Napi 11.06.

2013-11-07
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ma sem múlhat el a nap a szokásos devizahiteles-mentés nélkül. Mint kiderült, a 90 napnál régebbi tartozások jöhetnek az árfolyamgátba, de a 180 napnál régebb óta nem fizetettek nem. Ez sokaknak fájni fog, mert sok ilyen van a késedelmes hitelek között (a nagyja tulajdonképpen). Természetesen továbbra is be lett lengetve, hogy lesz még folytatás.

Közben a Kúria még csak most kezdi el felmérni a tegnap is említett katyvaszt a bírósági ítéletekben. Hogy mikor lesz ebből valami állásfoglalás, nem tudjuk, egy bennfentes éveket említett, de ez csak pletyka. Addig is az origo cikke itt.

**************************

A cigaretta durva áremelkedése és a boltok számának hasonlóan durva csökkenése meghozta a gyümölcsét, idén várhatóan 40 milliárddal kevesebb adó fog befolyni a cigarettából, illetve annak áfa tartamából, mint tervezték. Az origo szerint ma válságtanácskozást tartottak ez miatt a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

***************************

A Matáv (Magyar Telekom) kikerülhet az MSCI Magyarország indexéből, mert nem felel meg az előírt piaci kapitalizációnak. Ez azzal jár, hogy az összes indexkövető alap és ETF szintén eladja majd a saját részvényeit, ami árcsökkenést okozhat az árfolyamban. A portfolio elemzése itt.

**************************

Az állami mobilszolgáltató véglegesen befuccsolt, most már biztos nem lesz belőle semmi.

*************************

Az origo csinált egy érdekes interjút Király Júliával, az MNB volt alelnökével. Őt személy szerint nagyon kedvelem, tanított régebben, de nem csak ezért érdekes az interjú. Kicsit szakmai, de szerintem érdemes elolvasni, ha érdekel a téma. Cikk itt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram