Összeáll a Vodafone és a Digi Mobil

Éveken át szívatták a Digit, mondvacsinált okokkal mindig kitúrták a mobilhálózathoz szükséges frekvenciatenderekből. Ezért aztán nagyon vérszegény lett a Digi mobil lefedettsége.

Most, hogy a megfelelő kezekbe került a Digi és ugyanabba a megfelelő kézbe került a Vodafone is (a hitelt az MNB és az állami Exim Bank biztosította, meg persze a magyar kormány), a fagyi visszanyalt. De nincs gond, az új tulajdonos egy huszárvágással megoldotta a problémát, júniustól a Vodafone hálózatát fogja használni a Digi mobil. Viszont már új szerződést digis árakon nem lehet kötni mától. (Vagyis gyakorlatilag kinyírták a Digi mobilt, hiszen új szerződést már nem lehet kötni. Nyilván jót fog tenni a nem létező árversenynek a változás.)

További hír, hogy az átvétel óta eltelt szűk háromnegyed évben már harmadjára emeli az árakat a Digi, mert miért is ne. Az olcsóságból és az igénytelenségből az olcsóságnak már vége és ki tudja, hol lesz a vége az áremeléseknek.

Már megrendeltem a Telekom internetet itthonra, várom a bekötést. Tipp: ne csak internetet rendelj, mert úgy drága, hanem alap vezetékes telefont is, a kettő együtt majdnem kétezer forinttal olcsóbb, mintha csak vezetékes netet kérsz. (A szintén telekomos Flip is olcsó lett volna nálunk, de nekem nem kell 130 tévécsatorna, sőt, egy se.)

Visszatérve az igénytelenségre.

A novemberi digis mobilszámlámat soknak találtam, átnézve a számlát felfedeztem 4 és fél perc hívást a negyedik díjzónába. Olyan országok tartoznak ide, mint Szudán, Szomália és a Marsall szigetek.

Mivel biztos, hogy nem telefonáltam Szomáliába az adott napon és a telefonomra se töltök le semmit, ami megfertőzhetné, ahogy nem is kattintok semmilyen gyanús linkre, megreklamáltam a számlát. A feladat nem túl komplikált: november negyedikén telefonáltam-e a negyedik díjzónába a híváslista alapján? Kb. 15 másodperc ellenőrizni, naponta ha van maximum tíz hívásom mobilon a bejövő hívásokkal együtt. Elnézést, tévedtünk, jóváírjuk. (Egyáltalán hogy lehet ebben tévedni?!)

Bejelentettem a panaszomat telefonon, majd három hét múlva személyesen, majd megint személyesen, majd e-mailben, majd megint személyesen és újra személyesen. Minden alkalommal rögzítették.

Három hónapja(!!!!!!!!) a Digi nem képes válaszolni, ezzel minden törvényt áthág. Nagy ívben tesz a fejemre. Az ügyfélszolgálatosok szerint ez mindennapos, az a csoda, ha néhány hónap elég nekik egy ennyire egyszerű kérdésre is.

Ennyire igénytelen céget miért nem zárnak be, hogy engedhetik, hogy ezt megtegye a fogyasztókkal?

Már feljelentettem a Fogyasztóvédelemnél is őket, hozzátenném, ott is eltelt már a 30 nap és onnan sem jött válasz….

A mobilra is van már megoldásom, de addig nem tudom elvinni a számom, amíg a Digi nem zárja le a számlapanaszt. Ha sikerül átmenni a másik helyre, majd írok róla. De ha te tudsz olcsó telekomos lehetőséget, ahol a szám az én nevemen marad, 200-300 perc beszélgetés és 5-6 GB net, akkor írd meg a hozzászólásokban.

Share

154 hozzászólás

 • Imre
  Netfone, a Telekom és a Voda hálózatát használja, 4.900.- Ft korlátlan beszéd és 50G net.
 • RDLDR
  Digi egy [szerkesztve] ceg. Alairtam 1 ev huseget es megemeltek az alapdijat 1750 Ft-al a tavalyi 2000-en felul, ugy hogy nem lehet felmondani a szerzodest: “A díjkorrekció végrehajtása nem minősül egyoldalú szerződés módosításnak, így Önnek kötbérmentes azonnali felmondásra nincs lehetősége.” Fogyasztovedelem nem fog nyulni LoLo cegehez. Orulok, hogy elhagytam az orszagot, de sajnos az otthoni ingatlanra megtartottam a digi netet. Nem fog foldhoz vagni, de undorito amit muvelnek.
 • Róbert

  Én is valami hasonlóban gondolkozom, mert nekem már a Vodafone-ból van elegem.
  Van valami negatív tapasztalat a Netfone-nal?
 • Piotr Sztyopanovics
  Szia Miklós!

  Nem gondolkodtál még egyesületi flottában, mondjuk a telekomnál? Egy pár levelet megérne.

  P.

 • Csak telekomot ne!!!
  Uhh én nem is ismerek olyan embert aki elégedett lenne e telefossal,mond vissza ha jót akarsz magadnak 2-3napra kiesik a net-tv számlázásban a vodafont is felülmúlja a folyamatos többletekkel és kifizetett számlák követelése, behajtóval fenyegetés stb. ez ilyen magyarország kompatibilis banánköztársaság szintű lehúzós banda jah igen és a net sebességet még az életben nem láttam közelében sem a meghirdetettnek pl 300megás netnél 14-17mega volt a max ahányszor telefonáltunk ügyfélszolgálatra rendszerhiba kijavítjuk blablabla majd fél év után te is ha meghallod rendszerhiba kihullik instant 50hajszálad…
 • sifarr
  KÜF flotta, Yettel.
  Több csomagból is választhatsz. Az előfizetés a neveden, mindent te intézhetsz.

  Ami neked jó lehet: 275 perc másodperc alapon, 30 sms, 7 GB net havi díja br. 3120. A 275-ön felül a percdíj br. 5.

  Részletek itt: kedvezoflotta.hu/

  Ezt találtam én is máshol, 2800 Ft/hóért. De Telekom jobb lenne.

 • Dini
  Köszi a magas labdat Miklos. Ausztriaban elek, most neztem a csomagvaltast. Jelenleg 5GB netem van 500perc beszelgetesert, 6,90€ et fizetek. Ha upgradelnek 8GBre akkor lenne 7,90€. De nem fogok. 🙂
 • Kiszamolo
  Oké, telekomot ne. De akkor mit, ha nem akarom a pénzemmel a magyar oligarchákat tömni?
 • K'man
  Meddig marad szűz a Telekom?
  A németek szerint már kostólgatja a NER.
 • net
  Ez hűségidős a telekomnál? Nekem pont most emeltek a díjon, idén asszem már másodszor. És még biztos fognak párszor ha a konkurencia is belelendül. Nehogy már olcsóbb legyen a net mint Ausztriában. Szerintem a rekord magyar infláció fő oka, hogy ez egy ostoba birka nép, aki élvezi ha szivatják.
 • K'man
  melyik szolgáltatónál van ez a csomag? Mobilnet ugye?
  Köszi
 • Gábor
  A netfone-t valahogy rá lehet kényszeríteni hogy telekom hálózatot használjon? Nálunk a voda iszonyat gyenge, 3G, alig internet, viszont telekom maxon megy. Kézzel át lehet rá állni? Köszönöm!
 • Gábor
  egy éve használjuk a netfone-t. Mindenben sokkal komolyabb, mint egy “normál” szolgáltató. a webes megjelenés, számlázás, minden sokkal jobb.
  Ahol van térerő, ott sohasem volt gond, de mivel a vodafone hálózatot használja, nem érdemes vele mászkálni az országban, mert folyton bele fogsz lépni lefedetlen helyekre. 100 km-es utazásnál 4-5-6 alkalommal pár percre megszakad a hálózat, nincsen lefedettség. De ez igazából a vodafone hibája és nem a netfone.
 • H Petya
  Én a www netfone.hu hasznàlom. Korlátlan beszéd 100 GB nettel 5990 forintért
 • Kakaoscsiga
  Fogyasztovedelemnel? Miklos…
  A telkok felugyeleti szerve az nmhh.

  Emellett nem 15mp ellenorizni, jo esetben sima ugyintezo nem fer hozza a hivasaidhoz.
  Emellett ez rating problema, tehat a szamlazorendszerukben van valami gond vagy a telefonkozpont nagyon butan dobta ki a hivasrekordot.

  De igen, ezeknek 30napba bele kell ferni, javitassal, jovairassal egyutt.

  Nem a hibás számlázás miatt fordultam a fogyasztóvédelemhez, mert az tényleg nem rá tartozik. Hanem azért, mert 30 nap alatt nemhogy érdemi, hanem semmilyen választ nem adott a Digi, pedig előírja a fogyasztóvédelmi törvény.

 • A cenzúra baloldali műfaj
  Az a durva: nem az, hogy abszolút egyetértek veled, hanem külön én mondom, h b. meg ezek a kommunista p. ok! Nem volt szabadverseny, nem volt piacgazdaság, itt már nem is lesz! Pedig a Digi elindította volt (a szektorban)… B meg! Megkövetlek, Miklós! Igazad volt! Viszont a cenzúrát és a manipulációt azóta sem szeretem.
 • biztositasi ugynok
  Ismerős a történet:
  2022 tavaszán jártam úgy, hogy a céges ügyvédem megcsörgetett telefonon, hogy nekem van-e a Vodafone-nál számlám, mert úgy néz ki, hogy az ő email-címére küldték el.
  Kiderült, hogy valami adatbázis mókolásnál az én email-címemet egy másik ügyfélére átjavították (aki teljesen véletlenül a cégem ügyvédje!!!!)
  3-szor voltunk bent közösen ügyfélszolgálaton, külön is párszor, iktatták, kb 1 év alatt se történt semmi, sőt a számlákat se kaptam meg azóta se… – és persze még mindig rossz a címem 🙁
 • jami
  Nekem az egyik gyereknek van digi előfizú, kizárólag a mobilnet miatt. Ha azt ki tudom váltani, akkor csak az otthoni net marad, ahhoz nem találok jobbat…
 • Kiszamolo
  Vodafone-os flottát nem akarok, mert akkor maradok a Diginél, az olcsóbb, mint a Netfone.

  Telekomos kellene, ha az nincs, akkor Yettel jobb híján.

 • Kojack
  Bezzeg a rothadó Nyugaton gombokért beszélnek hozzánk képest. Itt jó a magas ár, nehogy már verseny legyen.
  A hócipőm tele van már ezekkel az ügynöklista takargató kommunistákkal.
 • Panelproletár
  Az akciós Netfone-os ár csak a Vodafone hálózatának használatára vonatkozik. Lehet választani Telekom hálózatot is náluk, de az kb. dupla ár (és ezért ezt nem is reklámozzák).
 • Copywriter
  Nekem a korlátlan A1 5G mobilnet 59,90 EUR, az 50 Mbit/s-os otthoni internetem meg 40,22 EUR havonta. Azért Ausztriában sincs kolbászból a kerítés.
 • Mr.RTFM
  Sokan szidjak itt a T-t de en tok elegedett vagyok a Mobil+Net szolgaltatasukkal. Magenta 1-ben vettem ugy, hogy Mobil, Internet, meg vezetekes telefon alapcsomag a kedvezmeny miatt. Most volt inflacio koveto emeles, igy 8245 HUF-ot fizetek az 1Gbites otthoni net + Mobil S dijcsomag + 4Gb mobilnet komboert.

  Ebben mondjuk csak 80 perc vagy sms van benne, de ez nekem tobb mint eleg, mert keveset beszelek. A te felhasznaloi szokasodra pont nincs jo, mert a kovetkezo ami megfelelne az a Mobile L csomag ami erezhetoen dragabb.

 • Röff
  Net, bejövő hívások: Telekom Domino Maraton (5GB 3990 Ft, nem nullázódik hó végén)
  Kimenő hívások: stuntcalls.com (5-6 Ft/perc a mobil, 2,5-3 Ft/perc a vezetékes)
 • Zsiri
  Hát Franciaországban élve nem nehéz 10 euróért korlátlan eus hívást és 10gb adatot (ennek fele roamingolhato az Euban) kapni feltöltőkártyás módon, hűség nélkül.
 • Sultan24
  Miklós, most volt ügyünk a fogyasztóvédelemmel, 60 napot mondanak mint határidő a válaszadásra. Nekünk 59 nap után jött a válasz és az intézkedés is megtörtént, kitartás.
 • Ricsi - YOLO
  A kommentekből azt szűrom le, hogy a Telekom az jobb a Yettelnél, de miért? Valaki világosítson fel kérem. 😀
 • gaborr
  Nekem is már csak Digimobil maradt a digitől, márc 31-el mondtam le a fibert. Nekem csak mobilnetes sim kell, a 30 gigás csomag, szerintem még mindig jó ár 1600ft-ért. Év végéig még marad, aztán majd kitalálom. Telekom fiber van már nekem is itthon, működik, de elégedett nem vagyok, és drága. flip sem jobb. Több szolgáltató nem létezik.
 • Kiszamolo
  Ricsi, a yettel negyede is már a kormányé.
 • Gauchos
  Racionálisan nézve most semmiképp nem éri meg lemondani DigiMobil-os előfizetést ez év végéig, nem szabad érzelmi alapon dönteni! Ennyi pénzért még a legkedvezőbb flottás ajánlatban sincs 200 perc lebeszélhetőség és 15 GB net (kb. 1000 Ft-tal drágábban van hasonló). Év végéig érdemes megtartani. Egyetlen hátránya, hogy 3 Megabitre lesz korlátozva a sávszélesség, ugyanakkor eddig is sok helyen nem volt ennél gyorsabb a Digi-s hálózaton a mobilnet (sőt, ahol dolgozok ott most konkrétan 1 Megabit a feltöltés). Azonban telefonon netezve a legtöbb esetben, átlagfelhasználóknak megfelelő ez. Az, hogy mi lesz jövőre, nem lehet tudni, biztosan drágább lesz, de majd decemberben el lehet kezdeni ezen agyalni. Addig is örülni kell a relatíve kedvező árnak és a vodás lefedettségnek.
 • Sharebets

  Telekom szolgáltatás szerintem jobb minden téren, de ez árban is meglátszik.
  Létező, megbízható telekomos flotta talán nincs is igazán.

  Egyébként a digi eddig nem volt igénytelen? Az új tulajdonos miatt lett az?
  Nem volt velük kapcsolatom, emiatt kérdezem.

 • Ausztria
  Dini, meg tudod mondani, hogy ez melyik szolgáltató melyik csomagja? Én is Ausztriában vagyok és érdekelne.

  Köszi a magas labdat Miklos. Ausztriaban elek, most neztem a csomagvaltast. Jelenleg 5GB netem van 500perc beszelgetesert, 6,90€ et fizetek. Ha upgradelnek 8GBre akkor lenne 7,90€. De nem fogok.

 • Konkav
  Miklós, engem érdekelne az a Yettel flotta, amit -nak válaszoltál, a havi 2800-ért. Az egyik SIM-em Yetteles 🙂 Tudsz irányt mutatni?

  Szó sem lehet róla.

  Na jó, akkor egy szó: mamke

  A többit rád bízom. 🙂

 • Névtelen
  1984 óta van pannonom a mai yettel. Egyszer elhordoztam a vodához kész gutaütés volt. Van digi is de azzal csak netezek vagy az eu-ba telefonálok. Ha lenyeli a voda azt is otthagyom. Vezetékes vodám van mióta megvették az upc-t az is agybaj. Gondolkodom a yettel tv-n és neten de ami drótnélküli az mindig bizonytalan.
 • Cluster
  Miklós, otthonra semmiképp Telekom net. Legalábbis nálunk nem érdemes kötni, alig vártam, hogy legyen digi, itt a környéken katasztrófa a telekom. Mobilra oké azzal soha nem volt gondom. Itthoni netre biztos meghagyom a digi-t mig igy szolgáltatnak, a mobilt évvégéig hagyom, ha nagyon elmennek az árban akkor flottába átviszem.
 • Áhhhhh
  Egy rugóra jár az agyunk.
  3 hete adta vissza a digi sim-eket es a digi netet csereltem t netre. Es igen ha vezetekes szamot is renteltem ugy olcsóbb. Mobilt is akarták de nem tudtak jobbat adni a mostani yetteles flottanal… Szoval en is keresem a t mobil szolgáltatásat. De lassan mindenhonnan kiszoritanak bennunket… 🙁 a végén úgyis orszag valtasra kenyszeritenek… Csak mashol is a polulizmus divik, eltunk is kint nem félő a váltás, de a kis gyermek… Uffff bar neki pont a mielobbi lepessel tennék jobbat… Krvpcsba h ilyenen kell agyalni a HAZÁMBAN…
 • zaqrack
  Aki pedig Telekomos, és kapott inflációkövető áremelésről értesítést, kalkuláljon egy új csomagot a honlapon.
  A korábbi díj 16% emelkedett volna, ehhez képest most 10%-kal kevesebbet fizetek, mint korábban – hűségvállalás és egyéb kötelezettség nélkül.
  A honlapon nem tudtam újrakötni ,de a telefonos ügyfélszolgálat 2 perc alatt elintézte.

  Lehet érdemes évente a KGFB újrakötéshez hasonlóan ránézni erre is.

 • Prakt
  Én sokáig a Pannon GSM-nél voltam, majd ott egy félreszámlázós, dologall lehúztak, panaszomra azt reagálták gyurcsányosan, “ha nem tetszik el lehet menni” ekkor váltottam a Telekomhoz.
  Itt nem volt problémám, de lett lehetőségem céges vodafonos flottába lépni, ami sokkal olcsóbb volt.
  Itt a garanciaügyintézés alatt ellopott készüléktől, a félreszámlázásik minden volt. Panaszra nem válaszoltak, az ügyfélszolgálat 1,5 óra alatt sem fogadta a hívást.
  Most a Yettelnél vagyok, korlátlan beszélgetés, korlátlan sms, 10GB net 3200Ft.
  Még nem volt rájuk panaszom
 • Konkav
  köszi. Csináltam is egy hátra-szaltót helyből, amikor bejött a weboldaluk 😀 még emésztem egy kicsit.

  Remélem meglesz a T-s flotta is, a másik SIM-em olyan 🙂

 • apogee
  Én a Digi netet tavaly a második emelés után cseréltem és vele a mobilt is lemondtam. Amíg olcsóbb volt mint a Telekom addig oké volt, hogy fapados. De így, hogy csak netet előfizetve drágább is lett már, gondoltam próba cseresznye.
  Most van olcsóbban 1000/300 helyett 1000/1000. Kaptam normális, WiFi6 képes ONT-ot így kell saját routert. Külföldi irányokba pedig érezhetően jobb a peering. Digin a céges, cseh VPN mindig kifulladt 20-30 Mb körül, Telekommal megvan a 300 is. HO-ban ha mozgatni kell adatot azért nem mindegy.

  Miklós, Telekommal kapcsolatban a döntő szempont az, hogy milyen technológiájú területen vagy. Ha optika, akkor simán még jobb is lehet mint a Digi (lásd az én példám). Ha koax, akkor meggondolandó, mert a felfelé irány rém gyenge és területfüggő mennyire stabil a hálózat. Ha réz, akkor szinte biztos, hogy bármi más jobb opció.

 • SM
  példa az igénytelenségre:
  kb. 2010 évek eleje, a Vodá-tól picit magasabb számlákat kaptam ezért kértem egy részletes kimutatást.
  A részletes kimutatás nem a posta-, hanem a lakcímemre ment, amit szegény szüleim el is olvastak, és sajnos azt látták benne, hogy az ÖSSZES indított hívásom, 2-3 naponta teljesen különböző díjzónákból indítottam,
  hét elején még Oroszországból,
  hét közepén már Braziliából,
  hét végén már Kongóból, és így tovább.

  Egész idő alatt Európában, Németországban tartózkodtam.

  Szegény szüleim biztosan valami drogfutárnak képzelhettek. De szerencsére senki nem kapott idegösszeomlást. 🙂

  A felháborodott panaszomat a Voda egy 5000-Ft-os jóváírással megoldottnak találta.

 • Mammut
  1 db előfizetésre keresek Korlátlan belföldi beszélgetés+korlátlan belföldi net kombinációt, jó áron.
  Plusz ingyen sms vagy roaming net nem fontos.
  Flotta is lehet, ha elérhető.
 • Elmint

  A fogyasztóvédelem valószínűleg át fogja passzolni az ügyet az NMHH- nak.
  Nem rég nekem is volt hasonló bejelentésem.

  Ahhoz pedig, hogy az NMHH lefojtassa az eljárást, még a bejelentőnek kell(ene) fizetni pár ezret.
  Kicsit vicces.

 • Keki
  Én még tavaly nyár elején írtam alá újabb egy évet a Diginél, akkor valamivel drágább lett a mobil, de azóta nem emelkedett az ár (5 mobil csomag 10-15 GB mobilnettel plusz otthoni csomag TV-telefon-net ~12e Ft/hó összesen – nem beszélünk sokat).
  Régen T-Home volt, nem volt sok gond vele, de azóta több lett a felhasználó itthon, jól jön a nagy sávszélesség 🙂 Ami nagyon jól jön, és a T/flip nem tudja, hogy nem kell külön beltéri egység minden tévéhez, mert a modem ráküldi a koax hálózatra az analóg és a digitális TV jelet is (DVB-C). A T-nél IPTV volt itt, ott külön doboz, meg kábelezés kellett volna minden tévéhez, plusz pénzért (ha digitális jelet akartam volna mindenhova).
  Félek, hogy ennyiért nem lesz semmilyen ajánlat, ha megszűnik, csak a többszöröséért (különösen a mobil drágább máshol, a fentö összeg fele az 5 előfizetés most).
 • Denes
  Kár érte! Budapesten a Digi-nek volt egyedül használható mobilnete. Pont azért vettem Digi-s simkártyát, mert a Vodafone-nak nem működött a lakásunkban beltéren (13. kerület) a hálózata, a Telekom/Yettel-nél meg az Aldiból/Lidl-ből nem tudtam a páromnak képet küldeni a termékről, hogy erre gondolt-e (Csak ha leraktam a kosarat, kisétáltam a bolt elé, ott megvártam a választ majd visszasétáltam a boltba…). A Digi-nek szinte mindenütt működött a nete beltéren is Budapesten.
 • Pallos Levente
  Feljelentettem tárgyban: voltam a Vodafone boltban műszaki problémát intézni. Az ügyintéző ajánlott egy új csomagot. Mondta, hogy az ingyen perceim megmaradnak. Rakerdeztem, hogy a 200 perc? Mondta, hogy igen. Úgyhogy leszerzodtem. És 2 nap múlva látom, hogy csak 150 percet adnak. Panaszt tettem, a válasz az volt, hogy nincs felvétel a beszélgetésről.

  Kérdésem: milyen hatóságnál lehet panaszt tenni a hazug csalók ellen? NMHH? Fogyved?

 • Alkusz
  Kedves Miklós! Telekom flottában vagyok, 2.300 Ft az alapdíj. 2 Gb net jár hozzá és 6 óra lebeszélhető, utána nettó 6 Ft percdíjon beszélhetsz. Ha érdekel…

  A te neveden maradt? A 2 GB kicsit kevés egyébként, egy kicsit több kellene.

 • Mammut
  Digi májustól 1600-ról 1830-ra, és 1100-ról 1250-re a mobilnet árát.
  digi.hu/inflaciokoveto-dijkorrekcio
 • ggg
  Szívesen
  prohardver.hu/tema/mobil_flottat_de_milyet/index.html
 • S.E.
  “Oké, telekomot ne. De akkor mit, ha nem akarom a pénzemmel a magyar oligarchákat tömni?”

  Elég durván leteremtettél valakit egy korábbi posztodban, amikor a Gránit Bank gyerekszámlaját ajánlottad/ismertetted, aki pont ezt vetette fel, hogy nem akarja tiborczot gazdagítani.

  Amúgy egyetértek, én sem akarok önként fizetni ezeknek egy fillért sem (csak ha nincs más lehetőség), csak most furcsa, hogy már szempont lett. Örülök neki, üdv a klubban! 🙂