Százszor tíz perc

2021-11-17
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az előző cikk egyik kedves hozzászólója linkelte be ezt a cikket, mondván neki sokat segített, hogy értelmet adjon az idejének és helyén tudja kezelni, hogy mire mennyi időt szán.

A cikk mondanivalója, hogy naponta átlagosan durván ezer percet vagyunk ébren. Ezt az ezer percet osszuk fel száz darab tíz perces blokkra és máris vizuálisan láthatjuk, mire megy el az időnk, ha kitöltjük naponta a táblázatot. Sok embernek sokat segít, ha vizuálisan látja a dolgokat.

Minden, amire időt szánunk, megjelenik itt. Ha napi 20 percet olvasok lefekvés előtt, az egyrészt két blokk a százból, másik oldalról viszont 15 elolvasott könyv évente. Melyik ér többet? Megérte-e feláldozni két blokkot ezért vagy inkább feláldoznál négyet, hogy kétszer ennyi könyvet olvashass el?

Ebédfőzés mondjuk három blokk. Az ebédrendelés nulla blokk, viszont plusz pénzkiadás, amiért meg kellett dolgoznod X blokk alatt a munkahelyeden.

Melyik éri meg jobban? Három blokk főzés vagy X blokk munkahelyi időtöltés, hogy ne kelljen főznöd. (Persze kérdés az is, hogy te szeretsz-e például főzni.)

Napi kilenc blokk Facebook, hat blokk internetes szörfözgetés (de oldschool szó, pedig egy időben milyen menő volt. 🙂 ) és kilenc blokk Netflix elég sokkolóan hat, ha kitöltöd becsülettel a táblázatot.

Főleg, ha kettő vagy akár nulla blokk olvasás, önképzés, családdal töltött idő vagy bármi hasonló áll vele szemben.

Ha pár hétig vezeted a táblázatot (javaslom színekkel kitölteni, hogy egy szempillantás alatt lásd, mire mennyi időt töltöttél), visszanézve sok tanulságot tudsz majd levonni belőle.

Mennyit sportoltál, mennyit tespedtél a tévé előtt, mennyi időt töltöttél a gyerekeiddel, mennyi időt pocsékoltál el egy videójáték miatt, mennyit töltöttél szórakozóhelyen és így tovább.

Innen tudod letölteni a nyomtatható verziót.

(Nem tudom, valami app van-e erre, csodálkoznék, ha még nem lenne. Ha te ismersz ilyet, légyszi' linkeld be a hozzászólásokban, biztos könnyebb lenne appal kezelni ezt, mint lapon színezgetni.)

Ja igen, ha neked nincs szükséged semmi hasonlóra, hogy okosan beoszd az idődet, akkor most kivételesen erről nem kell egy külön hozzászólást írnod, enélkül is büszkék vagyunk rád. 🙂

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram