Miniflotta a Vodafone-tól

A magas lakossági mobilárak miatt a fél ország valamilyen flottában van benne. Ennek hátránya, hogy át kell íratnod a számod egy vadidegen nevére és előfordulhat, hogy egy valaki nem fizet a flottában és mindenki vonalát lekapcsolják.

Ezen kívül a flottaszervezők se ingyen dolgoznak, a havi díjat gyakran még megfejelik mindenféle tagsági díj és egyéb költséggel.

Erre lehet megoldás a Vodafone családi csomag ajánlata, melynek lényege, hogy ha 2-3-4 előfizetés van egy néven, akkor növekvő mértékű kedvezményt adnak.

Ha korlátlan csomagot veszel 2 GB adattal, akkor négy előfizetés esetén ez csak havi 6.490 Ft-ba kerül fejenként. Ez olcsóbb, mint a legtöbb flottában jelenleg elérhető. És se éves tagdíj, se egyéb költség. (Van még több csomag, egyet emeltem csak ki.)

Ha vannak ismerőseid, érdemes összeállnotok négyen egy ilyen csomagra. Aki a nevére veszi a csomagot, annak odaadnak a többiek 2-3 havi díjat kaucióba (plusz az első hónapot ki kell fizetni a Vodafone-nak). Ha valakinek nincs 4×6.490 Ft-ja erre, az egy jó szűrő, hogy ne is vedd be a csapatba.

Némi kockázat van benne, de ha valaki nem fizet, akkor egyszerűen bejelented, hogy elhagytad a SIM kártyáját és kérsz egy másikat, amit odaadsz egy új embernek. A nála lévő kártyát ezzel le is tiltottad. A nem fizetett díjat pedig rendezed a kéthavi kaucióból.

Ha tetszik az ajánlat, nézd meg a Vodafone oldalán. Már csak három embert kell találnod magad mellé. 🙂

Share

34 hozzászólás

 • gyilkosto
  12 havi hűség, vagyis ha egy nem fizet és mást nem találsz a helyére máris hatalmas bukta az egész. Saját tapasztalat: csak a legközelebbi ismerősökkel szabad ilyesmit, már haverokkal sem.
 • Kari
  Régóta egy nagyon jó flottában vagyok. Nem korlátlan, de nagyon alacsony percdíjakkal. Néhány éve történt: Jó ismerős havi huszonezres számlákat hozott össze rendszeresen. Mondta, hogy ő is szeretne jobb kondíciókkal beszélgetni. Összeraktam a feltételeimet és elküldtem neki emailben. Én nem akartam egy fillért se keresni rajta, de ragaszkodtam ahhoz, hogy legyen köztünk szerződés és mindenképpen megkapjam tőle azt amit nekem be kell fizetnem miatta a szolgáltatónak. Még akkor is ki kell fizetnie amit beszélgetett, ha vitatja az összeget. Vitathatja bármi miatt. Minden szolgáltatónál előfordulhat rossz számlázás. Még azt is vállaltam volna, hogy bemegyek vitatkozni a szolgáltatóhoz, mint szerződő ügyfél, ha problémája van a számlával, de azt már nem vállaltam be, hogy helyette kifizetem, ha szerinte nem jogos. Ez nem tetszett neki így nem szerződtünk. És még én voltam a “szemétláda”.
 • István
  Ez nagyon jó lehetőség!
  Nekem jelenleg előfizetésem van a telenornál, de hamarosan lejár.
  Megfogadtam hogy többet nem veszek előfizetéses telefont.
  Egyik telefonom se bírja 1 évnél tovább, és 2 éves előfizetésnél ez nem jó üzlet.
  Jobban járok egy ilyen csomaggal, meg évente 2 olcsóbb kínai telefonnal.
 • Kiszamolo
  Korlátlan csomagnál az a jó, hogy nincs min vitatkozni. Havi fix és kész. Fizetős plusz szolgáltatások letiltva.

  Az ember válogassa meg, kit vesz be a flottájába, de szerintem aki ki tud fizetni 21 ezret előre és még telefont se vehet 24 havi részletre, azért ott olyan nagy kockázat nincs. Ez a két feltétel a linkek és túl csórók 95%-át kiszűri.

 • Daenerys Targaryenová
  OFF: napi.hu/tozsdek-piacok/uj_korszak_kezdodik.650385.html
 • gyilkosto
  @Kiszamolo:

  No igen, és a mobilparkolások, mobilvásárlások, kiegészítő adatcsomagok…:-))

 • Alfa
  Havi fix.
  + a parkolás
  + lottó
  + roaming (non-EU biztos)
  + a hülye kérések (vegyél nekem ilyen telefont részletre, nagyobb net csomag kell, stb.)
  Azon ismerőseim akik megütik ezt a bizalmi szintet azok csaladtagok és én fizetem a számlájukat vagy tudnak magukról gondoskodni.
 • tgwh
  Nem tetszik, havi 2000 forintból én elvagyok 😀
 • Robi
  Sziasztok!

  Tapasztalat nekem is, hogy kikapcsolták a számom és teljesen elveszett, mert a flotta összeveszett a szolgáltatóval, gondolták jól megmutatják, de a szolgáltató kikapcsolja és kész! Le kellett rakni 2 havi kauciót és 10 ezer volt az egyszeri belépési díj. Nem akarom összeesküvés elméleteket gyártani, de állítólag 2000 tag volt és az már 24 millió ami bent volt a flottában! Ez már jó pénz lehet bedönteni!

  Viszont már vannak csomagok ahol te vagy a direkt előfizető és kaphatsz 200 perc lebeszélhetőséget és 10 giga netet korlatlan bongeszessel brutto 4000 forintert, termeszetesen minden tovabbi oerc 9 forint brutto es ez mind masodpercalapu szamlazas.

  Amióta van internet az ember nem telefonal annyit es ez mar egy eleg kedvezo csomag.

 • mp
  Én 1-2 éve kiharcoltam a vodánál egy elég jó csomagot, amiben 4en vagyunk (mind az én nevemen van), mindenkiét én fizetem (asszony, anyám, anyósom, én). 3800/kopf, sok lebeszélhetőséggel, egymás között ingyen beszélgetéssel, 500 mb havi nettel. Hűségidő nélkül. Mondtam nekik, h kaptam a konkurenciánál egy jó ajánlatot, és kilépek, ha nem kínálnak meg valami annál is jobbal. Ügyfélmegtartó csoport adta a jobb ajánlatot. Lehet, h most már lehetne még jobbat kialkudni. Utánanézek, és alkudozom megint egyet velük 🙂
 • Anna
  Nem rossz ajánlat. 2 évvel ezelőtt volt 3 Redes családiban nekünk. Akkor a 2. és 3.-ra 2000-2000Ft kedvezmény járt (szumma 26eFt a 3db), továbbá 2 év hűség volt. Ez most kedvezőbb, mert a 2. 2000Ft a 3. 6000Ft kedvezménnyel nagyon megéri.

  Egyetlen problémám az volt, hogy majd az asztalodra lerakom a díjat sose ért el az asztalomig. És elegem volt, hogy kértem, kértem, kifogások. Elegem lett, átváltottam feltöltősre a hűségidő után, és ennyi. Oldják meg. Inkább fizettem magamnak a 10eFt-ot, mint a 26-ot…. vagyis valahogy mindig becsusszant pár külföldi hívás.

  Az emelt díjas smst le kell tiltatni, a mobilvásárlást korlátozni, de a külföldi számok hívásával mit csináltam volna? És hiába magyaráztam a +0-át, Vibert, Skypeot…. eh.

 • kridli
  Nem akarom reklámozni, ezért csak annyit írok, hogy az egyik népszerű biztosítás közvetítő portálnak van még egy (szerintem) jó vodás flottája. Saját néven van az előfizetés, a leírás alapján nincs semmi egyéb tagsági vagy hasonló díj, több választható csomag van, és ami szerintem az legkedvezőbb közülük, az havi 4ezerért minden vodás számra korlátlan hívás, egyéb hálózatba 150 perc, + 1 giga net. Hűségidő ha jól emlékszem nincs, ha nem veszel telefont. A net mennyisége minden csomagnál változtatható felfele felárral, de azoknak nem emlékszem az árára.
  Akit érdekel keresse meg, nem lesz nehéz. (viszont nekem nincs ilyen előfizetésem, csak hírlevélben kaptam tőlük, úgyhogy kezességet nem vállalok ezért az infóért).
 • gyilkosto

  Bizony, ráadásul itt a szolgáltatónak senki vagy, mindenért a szerződőt kell abajgatni. A SIM csere pedig azért nem jó megoldás, mert kinek kell más frissen használt száma…szerintem jobb inkább egy kicsit többet fizetni, de önállóan rendelkezni.

  Más: most láttam reggel képeket hogy sorban állnak az emberek az iPhoneX ért :)) Úgy látszik a hülyeség globális :)))

 • gyilkosto
  @mp:

  a megtartó csoport addig ad neked jobb ajánlatot, amíg a rendszer azt mondja, hogy van elég bevétel rajtad. ha nincs, mehetsz isten hírével, 4 előfizetés elvesztése nem rázza meg ezeket a cégeket.

 • Kobe
  Sem arban, sem mennyisegben nem versenykepes

  Csak egy pelda, UPC mobil, havi fix 4300 HUF husegido nelkul es korlatlan belfoldi mobilnettel, korlatlan halozaton beluli telefonalassal, 5GB/ho kulfoldi mobilnettel (korabban ez is korlatlan volt, csak a szolgaltatok kitalaltak a meltanyossagi adathasznalat fogalmat a roaming dijak eltorlese utan….)

  Ehhez kepest a 4-5-6ezres flottas ajanlatok 2G vel viccesek

 • Kiszamolo
  Kobe és mennyit ér egy UPC hálózaton belüli ingyen hívás? Aki korlátlan csomagot vesz, nyilván azért teszi, mert sokat telefonál. Akkor mennyi lenne ugyanez a csomag a UPC-nél? Háromszor ennyi?

  Milyen is az UPC korlátlan nete? 2 Mbit/sec sebességű? Azért az nem olyan túl combos teljesítmény. Almát az almával.

 • Kobe
  Miklos,

  Lassan jarj tovabb elsz alapon a korlatlan 2Mbit osszehasonlitatlanul tobbet er mint a 2gigas 40 Mbit. Inkabb legyen minden nap 2mbit, mint 2 napig 20-30

  Ha pl elinditok valamit telefonon keresztul honap elsejen, es honap 31en ejfelkor lovom le, sok 10Gbos forgalmam lesz, megsem aggodok miatta.
  Ugyanez menne a 2G s csomaggal…. Fel oraig? Max 1?

  Online tartalomfogyasztasra,zene streamelesre, online navira, videonezeshez, letolteshez, felho tarhelyek eleresere es szukseg eseten mobilnetmegosztasra a laptophoz boven tobb mint tokeletes.

  A percdijai pedig atlagosak. Manapsag meg vonal alapu hivasokat nem sokan preferaljak, inkabb voip, arra megint ott a korlatlan net (=korlatlan hivas barmilyen halozatba)

  A voda, t es telenor is csak erolkodik ezekkel a kombinalhato csomagokkal, de tartalmilag mar ot eve is elavult volt.

 • Kiszamolo
  Kobe, én is híve vagyok a VOIP-nek, de azért csak rokonokat és ismerősöket hívok rajta, mert ott nem ciki újratárcsázni, meg szabadkozni a pocsék minőség miatt. Fontos hívást VOIP-on azért nem indítanék nagy tételben.
 • Átszóló 4000
  még mindig a domino most + maraton 1 vagy 4 GB csomag a legjobb
 • FM
  Egy pesti ismerős évekkel ezelőtt bevett a flottàjàba, amikor az alkuképesség miatt növelni akartàk a felhasznàlók szàmàt. A nyàron àtvitték a flottàt a Vodàhoz. A korlàtlan belföldi hívàsos csomag most 1giga nettel 4506 ft. Az alapcsomag 2283 forint 1 giga nettel és 4,82 forintos percdíjjal. Sms 19 ft, plusz egyéb kedvezmények. Az utóbbit vàlasztottam, igen elégedett vagyok. A szàmla a nevemre jön, mindenki külön szerződést írt alà. Ha nem fizetek simàn ki tudjàk kapcsolni csak az én szolgàltatàsomat. A Kiszàmoló Egyesületnek nem érné meg esetleg egy hasonló flottàt létrehozni?
 • asbi
  “Ennek hátránya, hogy át kell íratnod a számod egy vadidegen nevére és előfordulhat, hogy egy valaki nem fizet a flottában és mindenki vonalát lekapcsolják.”

