Olcsóbb tévé és internet

2016-09-07
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Tanácsadásokon elő szoktak kerülni a havi kiadások is, amennyiben szükséges azokat átnézni.

Az egyik rezsikiadás a tévé-internet, ami sok helyen még mindig elég drága. Ott, ahol több szolgáltató versenyez az ügyfelekért, hatezer forintnál nem igazán kerül többe egy használható tévé-internet előfizetés.

Azonban ott, ahol egy-egy szolgáltatónak monopóliuma van, gyakran annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. Sokan megtapasztalják, hogy milyen frusztráló érzés, hogy két utcával odébb feleannyiba kerül ugyanaz a szolgáltatás a konkurencia jelenléte miatt.

Ráadásul most több tévészolgáltató is komolyan árat emel az RTL és a TV2 miatt, akik mostantól pénzt kérnek azért, hogy minél több reklámot nézhess az adókon.

A héten is beszéltem valakivel, akinek új volt, hogy nem muszáj a helyi szolgáltatótól vennie a tévét és az internetet.

A tévére van közismert, kézenfekvő megoldás, például a Digi műholdas adása, közel 80 csatorna havi 3000 Ft-ért (plusz további tévékészülékekért is kell fizetni 300 Ft-okat). Részletek. (A kiépítés költségét fedezi, hogy az első 3 hónapban elengedik a havi díjat.)

Az internet már érdekesebb kérdés.

Szerencsére a Telenor ráfeküdt a tévé és internetszolgáltatásra is, csak ezt valamiért sokan nem tudják.

A Telenornál van tévé-internet csomag, ahol a tévé online, interneten keresztül érkezik. A kombinált csomag 5.990 Ft, 50 GB internetet (amiben nincs benne a tévéadás által fogyasztott adatmennyiség) és 50 tévéadót tartalmaz. Részletek

Az előfizetéshez kapsz egy routert, ami wifi routerként működik. Egyszerre négy eszközön lehet tévéadást nézni, notebookon, telefonon, tableten és tévén, ha HDMI-n rákötsz egy telefont vagy tabeletet, vagy amennyiben a telefonod és a tévéd is tudja a képernyő tükrözést, esetleg androidos tévéd van vagy azzá lett téve egy  pár ezer forintos kütyüvel.

A szolgáltatást ingyen kipróbálhatod, mert a közszolgálati tévéket ingyen lehet rajta nézni. De akár a teljes csomagot is kérheted, az első hónap alatt visszaadhatod az előfizetést, ha a lakhelyeden nem jó a minősége.

Csak a kedvetekért előfizettem a netre, nálunk 82 Mbit-es letöltést, 39 Mbit-es feltöltést és 20 ms pinget mértem, amik igen jó értékek. Persze ettől nálad még lehet rossz a net minősége. A tévéadás is akadálytalanul jött.

(Ha csak ha a mobilnet kellene, alig olcsóbb: 50 GB 5.192 Ft. 50 GB általában elég egy átlagos családnak.)

Ha a net megoldott, a tévét külön is meg lehet venni: 1.290 Ft az alapcsomag, 18 adó van benne, ebből 3 gyerekcsatorna, ha csak a gyerekek miatt lenne tévéd (Nickelodeon, Minimax és MTV2). Az 50 adót tartalmazó csomag 3.490 Ft havonta.

Ha te ennél többet fizetsz most a tévéért és a netért, érdemes megpróbálnod ezt a lehetőséget is. Ha valamiért nem jön be (rossz a net minősége, kényelmetlen, vagy bármi kifogásod van), az első hónapban nyugodtan visszaadhatod az egészet.

Tipp: ha már lejárt a hűséged, elég ha belengeted a mostani szolgáltatódnak, hogy átmész a Telenorhoz, ha ő nem csökkenti ez alá az árait. Szerintem kaphatsz egyedi kedvezményt, de ha mégsem, egy próbát megér.

(Még mielőtt valamelyik okos megjegyezné: nem, nem szponzorált tartalom. Szerintem egy jó ajánlat ennyi pénzért.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram