kuytaólat, hogy ne ázzon, cserepet tettem rá, még jól is néz ki. Vizet több évente kell cserélni, úgyhogy nem is számolom. Belemegy egy szezonban kb 5db klórtabletta. Folyt. köv.
 • ncc1701
  Folytatás:

  Fűtést majd a nap megcsinálja, én már a 22 fokos vízbe is belemegyek, ha meleg van, rádobunk 1 matracot, és lehet olvasgatni. Most kb 26-28 fokos, ha túl meleg, akkor leengedek belőle, és töltök bele hideg vizet.
  Kell még egy téli medence takaró (20-25eft), plusz telente 5L téliesítő folyadék, filléres tétel.
  Megtérülésről szerintem ilyesmiről nincs értelme beszélni. Mikor térül meg suzukival szemben egy X5? Mikor térül meg az, hogy vizes zsemle+párizsi helyett minőségi steaket grillez az ember a medence mellett? Az megfizethetetlen, h nem kell strandra kimenni a sok büdös bunkó közé (tisztelet az elenyésző kivételnek), és ott van a kecó mellett, bármikor beleugorhatok. Mióta van, tőlem lehet akár 40 fok is, pont nem érdekel.

 • Csutak
  Köszi a cikket. Tetszik.
  Csak ezt a filléres tippet nem értem a légpárnás fóliával. Mindent tök szépen megcsinált, tök jól nézhet ki, erre körbe van tekerve fóliával.
  Tudom,h spórolsz vele, de nem néz ki rettentő gagyinak?
 • lvjtn
  a 180-200cm-es átmérőjű, 60-80 cm magas felfújható jacuzzik kb. itt kezdődnek árban

  én is gondolkodom egy ilyenen, ha nincs gyerek, akár esti teraszos beszélgetős borozásra is jó

  érdeklne, kinek milyen tapasztalata van, érdemes-e ebben a belépő kategóriában gondolkodni

 • Petike
  : azt meg sem említve, hogy egy-egy unalmasabb meetinget is mennyivel jobb a medencében ülve átvészelni. 🙂
 • Illye
  Sziasztok!

  Offtopic: autót kell vennem munkábajáráshoz, azonban a mostani árak miatt csak hitellel tudom ezt megtenni. Milyen fajta hitellel tudom a lehető legolcsóbban megúszni a vásárlást?

  Válaszotokat előre is köszi!

 • Tomi

  Nálunk eddig nem volt probléma az alga, pedig a klór is max 1-2 ppm. A pH-t szoktad nézni? Korábban írta itt valaki, hogy azt csak az elején kell beállítani egyszer, de nekem nagyon nem ez a tapasztalatom. Hetente legalább egyszer csökkentem, hogy 7.2-7.5 között maradjon, akkor is, ha nincs eső.

 • TV
  Szintén inkább strandra viszem a családot, mert a gyerekeimnek nagyobb élmény a magas csúszdákról lecsúszni, mint az egy méter mély víz és velük lenni nem elvesztegett szabadnap.

 • Krumplee
  Az megvan ugye, hogy dőlt betűvel a blog szerzője reflektál? ☺
  Egyébként aki azt hiszi, hogy csak a strandon kell figyelni a gyerekekre, otthon elpancsikolnak a kertben, az téved.
 • Helga

  “@Krumplee : Elvesztegetett szabadnap a gyerekeiddel a strandon lenni? Érdekes.”

  Ezt Kiszámoló írta megjegyzésként.

 • Luna
  Szerintem nagyon pozitív a hozzászólás és jó a kezdeményezés!
  Én annyival egészíteném még ki, hogy a medence önköltségi árán felül az egyéb kiegészítőket is beleszámolnám (létra, takaró fólia, medence porszívó, háló, tabletta adagoló), illetve nem árt, ha van otthon egy búvárszivattyú sem, annak érdekében, hogy a leengedő szelep szintje alatti pár száz litert vizet ne manuálisan kelljen kimerni.
 • BlaZember
  A kérdés nem az, hogy pár alkalommal el tudsz-e menni strandolni, hanem, hogy nyaranta 30-40-50 (munka)napot is be tudsz-e áldozni a strandolásra csak azért, mert a gyerek szívesen lubickolna egyet. Az otthoni medence erre való, meg arra, hogy nap végén meló után beugorj melléjük fél órára olyan napokon is, amikor strandra esélyed se lenne eljutni velük. De meló az van vele, valóban.
 • Maris
  Egy fontos költség kimaradt, nem? A keringtő áram költsége. Barátaink szerint napi többszáz forint…

  Megy a szivattyú napi 2-3-4 órát. Típustól függően fogyaszt 500-800 wattot óránként, naponta 1,5-3 kwattot, vagyis cirka 100 forintot. A nagy épített medencék ennek a dupláját, tripláját.

 • Franxi
  20éve van medencénk, az elején bántam, mert igen nagy beruházás volt, kinyitás legalább egy nap, és költsége is van.
  De pár év után egy szabadstrandos élmény után ahol hangos idegen gyerekek voltak, hely szinte semmi, megváltozott minden számomra. Szinte mindennap becsobbanok ha 30fok fölött van, nap végén egy két órára, és a család is imádja.
  Hétvégén nincs annál jobb, hogy megfőzöd a kaját s utána a zárt kertedben, saját medencében áztatod magad.
  Luxus? Igen, az. Megéri? Abszolute. Ha valakinek nincs rá, nyilván nem éri meg.
 • TV
  @BlaZember:
  De ez annyira strandolás, mint ebédre tíz szem rízs és egy fél hagyma.
 • blc79
  Hogy legyen egy kis kiszámolós (hol tudunk értelmesen spórolni) jellegű hozzászólás is, néhány tipp, amit én a saját medencénk esetében alkalmaztam:
  1. szerintem felesleges térkövet tenni a medence alá. Ha sajnálod, hogy a medence tönkreteszi a füvet, lehet alá simán műfüvet, vagy a játszótereken is használt (nálunk zöld szinű) 1x1m-es gumilapokat letenni — olcsóbb, mint a térkő + műfűszőnyeg kombó.
  2. több 10e Ft-os szolártakaró helyett jó szívvel ajánlom az LPE-csövekből, házilag készített vízmelegítő spirált: sokkal több vizet tudsz vele felmelegíteni, sokkal olcsóbban. Én feltettem a terasztetőre, ott senkinek nem szúrja a szemét. Én 50 méternyi csövet tekertem fel, ha éjszaka letakarom a medencét, akkor napsütés esetén néhány óra alatt 30 fok fölé emeli a víz hőmérsékletét. otletmozaik.hu/csinald_magad/kert-balkon/1485_vizmelegites_egyszeruen_napkollektor_hazilag.html
 • MaSzi

  Második éve használunk egy MSPA Elite Reve felfújható masszázsmedencét és eddig nagyon bevált.
  300e volt a medence + 100e körül a kiegészítők (medencetakaró, akkumulátoros porszívó, 4 db 1×1 m-es gumilap stb.).
  Társasház, vagy közeli szomszéd esetén javasolt a Hydrojet funkciós modellt választani, mert ez a funkció jóval halkabb mint a “bugyborékolós” üzemmód, pláne ha késő este szeretnéd használni.
  Nekem a Pooltrend 676-os vízkezelője jött be, ezzel 1,5-2 hónapig tisztán lehet tartani a vizet csere nélkül (heti 2-3 használat mellett).
  A múlt évben már kora ősszel eltettem, de idén a kemény fagyok beálltáig használatban lesz (nyáron nem nagy élvezet a használata, hideg estéken az igazi, 39 °C-ra felfűtve).
  Kisebb gyerekek mellett ez a felfújható ajánlott, mert a sima (puha) padló miatt ők is élvezik benne a fürdést és a ficánkolást.

 • nyman
  Mi volt a medencében a készletben? Csak mert így torz.