  Ez azért így nem teljesen fedi a valóságot. Olyan flottába kell menni, ahol a szám a te neveden marad. Kapsz egy flottaengedélyt, besétálsz egy (lehetőleg nagyobb) üzletbe és leszerződsz az adott szolgáltatóval.

 • Somez
  Kobe, Kiszámoló,

  Megnéztem a UPC mobil előfizetéseket és amit én látok (EASY S és M csomag) ott 21 Mbit/sec lefelé és 5,76 Mbit/sec felfelé a sebesség. Ti melyik díjcsomagnál láttátok a 2 Mbit/sec sebességet?

 • Q
  Korlátlan mobilnet (50/30 Mbit), 50 perc lebeszélhető, havi 6k-ért, hűségidő és flotta nélkül. Én ilyet használok július óta. Ezután már nem is fog érdekelni semmilyen adatkorlátos csomag.
 • Kiszamolo
  Somez, amit néztél az nem a korlátlan adatcsomag.
 • Kiszamolo
  Q, korlátlan telefon kontra havi 50 perc. Megint sikerült egy jó példát leirni.
 • Kobe
  UPC nel freedom bronze es freedom silver neven fut a csomag. Bar lehet, hogy azota varialtak az araival, viszont pofatlanul lehet alkudozni veluk, ha epp pl husegido lejarat kozeleben vagy, akkor siman lehet havi 4-5000ret alkudni a havidijbol 🙂
 • Q
  @Kiszámoló

  Értem én, hogy itt a korlátlan beszélgetésen van a hangsúly, de ha nagyon gyors és korlátlan a mobilnet, akkor sem tudsz olyan jó minőségű VOIP szolgáltatást használni, ahol már nem jelentkeznek az általad is jelzett problémák? (újratárcsázás, pocsék hangminőség stb.)

 • nevem van
  upc.hu/mobil/freedom-bronze/

  ‘”Freedom Bronze
  12 hónapos hűségidővel
  6 190 Ft/hó
  Korlátlan adatforgalom
  1 Mbit/s letöltési és 0,5 Mbit/s feltöltési sebességgel
  Korlátlan beszélgetés és SMS-küldés hálózaton belül UPC mobil irányba
  150 perc + 150 SMS hálózaton kívülre*
  Belföldi vezetékes- és mobilhálózatba
  A tarifacsomagban foglaltak felhasználása után 35 Ft/perc és 35 Ft/SMS forgalmi díj.”

  és persze csak ott lehet megkötni ahol egyébként van UPC szolgáltatás.

  Nem tűnik az évezred mindenki számára ideális ajánlatának, bárhonnan is nézem.

 • Addam
  “egyszerűen bejelented, hogy elhagytad a SIM kártyáját és kérsz egy másikat, amit odaadsz egy új embernek.” Ja, utána meg hívogatják a másik haverjai, mert a hívószám ugyanaz. 🙂
 • nevem van
  “Ja, utána meg hívogatják a másik haverjai, mert a hívószám ugyanaz. ” Ez bármilyen új simmel is megtörténhet, egy idő után az inaktív számokat újra kiadják
 • Kiszamolo
  Egyébként meg lehet új számot kérni, szoktak adni, nem érdekli őket, csak a 4 db előfizetés éljen a hűségidő végéig.
 • Kobe
  Nevem van: nekem speciel ugyanez a csomag van, csak havi fix 4300ert es 2mbittel. Jobbat nem tudok, amikor modositottak a csomagokat, akkor hulye lettem volna az ujra “upgradelni”:)
  Amugy a szolgaltatasi teruletet nezik, hogy pl olyan cimre kerd, ahova lehetNE mondjuk egyeb upc szolgaltatast is kotni, de nem kotelezo.
  Ha van mas cuccod toluk, akkor annyi hogy husegido sincs a telora
 • nevem van

  Összefoglalva: egy nem mindenhol (a lakosság kisebb felénél) elérhető és JELENLEG igen ótvar feltételekkel rendelkező csomagot felhozva nevezted nem versenyképesnek a poszt (olyan amilyen) ajánlatát :).

 • napalm

  Melyik ez a csomag/szolgáltató?
  Elérhetőséget tudsz írni?