Ne felejtsd: autópálya matricát kell venned idénre is

Új év, új autópálya matrica. Érdemes észben tartanod, mert a tavalyi matricák érvényessége hamarosan lejár.

Ha már úgyis fizetned kell, ilyenkor esetleg ki tudod használni az alkalmat és le tudod üríteni a nem használt feltöltőkártyás mobilok egyenlegét, amit azért töltöttél fel, mert évente kötelező rátölteni, ha nem akarod, hogy megszűnjön a szolgáltatás.

Én is mindig a gyerekek mobiljainak egyenlegét használom erre a célra, mert ők nem beszélik le azt. (A mai gyerekek már nem is hívnak senkit rendes mobilon, csak Skype-on meg Messengeren.)

Új szolgáltatás, hogy itt le tudod kérdezni, milyen matricáid érvényesek és mikor járnak le.

Ha online veszel matricát, akkor itt tedd meg, a hivatalos állami oldalon, itt nem kell ráfizetned plusz költséget a vásárlásra, szemben rengeteg másik weboldallal.

Share

54 hozzászólás

 • glezmen
  Sot, ha ott veszed meg beregisztralva, akkor belepes utan egybol megnezheted az ervenyes matricaidat, kenyelmes.
 • Friss megtakarító
  Érdeklődni szeretnék, az előző poszt miért került le?
 • Endre
  Régen az Auchannak volt olyan akciója, hogy ha náluk vetted az éves pályamatricát, akkor ajándékba adtak egy pár ezer forintos kupont. Tud valaki idénre ilyet?
 • Adócsaló Vállalkozó
  Ezt az új online lekérdezés dolgot nem igazán értem… A csapból is az folyik, hogy ez egy új lehetőség, de hát eddig is le lehetett a regisztrált e-mail címre kérni a matrica adatokat. A különbség csak annyi talán, hogy eddig csak a sajátot lehetett lekérni…
 • Umate
  ráadásul a benzinkúton kívül (ahol egy tranzakcióban csak egy matricát lehet venni) ez az egyetlen hely, ahol felár nélkül lehet megvenni.
 • kuda
  És figyeljetek a majdnem +1000 Ft kényelmi díjra, mert ha otthon a fotel kényelméből veszem az feláras! (kivéve nemzetiutdij.hu)
 • umate
  eddig nem lehetett lekérni, csak a NÚSZ-tól, személyesen vagy telefonon, ha jól tudom. Minden más szolgáltató csak a saját magánál vásároltak az tartotta nyilván. Pl a nemzetiutdij.hu se mutatta a többit, pedig az ugye a NÚSZ felülete.
 • mad823

  Nem, mert ott csak a korábbi vásárlásaidat tudtad lekérdezni, itt pedig bármilyen rendszám alapján az érvényességet (ha van).

  Szerintem az érvényesség végét senki sem felejti el, el mert mindenhonnan ez folyik ilyenkor, de pro tipp: a nemzetiutdij-nál még érvényesség vége értesítést is be tudod állítani.

 • dinnyésbácsi
  még egy térkép lett volna jó az aktuálisan fizetős szakaszokkal, mert gugli kidob olyat is, ami nem aktuális.
 • Norb
  Tavaly amikor vettem az autót jó lett volna ha le tudom kérdezni, és nem kell 20 percig a telefonhívásos menüben botorkálnom mire kapcsolnak egy ügyintézőt 🙂
 • live87
  Koszi az emlekeztetot, az enyemre megvan, asszonyera meg nem.
  Hozza tartozo tema:
  Nagyon megemelték a 10 napos matrica arat. 5500 ft lett. Voltunk egy hete nehany napot Balatonon, es inkabb Feher megyei matricat vettem 5720 ft-ert. Igy egesz evben le tudunk jutni a keleti reszehez, vagy akar csak Velencere is…
 • Családfõ
  Igen, a nemzetiutdij.hu-n érdemes venni, ott nincs “kényelmi” díj.

  Változás korábbi évekről, hogy a heti és havi matricák sokkal jobban drágultak, mint az éves. Nekünk pl. így már praktikusabb megvenni az éveset, holott eddig a havi és heti matricákkal jobban jöttünk ki. (Ez persze aprópénz, de nem tart semeddig lehajolni érte.)

 • Bálna
  Eddig gond volt vele, mert nem volt összefésülve az online és az offline vásárlások, tehát ha online vetted azt le tudtad kérdezni valószínűleg(bár ott is voltak különböző rendszerek), viszont a benzinkúton és társainál vásároltakat biztos, hogy nem lehetett látni.
  Nekem is volt ebből gondom, hogy csak telefonon lehetett a ténylegest eddig lekérdezni és a fejem felett lógott egy autónál, hogy az előző tulajdonos vajon átviszi-e másik kocsira az éves matricát, ezért többször telefonálnom kellett és mindig 5-10 perceket tölteni evvel, szóval én látom az innovációt, még ha már vagy 10 éve így kéne lennie, mint amit most sikerült elérni! :))
 • Grand
  Adócsaló Vállalkozó,
  most már bármilyen rendszámra lekérdezheted, bármilyen “idegen” helyen vetted (pl. benzinkút, partnercég).
  Jó dolog.
 • Puffogok
  OFF kicsit – nem tudom mas szolgaltatonal hogy van, en most lattam a Telekomnal hogy marciustol a KSH szerinti inflacioval – 14,5% – emelik a havidijat.

  Emiatt a szerzodest felmondani nem lehet, tavaly nyaron ok jeleztek hogy bekerult egy ilyen az aszf-be, akkor volt 45 napod felmondani a szerzodest.

  Magyaran ok barmikor radobhatnak inflaciokoveto emelest es ez ellen en semmit se tehetek, ha jon egy 80%-os inflacio akkor se mondhatom vissza a szerzodest.

 • M. Tamás
  Engem is érdekelne, hogy a MÁK-os poszt miért lett törölve.

  Aggaszt, mivel nem értem a dolgot.

 • Justin Time
  (OFF) Látom, Mo-on azóta sem változtak a mobilszolgáltatók: szerintük szavatossági ideje van a pénznek!

  Ha kötelező is rátölteni, akkor ők meg kötelesek lennének visszautalni a maradék pénzt az egyenlegedről, ha kikapcsolják a szolgáltatást. Nincs ilyen, hogy „lejár”, ők meg zsebreteszik.

  Egyébként nekem mindegy, mert otthon járva roaming-ban máig olcsóbban jövök ki egy angol mobillal, mintha otthon fizetném a horribilis percdíjakat…
  (Ui.: a mobilszolgáltatókat szerencsére máig sem érdekli a brexit, nincs felár.)

 • gaborr
  Részemről idéntől kerülöm az autópályákat, amúgy sem sokat használtam, idén nem vásárolom meg az éves matricát. Pest megyére sem, budaörsre törökbálintra ki lehet menni matrica nélkül is.
 • vgaborka
  A ‘ne feletsd el’ részhez: évente ismétlődő Google Calendar reminder január 31-re (vagy akár korábbanra) időzítve. A telefon pityeg.
 • Grand
  dinnyésbácsi,

  nemzetiutdij.hu/hu/terkepek

 • Grand
  Bálna,

  írták a közleményben, hogy tavaly nagyjából 25 ezer telefonhívást kaptak ez ügyben. Ezt unhatták meg.
  Úgyhogy köszi, hogy kismértékben, de te is hozzájárultál a fejlesztéshez. 🙂

 • Érdeklődő
  Engem is érdekelne, hogy a mobilkincstárról szóló bejegyzés miért lett törölve.
 • Új fiú
  annak is megvan a lehetősége az oldalon. Keresd a felső menüsorban: “Térképek”
 • Dani85
  Ezzel csak óvatosan, az eladó az eladott autójáról a matricát bármikor át tudja rakatni az újra.
  Ha lejárt a számod, vissza tudod utaltatni az összeget. Csak ahhoz az kell, hogy megszűnjön a szám. Sajnos, nem automatikus.
 • TSubi

  Én nem látok semmi kivetni valót abban, hogy az inflációt lekövetik.
  Hogy témánál maradjunk, az autópálya díjak is lekövetik az inflációt, semmi kivetni valót nem látok benne. HA, ugyanazt vagy jobb szolgáltatást kapom, de ha tele lesz kátyúkkal az autópálya, szemétlerakó a pihenőhely, méteres gazból őzek ugranak elém, akkor joggal reklamálok.

  Sokkal jobban aggaszt, hogy a vodafone fel/ki/megvásárlással gyakorlatilag megszűnt a piaci verseny. Semmi érdek nem lesz a fejlesztésre.

  Szerintem a rezsicsökkenés legnagyobb hazugsága, hogy semmit nem követett, se infláció, se piaci ár. 2014-óta forintban ugyanannyit fizetett a lakosság. Közben a forint leértékelődött, volt infláció, a fizetések 2-3 szorosára nőttek.

 • NAR
  Hasznos a lekérdezés, ki is derült, hogy tavaly két darab Komárom-Esztergom megyei matricát is vettem (asszony elnézte a lehajtót, telefonált, hogy “most azonnal vegyek matricát, mert továbbment”), én meg októberben nem emlékeztem, hogy januárban már vettem, mert az évi két rokonlátogatáshoz már jobban megérte, mint két 10 napos…
 • Ivan Olsen
  A MÁK poszt valószínűleg azért lett törölve, mert a hozzászólásokban többen is rámutattak, hogy a bejegyzésben hibás dolgok lettek megemlítve, ill. hibaként előadva. Az oldal gazdája pedig vélhetően nem akarta hamis információval traktálni az olvasókat, így törölte. Történt már ilyen korábban is egy parfümökkel kapcsolatos bejegyzés kapcsán, tulajdonképpen ez így helyes, bár jöhetett volna némi info erről a tulajtól, az igaz.
 • random
  A VÁRmegye matricát se felejtsétek el, kérhető rá vármegye főispánjának az aláírása. :DDD
 • Grand
  És azt is tudja már a rendszer, hogy pl. benzinkúton ne tudjon ugyanarra a rendszámra kétszer ugyanolyan matricát venni?
  Kétlem, mert akkor benne lett volna a közleményben.
 • szocske
  Én azért veszem benzinkuton mert van olyan hitelkartya ami ott 3-4% visszatérítést ad
 • umate
  , vásárlás előtt lekérdezed mid van és máris tudod kell-e venni vagy sem. Ha ennek ellenére mégis veszel egy ugyaolyat, mint ami van….
 • Grand
  umate,
  fentebb egy olvtárs pl. belefutott ebbe. Szerintem nem ritkaság. Főleg, ha egy autót többen használnak, és nincs rajta éves országos.
 • Szabolcs
  Puffogok
  2023-01-18 at 08:03

  Már miért ne lehetne felmondani a szerződést??? Ha megkötötted magad egy húségnyilatkozattal, akkor AZT nem mondhatod fel rendkívüli felmondással, mint ahogy megtehetted volna az ászf változás előtt. Mondd fel a hűségesküd lejárta után, vagy azzal a fordulónappal. Bár most, hogy megvettük a vodát, ki tudja, mit lenne érdemes helyette… 🙁

 • pkrt
  “A mai gyerekek már nem is hívnak senkit rendes mobilon, csak Skype-on meg Messengeren” Pont a múltkor jutott eszembe, hogy nem is emlékszem már mikor írtam utoljára sms-t. Húsz éve még szóköz nélkül, a szavakat kisbetű-nagybetűvel kiemelve igyekezett mindenki belesűríteni mindent 160 karakterbe. Ma meg két mozdulattal a Háború és békét is ingyen tudod átküldeni bárkinek bárhova.
  Pár éve még nagyon sokat telefonáltam, főleg amikor korlátlan céges telefont kaptam. Napi fél-egy óra simán összejött. Ma már ezt se használom szinte; minden munka és magánhívást Teamsen és Messengeren intézek.
  Pár napja meglepve olvastam, hogy nem nyomtatnak több telefonkönyvet itthon. Azt se tudtam, hogy még készítenek. Legalább húsz éve nem volt a kezemben.
  Bocsánat a részben off-ért és a nosztalgiáért.
 • TSubi

  És mi lenne, ha lenne egy “rendszer” ahova év elején beutalod az éves pályamatrica árát.
  A tényleges használatból megállapítják, hogy jártam volna a legjobban, a maradékot év végén visszautalják vagy átviszem jövőévre és kiegészítem.

  A kamatot meg megtarthatják, csakhogy nekik is megérje.

 • xavv
  Szóval egy havi 480 Forintos költséget sokallsz, de azért autózol…
 • mszombor
  : Level2: Curve kártya mögül benzinkúton fizetve pedig go back in time-mal két megfelelő hitelkártyáról is behúzható a 3-4%. Az már akár 8% kedvezmény a matrica árából. 😉
 • Cz.-S. Pál
  Én érzek itt némi adatvédelmi aggályt… És még captcha sincs, azt sem kérdezik, hány oldala van egy ötszögnek…
 • Zöld hajú lány
  Mákos poszt miért került le?
 • Broáfka_Ottokár
  Direkt az utolsó pillanatban veszem, hogy Lölőt megüsse a guta.
 • Henriksen
  Néhány hete volt itt egycikk Peurról (sajnos már nem kommentelhető). Ez portfolio.hu/global/20230118/a-turistak-kedvence-volt-most-elszabadult-a-foldi-pokol-pillanatok-alatt-sullyedt-kaoszba-egy-egesz-orszag-591274
  talán árnyalja a képet.
 • Büntetés

  Az nem érdekük. A legjobb, ha elfelejtesz matricát venni, és büntethetnek. 😉
 • umate
  mert eddig nem tudta gyorsan és megbízhatóan lekérdezni, mostantól már csak rajtad múlik, hogy duplikálsz-e vagy sem. De igen, amúgy lehetne, hogy nemengedi, vagy legalább rákérdez. Egyébként a nemzetiutdij.hu-n rákérdez, nekem is vannak most átfedésben matricáim ugyanazokra a megyékre. Hogy ezt az ai is megteszi-e, amin a szolgáltatók kommunikálnak a NÚSZ rendszerével, azt nem tudom. A benzinkutas rendszer biztos, hogy nem, de az annyira fapados, amennyire csak lehetséges még elégséges szolgáltatás biztosítása mellett.
 • MÁgoston

  Kérdés nélkül venném, ha lenne ilyen! Erre még egye fene, el is kérhetnek 1000ft kényelmi díjat, mert ezt kényelmesebbé teszik.
 • Varmegye
  Nagyon jo a belinkelt oldal, koszonet erte!
  Es pont jokor jott a figyelmeztetes is.
  De hol vannak benne a Varmegyek?? Hiaba kerestem oket:)
  +1 aprosag: ha mar nemzeti, lehetne a listan az elso helyen kishazank lajstroma, nem holmi Lengyelo.:)
 • tip
  az “inflációkövető emelés” nyilvánvaló lehúzás. Aki azt mondja: de hát én csak az inflációval emelek, az fordítva ül a lovon. Nem az infláció indokolja az áremelést, hanem pont fordítva: az árak emelkedésétől lesz infláció (az infláció az áremelkedés mérőszáma). Az infláció hatására árat emelni, és mindezt egy szerződésbe betonozni egy ördögi kör: az infláció így saját magát gerjeszti. Olyan szerződéseknél, ahol az ügyfél kvázi bele van ragadva a szerződéses kapcsolatba, és lehetetlen vagy nagyon költséges váltania (hűségidős szerződés, lakásbérleti szerződés stb.), az ilyen szerződéses passzus nyilván nem a kölcsönös előnyök szabad mérlegelésével létrejött üzlet, hanem az ügyfél kényszerhelyzetének kihasználása. Emeljen árat a szolgáltató, ha éppen úgy szottyan neki, de akkor legyen lehetőség kiugrani a szerződésből. Régebben volt olyan, hogy fogyasztóvédelem…
 • Grand
  Cz.-S. Pál,
  adatvédelmi aggály…

  Angliába menet a nehéz teherautók az útdjat online előre veszik meg.
  Ott is van egy rendszám szerinti lekérdezés, hogy tényleg minden rendben van-e. Bárki bepötyögheti a rendszámot, és kiadja, hogy mettől-meddig érvényes az útdíj.
  Na már most… A fifikásabb migránsok nem a határ előtt próbálnak felkapaszkodni egy pótkocsira, mint a mezei társai, hanem akár 200 kilométerrel korábban. Belgiumban jóval a határ előtt ül egy parkolóban, sorban beüti a rendszámokat, és kiválasztja azt, aminek másnaptól érvényes az útdíja, és ott mászik fel szépen a rakomány közé.

 • xavv
  “Nincs ilyen, hogy „lejár”, ők meg zsebreteszik.”

  Ennél sokkal fincsibb, ha van valamilyen nyertes pl. lottószelvényed amin nyertél akár párszáz milliót, és ha 90 napon belül nem váltod be, akkor el is úszik úgy ahogy van, SEMMILYEN lehetőség nincs már beváltani.

 • Dani85
  OFF

  Amúgy tudja valaki, hogy miért akarnak Angliába jutni? Miért lenne ott jobb nekik mint Franciaországban vagy Belgiumban (vagy bárhol Nyugat-Európában)? Csak, mert angolul tudnak?

 • Cartman
  Off

  A mostani 16%-os 7 éves PMÁP-nak 1% a visszaváltási díja. Ez azt jelenti, hogy ha kb 1 hónapot benn hagyom a pénzt, akkor már visszaválthatom, ha akarom és kvázi pluszban vagyok? Ha visszaváltom 1 év lejárta előtt, akkor az adott időszakra megkapom a kamatokat? Tehát ha pl 6 hónapig benn hagyom, akkor 8% kamatot kapok a pénzemre, plusz levonnak 1%ot a tőkéből?