  Egy 3,66×1,22-es fémvázas alap medence, amihez nincs se szűrő, se takaró, se létra, az 90-100 ezer forint az árukereső, vagy a google shopping találatai szerint. Ha van szűrő, medence takaró, akkor az dob hozzá, de ha mindkettő, akkor sincs ennyi.

  A többi szerintem kb. ok.

  A 10 tonna vízhez csak annyi, hogy nem az összmennyiséget kell nézni, hanem pl. kg/m2-ert (pontosabban a N/m2-t) a talajon. Ami ha 122 cm a vízoszlop, akkor kb. 1 220 kg/m2 (12 kN/m2). Azért csak kb, mert ott a medence tömege és különben is a 27 °C a víz sűrűsége csak 996,69 kg/m3 és a gyorsulás 9.80665 m/s2 🙂

  Összehasonlításul egy közepes méretű személyautó kereke mérettől függően kb. 150-200 cm2 és erre jut kb. 300-400 kg. Tehát itt az egységnyi felületre jutó nyomás több, mint 20x akkora.

  Szóval emiatt nem kell a kő alá.

 • jami
  Menjen strandra, akinek muszáj… Részemről inkább vezetek 1 órát, ott van természetes vízpart szabad stranddal, öltözővel, jó kajásokkal. elférünk, nem ugrálnak fejest mellém/mászkálnak a lábam alatt búvárszemüvegben… Itthon kicsi medence, 1-2 naponta újratöltve.
 • Bagett
  Azért egy kisebb medencével számolva barátibbak az árak. 305×75, 366×75 vagy ugyenez 95 magasságban már teljesen jó akár felnőtteknek is üldögélni benne, gyerekekkel játszani. Medence ha nem főszezonban veszed 20 ezer alatt kifogható. Vízzel feltölteni pár 1000Ft. 1-2 vegyszer hozzá max 3-4000 ft. Az alap vízszűrő fogyasztása 20-30W szóval az is aprópénz ha folyamatosan megy akkor is. Cserébe nálunk két normális strand van, belépő 4000-5000Ft / fő. Azaz 2 alkalom és visszajött a medence ára. Ráadásul azt csak első szezonban kell kifizetni utána 3-5 szezonig simán jó, de akár tovább is főleg ha nem felfújható szélű. És még a kajával sem húznak le, saját medence mellett azt grillezek amit épp akarok és egy 2 fős vacsora árából jóllakik 8 ember. Persze ez az egyszerűbb eset amikor van olyan sík placcod ahova le tudod tenni a medencét.
 • Mr.RTFM
  Nekunk szerncsenk volt, mikor vettuk a hazat 5 eve, akkor olyat vettunk ahol az udvaron volt epitett medence, 3x5m ~1.60 magas, polikarbonat tetos.

  Az eladok mar benyeltek a koltseget, es nem tudtak ervenyesiteni az eladasi arban, igy mi toredek aron jutottunk hozza a medencehez. Azota egyszer voltunk strandon haverokkal, el is dontottuk, hogy inkabb nalunk lesz grillezes mintsem a strandon nyomorgas 🙂

  Koltsegei nem veszesek, bar nem vezetem forintra pontosan.

  A legnagyobb kiadas a vizforgato szivattyu lenne ami 0.5 kWh-t eszik az felszorozva napi 8-10 oraval es 30 nappal 120-150 kWh, viszont van napelem, es ez is bele lett kalkulalva, igy ez a koltseg sem jelentkezik direktben.

 • BlaZember
  Pont ezt írom. A kettő valójában nem egymás alternatívája, ezért felesleges azt nézni, hogy hány strand belépő jönne ki egy otthoni medence árából, vagy hogy te inkább elmész velük strandra NÉHA. Az otthoni medence arra való, hogy a gyerekek pancsoljanak egyet, amikor csak szeretnének, vagy hogy te beülj, ha meleg van. És a gyerekek minden nap be akarnak menni, hidd el 🙂 Ettől még el lehet menni strandra, Balcsihoz, tengerre.