Tanácsadás karácsonyra

Újra itt a karácsony, újra itt vannak a kérdések és kérések, miszerint karácsonyi ajándéknak hogy lehetne tanácsadást adni nálam.

Ahogy tavaly is írtam, ennek nincs semmi akadálya, lehet fizetni előre, utólag, készpénzben, átutalással, meg tudjuk oldani. (Kérj számlaszámot, ha utalni szeretnél.)

Azonban nagyon kérlek csak annak adj ajándékba ilyen tanácsadást, aki egyébként is el akart már jönni egyre és valóban szüksége is van rá.

Rokonoknak és olyan embereknek, akiknek szerinted szüksége lenne rá, mert nem törődik a pénzügyeivel, kérlek ne ezt add ajándékba, mert semmi értelme. A legtöbb ember pénzügyei nem azért vannak romokban, mert csak egy kis útmutatásra lenne szüksége, hanem mert egyáltalán nem törődik vele és nem is akar.

Ha egy ilyen embert befizetsz egy tanácsadásra, aki nem nyitott a változásra és egyébként is hagyják békén, ez az ő magánügye, annak semmi értelme nem lesz. Volt már ilyen tanácsadásom, néztük egymást egy óráig, mert pénze nem volt befektetni, többet keresni és kevesebbet költeni sem akart.

Az ilyen embernek kérlek inkább aromalámpát vegyél vagy kézi gyártású szappant, azoknak sincs kevesebb értelmük. Te is olcsóbban kijössz és vele és velem is jót teszel. Beszéld rá az ilyen rokont, hogy nézze meg a Kiszámoló Akadémia első előadását (az első három filmet) a Youtube-on. Ha ez után elindul benne valami igény a változásra, majd jövő karácsonyra adhatsz neki tanácsadást.

Share

8 hozzászólás

 • Családfő
  ….pedig számolhatnál fel ezekért veszélyességi pótlékot. Lehetne a karácsonyi utalvány mondjuk 50ezer forint. Így elmondható, hogy legalább drága ajándék volt – neked meg annyiért csak nem rossz egy órát bámulni. 😀
 • triko
  Ilyen cikket csak az ír, akinek az ügyfelei elégedettsége a fontos, és nem csak a pénzre hajt. Köszönöm a cikket!
 • Tibor
  Kene valami olyan penzugyi tanacsadasban mint a bentlakassal egybekotott fogyokuras programok. Ahol nem SZABAD mast enni csak amit adnak, es sportolni KELL mikor mondjak. Persze elmehetsz barmikor, de akkor ugrik a love.
  Hogy mondjuk egy ket evig mig gatyaba razna a penzugyeimet minden kiadas stb csak szakertoi engedelyre 🙂
 • Anna
  Esetleg pénzügyi gyám? Egy zsaronok feleség sodrófával? 🙂
 • Tibor
  @Anna: olyasmi 🙂 de a feleseg altalabn inkabb kolteni szereti a penzt mint sporolni…
 • Eltévelyedés
  OFF: A KBC equitas brutál mértékben emeli a számlavezetési dijjait, ha jól értelmezem az új dijtáblázatukat

  kbcequitas.hu/site/dokumentumok/uzletszabalyzat/kondicios-lista-ervenyes-2019-januar-1-tol.pdf?utm_source=newsletter&utm_medium=edm&utm_campaign=konzum_split

  Ha jól emlékszem, most havi 150Ft (vagy 99?) a számlavezetés. Az új szerint 299+0.01% azaz milliónként még 100 Ft. Az meg elég sok szerintem.

  Tőkekivonás (átutalás) is 0.25% lett.

 • szocske
  hol van még az erstétől, aki számlánként (5 TBSZ ugye nem ritka párhuzamosan) számol vmi 350 Ft körüli fix alapdíjat…
  KBCnél legalább a TBSZ-ekre nem szabják ki darabonként a 200Ft/hó díjat.
 • Tibor
  @kiszamolo: vallalkozoi tanacsadast nem szeretnel inditani? irod te is sokszor hogy nezzunk korul, vallalkozzunk stb, de aki ezt sose csinalta, meg vallalkozo ismerose sincs harmadiziglen a tavoli rokonsagban sem, az alapbol odzkodik az ismeretlen terulettol. Valami olyat, hogy HOGYAN kell vallalkozni? Honnan szedj otletet, hogy add el, hogy talalj vevot, stb… abszolut kezdoknek.