Telefoncsere 40 ezer forint támogatással

A 3G-s telefonhálózatok lekapcsolása miatt az NMHH telefoncsere programot hirdetett, először 20, majd mostantól 40 ezer forintos támogatással.

A pályázatban bárki részt vehet, aki 2G vagy 3G telefont használt április 30-ig. A jogosultságodat itt ellenőrizheted az IMEI szám (*#06# begépelésével hívhatod elő) megadásával. A pályázaton nem csak az összeget duplázták, de a határidőt is kitolták 2023 március elsejéig. A keretösszeg 5 milliárd forint, abba jó sok negyvenezres támogatás belefér. Főleg, hogy a célcsoport zöme valószínűleg nem is hallott a lehetőségről.

A két gyereknek van egy-egy Nokia nyomógombos telefonja, de az egyikük pár hete kapott bele új SIM kártyát. Őt elutasította a rendszer, de a másik kártyát, amelyik már több hónapja használatban volt, elfogadta. Ha akarnék, pályázhatnék a gyerek telefonjával, a feltöltőkártyás előfizetés az én nevemen van. (A rendszer az IMEI szám alapján tényleg megnézi, hogy ezzel a kártyával ez a telefon üzemelt-e április vége előtt.)

Share

19 hozzászólás

 • Z-a hangya
  Én az előző körben, az elsők között, vettem így egy telefont. Rohadt nagy macera volt, több mint 1 óra papírmunka, úgy hogy előre megcsináltam amit lehetett.
  Persze lehet javult a helyzet azóta… 🙂
 • einguaz
  > A rendszer az IMEI szám alapján tényleg megnézi, hogy ezzel a kártyával ez a telefon üzemelt-e április vége előtt.

  Érdekes milyen könnyen hozzáférnek ilyen adatokhoz… hogy hogy nem lopott telefonoknál ez valahogy nagyon nem akarózik megtörténni… 🙁

 • Alex
  Érdekes. Még a 20e-es kedvezményt vettem igénybe márciusban és vettem egy telót 25e-ért. Most ez a teló 37e ugyanott (+50%). Pont az történik, mint a CSOK esetében. A kedvezménnyel nyomják meg az árakat. Megérett az emberiség a pusztulásra.
 • Menyus
  Köszi, nem kell Pegazus és társai. Nyilván arra IS megy ki a játék, hogy még több adatodhoz hozzáférjenek.
 • Pistu
  Én is azt látom, hogy nagyon elszálltak az árak.
  Nem sok értelmét látom a pályázatnak. Jellemzően idősek használnak 2G vagy 3G telefont (illetve cégesként “oda jó lesz az” címszóval fut még sok). Próbáltam senior launchereket Androidon, de egyik sem tudja kiváltani a nagy nyomógombos vagy összecsukható, időseknek szánt telefonokat.
 • elektronikaihulladék-takarékoskodó
  Használt telefont lehet venni? A szabályzat szerint:
  “Támogatás összege… 2022. július 18-ától … bruttó 40 ezer Ft, amennyiben a Pályázó
  által megvásárolt új mobilkészülék bruttó fogyasztói ára (listaára) 40 ezer Ft, vagy több, mint a
  támogatás rögzített összege”
  Az új tulajdonlás szerint értendő vagy állapotra? Miért ne vehetnék használtat pl. az Alza-ban? (Támogatott bolt.)
 • Alex
  A telót nem a kormány/állam/… adja neked, hanem ugyanúgy a boltban veszed meg, mint máskor. A kormányt meg nem érdekli a te telód. Csak fontos emberek fontos adataival foglalkoznak. Előbb kapsz egy kommersz vírust, min Pegazust.
 • mad823
  Félreértés ne essék: a 2G marad, tehát a “nyomógobos” telefonok továbbra is működni fognak, csak a 3G sávok kerülnek/kerültek beszántásra. Tehát aki csak hanghívásra használta a telefont, annak nincs oka aggódni.
 • ef
  Flottás (nem vállalati, hanem közösségi) magán telefont visszadobott a rendszer.
  Vagy csak nálam ?
 • SzaboZ
  Jesszus.
  MINEK??
  Miért kell ilyen értelmetlen dologra 5 milliárdot elb.aszni??

  A kérdés teljesen jogos…. Akinek 2G meg 3G telefonja van, nyilván nincs is igénye jobbra. Akkor minek adni neki 40 ezret másik telefonra?

 • Valaki mas
  Ha le akarnak hallgatni, ha meg akarjak tudni hol vagy azt barmikor meg tudjak most is csinalni ahogy fellepsz egy tetszoleges mobilhalozatra barmilyen keszulekkel. Minden ami a mobilhalozaton atmegy le tudjak monitorozni, torvenyileg igy van felepitve minden mobilhalozat. A pegazus csak azert kell mert nem mindent tudnak dekodolni a mobilhalozaton es mondjuk a telefont a halozaton keresztul ilyen programok nelkul nem tudjak kezelni. De Marinenit Mucsarocsogen minek hallgatnak le.
  Egyebkent halkan megjegyzem hogy itt van a sok jo kis kinai xiaomi meg tarsai okoseszkozok amik felhot hasznalnak… Kamerak, robotporszivok, dashcamek de akar telefonok… egy percig ne legyen ketseged afelol hogy a kinaiak ehhez mind hozzafernek es adott esetben jopenzert el is adjak az adatokat.
  Ettol fuggetlenul ha helyen kezeled akkor nyugodtan lehet hasznalni.
 • Puffogok
  Gyulolom ezeket a pályázatokat. De jo lenne egy olyan orszagban elni ahol ha van ilyen fölös penz akkor nem elverik hanem felreteszik es jovore annyival kevesebb adot szednek inkabb be…
 • T
  Azt még senki nem említette meg, hogy ennél a pályázatnál is sikerült eljátszani, amit eddig mindegyiknél. Kiírják a pályázatot, majd utólag megváltoztatnak mindent úgy, hogy azzal is kibasszanak, aki eddig igénybe vette (20 helyett 40 és megszűnt a felső határ, tehát már lehet értelmes telefont is venni, amilyenre tényleg szükséged van) és azzal is, aki az előző kiírás alapján nem tudta (eddig tavaly kellett a hálózaton lennie a mobilnak ahhoz, hogy pályázhass, most már idén április végéig megfelel), ezért mondjuk eladta a régi telefonját és vett saját forrásból újat. További szórakoztató érdekesség, hogy a jogosultság-ellenőrzésen mindenki megbukik, aki nem szolgáltatótól vette a készüléket, hanem mondjuk szaküzletben, függetlenül. Ebben az esetben újabb macerás ügyintézés jön, ha mégis szeretnél pályázni. Kiszámíthatóság, következetesség, jogbiztonság, ilyenek 🙂
 • Tibi
  @einguaz: A szolgáltatóktól kérték be, melyik telefonok voltak hálózaton.
 • Imre
  Már 40e Ft? Tök jó! Eddig 20e volt, szívtam a fogam, de 40-ért már érdemes beváltani a nyomógombos Nokiámat.
 • Merula
  Ha nem veszem igénybe a támogatást 17-ig, (mert nem tudok egyelőre üzletbe eljutni), akkor pályázhatok a 18-ától induló pályázatra? Ugyanis nem olvastam el figyelmesen a kiírást és nem vettem észre, hogy nem hosszabbodik automatikusan a lehetőség. Gondolom online nem lehet lebonyolítani a telefonrendelést és visszaküldést.
 • NéMaHH
  “jogosultság-ellenőrzésen mindenki megbukik, aki nem szolgáltatótól vette”

  Ezt hogy érted? Már online előregnél is? Verni kell az asztalt, h ne hülyéskedjenek, ilyen nincs a szabályzatban?

  A telefon mellett tényleg kérik azt a SIM-et is, amivel akkor aktív volt? Pályázat szabályzatában nem láttam ilyet – ezért is verni kell az asztalt? -Van számunkra módja kideríteni, melyik SIM-mel (SIM-ekkel) volt aktív a telefon?

  Mennyivel gyorsíthatja az előreg a folyamatot?

 • Tigris
  Köszi az infót!

  A melóban használt párezer forintos butatelómat épp most akarom lecserélni, mert már rossz a mikrofonja. Az írja, jogosult vagyok.

  Miki, mennyit illik neked visszaosztani a 40-ből? 🙂

  A dupláját szokták… 🙂

 • Bleutor
  Sziasztok,
  infóként: most egyeztettem az ügyfélszolgálattal és az előző pályázati cikklusban előregisztrált, de végül pályázathoz nem használt telefonnal is lehet most pályázni. Ha a kereskedő problémázik ezen, akkor ők tudják kérni majd az IMEI szám felszabadítását és ebben nyugodtan lehet erősködni – mert ezekkel a telefonokkal is lehet pályázni.

  Nem szolgáltatótól vett, de aktívan használt telefont elfogadtak (Alza-s Ulefone armor x3), viszont most az Alza-t nem látom kereskedőként, pedig egy hasonló strapafonera cserélném. Valakinek tipp, ami jó lehet? Vagy valahol ahol lehet kapni?