Unicredit ajánlási bónusz

Szinte már az összes bank él az ügyfélajánlás módszerével, amikor ha a meglévő ügyfél ajánl egy új ügyfelet, mind az ajánló, mind az ajánlott valamilyen kedvezményben vagy akár pénzösszegben részesül. Írtam már a CIB ilyen akciójáról, találsz ilyet a Budapest Banknál is, de több másik banknál is.

A tegnapi cikk hozzászólásai között szóba került az Unicredit Bank hasonló akciója, amiről többen szerettek volna további információt. Ezen ne múljék, az akció neve “Ajánlom a bankom”.

Bővebb infót ezen a linken találsz. Röviden a lényeg: az ajánló kap 10-20 ezer forintot, attól függően, milyen ügyfelet ajánlott, az ajánlott hasonló összeget kap plusz fél év számlavezetési kedvezményt.

Fontos még, hogy az összeg adózás utáni nettó összeg, azonban nem tudom, attól még be kell-e vallani év végén, mint bevételt? Ez azért fontos, mert egy másik banknál azért nem kértem az ingyenpénzt, mert csak ezért kellett volna SZJA bevallást csinálnom, a könyvelő pedig többet kért volna év végén a bevallás elkészítéséért, mint amennyit a bank adott volna. Ha tudod a választ, írd meg a hozzászólásokban.

“Az Ajánlottat a zárlati díjmentességgel kapcsolatban nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség. Az Ajánlót és az Ajánlottat a jóváírással kapcsolatban nem terheli személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettség. A Dolgozó részére járó jóváírás esetén a Bank a kifizetéskor teljesíti az adómegállapítási- és adólevonási kötelezettségét. A jóváírás fent említett összegei az adólevonás utáni nettó összegek.”

Share

23 hozzászólás

 • Jóska Pista
  Bocs de hogyan lehet azt elérni, hogy valakinek ne kelljen leadnia SzJA bevallást?
 • Kiszamolo
  Jóska, úgy, hogy katás vállalkozó.
 • jozef
  Bocsánat, hogy hozzászólok, de pont a napokban volt polémia erről az adózós index fórumban, és ott a szakértők egyöntetűen arra jutottak, hogy hiába írja a KATA törvény hogy bevallani sem kell, az SZJA törvényben szereplő előírás “tágabb kötelezettség”, és ez azért logikus, mert simán lehet, hogy kell beadni SZJA bevallást a KATA-snak is (ingatlaneladás, tőzsdei nyereség, etc), és ilyenkor a NAV nem tudná, hogy akinek ilyen nincs, az miért nem ad be bevallást : mert trehány, elfelejtette, vagy tényleg nem kell.

  Szóval célszerű beadni egy 0-s SZJA bevallást.

  Most lobbiznak a szakmai szervezetek, hogy kerüljön rá a KATA bevallásra egy pipálható rubrika arra, hogy akinek nem kellene amúgy beadnia SZJA bevallást, az tudja jelezni ezt a NAV-nak, és akkor szóba sem kerülhet az esetleges elfelejtés.

 • bobo
  Nem teljesen tiszta a 150.000/300.000 Ft átutalása. A szöveg szerint ez EGYSZERI összeg, de a letölthető hirdetményben pl. az áll, hogy a prémium ügyfél feltétele a HAVI 300.000 átutalása, és nem lehet saját számlák közötti átvezetés. De ha másik banknál vezetett számlámról utalok, az már ok? (mivel az átutalás, nem átvezetés)
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  bobo: szerintem a más banknál vezetett számládról utalás megfelel
 • Simon Templar
  Ha valaki esetleg nem talál UniCredit számlás ismerőst, és szeretne már ajánlással nyitni, vagyis extra 15.000 pííízhez jutni, annak tudok adni ajánlószelvényt. Csak hogy nagyobbat rántsunk a spéci promó büdzséjén. 😀
 • gyilkosto
  Premium ugyfel akkor lehetsz ha betszel 5 milliot, vagy minden honapban erkezik havi 300.000 jovairas. Ha valaki utanaszamol hamar kiderul, hogy nem nagy durranas egyik ilyen akcio sem, netto par ezer forintot lehet nyerni max.
 • exbankar
  Szóval ha csak a bónuszra utazom, akkor kell számla + betéti kártya. Feltéve, hogy el is akarom utalni a beutalt összeget (ingyen utalok be), akkor az IKON számlacsomag kell, ahol ez a neten ingyenes. Viszont a kártyadíj 2500+2900 = 5400 Ft. Ez terheli a nyereséget… És ez a legolcsóbb kártyalehetőség.
  Az egy kötelező tranzakciót letudhatom állandó átutalás beállításával, ami ingyenes.

  Ha van már Unis ismerős ő ajánlhat, ha dolgozó, neki ugyanezért a pénzért min. 2-t kell ajánlani.
  Ha nincs Uni-s kontakt, novemberben nyitok egyet, utána már ajánlhatok 10e+15eFt-ért.
  Ha számolok a kártyadíjjal, kb 20eFt-ra vehető le a bank, de ehhez 2x be kell menni a bankba (nyitás majd később zárás), figyelni a tranzakciókra…
  Nem tűnik egy nagy biznisznek…

  Jól számolok vagy kihagytam valamit?

 • headset

  “…és ilyenkor a NAV nem tudná, hogy akinek ilyen nincs, az miért nem ad be bevallást : mert trehány, elfelejtette, vagy tényleg nem kell.”

  Nem tudom, hogy a KATA-sokkal mi a helyzet, de ez az érv általában nem jó. Sok ember van, akinek nem kell bevallást benyújtania – mert nincs adózandó jövedelme.

  A NAV náluk sem tudja, hogy elfelejtették-e. Csak ha valamelyik kifizetőhely bejelent jövedelmet.
  Ekkor régebben az volt a megoldás, hogy gondolom jól megbüntették őket. De ez évtől a NAV az ilyen egyszerű polgároknak az adatok alapján generál egy adóbevallást és ha semmit nem reagálnak, akkor az május 20-án érvényessé válik.

  A hirdetmény alapján csak az UniCredit dolgozóknak kell adózással foglakozniuk. De ha mégis van adókötelezettség a többieknek, akkor a bank, mint kifizetőhely kiküldi az értesítőt a polgárnak és a NAV-nak is. A NAV meg elkészíti az SZJA bevallást és annyi.

 • Barnabás.Jog

  Annyiból elméleti a “probléma”, hogy az esetek nagyobb részében van ügyfélkapuja a vállalkozónak, így van bevallása, akkor is ha nem ad be külön.
 • naa
  Szerintem a katás / szja téma itt érdekesebb, mint ez a banki ajánlás dolog (utóbbival akkor érdemes szórakozni szerintem, ha amúgy is annál a banknál nyitnál számlát…)

  Ha már itt tartunk, engem érdekelne az is, hogy TBSZ-en tartott külföldi részvény után levont külföldi osztalékadót vissza lehet-e kérni, vagy hogyan, tapasztalatok, stb…
  Tudom, senki nem akar párszáz dollár miatt napokat tölteni ennek kiderítésével, de ha egyszer valaki megcsinálná és leírná, hogyan kell, működik-e, utána már a többieknek könnyebb dolguk lenne…

  Lécci, ilyen cikkek jöjjenek…

 • Körtefa

  Én úgy értelmezem a bankkártya tagsági díjat, hogy azt utólag kell fizetni, tehát 1 évvel később… az a kérdés, hogy korábbi felmondásnál az időarányos díj visszajár-e ebből.
 • Tibi
  KATAhoz kell kulon vallalkozoi bankszamla vagy sima lakossagi is eleg? Ha eleg a Lakossaginak a KATAzo neven kell lenni vagy a hazastars megfelelo? Koszi
 • Kari
  Részlet a feltételekből:
  “A Szervező fenntartja a jogot, hogy amennyiben csalárd – nyereségszerzési – szándékkal történő ajánlást észlel, akkor az érintett Ajánlót és Ajánlott ügyfélkört azonnal kizárja az akcióból. ”

  Innentől kezdve bárkit kizárhat, akiről azt gondolja, hogy nyereségszerzési szándékkal ajánlott vagy úgy ajánlották.
  No comment.

 • Kiszamolo
  Kari, ezt beleírták, de hogyan bizonyítják?
 • LSV
  Én rafi-s számlámról utaltam át “munkabér” megnevezéssel az adott havi összeget, mert kellett a hitelhez a havi jóváírás. Hála égnek már megszabadultam ettől a banktól, az biztos hogy az életben mégegyszer nem leszek ügyfelük (a BB-nak sem 🙂 ). Megyeszékhelyi talpas parasztasszony fiókvezető azt sem tudta eszik e vagy isszák a prémium ügyfeles ügyintézést, így 2x oda, 3x bp-re kellett utaznom hitel lezárás és számla megszüntetés miatt…
 • Kari
  Pont ez a bajom, hogy olyan kizáró feltételt tettek bele, amit nem definiáltak. Ez alapján bárkit kizárhatnak. Nekik nem kell más indoklás, mint a kiírási feltételek be nem tartása. Nem tartottad be, nyereségre mentél -szerintük- vagy te, vagy a másik fél, és már megy is a teljes kizárás. Ilyen “akcióba” nem érdemes belemenni, mert csak az időd és az energiád veszi el.
 • Kari
  Lesz olyan, aki több új ügyfelet is ajánl. Ki az, aki nem a felajánlott jutalom miatt ajánl ügyfeleket? Nyilván olyan nincs. Mindenki a pénz miatt csinálja. A 10 vagy 15 ezer plusz forint miatt. Ilyen alapon mindenki csalárd, mert a nyereségszerzésre megy. A bank majd saját feje alapján megállapítja, hogy s z e r i n t e kinek volt csalárd a szándéka és kinek nem. Nincs bizonyítási kényszer, nincs jogorvoslati lehetőség, nem védi semmi az ügyfelet. A bank szava döntő. A szándékot egyébként sem lehet bizonyítani, csak vélelmezni.
 • Lilla
  Kb 2 honapja nyitott a kollégám Cib eco számlát, az én ajánlásomra. Akkor kérték az ajánló kódot, de az 5000 ft azóta se érkezett meg, se nekem, se a kollégámnak. Ennyit róluk..
 • headset

  “Kb 2 honapja nyitott a kollégám Cib eco számlát, az én ajánlásomra. Akkor kérték az ajánló kódot, de az 5000 ft azóta se érkezett meg, se nekem, se a kollégámnak. Ennyit róluk..”

  A számlanyitás mellett regisztrálnia is kellett az ajánlott ügyfélnek. Ez megvolt?

  Érdemes mégegyszer elolvasni a promóció hivatalos kondícióit és ha minden ok, reklamálni.

  Egyszer velem is előfordult, hogy nem kaptam meg a számlanyitási bónuszt. (Egy másik banknál.)
  E-mailben reklamáltam, kicsit leveleztünk, beküldtem a bónusz igénylés másolatát és megjött a pénz. 🙂

 • ketrecharc
  Tisztelt kiszamolo
  Én váltani szeretnék KH bankról:Unicredit,Otp,vagy Raiffeisen.
  Melyiket ajánlaná??
  75-100000 érkezik jövedelem.
 • nemtom

  Ezt miért nem írod be valamelyik összehasonlító kalkulátorba vagy mész be mindegyikbe és kérdezed meg tőlük, hogy mit ajánlanak?
 • birzol
  Akit Citibankról váltottak Erste Wizz hitelkártyára a tavasszal, mintha úgy emlékeznék, hogy azt írták adnak 10 ezer üdvözlő pontot. (mint amit bármilyen új Wizz belépő is megkap.)
  Megnéztem a kivonatokat, és nem kaptam.
  Csak én nem kaptam meg, vagy rosszul emlékszem és nem is ígértek?
  Köszi, ha valaki megválaszolja