Olcsóbb tévé és internet

Tanácsadásokon elő szoktak kerülni a havi kiadások is, amennyiben szükséges azokat átnézni.

Az egyik rezsikiadás a tévé-internet, ami sok helyen még mindig elég drága. Ott, ahol több szolgáltató versenyez az ügyfelekért, hatezer forintnál nem igazán kerül többe egy használható tévé-internet előfizetés.

Azonban ott, ahol egy-egy szolgáltatónak monopóliuma van, gyakran annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. Sokan megtapasztalják, hogy milyen frusztráló érzés, hogy két utcával odébb feleannyiba kerül ugyanaz a szolgáltatás a konkurencia jelenléte miatt.

Ráadásul most több tévészolgáltató is komolyan árat emel az RTL és a TV2 miatt, akik mostantól pénzt kérnek azért, hogy minél több reklámot nézhess az adókon.

A héten is beszéltem valakivel, akinek új volt, hogy nem muszáj a helyi szolgáltatótól vennie a tévét és az internetet.

A tévére van közismert, kézenfekvő megoldás, például a Digi műholdas adása, közel 80 csatorna havi 3000 Ft-ért (plusz további tévékészülékekért is kell fizetni 300 Ft-okat). Részletek. (A kiépítés költségét fedezi, hogy az első 3 hónapban elengedik a havi díjat.)

Az internet már érdekesebb kérdés.

Szerencsére a Telenor ráfeküdt a tévé és internetszolgáltatásra is, csak ezt valamiért sokan nem tudják.

A Telenornál van tévé-internet csomag, ahol a tévé online, interneten keresztül érkezik. A kombinált csomag 5.990 Ft, 50 GB internetet (amiben nincs benne a tévéadás által fogyasztott adatmennyiség) és 50 tévéadót tartalmaz. Részletek

Az előfizetéshez kapsz egy routert, ami wifi routerként működik. Egyszerre négy eszközön lehet tévéadást nézni, notebookon, telefonon, tableten és tévén, ha HDMI-n rákötsz egy telefont vagy tabeletet, vagy amennyiben a telefonod és a tévéd is tudja a képernyő tükrözést, esetleg androidos tévéd van vagy azzá lett téve egy  pár ezer forintos kütyüvel.

A szolgáltatást ingyen kipróbálhatod, mert a közszolgálati tévéket ingyen lehet rajta nézni. De akár a teljes csomagot is kérheted, az első hónap alatt visszaadhatod az előfizetést, ha a lakhelyeden nem jó a minősége.

Csak a kedvetekért előfizettem a netre, nálunk 82 Mbit-es letöltést, 39 Mbit-es feltöltést és 20 ms pinget mértem, amik igen jó értékek. Persze ettől nálad még lehet rossz a net minősége. A tévéadás is akadálytalanul jött.

(Ha csak ha a mobilnet kellene, alig olcsóbb: 50 GB 5.192 Ft. 50 GB általában elég egy átlagos családnak.)

Ha a net megoldott, a tévét külön is meg lehet venni: 1.290 Ft az alapcsomag, 18 adó van benne, ebből 3 gyerekcsatorna, ha csak a gyerekek miatt lenne tévéd (Nickelodeon, Minimax és MTV2). Az 50 adót tartalmazó csomag 3.490 Ft havonta.

Ha te ennél többet fizetsz most a tévéért és a netért, érdemes megpróbálnod ezt a lehetőséget is. Ha valamiért nem jön be (rossz a net minősége, kényelmetlen, vagy bármi kifogásod van), az első hónapban nyugodtan visszaadhatod az egészet.

Tipp: ha már lejárt a hűséged, elég ha belengeted a mostani szolgáltatódnak, hogy átmész a Telenorhoz, ha ő nem csökkenti ez alá az árait. Szerintem kaphatsz egyedi kedvezményt, de ha mégsem, egy próbát megér.

(Még mielőtt valamelyik okos megjegyezné: nem, nem szponzorált tartalom. Szerintem egy jó ajánlat ennyi pénzért.)

Share

175 hozzászólás

 • antenna
  Kössz az ötletet. Más: olyat esetleg tud valaki ajánlani, hogy csak mobilnet, de hűségidő nélkül és jó áron, használható mennyiségű adatforgalommal? Mondjuk 5GB és felette, csak netezéshez és levelezéshez. Lehet esetleg társkártya. Mivel nem tudom, hogy 1 vagy 6 hónapra fog kelleni, ezért nem adnám el a lelkemet 2 évre. Sajnos ott nincs UPC Wi-Free, pedig Budapest közepe.
 • Gábor
  Ha az 50 giga elfogy, mi történik? A linkelt oldalon nem találtam meg a választ, visszahívatni nem akarom magam, mert utána nem győzném levakarni magamról a társaságot…
 • Stuntman Mike
  Ez a területenként eltérő havidíj nem macerás fogyasztóvédelmi tekintetben? Csak mert ha megemlítésre kerül hogy egy rokon a 14. kerületben fele annyit fizet mint más a 1.-ben, akkor általában felajánlják a kedvezőbb havidíjat.
 • kridli
  TV nélkül csak net-re van a Vodafone-nak is hasonlója. Ott havi 6ezer forintért adnak 50 GB bármikori és 100GB csúcsidőn kívüli (éjféltől reggel 6-ig, nyilván letöltésrekre…) forgalmat.
 • Feri78
  A 100 GB + 6 tv csatorna csomag a Telenornál hajszálpontosan az, amit kerestem. (Az meg egyébként mekkora dolog, hogy nyaraláshoz, stb tudod magaddal vinni az internet router-t.) Ha a netflix-et nem korlátozzák, akkor szerintem ez lesz a nyerő nálunk. A céges Telenoros mobilomon is korlátlan mobilnet van, és azon szépen megy a netflix otthon. Köszi a tippet. 🙂
 • Kiszamolo
  Gábor, belassítják a netet, kivéve amit a tévé használ. De le van írva, én megtaláltam.
 • Kiszamolo
  Feri, a 6 tv-t ingyen is tudod nézni, arra kár előfizetni. A vodafone-nál 5.990 Ft az 50 GB net plusz éjfél és hat között plusz 100 GB ingyen. Nézd meg azt is, hátha megfelelő.
 • Warrior

  Nagyon köszi a cikket!
  Az egy dolog, hogy a fentiek egy részéről egyáltalán nem tudtam, ennél is fontosabb, hogy eszembe jutott, közeleg a kétéves hűség vége a jelenlegi szolgáltatónál. 🙂 Szerződéskötéskor elfogadható csomagot kínáltak, különösebb kompromisszum nélkül lefedte az elvárásainkat. Most már kicsit drágának tartom ezt a csomagot, főleg a fenti infók ismeretében.
 • Andras
  Ott van meg a mindigtv is ami digitalis, alapcsomag ingyen van.

  a upcnel van mobilnetes telefon csomag, ami korlatlan forgalmu de 1-2-4mbitre korlatozott a sebesseg. Ha jol tudom az husegmentes, voda halozaton uzemel viszont csak meglevo vezetekes upc ugyfelek kerhetik. (Vigyazz mer nem szabad tovabb osztani mas eszkozok fele)

  Egyebkent van eleg sok olcso flotta, husegido nelkul is. Rakeresve a mobilflottara a googleben talalni jo ajanlatokat, hardverapro-n pedig van osszefoglalo is a mobilflottakrol.

 • tip
  Domino Net&Roll 1000 Ft/500MB jó ár? Ha nem használod, nem fizetsz.
 • Maci
  Az én TV-s költségém a legkedvezőbb: 0Ft és még készülék sem kell hozzá. Nem nézem! Rengeteg időm maradt értelmes és hasznosabb, olykor ugyanolyan szórakoztató dolgokra, a gondolataim pedig nincsenek tele szeméttel. Ajánlom mindenkinek!
 • BTM
  Ez most telitalálat! Köszönöm a tippet! Nálunk is csak egy szolgáltató elérhető a kábelen keresztül, és ezért egy ideje nem találtam fogást rajtuk. Az elején még egész barátinak találtam az áraikat, főleg amióta megadták a társasházi kedvezményüket, de most már lehetne egy kis verseny is körülöttük.
 • BTM
  : Te csinálod jól!
 • ügyvéd
  Az IP tv volt már, sosem kéne még egyszer. Ha nincs net, nincs semmi.
  A DIGI kábeles csomagja azt hiszem 3000, és 13x EGYSZÁZHARMINC X !!!! digitális és egyben 6x analóg csatorna van benne, a digitásisból egy csomó HD, és nem net alapú, és NEM kódolt a digitális, vagyis nem kell stb hozzá!!!!
  A net ha jól tudom 100 mega szintén 3000 körül, a kettőhöz még lehet kérni ingyen vonalas telefont, így tokkal vonóval kb 6 rongy/ hó. Nagyon ritka az üzemzavar, és azt is órákon belül megcsinálják. Nincs ennél jobb.
  Van mindenféle mobilnet is gombokért, de ez engem nem érint.
 • Hazitroll
  Kösz a tippet!
 • Kiszamolo
  Ügyvéd, igen, ahol van Digi. Az ország 80%-ában nincs. Nálunk se, pedig kvázi a fővárosban lakom.
 • NAR
  A Telenornál incs Eurosport, Eurosport2, Sport2, Discovery, NatGeo – használhatatlan. Régen volt Digim, de a beltéri alulról súrolta a használhatóságot, a műsorújság gyakrabban nem működött, mint működött. Szóval a jó szolgáltatásnak ára van.
 • Charlie
  Egy alternatív megoldás:
  Teljes UPC 3.9 euro / hó.

  Ez egy közönséges lopás, így ha nem haragszol, nem reklámozom itt.

 • Kiszamolo
  Nar, azért azt tedd hozzá, hogy neked. Miért gondolod, hogy mást is érdekelnek ezek az adók? Felőlem például az összes sportadó mehetne a levesbe, még életemben nem néztem egyet sem.
 • szocske
  A (kábeles) digi legnagyobb előnye szerintem, hogy nem kell hozzá box, simán ott van a digitális jel a kábelen, ha a tv tud DVB-C-t, akkor nézheted a digitális adást ronda és vacak, sok áramot fogyasztó box nélkül.
  Hátránya, hogy nagyon sok helyen nincs.

  Én egyébként mindenkinek azt javaslom, használja az “akkor szeretném felmondani az előfizetést” varázsigét. Jellemzően rögtön olcsóbb lesz párezerrel bármelyik szolgáltató.

  Érdekes, hogy ez a nagy szolgáltatókkal szinte mindig működik, a kis helyinek nem annyira kell az ügyfél. Ahol most élek, megkerestem a helyi miniszolgáltatót, mondtam, hogy 12 ezret nem adok a csomagért, de a házunkban az előző lakó miatt ott a kábel, aláírok 2 évet, ha adják 10 ezerért. Nem adták, kinevettek. Végül a telekom adta nagyjából ugyanazt havi 7000-ért úgy, hogy a listaáruk nekik is 10 felett lett volna.

 • VAG

  Így van, a kábeles DIGI-vel korlátlan internet, 115 tévéadó (abból 25 HD) és vezetékes telefon 5900/hó. Ahol van.
 • Imre
  Ha van internet, minek tv?
 • ügyvéd

  Jogos. De ahol elérhető, ott nem szabad mást venni szerintem.

 • Körtefa
  Olyan lakást kell keresni, ahol van DIGI. Nálam ez volt az elsődleges szempont lakásnézésnél. 😀
 • Tkom rajongó
  Ez tényleg nagyon jónak tűnik. Köszi! A tkomnál fizetünk havonta 9ezer körüli összeget egy olyan csomagért amiben a net max 20/1.5 körüli, papíron. A csatornák úgy látom nagyjából ugyanazok. Sajnos váltani nem tudok, mert még tart a hűség. Akkor kellett költöznünk amikor már majdnem lejárt az előző hűség, de érdekes módon a költözésnél az ember új szerződést köt (amit persze egy szóval sem mondtak) aminél újraindult a hűség is…
 • Kiszamolo
  Maci, köszönjük a trollkodást, rajtad kívül senkinek nem jutott még eszébe, hogy a legolcsóbb tévé és internet, ha se tévéd, se interneted.
 • vgaborka
  Engem most igazából egy dolog izgat: ha tudnak adni 5200 Ft-ért 50 GB “házi” mobilnetet, akkor miért nem tudnak adni, ennyiért “mobil” mobilnetet? Ugyanaz az az infrastruktúra van erre is használva. 1 GB internet olyan 1-2 ezer FT-ért adnak, ok, mondjuk 10 GB-nél ez lehet 4-500 Ft, de itt 100 Ft-ért adják.
  Na most kidühöngtem magam.
  Nekem ez jónak tűni, bár 50 G-ból elég kevés filmet lehet kikölcsönözni…
  De nekem van Digim 😀
 • bandi
  a mytv.telenor.hu/info/ oldalon ez van (alul):
  Korlátlan MyTV adatforgalom (2016.december 31-ig)!

  Ez azért erősen megkérdőjelezi hogy megéri e

 • Ildikó
  Az UPC-nak van mobil csomagja, ahol a net korlátlan. A fiúk nálam így űzik az ipart, havi 3490 Ft/fő – korlátlan net, egymást ingyen hívják és még havi 50 perc+SMS is van nekik.
 • Kiszamolo
  Bandi, az azt jelenti, hogy a normál telenoros kártyáddal is tudsz ingyen tévézni, nem azt, hogy ez a csomag változik.
 • Kiszamolo
  Vgaborka és mi tart vissza attól, hogy a mobilnetet elvidd otthonról és a család a digi interneten tévézzen otthon?

  Így lesz egy 50 gb mobilneted a telefonodban 5.990-3.490=2.500 forintért.

 • Kiszamolo
  Ügyvéd, ezzel senki nem is vitatkozott. A többi szolgáltató is csak ott olcsóbb, ahol van digi.
 • Kiszamolo
  Imre, mert például a netflix egy hulladék, van kétszáz elérhető átlag 12 éves film, lopott filmeket meg nem akarok nézni a youtube-on?

  Egyébként ha tévét nézek, kizárólag a Comedy-t nézem, a többit felőlem ki is köthetnék.

 • natasa
  Van a telenornak app-ja is okos tv-hez, egész jól működik.
  Telenoros vállalati flottásoknak érdemes utána járni, hogy milyen netet kaphatnank, nekünk is van korlátlan mobilnet bruttó 4200-ért, routerrel gyakorlatilag bárhová magunkkal vihető.
  Valamint idén a közszolgálati csomag és a my tv adatforgalma is ingyen van.
 • vgaborka

  Nem olvastam el a feltételeket, de egy kérdésem lenne: az adott SIM (gondolom ad egyet a telenor) nincs valamilyen módon korlátozva az adott router-re? Mert ha igen, akkor nem tudom beletenni egy mobilba. Esetleg a router valamilyen spec SIM-mel működik (akár virtuálissal), amit nem lehet betenni mobilba? Mert ha ez egy becsületes telenor SIM, akkor dual készülékkel használható.
 • Benőke
  Mindenképpen érdemes megfontolni, de a kavarások miatt végleg leszámoltam a Telenorral. Az 50Gb net annak aki böngészik elég, aki tartalmat fogyaszt a fél fogára sem elég 🙂 Nagyon karcsún mérik a mobilnetet. Nem rég volt egy felmérés hogy még a Ex Szovjet blokkhoz képest is kevés és drága a mobilnetünk… 🙁 Nem nagy falóknak persze ez bőven jó. És hát mobil szóval lehet magaddal vinni, ez mondjuk nagy előny. Esetleg ha elég az ingyenes magyar és vesz egy parabolát megcélozza valamelyik műholdat, és olyan TV van ami tudja a DVB-T/T2 mellett a DVB-S/S2 (T2 és S2 célszerű), akkor külön doboz sem kell és asztráról kap kb 500db free csatornát 🙂 Havi díj így 0Ft/hó 🙂 Persze kiépítés költsége van. Esetleg lehet egy tányérban 2 fej és egyszerre 2 műholdat befogva simán van 1000 csatorna (Bár ehhez nem lesz elég a TV ehhez külön box kell már). Mire végig böngészi az ember, kevés egy éjszaka.
 • szocske
  Ez tényleg érdekes egyébként, hogy ha vehetek
  Hipernet Home S csomagot 25 GB forgalommal 4300 Ft-ért,

  akkor miért venne bárki
  Hipernet Active-Heavy csomagot 5-15GB forgalommal 4200-7300 Ft-ért, hiszen jóval kevesebbet ad ugyanannyiért vagy drágábban.

  Nem olvastam el az apróbetűst, de azt írják vihetem a Home csomagot is nyaralni, esetleg van vmi korlátozás, hogy havonta max. 10 toronyhoz csatlakozhatok vele? 🙂

 • Kiszamolo
  Vgaborka, én próbából akartam venni egy hónapra (a cikkírás miatt), ezért nem akartam routert, mert tudtam, hogy úgyis visszaviszem pár nap múlva.

  Azt mondták, semmi gond, tabletbe is bele lehet tenni.

  Ezért gondolom, hogy nincs lockolva egy eszközhöz, de rá kell kérdezni.

 • breezer
  Én is elég nagy gondba vagyok a nettel. Eddig mindig olyan helyen laktam ahol volt UPC és DIGI is, de most a 6,7ik kerületbe készülök költözni és ahogy látom DIGI az egész 7-ben nincs és UPC is kb házszámonként váltakozik hogy van e vagy sem ( sőt még ahol van is, sokfelé oda van írva hogy nem gyors változat, már nem tudom mi a pontos megnevezés). Ha végül a megfelelő lakásban nem lesz egyik szolgáltató sem elérhető, akkor milyen kilátásaim vannak netügyileg?
 • Kalama
  @kiszamolo: Netflix mellé ha VPN-ezel USA-ba (tehát a rendszer amerikaiként lát), akkor már nagyon széles a kínálat és úgy nekem már megéri. A 10 EUR-os csomagot egy barátoddal is összedobhatod, mert egyszerre 2-en, akár különböző 2 országból is nézhetitek, így csak 5 EUR. Most már magyar feliratot is be tudsz alá húzni (igaz konvertálni kell az .srt-t). 2 sec alatt streameled a gépről Full HD-ban a tv-re, megjegyzi melyik résznél tartottál, szóval vannak benne okos dolgok.
 • pistike csaja
  Benöke:
  abban az 500 Astra csatornaban van értelmesen nézhetö is?
  ezt a listát találtam, de a nagy része ismeretlen számomra.
  en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_free-to-air_channels_at_28°E
  mekkora parabola kell ehhez Bp-en?
 • pistike csaja
  Vgabor:
  nekem Digi mellé veheto USB modem stickem van.
  a benne levö (telenor) SIM kivehetö, müködik mobiltelefonban is.
 • Kiszamolo
  Kalama, nekem csak az a bajom vele, hogy egy lepusztult falusi videótékában sokkal több film volt 20 éve, mint a netflixen. Bármit kerestem, semmit nem találtam. Animációs film volt kb. 5 és ráadásul mind megvan, öt-tíz éve vettem öket utolsó akcióban.

  Felírat meg nincs, hanem te barkácsolhatsz alá sufnituninggal. Kenjék a hajukra az egészet, ez nevetséges.

  Vpn-ezni meg eddig is tudtam volna, ezért kár volt Európába jönni.

 • natasa
  Cella korlátozás volt, de már az sincs. Bármilyen eszközbe lehet tenni a SIM-et, nekünk is saját router van. Ha szükség van rá máshol is, vagy visszük magunkkal a router-t, vagy beleteszem egy 4G-s telefonba.
 • Kiszamolo
  Breezer, próbáld ki a mobilneteket, pár napig visszaviheted, ha nem vagy elégedett a sebességgel.
 • antenna
  Az a kérdés bennem is felmerült, hogy ha orrba-szájba lehet TV-t nézni mobilneten, több eszközön, akkor a sima szörfözés miért kerül olyan sokba. Nem teljesen mindegy a szolgáltatónak, hogy milyen jellegű adatot forgalmaz a T. ügyfél? Ha van itt szaki, elmesélhetné.
  Köszönöm az infót, de csak és kizárólag hűségidőre köt a UPC. Igaz, ez 1 év. De nekem lehet, hogy csak 1 hónapig kell.
 • Kiszamolo
  Antenna, persze hogy mindegy.
 • tromsö

  “Sajnos váltani nem tudok, mert még tart a hűség.”

  Dehogynem tudsz! Pláne ha “felfelé” váltasz.

 • Feri78
  netflix hulladék?! 🙂 ne már. ok, a filmekből még nincs olyan sok fenn, bár bővítik a kínálatot. de rengeteg sorozatuk van, pl Better Call Saul, Breaking Bad, Dexter, és az újabbak is.

  szerintem egyébként arra nagyon jó, hogy tévé helyett oda lehet adni a gyereknek, és tutira csak angolul fogja nézni.

 • Laca
  Mi sem nézünk TV-t.
  És azóta boldogabb az életem, mióta indexet, meg privatbankárt meg stb-t sem olvasom. Tele vannak szenzáció hajszás cikkekkel, aztán rá két napra az ellenkezőjét írják.
  Minél kevesebb olyat nézek a neten is, amivel csak manipulálják a tömeget. Vissza a természetbe emberek (mondom én, aki programozok, de legalább a többi időt siklóernyőzéssel töltöm :D)