Napi 11.06.

Ma sem múlhat el a nap a szokásos devizahiteles-mentés nélkül. Mint kiderült, a 90 napnál régebbi tartozások jöhetnek az árfolyamgátba, de a 180 napnál régebb óta nem fizetettek nem. Ez sokaknak fájni fog, mert sok ilyen van a késedelmes hitelek között (a nagyja tulajdonképpen). Természetesen továbbra is be lett lengetve, hogy lesz még folytatás.

Közben a Kúria még csak most kezdi el felmérni a tegnap is említett katyvaszt a bírósági ítéletekben. Hogy mikor lesz ebből valami állásfoglalás, nem tudjuk, egy bennfentes éveket említett, de ez csak pletyka. Addig is az origo cikke itt.

**************************

A cigaretta durva áremelkedése és a boltok számának hasonlóan durva csökkenése meghozta a gyümölcsét, idén várhatóan 40 milliárddal kevesebb adó fog befolyni a cigarettából, illetve annak áfa tartamából, mint tervezték. Az origo szerint ma válságtanácskozást tartottak ez miatt a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

***************************

A Matáv (Magyar Telekom) kikerülhet az MSCI Magyarország indexéből, mert nem felel meg az előírt piaci kapitalizációnak. Ez azzal jár, hogy az összes indexkövető alap és ETF szintén eladja majd a saját részvényeit, ami árcsökkenést okozhat az árfolyamban. A portfolio elemzése itt.

**************************

Az állami mobilszolgáltató véglegesen befuccsolt, most már biztos nem lesz belőle semmi.

*************************

Az origo csinált egy érdekes interjút Király Júliával, az MNB volt alelnökével. Őt személy szerint nagyon kedvelem, tanított régebben, de nem csak ezért érdekes az interjú. Kicsit szakmai, de szerintem érdemes elolvasni, ha érdekel a téma. Cikk itt.

Share

6 hozzászólás

 • Istvan
  Talán a napi hírekhez kapcsolódik, hogy november 5-től van új Erste hirdetmény, ami szerint az előrelátó kamata 4%-ra csökkent … 🙁

  erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m1_3_20131105.pdf

 • Épp ajánlani akartam a Király Júlia-interjút (érdekesség: a Bajnai-kormány felállása előtt sokan őt javasolták miniszterelnöknek akkoriban), amikor látom te is megtetted, kösz.
 • tgwh
  Na tessék látni és elhinni, mennyire előrelátó a bank 😀
  Ide a jobb oldalra lassan felkerülhet a nagypárna is…
 • Homeropata
  Devizahitellel kapcsolatban tegnap egy másik érdekes:
  portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahiteles_fordulat_elfogadhatja_a_kormany_a_bankok_javaslatat.3.191346.html
  Vajon tényleg elfogadja a kormány a bankok javaslatát, vagy ez is egy újabb időhúzás?
 • gunnerwatter
  Kissé OFF a hozzászólásom, de van egy érzésem, hogy a nemzetközi pénzpiacok ma is fújódó lufijai hamarosan kidurrannak.
  Ekkora nemzeti adósságokat már nem lehet sem visszafizetni, sem elinflálni.

  Lehet ezt még pénznyomdával fenntartani egy darabig, de évtizedekig már biztosan nem.

  Ami esetleg kihúzhatná a bajból a világot, az a technológiai szektor, amely teljesen új műszaki megoldásokkal elindíthatna egy új irányvonalat.

  Annyi a kérdésem, hogy mit gondol erről Kiszámoló Mester.

 • pdw
  5%-os beteti kamatok alatt bankbetet mar csak vesztartalekra jo szerintem. Eddig se volt erdemes masra hasznalni szerintem.