Elesett a Magnet Bank is a tranzakciós adó elleni harcban

Amint az várható volt, egyetlen bank sem tudja benyelni a tranzakciós illetéket (ami egy adó akkor is, ha illetéknek csúfolják).

Néhány bank ügyfélszerzésre használta a lehetőséget és pár hétig nem hárította át az adót.

Hétfőtől a Gránit Bank tolta át a vállalkozókra az adót és számolgatja, hogy a lakossági ügyfelekre áthárítja-e. (Ha fogadni kell, én arra fogadok, hogy igen éspedig hamarosan.)

Ugyanígy a Magnet Bank is bedobta a törölközőt, ha nem is teljes mértékben. Az egyik csomagjánál 100 ezer forint alatt nem számítja fel az adót, felette pedig csak háromnegyed részben. A többinél is egyelőre csak nagyobb részben hárítja át az adót.

Az új hirdetményt itt találjátok.

Share

24 hozzászólás

 • Janos
  Asszem varok meg 2-3 honapot, es akkor atalakitom a bankolasi szokasaimat… addigra talan mar elegge veglegesek lesznek a csomagok.

  Eddig arra jutottam, hogy a csoportos beszedesi megbizasok maradnaka hitelkartyan, mert ott ingyenesek, a kis osszegu atutalasokat a Citibol vagy Axabol inditom, a nagy osszegeket meg az Unicreditbol ( ott fix 124 ft ha jol emlekszem )

  Persze ez meg valtozhat… Ha a Magnet ingyenesseget ad 100e ft alatt, akkor lehet, hogy naluk is erdemes lesz 1 szamlat nyitni. ( bar ezzel max 200ftot sporolok… ehez azert kellene meg mas elony is … )

 • tangerine
  Február 1-től az Unicreditnél is változik. Naná, hogy nem eltörli, hanem felemeli.
 • tangerine
  Február 1-től már nem 124 lesz az Unicreditnél sem.
 • csincsi28
  Sziasztok! A bejegyzés írója téved, hiszen a MagNet nem hárítja át az illetéket a lakosságra! Az Illetéktelen bankszámlacsomagra vonatkozóan garantálta a bank, hogy a díjakat 2013. dec 31-ig nem emeli a tranzakciós illeték áthárítása miatt. Az lehet, hogy ma már nem igényelheti bárki ezt a számlacsomagot, de ettől függetlenül egyelőre az összes többi lakossági számlacsomag is tranzakciós illeték mentes a magnetnél! Ne higgyetek el mindent, tájékozódjatok körültekintőbben..
 • Kiszamolo
  “Az Illetktelen bankszámlacsomag 2013. január 21. és 2013. február 28. között kizárólag az erre jogosító – a Banknál vállalkozói számlát vezető ügyfelek körében kiküldött – kupon bemutatásával igényelhető.”

  A díjait pedig már belinkeltem, az utalás 0,15% 100 ezer felett. (A tranzakciós adó 0,2%)

 • Zoltan
  Kíváncsi vagyok a Rafi Prémium csomagnál mikor vezetik be az tranz. adót, erről tud valaki valamit? Egyenlőre nem náluk vezetem a számlám, de nem akarom elkapkodni a váltást, mert macera és ha hamarosan változnak a kondíciók akkor még lehet, h rosszabbul is jönnék ki.
 • dieter
  Mi ez a Magent Bank meg Gránit Bank? Életemben nem halottam róluk… Várható volt hogy minden bank át fogja tolni a díjakat! Ezért váltsak bankot? Vannak akik képesek ezért más bankhoz átmenni, mert ott talán nem hárítják át (egy darabig), vagy mondjuk mert a csoportos beszedés nem 47 hanem 11 forint? Ezért hagyjam el a 10 éve megismert országos bankomat, aminek már ismerem minden rendszerét (azért a netbankok szoktak elég érdekesek lenni), lehetőségeit, előnyeit-hátrányait, hogy spóroljak havonta néhány százast vagy egy-két ezrest? Bogarásszam az apróbetűs részeket, hogy a 8% kamat csak az első két hónapra, csak új pénz esetén, éves lekötésnél, stb, vagy maradjanak a réginél, ahol a 6,5 az 6,5?

  Bocsánat, tudom nem a bankválasztástól szólt ez a bejegyzés, csak majd folyamatosan itt 124 forint ott 23, emitt 72 de páros holdtölte utáni keddenként csak 70 bejegyzések jönnek, miközben az emberek rakásra veszik a több tízezer, százezer (!) forintos termékeket (lásd előző poszt), vagy arra nem képesek hogy nagybevásárlás előtt megnézzék az akciós újságot, és megvegyék a mosóport olcsóbban mikor már úgyis kevés van a zacskóban, hanem majd mikor már elfogyott és halomban áll a szennyes akkor a kisboltból 700 forinttal többért. Már tisztelet a kivételnek.

  Szóval úgyis minden bank át fogja hárítani, ezen kár aggódni, a 100 forintos tételeket meg saját nyugalmam érdekében felesleges bogarászi, más bankot keresgetni. Kivéve akinek nagyon sok (~10megaforint), vagy nagyon kevés (minimbér) mert ott már számítanak ezek a tételek. De szerintem az olvasók nagyrésze pont a kettő köztiből kerül ki…

 • csincsi28
  Az általad írt utalás díja tényleg annyi a hirdetményük szerint, viszont már bőven a tranzakciós illeték bevezetése előtt is ennyi volt a díja az utalásnak 100.000 Ft felett, ez nem most változott. Ha megnézed a hirdetményük utolsó oldalát, ott látszik, hogy pontosan mi változott az előző hirdetményhez képest.
 • imimi
  Tévedsz “Kiszámoló”, a MagNet marad tranzakciómentes, előtte is volt díja az általad említett utalásnak.
 • Kiszamolo
  Akkor miért futtatta mindenki, hogy ingyenes?

  Ötvenezer tranzakciós illetéke 100 forint, az nem nagy kaland. 3 millió hatezerje tud fájni igazán, az meg itt is (majdnem) annyi.

  Akkor minek váltani Magnetra?

 • Kisbankar
  Apropo, már a Showder Klub is a Kiszámoló Akadémiát népszerűsíti, olvastátok? 🙂 (Hajdú Balázs aranyköpése…)
 • Kiszamolo
  Ja, valamelyik troll nyögte be a blog.hu-n, félreértve az Akadémia reklámját. Legalább rakott volna be egy linket is. De ti pótolhatjátok a facebook hozzászólásokban. 🙂
 • NxAlex
  Majd írhatnál egy összesítést, ha rendeződnek a dolgok minden banknál.
 • medvegyev
  Aki jo Magnetes az soha nem utalt 100000 Ft felett!!! 🙂
 • Janos
  azert ez jo dijjazas ha igy marad.

  Havonta 1-2 alkalommal van 100.000 ft feletti utalasom… de inkabb csak 1szer… az utalasok nagyresze az 5-50 ezer ftos tartomanyba esik.

  ugyhogy ha meg 2-3 honapig megtartjak ezt a tarifat, akkor lehet, hogy odamegy majd a fizum:)

 • McTérülés
  Köszi az infókat! Megspóroltál egy kört… 🙂
 • jurta
  Kiszámoló, de hát tőled tanultam meg, hogy az 1.000.000 forintot ne egyben kössem le, hanem 10 db 100.000 forintos betétbe.

  És te kérdezed, hogy miért neveztük ingyenesnek a Magnetnél az utalást, amikor a hirdetmény szerint csak 100.000-ig ingyenes? 🙂

 • jurta
  Tehát elég jól tartják magukat; engem csak ez nyugtalanít, ami már az előző hirdetményükben is ugyanígy benne volt:

  “Az Illetéktelen bankszámlacsomagra vonatkozóan a MagNet Bank garantálja, hogy a bankszámlacsomag díjai és jutalékai 2013. december 31-ig nem emelkednek a tranzakciós illeték áthárítása miatt.”

  Tehát a többinél nem garantálja még 2013. dec. 31-ig sem.

 • jurta
  “Havonta 1-2 alkalommal van 100.000 ft feletti utalasom… de inkabb csak 1szer”

  És azt miért egy részletben utalod?

 • Janos
  mert a Citibank egyben var el 150k ft jovairsat.
 • vikbhun
  mondjuk a 10 milliot azt lehet inkabb 10x 1 milliokent kotned le, nem? raadasul ugy lehet tobb kamatot is ad, sok helyen 100k a korlat
 • Domonkos
  Szerintem még van egy pár előny:
  A 2 ingyemes kp felvét Magnet ATM-ből (pesten van jó sok)
  + 1 ingyenes bármilyen ATM-ből elég jónak hangzik.
  Választhatsz 0-1000 Ft-ig a szálma havidíjában.
  Ingyen kártyás vásárlás (Igen, ma már ez is előny sajnos)
  A netbank díjmentes, elektronikus szlakivonat esetén szintén nincs több ktsg.
  Aki nem megtakarítást utal lakossági üfként, annak aligha lesz egyedi utalása 100e Ft felett.
  Persze bankolási szokásoktól is függ
 • Dani
  A bankok jelentős része, február elejétől tovább emeli a díjakat, mivel az eredeti törvény alacsonyabb adót írt elő és erre készültek. De amikor az adót tovább emelték, akkor már nem volt 2 hónap januárig, így nem volt meg a törvényben megszabott 2 hónapos idő a díjemelés előtt, hogy az ügyfelük el szeretne állni a szerződéstől, így hát valamikor február elejétől számítva tovább nőhetnek a díjak, ill. aki eddig nem növelt, lehet mostantól fogja bizonyos tranzakciók adóját részben van egészben áthárítani.
 • Hanga
  Lehet, hogy már volt, akkor bocs. Én még nem találkoztam vele, pedig már másfél éves: http://www.bankracio.hu/ Számlaösszehasonlítás, betétkereső, hitelkereső.