Mi a legnagyobb pénzkidobás, amit az emberek elkövetnek?

Néhány fórumról összegyűjtöttem, mit tartanak az emberek a legfeleslegesebb pénzszórásnak.

Ha van kedved, folytasd a sort a hozzászólásokban.

– Drága, magas oktánszámú prémium benzint tankolni olyan autóba, aminek a motorja a 95-ös oktánszámra van gyárilag beállítva.

– Macskáknak szánt játékok. Vettem egy 15 dolláros játékot a macskámnak, de az csak a pénztári blokkjával volt hajlandó játszani.

– Rongyrázós esküvők, amikre még hitelt is vesznek fel a házasulandók. Van úgy, hogy a hitel tovább kitart, mint a házasság. (Cikk: Drága esküvő, hosszú házasság?)

– Fizetni a legdrágább kábeltévé csomagot és még a Netflixet is, amikor alig nézed bármelyiket is.

– Venni egy drága fényképezőgépet tele extra funkcióval, amit aztán ugyanúgy csak teljesen automata módban használsz, mint a többi olcsó gépet.

– A gyógyszertárban reklámot venni hatóanyag helyett. 400 mg ibuprofen az, ami csökkenti a fájdalmat, nem az agyonreklámozott márkanév, ami miatt ötször annyit adsz ugyanazért a hatóanyagért.

– Versengeni a körülötted élőkkel, kinek van több, nagyobb vagy drágább cucca, háza vagy autója. Ha az önértékelésedet csak az biztosítja, ha te többet költesz másnál, akkor komoly gondjaid vannak ezen a területen. Nemcsak a pénzed, de az életed is esztelenül pazarlod el, teljesen feleslegesen.

– Egy vagyont elverni egy temetésre és utána a sírhelyre. A halottnak már mindegy, kár az élők pénzét erre pazarolni. Addig kellett volna kifejezned a szeretetedet felé, amíg élt. (Már ha ez az oka annak, hogy ennyit tapsolsz el erre a halála után.)

– Méregdrága HDMI kábel. A digitális jel 0 vagy 1, a drága kábel semmivel sem tudja jobban átvinni a digitális jelet, mint az olcsóbb társa. Hiába mondtam ezt el minden embernek az üzletben, ahol dolgoztam, hogy egy átlagos minőségű kábel ugyanazt tudja, mindenki a 70 dolláros kábelt vette, mert azon biztosan jobb minőségben megy át a jel. De akadt olyan is, aki 500 dollárt adott egy HDMI kábelért, csak mert az Harvey-Normann márkájú volt. (Persze 300 forintért ne akarj használható HDMI kábelt venni, de 17 ezer forintért is felesleges.)

– Éves fitnessbérlet, amikor tudod, hogy jó, ha az év felében lemész heti három alkalommal.

– Hazahordani műanyag flakonban a vizet a boltból, ötszázszor annyiért, mint amennyibe a csapból kiengedve kerülne.

– Feleslegesen sok pénzt tartani vésztartalékként a számládon, ahol nem kapsz rá semmi kamatot.

– Kávézás. Havi 90-100 dollárt vertem el kávéra, amíg le nem szoktam róla. Azóta nem is hiányzik.

– Méregtelenítő kúrák és homeopátiás szerek, illetve fogyasztó tabletták. Mind pénzkidobás csak.

– Fizetni a modemért vagy extra settop-boxért minden hónapban az internetszolgáltatónak vagy a kábelszolgáltatónak. Hat-hét havi díjból tudsz venni magadnak egy olyan modemet.

– Gyémánt. Ha már próbáltál eladni gyémántot, tudod miről beszélek. Nyolcezer dollárt fizettem egy eljegyzési gyűrűért, amit 650 dollárért akart visszavásárolni a kereskedő. (Cikk: Drágakő, mint befektetés)

Szerinted mi a legnagyobb pénzkidobás, amire ennek ellenére sok pénzt  költenek az emberek?

Share

302 hozzászólás

 • Vera
  Szerintem a dohányzásra.
 • Gábor
  A heti szokásos lottó, valószínűség szerint is szintén kidobott pénz
 • demidoux
  Ásványvíz, műköröm/géllakk/manikűr és homeopátia. Ja és köldökzsinórvér tároltatása.
 • VAG
  Versengés a szomszédokkal, egyértelműen. Erre hajlamos személyiséggel jó eséllyel egy életen át tart, így messze többe kerül minden másnál.
 • hádéemi
  Az eszrevetelek zomeben sok igazsag van.
  Ez a HDMI viszont egy sulyossan elfuseralt dolog. Kvazi lutri hogy amit leveszel a polcrol, kooperal-e majd veled. En ugy masfel eve 517HUF-ert tudtam olyat venni ami a celjaimnak megfelel (fullHD monitor, csak kepadat atvitele), ugyanez a fiokban talalt regebbi aranyozott premium kabellel nem ment.
 • Zabalint
  – Sütemények, desszertek ebéd mellé. Drágák, hízlalnak, és mivel addiktívak, ezért hosszútávon semmi plusz örömet nem nyújtanak.
  – Drága borok és más italok olyan embernél, aki nem ért hozzá, így megkülönböztetni sem tudja az olcsót a drágától.
  – Exkluzívnak mondott, ezért túlárazott rendezvények.
  – Drága hobbieszközök, ruhák az adott hobbiba épp hogy csak belekóstoló, vagy szimplán még csak kezdő embereknek.
  – Drága ajándékok egymásnak, mikor a másik csak csak a társaságodra vágyik, semmi többre.
  – Kondigép otthonra, 99% sosem fogja használni, és az ára mellett helyet is foglal, amit közvetve szintén megfizetünk.
  – Funkcionálisan használhatatlan, de drága és sok helyet foglaló designer bútorok.
  – Minden amire vásárláskor azt mondjuk,nez olyan olcsó, akciós, biztos jó lesz majd valamikor…
 • Zabalint
  Még egy, ami eszembe jutott:
  – Kis értékű, nagy eséllyel tönkremenő tartós cikkre kötött biztosítás vagy extra garancia.
 • Mate1993
  Annyit hozzátennék, hogy a 100as oktánszámú benzin valszeg prémium benzin, amibe pluszba vannak elég jó adalékok, amik tisztítják a motort(oldják a kokszot és az egyéb szennyeződést), így ha néha az van tankolva bele nem akkora pénzkidobás szerintem, én is havi 7-8l-ert tankolok a shell 100 racingből, teljesen jó. Aztán persze lehet nem használ semmit, de a motorom sokkal tisztább mint papám clioja, aki a volánostól szerzi a kitudja milyen benzint 😀
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  A műszaki cikkek, pl. fényképezőgép esetén a gyártók trükkjei miatt lehet szükséges a drágább gépet venni. Bizonyos szolgáltatásokat csak abba tesznek bele és ha nekem pont arra van nagy szükségem, akkor muszáj azt venni, hiába lenne jó amúgy az olcsóbb is.

  A gyémántmarketingről itt egy ősrégi, de jó cikk: theatlantic.com/magazine/archive/1982/02/have-you-ever-tried-to-sell-a-diamond/304575/

 • Balázska
  – autó fenntartása Budapest belvárosban
  – feleslegesen nagy ház/lakás
  – tablet. Meg vagyok róla győződve, hogy erre a kategóriára valójában semmi szükség
  – méregdrága okostelefon
  – drága mobilcsomag előfizetés egy telefon miatt
  – kapszulás kávé
 • antismoke
  Dohányzás.
  Habár sosem fogom tagadni, hogy egy cigaretta élvezeti érték, de aki napi 1-nél többet szív az függő. És inkább a napi fél doboznál indulnak a versenyzők, ami havi 15 ezer forint.
  Erről jut eszembe, az állam mikor duplázza meg a dohányzó emberek TB-jét?
 • Uli
  Saját családi példa, anyukám, aki egy kispénzű nyugdíjas asszony és azt állítja magáról, hogy ő megfogja a pénzt:

  – Baba tusfördővel mosakszik, mert “az a legjobb” (és jó drága is)

  – Az ízületi problémájára 5000Ft-os étrendkiegészítőt szed, ami 2 hónapra elég, amikor mondom neki, hogy van 3000-ért is, akkor hitetlenkedik. Egyszer vettem neki, beszedte, mondta, hogy ugyanolyan jó mint a másik. Majd amikor elfogyott, akkor megvette a régit…

  – Gyógyszertárban vesz C vitamint 30db/1000Ft áron, amikor DM-ben/Rossmannban 100db-ot veszel 1800Ft-ért. (500mg)

  – A legnagyobb kábeltévé csomagja van (5-6000Ft), mert csak abban van benne a Travel Channel, Discovery, Spektrum és TV Paprika, NótaTv, amiket ő szeret.

  – Van mobilja, de fenntartja a vezetékes telefont, havi 2000Ft-ért, úgy, hogy nem is használja, mert a telefonszerelő bácsi azt mondta neki, hogy “nagy kincs egy ilyen régi telefon”

 • Blend Ahmed
  Első olvasásra veszélyes ez az első szám első személyű megfogalmazás, mert úgy látszik, hogy tényleg veled történtek meg 🙂

  Másrészt: “Egy vagyont elverni egy temetésre.” Temetésre még csak-csak (persze nem egy vagyont elverni), na de kis hazánkban a presztízsharc a temetőben a síremléképítés címén is folytatódik.

 • Matney
  Amit én csináltam rosszul:
  – Túl nagy és drága albérlet, amit lusta voltam kisebbre cserélni
  – Minden nap kaja kifőzdéből

  Amit másnál láttam:
  – Belekezdesz egy új hobbiba vagy sportba, és nem a kezdő szintnek megfelelő felszerelést veszed meg, hanem egy már-már profi cuccba ruházol be, ami sokkal drágább, viszont mivel még nincs meg az a technikai tudásod, amivel ki tudnád aknázni a benne rejlő többletet, ugyanott vagy, mintha az olcsóbb, de már nem gagyi eszközt használnád.

 • Maki Verem
  “A digitális jel 0 vagy 1, a drága kábel semmivel sem tudja jobban átvinni a digitális jelet, mint az olcsóbb társa”

  A digitális “0” vagy “1” -t is analóg jelszinteken viszik át, nagyon fontos a jel/zaj viszony. Szóval nem mindegy a kábel minősége (árnyékolása, anyaga) és a hossza.

 • MP
  Annak ellenére, hogy nem teljesen igaz, az albérleti díjat érezhetjük kidobott pénznek!
 • eferix
  Prémium termékek kihasználatlanul, alapfunkciókra használva (telefon, ipad, stb).
  Gyereknek a századik biszbasz, amire jó, ha egyszer ránéz.
  MLM-rendszerben kapható csodaszerek.
  Kuruzslókra, áltudományos diagnosztikákra és az ott arany áron megvehető elixírekre költött pénzek.

  A kábeltévét már írad a cikkben. A legjobb, hogy sokan mondogatják, hogy már alig néznek tévét le is lehetne mondani. Mire az a válaszom, hogy több mint egy éve nincs előfizetésünk, az első év árából pedig vettem egy Apple TV-t, így a butatévénken is van Youtube meg, azon pedig százszor jobb tartalmak, mint a tévében, plusz filmek, amit letöltök, plusz játtékkonzol, családi fótók, plusz telefonnal is tudom vezérelni.
  A sok hülye meg veszi az okos 3D tévét, aminek a szemüvegét egyszer vette fel, hogy a demót megnézze, a Youtube kezelhetetlen a távirányítóval és van hozzá 200 csatorna, amiből kettőt néz.

 • Tamás #2
  1. Megvenni a bolti eldobható/gillett etc borotvát, mikor egy 10-15 000 forintos egyszeri befektetéssel évekig elvagy a hagyományos társával és még jobb is. Anno még itt olvastam erről, azóta is hálás vagyok az infóért, mert pl. borotvaszappan is fényévekkel jobb, mint a géles társai.

  2. Megvenni egy új számítógépet, ahelyett hogy elmennél egy olyan üzletbe, ami a tartalék, vagy refurbished gépeket árulja (pl. Marseus). Thinkpad X, T, W, HP Elite, etc. na ezek garanciák.

  3. Figyelmen kívül hagyni a banki költségeket, vagy a módosításokat, na az is drága tud lenni.

  4. Megvenni a legújabb okostelefont, miközben érdemi fejlesztés nem nagyon van két egymást követő évjárat között. Másrészt meg amúgy is tokba rakod.

 • Gábor
  “A gyógyszertárban reklámot venni hatóanyag helyett. 400 mg ibuprofen az, ami csökkenti a fájdalmat”

  És akkor honnan tudjam, melyiket érdemes? nézzem végig az összesnek a hatóanyagtartalmát és hasonlítsam össze az árral? 🙂 vagy ez a 400 mg ibuprofen mindegyikben benne van?

 • Ostoba Mérnök
  ” A digitális jel 0 vagy 1″

  Ezt csak a bölcsészek és az informatikusnak csúfolt matematikusok gondolják :-), a valóságban valami jól mérhető mennyiség két állapota a digitális jel, ami az esetek nagy részében feszültség.
  HDMI-ben feszültségkülönbség az, amit átvisznek (TMDS ha valakit érdekel, szép ábrákat lehet találni a hdmi eye diagram kifejezésre)

  Namármost itt olyan frekvenciák vannak, hogy bejátszanak a hullámterjedési jelenségek.
  Szóval a kábel hossza, minősége, az árnyékolás, a csatlakozó minősége nagyon nem mindegy.
  Persze ez semmilyen korrelációban nem áll a kábel kiskereskedelmi árával.

 • Zabalint

  Hát erről a tisztítás dologról is sokféle véleményt hallottam, úgy látom a szakértők is megosztottak, de pl. OMV-nél van 95-ös prémium benzin is, annak is jónak kell lennie erre a célra.
 • Endre
  A Netflix kifejezetten olcsó szerintem, ha átkeretezed úgy, hogy havi 1 angol óra áráért, angolul néznek sorozatokat a gyerekeid.
  Meg is mondtam nekik, hogy addig lesz Netflix, amig meg nem jelenik a szinkron 🙂
 • Kiszamolo
  S akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a C vitamin sima aszkorbinsav, fél kilót kapsz tisztán gombokért pl cukrászellátóban.
 • Zabalint

  Ha csak abban a kábeltv csomagban van benne az, amiket szeret, akkor miért pénzkidobás? Épp az lenne a pénzkidobás, ha előfizetne egy olcsó csomagra, de nem nézné, mert nincsenek benne a kedvencei.
 • t26
  Nem mindennel értek egyet a fenti listából:
  – Ásványvíz: én szeretem a szénsavas ásványvizet, egyszerűen jobban esik, mint a csapvíz (és annyival nem drágább a szódapatronos megoldásnál, mint amennyi macerával az jár).
  – HDMI kábel: azért ez nem teljesen így van, vannak különböző kategóriájú kábelek (de persze az 500$, de még a 70$ is túlzás), de pl. az 1300 ft-os 1.3-as HDMI kábel nem támogatja a 4K-t, míg az 1500 ft-os 2.0-s HDMI kábel igen.
  – Feleslegesen sok vésztartalék: a másik irány is túlzás, van ismerősöm, akinek kölcsön kell kérnie napi költségekre, mert folyton le van kötve minden pénze.

  Amit én tennék rá a listára:
  – Nem online venni a vonatjegyet: mindig csodálkozom, amikor okostelefonnal rendelkező fiatalok szenvednek a gyorsvonati részében a nyári kánikulában a vonaton papíralapú jeggyel, én pedig a 10%-os online kedvezmény miatt olcsóbban utazom a légkondis IC részben

 • Daydreamer
  Tamás #2, a borotva témáról meg tudnál osztani többet is ? Borotvakést használsz ? Nem nehéz megtanulni a használatát ? Jó ötletnek tűnik mert csökkenti az értelmetlen környezetszennzezést is de félek tőle hogy összeszabdalnám magam vele.
 • Reka
  Szerintem ezek:

  – lustaság (az idő pénz) – fontos az időmenedzsment megtanulása
  – tv-, vagy interneten nézett filmek – időpocsékolás, ezáltal pénz is, saját fejlődésünket bekorlátozzuk.
  – autó – Bp. belvarosában
  – kevés fizikai aktivitás – drága lesz később, ha összeszámoljuk az orvosokra és gyógyszerekre kiadott pénzt
  – menüt enni napi szinten – persze otthon 1 főre főzni is lehet pénzkidobás
  – ásványvizet venni
  – ruhát venni, vagy táskát, mit utána nem használunk
  – érzelmeken alapuló vásárlás, inkább 3x gondolom át szükségem van-e rá
  – szemét kaja – később megfizetjük az árát többszörösen, pl. ha vki cigit tud venni, akkor egészséges kaját is
  – gyorséttermekben a tálcákon a papír
  – dohányzás
  – bevásárlóközpontok léte – hajlamosak vagyunk sok pénzt elkölteni, akkor is ha egy terméket akarunk venni
  – minden olyan tárgy/eszköz, amit nem használunk és megvesszük, hogy majd jó lesz

 • Családfő

  Ennyire hiányzik a moderálás? 🙂 Igazi kommentmágnes cikk, végeláthatatlanul lehet újabb példákat írni, majd ezeken mindegyiken vitatkozni – ahogy ez már elkezdődött. Részemről ettől megkíméllek és kíváncsi vagyok, mi mindent és mennyi ideig fogsz kiengedni.

 • Zabalint

  A hdmi-nél az a lényeg, hogy nincsen olyan, hogy az aranyozott kábeleddel jobb a minőség, mint egy olcsó hdmi kábellel, mert ha annyira rossz a jel/zaj viszony, akkor egyáltalán nem fog működni, nem pedig képminőség romlik. Akik belelátják a jobb képminőséget a drágább kábelbe, azok magukkal hitetik csak el.
 • Petike
  @demidoux: remélhetőleg ablakon kidobott pénz a köldökzsinórvér-tárolása, de ha nem, akkor a legjobb befektetés. A testvér születésekor levett vér mindig sokkal “kompatibilisebb” lesz, mint mindenféle őssejtbankban levő vadidegeneké.
 • Meister
  , a kapszulás kávé nem annyira ördögtől való. És egyedül iszom kávét, reggel egyetlen egyet. Kapszulással ez napi 130 ft.
  Ha veszek kilós őrölt kávét, akkor a szarvasi főzővel minimum 6 ristrettónyi kávét lehet lefőzni. A kávé hozzá lesz vagy 50 ft, szerintem. És kiöntöm, mert csak egy kávé kellene. Plusz energia, míg felmelegszik a gép.
  Az őrőlt kávé felbontás után másfél héttel olyan szinten oxidálódik, hogy annyi erővel neszkávét is ihatnék.
  Vehetnék persze frissen daráló kávéfőzőt 120.000 ft-ért, de nem fér el ankonyhámban, és az is több oerc, mire reggel bemelgszik az egy db kávé miatt…
  Szóval nem, a kapszulás kávéfőző nekem nem luxus, hanem egy értelmes eszköz.
 • ana
  Drága, hangzatos nevű takarítószerek. Igen, lehet, hogy tényleg csak az használ, de pl. a szódabikarbóna (gyógyszertárban potom pénzért vettem anno egy fél kilót, mondtam hogy takarítani kell) tuti a zuhanytálca / kád / mosdókagyló / stb esetében. Egy használt fogkefe újrafelhasználásával a nehezen elérhető részek is könnyen kitisztíthatók (pl. csaptelep töve), sőt alapszintű dugulásokra (amikor azért még lefolyik a víz) is jók együtt – szódabikarbóna beszór, kicsi víz ráenged, hogy lejjebb menjen, aztán ecet. Zsíros lerakódásokra (pl. tűzhely) az ecet elég jó – szükség esetén kombinálva a szódabikarbónával. A sütőnek víz, ecet, szódabikarbóna keverékével célszerű nekiállni, egy tepsiben betéve és kb 100 fokra begyújtva – forrjon. Nem biztos, hogy elsőre makulátlan lesz, de nagyon jól oldja a lerakódott cuccot. Mosogatógépbe is ecetet teszek vagy 10 éve vízlágyítónak az öblögető helyére.
 • Ostra
  tavaly egyik ismerősöm a louis vuitton boltban dolgozott, és beugrottam hozzá 10 percre csacsogni. éppen egy középkorú házaspárt szolgált ki, mondta az úriember, hogy már ezer éve rágja a fülét az asszony, hogy kell neki egy ilyen táska és most megveszik (röpke 350 ezerért). ezzel még nem is lenne gond, de mindketten tangapapucsban voltak, kínai kockás oldalzsebes nadrágban és kinyúlt pólóban. na ezek után szerintem hiába vesznek egy eredeti táskát, ha rájuk nézve mindenki rögtön arra asszociál, hogy a józsefvárosi piacon jutottak hozzá 😀 természetesen arra költik a pénzüket, amire szeretnék, csak megmosolyogtam az összképet 🙂 (shame on me)
 • Kiszamolo
  t126, a vésztartalék 3-6 hónapra elég. Ez bármikor visszaváltható állampapírban, a bankszámlán néhány százezer max, azonnali kiadásokra.
 • Garbo
  165.000 ft-os (nem elírás), adott fajtára optimalizált (!), színeire kifestett (!), fűthető (!), speciális (!?) kutyaház egy házban tartott, egyébként vastag bundás kutyának.
 • Vlad
  Akinek bírja a fogazata. Én egy adag sima aszkorbinsav után nem tudok 1 napi rágni.
  Saverózió…de ez van egy alma elrágása után is, nem vagyunk egyformák.
  Amúgy lehet kapni 500db-os kiszerelésben is 1000mg-os C vitamint, kedvező áron.
  Szentgyörgyi azt jósolta h úgy fogjuk venni/használni, mint a cukrot/lisztet. Még felfázásra is jó:)

  Amúgy pl. Teva is tipikusan ilyen, mint a ibuprofenes példád. Tevánál az Aspirin Protect megfelelője, fele annyiba kerül. Ha rákerestek webáruházban a Teva-ra, egy csomó mindent gyárt fele annyiért. Na ezért tojunk a márkanévre, vegyék meg azt a “gazdagok”.

 • Kiszamolo
  Mérnök, ezer emberből hány ember vesz észre különbséget egy kétezer forintos, egy 15 és egy 70 ezer forintos HDMI kábel között, két méterről nézve a tévét? Szerintem egy se.
 • Kiszamolo
  Vlad, nem töményen kell kanalazni… 🙂
 • Garbo
  @Gábor
  Kérj a patikában név helyett hatóanyagot. Először azt fogja ajánlani, amiért fizetnek neki, aztán kérd meg, hogy monja el az összes, azonos hatóanyagtartalmút. Ennyi.
  Nyiván nem szívritmusszabályozóról, de torokfertőtlenítőről meg fejfájáscsillapítóról beszélek.
 • Kiszamolo
  Meister, miért, a kapszulás gépnek nem kell bemelegednie? 🙂

  A

 • Zabalint

  Az alapján, hogy a filmek nézse időpazarlás, minden szórakozás, ami nem kimondottan fejleszt, pénzkidobás. Szerintem ez nagyon rossz irányba vezet, az embereknek szükségük van szórakozásra, kikapcsolódásra, ami nem minden esetben hasznos is egyben (persze épp a filmnézés lehet az, pl. nyelvtanulás szempontjából).
 • pénzpazarló
  Aszkorbinsavat gyógyszertárban is adnak, csak kérni kell. Azt mondjuk nem tudom, hogy drágább e (valószínűleg) mint a cukrászellátóban, de jóval olcsóbb mintha “c-vitamint” vennél.

  „mibe pluszba vannak elég jó adalékok, amik tisztítják a motort(oldják a kokszot és az egyéb szennyeződést“

  Ja, oldják a kokszot. 🙂

  Felejtsd el, ez hülyeség. Csak marketing. Jó helyen van ez a pont a listán. Tankolj nyugodtan 95-öst.

 • glezmen
  A tema nagyon jo, a lista is jopofa, nehol vicces.
  De azert egy-kettobe kicsit belekotnek.

  – Premium benzin: nem az oktanszam miatt erdemes tankolni, hanem az adalekanyagok miatt (bar folyamatosan felesleges vele menni, idonkent egy fel tanknyit erdemes onteni az ures tankba)
  – A draga fenykepezogep LEHET hogy automata modban is sokkal jobb kepeket csinal mint az olcso (jobb minosegu lencse/objektiv, okosabb automatika, stb)
  – HDMI kabel: valo igaz hogy digitalis, de azert van kulonbseg kabel es kabel kozott. Peldaul egy kisebb ellenallasu kabel hosszabb lehet, nehezebben torik meg, stb.

 • Elfelejtettem
  A cikk többsége amerikaiakra vonatkozik, a HDMI-s résznél fel is nevettem. Ez ilyen clickbait poszt akart lenni? Ha igen, akkor zseniális. 😀

  Ezzel az erővel a Titok című filmet is propagálhatnád. 😀

 • Elfelejtettem

  Ha ezerből egy se veszi észre a különbséget, akkor az illető vak/süket és/vagy háttal ül a képernyőnek.

  Különbséget észrevenni egyébként is csak úgy lehet, ha van legalább két kábellel tapasztalatod. Ha csak egy kábeled volt, akkor nem fogod látni a KÜLÖNBSÉGET, mert nincs mivel összehasonlítani. 😉

 • Inevitable
  Néhol komoly mellébeszéléseket rejt ez a felsorolás, főleg azért mert túlságosan leegyszerűsít igen komplex szakmai kérdéseket.
  Az egyik amit már többen is írtak, a HDMI kábel. Aki dolgozott már ilyen téren vagy hobbiból próbálta összevarázsolni a kütyüjeit tudja, hogy nagyon nem mindegy milyen kábelt használ és a jó kábel kiválasztásánál sajnos nem segít az árcédula sem. Hogy mást ne mondjak itt a különbség az egyes verziószámok között: bit.ly/2MchU2G
  Ahogy a szigetelése sem mindegy, mert nem lesz boldogság ha hangyás lesz a kép a 400ezres UHD tv-n a kábel miatt.
  Azzal védeni ezt az érvet, hogy hány ember veszi észre a különbséget megint nem logikus dolog, mert akkor minek vesz valaki 3-400ezerért tv-t, ha a nem megfelelő kábel miatt ugyanazt a képet látja mint egy 50ezres tv-n?
 • Ani
  Különböző szèpèszeti kezelèsek, pl.rànctalanító ,fogyasztó….narancsbőr elleni,fogyasztó krèmek.Mèregdraga ètrendkiegèszítők,hajvitaminok,arckrèmek,az a szàjba betehető fehèrítő bigyó…. dràga divatruhàk 15-20 ezerèrt,olcsóbb butikban ugyanaz marka nèlkül 3500 Ft.Ugyanez tàskàban,cipőben.
 • QTT
  A túl drága mobiltelefont és a drága előfizetést már írták előttem.

  Szerintem nagy pénzszórás még sokaknál, ha gyerek születik. Túlárazott presztízs babakocsi, márkás ruhák és cipők, amiket kinő a gyerek hónapok alatt.

  :
  “– tv-, vagy interneten nézett filmek – időpocsékolás, ezáltal pénz is, saját fejlődésünket bekorlátozzuk.”

  Ezt most nem értem. Ha kikapcsolódásból megnézel egy filmet (teljesen mindegy, hogy TV-ben, interneten, letöltve, moziban, stb…) az miért korlátoz a fejlődésben és időpocsékolás? Nyilván napi 5 film az, de ne jelentsük ki már ezt ilyen kategorikusan. Ne induljon el már megint ez az intellektuel sznobkodás a hozzászólásokban.

 • Gregor
  Persze, majd nem iszok kávét, mert itt azt írták nem szabad. Amivel megspórolok 2x 28 Ft -ot naponta. Aztán hova tegyem az árát? Minek? Azért dolgozok, hogy úgy éljek ahogy akarok, nem spórolási világrekordokat akarok döntögetni.

  Javaslom az Extrém fukarság c. sorozatot minden kedves versenyzőnek.

 • VLaci
  1, Alapvetően a szolgáltatás jellegű élelmiszervásárlás. Gyorsétterem, kávézó
  2, Új autó vásárlása
  3, Extrák az új autóhoz
  4, Rendes légitársaság fapad helyett ősztől tavaszig sokszoros áron
  5, Rendes légitársaság nem turistaosztály