Transferwise magyar bankszámla

A Transferwise-t régóta szeretjük, csak a Revolut megjelenése egy kicsit elhomályosította a létét.

Most bejelentették, hogy hozzáférést kaptak a magyar fizetési rendszerhez és már tudnak magyar számlaszámot is biztosítani. Nem voltam rest, írtam nekik, hogy pontosan hogyan kell ezt érteni, mire lehet használni az így kapott számlát és számlaszámot. Mert ha kiváltja a magyar bankszámlát, sokaknak lehet érdekes, mint egy olcsó számla, amin ráadásul jól is lehet pénzt váltani.

Update: frissebb cikk, hogyan használd ki az olcsó magyar Transferwise (illetve márciustól már csak Wise) számlát céges vagy magánszámlaként:

Transferwise céges számla: spórolj tízezreket belföldön is

Következzen a levelezésünk:

Lesz saját magyar számlaszámom a Transferwise-nál? Ha igen, mennyi a kártya díja, a havidíj és az átutalási díj? Küldhetek-e erről a számláról forintban pénzt bármely más magyar bankszámlára? (A lényeg az, hogy használhatom-e a Transferwise számlát szokásos magyar bankszámlaként, és milyen áron.) Hogyan tudom feltölteni a számlámat?

A választ a Google fordította, mert lusta voltam ennyit gépelni és egész értékelhető a fordítás, de utána bemásolom angolul is.

Igen, a TransferWise-számláján személyes banki adatokat fog kapni forintegyenlegéről. Ha az „egyenleg nyitása” gombra kattint, kiválaszthatja a magyar forintot, és azonnal megkapja személyes banki adatait, így forintot kaphat, mint egy helyi.

Magyar egyenlege lehetővé teszi, hogy tartson forintot, küldjön forintot, konvertáljon forintot és fogadjon forintot. A forint befizetése magyar egyenlegébe ingyenes. Amikor forintot küld vagy konvertál, mindig megkapja a valódi árfolyamot (a középpiaci árfolyamot, amelyet a Google-n, a Reuters-en vagy a Bloombergen lát), és a TransferWise a szokásos alacsony konverziós díjakat számolja fel. Mindig pontosan tudni fogja, mennyit fizet, előre, mivel büszkék vagyunk az átláthatóságra.

Ha forint egyenlegéből forintot szeretne magyar bankszámlára küldeni, alacsony fix díjat fizet. Ha azonban a kártyát használja, akkor csak akkor fizet díjat, amikor valutaátváltásra kerül sor (ismét a valódi árfolyamon, a TransferWise alacsony költségű díjaival).

Különféle módokon töltheti fel a TransferWise számláját. Ezt megteheti banki átutalással, kártyával (hitel- és betéti kártya) vagy az Apple Pay / Google Pay szolgáltatással.

Yes, you will receive personal bank details for your HUF balance in your TransferWise account. If you click on ‘open a balance’, you’ll be able to select Hungarian forint and will receive your personal bank details immediately, so you can receive HUF like a local.
Your Hungarian balance allows you to hold HUF, send HUF, convert HUF and receive HUF. Receiving HUF into your Hungarian balance is free. When you send or convert HUF, you always get the real exchange rate (the mid-market rate you see on Google, Reuters or Bloomberg) and TransferWise will charge you its usual low conversion fees. You will always know exactly how much you pay, upfront, as we pride ourselves on transparency.
If you want to send HUF from your HUF balance to a Hungarian bank account, you’ll pay a low fixed fee. However, if you use the card, you only pay a fee when a currency conversion takes place (again, at the real exchange rate with TransferWise’s low cost fees). There are different ways in which you can top up your TransferWise borderless account. You can do this via bank transfer, card (credit & debit card) or Apple Pay/Google Pay.

Miért jobb ez, mint egy akármilyen másik bankszámla?

A TransferWise több pénznemű bankszámla az első olyan platform, amely valódi több országban történő banki szolgáltatást kínál bárkinek, akinek szüksége van rá. Most 54 valutát tarthat és konvertálhat a valós árfolyamon, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland, az euróövezet és Magyarország helyi banki adataival. Ez azt jelenti, hogy pénzt küldhet, költhet és spórolhat, mint egy helyi, valamint nulla díjjal fizethet az egész világon, mintha ott lakna.
A bankszámla nyitása külföldön hihetetlenül nehéz helyi lakcímigazolás nélkül. Külföldiek, szabadúszók, kisvállalkozások és bárki más között, akik pénzeket kezelnek az országok között, a határ nélküli számla felbecsülhetetlen.
A több pénznemű számla legizgalmasabb funkciója az azonnali hozzáférés a több ország helyi banki adataihoz – IBAN-ok, számlaszámok, vezetékes számok.
Az ügyfelek a banki adataikat egy tengerentúli bankszámla helyett használhatják, ami azt jelenti, hogy helyi valutákban fizethetnek és költhetnek nulla valutaátváltási költséggel vagy fogadói díjjal. A szabadúszók és a kisvállalkozások világszerte vonzhatják az ügyfeleket, az emigránsok, a második háztulajdonosok és a globális nomádok pénzügyi könnyedséggel mozoghatnak az országok között.
A betéti kártya érintés nélküli kártya, és ugyanúgy működik, mint a bankjában. Kifejlesztettünk egy intelligens devizaválasztót, így ha több pénznemben tart pénzt, de nem az Ön országához tartozó pénzét választja, akkor kideríti, melyiket használja a legjobb ajánlat megadásához.
The TransferWise borderless (multi-currency) account is the first platform to offer true multi-country banking for anyone that needs it. Now you can hold and convert 54 currencies at the real exchange rate, with local bank details for the UK, US, Australia, New Zealand, the Eurozone and Hungary. That means you can send, spend and save money like a local, as well as getting paid around the world with zero fees, as if you lived there.
Opening a bank account abroad is incredibly difficult without a local proof of address. For expats, freelancers, small businesses and anyone else managing money between countries, the borderless account is invaluable.
The most exciting functionality of the multi-currency account is instant access to local bank details in multiple countries – IBANs, account numbers, wiring numbers.
Customers can use their bank details in place of an overseas bank account, which means they can get paid and spend in local currencies with zero currency conversion cost or receiving fees. Freelancers and small businesses can attract customers worldwide, expats, second homeowners and global nomads can move between countries with financial ease.
The debit card is a contactless card and works the same as one from your bank. We’ve developed an intelligent currency selector, so if you’re holding money in multiple currencies, but not the one for the country you’re in, it’ll figure out which one to use to give you the best deal.
Share

92 hozzászólás

 • Szak1
  Lehet, hogy mindenkinek, de nekem mar meg is jelent a magyar szamlaszamom.
  3×8 jegyu magyar szamlaszam, en vagyok az account holder, a bank postai cime Brusszel, Belgium, bank neve Address
  TransferWise Europe SA.
 • Alfa155
  És most már hozzáférnek a magyar azonnali fizetési rendszerhez is. Így a devizakonverzió a belgiumi Transferwise céges számlámról egy magyar céges számlára, konkrétan 4 másodpercig tartott.
 • Gabor
  Nem találtam új bejelentést tőlük, megtennéd, hogy felrakod a linket? Köszönöm!
  Én régóta használom a TRW-t forintra is, de limitált a felhasználási területe. Például forintot csak saját magyar bankszámláról tud fogadni. Néha átcsúszik egy-egy utalás saját külföldi forint számláról is, de visszautasítják általában. Sőt olyan is megtörtént már, hogy a magán számla helyett a cégesen landolt a saját külföldi forint számláról indított feltöltés. Az átvezetést megtagadták. Tehát eddig (ami lehet hogy most változott, csak nem láttam) forint fizetésre volt inkább alkalmas a megoldásuk.
 • Imre
  Akkor ha jól értem ez gyakorlatilag olyan így, mint egy hagyományos magyar bankszámla, de extrákkal?

  Illetve az is kérdés lehet még, hogy ezt látják-e a végrehajtók? Mert ha nem, akkor erre el lehet tenni inkasszó elől a pénzeket. Már ha valaki nem készpénzben rejtegeti a pénzét.

 • Kiszamolo
  Gabor, ezt írja: will receive your personal bank details immediately, so you can receive HUF like a local. Ebből nekem az jön le, hogy (mostantól) akárkitől kaphatsz forintos utalást.
 • Misi
  Augusztus óta amúgy is szinte azonnali fizetéssel megy át az pénz az EU országok között. Amikor nyáron váltottam pénzt a Revoluton, átdobtam a TW-re és már jött is az üzenet, hogy megérkezett.
 • cszoli
  Egy magyar cég használhatja ezt HUF főszámlaként? Lehet vajon erről céges ÁFÁ-t, járulékot, munkabért fizetni, elfogadja a NAV?
 • Sanyi
  Belföldi forint átutalásnál milyen költségek vannak?Ha jól tudom se kártya éves díj, se havi díj nincs.
 • Hogyisvanez
  Akik ismerik a Transferwise-t, segítsenek, please:

  Alkalmas ez arra, hogy ha nekem kp-ben van mondjuk cseh koronám, azt valahogy bejuttassam a TW számlára, átkonvertáljam forintra, és kiutaljam a lakossági folyószámlámra?

  Ha alkalmas, hogyan tudom a kunát befizetni, ha nekem kp-ben van? Ugyanez fordítva: a TW számlán lévő forintot átkonvertálom kunára, de nekem az kp-ben kellene? Ja, és itthon, nem Horvátországban.

  Ezek közül mi az, ami reálisan megoldható ezzel a számlával?
  Nem ismerem egyáltalán a céget, úgyhogy sorry, ha buták a kérdéseim. És előre is köszi a segítséget.

 • kutya
  A kerdes csak az, hogy erre lehet-e magyar fizetest utalni, illetve elfogadja-e a cegbirosag/NAV magyar ceges szamlanak – ha igen, viszlat magyar bankrendszer! 🙂
 • Csáp Géza
  Tranzakciós illeték vonatkozik a HUF számlára?
 • Kiszamolo
  Kártyadíj 2 ezer forint, de nem tudom, milyen sűrűn kell fizetni. Havi díj nincs, utalási díj nem sok.
 • Kiszamolo
  Van business számla is. Fogok velük beszélni, mert van még ebben a témában bőven.
 • A-tech
  Csáp Géza: Úgy látom fix 340 Ft-os utalási költségért lehet kiutalni a számláról.
 • L Imre
  Nagyon vártuk már. Tegnap ahogy megjelent, azonnal ki is próbáltam: Más magyar bankból utalva pár másodperc alatt megérkezett az összeg. Bankon kívüli belföldi utalásnak minősül. Transferwise-ról vissza 340 forintba kerül, utalandó összegtől függetlenül. Cégeknek is használható, 7ezer egynehányszáz forint egyszeri nyitási díja van.

  A MNB bankszámlaszám lekérdező oldalán is már benne van a letölthető excel-ben.

  Van olyan magyar ismerősöm, akinek nagyon kéne magyar forint alapú bankszámla, de nem tudott eddig nyitni, mert nincs magyar lakcímkártyája. Ezzel végre ez is megoldódott.

 • keresettaferi
  Én csak azt nem találom, ha már van fiókom és abban a belga székhelyű, de magyar (technikai) számlaszám, ami eddig is volt, akkor hogy tudok ÚJ számlaszámot nyitni/kérni?
 • keresettaferi
  Én csak azt nem találom, ha már van fiókom és abban a belga székhelyű, de magyar (technikai) számlaszám, ami eddig is volt, akkor hogy tudok ÚJ számlaszámot nyitni/kérni? (elnézést, ha duplicate, de Firefoxon nem tudom elment e)
 • Bubiv
  Azt tudja valaki, hogy a TW teljes értékű bank-e? Azaz van rá valamilyen betét biztosítás?
 • Jenőke
  Eddig az ERSTE ügyfele voltam, váltanék. Válthatok a Transferwise-ra? Lehet csoportos beszedést meghagyni Transferwise számláról?
 • Trev
  Ha jól érem, a TW mentesül a tranzakciós illeték fizetése alól:

  “A törvény hatálya a Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatóra, pénzforgalmi szolgáltatónak nem minősülő, hitelt és pénzkölcsönt nyújtó pénzügyi intézményre, pénzváltási tevékenység végzésére jogosult hitelintézetre, valamint a pénzváltás közvetítésére jogosult kiemelt közvetítőre terjed ki.

  Pénzforgalmi szolgáltatónak minősül az a hitelintézet, elektronikuspénz-kibocsátó intézmény, Posta Elszámoló Központot működtető intézmény, pénzforgalmi intézmény és a kincstár, amely pénzforgalmi szolgáltatási tevékenységet végez. A Magyar Nemzeti Bankra – habár pénzforgalmi szolgáltatónak minősül – nem terjed ki a törvény hatálya.”

  nav.gov.hu/data/cms489896/44_A_penzugyi_tranzakcios_illetek_legfontosabb_szabalyai_20190830.pdf

  Így kerülhet 340 forintba egy 10 millás utalás. 🙂

 • Adamo
  Revolutnál is vannak változások, átraktak Litván számlára minket. blog.revolut.com/transferring-our-lithuanian-customers-before-brexit/
 • RW+TB+MÁK
  Napi használatra a fix 340Ft nem olyan olcsó szerintem, 113eFt-tól kedvezőbb mint a 0.3%-os tranzakciós adó.

  Ettől függetlenül örülünk!

  Az én ultimét kombóm az, hogy az Államkincstártól is lehet utalni bárhová és azt csak a 0.3% tranzakciós adó terheli, nincs egy banki költség (<<<vagy mi afsz).

  MNB + TW + Revolut már elég ütős kombó!

  Azt egyébként tudja valaki, hogy államkincstárnál vezetett számlát meg lehet-e adni a munkaügyön, hogy oda menjen a fizu? Még nem próbáltam, de mivel belföldi, névre szól és saját számlaszáma van ezért gondolom, hogy igen.

 • Peti
  Két kártyát is lehet igényelni hozzá?

  Azért lenne érdekes mert párommal szeretnénk havonta a munkabér érkezésekor átteni egy meghatározott összeget egy külön “étel vásárlós számlára”, így biztosan benne maradnánk a keretben. Kajára megy el a legtöbb pénz, így ha ezt sikerülne kordában tartani, már egy jó előrelépés lenne 🙂

  Nyilván ehhez két kártya lenne ideális.

  Szerintetek a Transferwise alkalmas megoldás lehet erre?

 • Intermezzo
  Milyen betétvédelem tartozik hozzá?
 • Szabolcs
  “RW+TB+MÁK
  2020-09-18 at 15:13

  Azt egyébként tudja valaki, hogy államkincstárnál vezetett számlát meg lehet-e adni a munkaügyön, hogy oda menjen a fizu? Még nem próbáltam, de mivel belföldi, névre szól és saját számlaszáma van ezért gondolom, hogy igen.”

  Technikailag biztos, de azért a közlemény elég fontos infó, azt meg nem biztos, hogy a bérszámfejtő rendszer jól tudja majd.
  A Kincstár maga nem támogatja, és ellenőrzi is. Ne ebben az irányban keresd a megoldást. Ha sok a fizud (400kFt+, már ha az sok), akkor tuti van tökingyen utalós kerbankszámla is.

 • Szabolcs
  A céges érdekelne, mert van egy szó szerint elfekvő cég, aminél az egyetlen ktsg évek óta a bankköltség… így alakult, macera bezárni.
  Ha 0 lenne a díja, akkor érdekes lehet nekem is.
 • Kobe
  En halado szellemisegukent minden igyekezetemmel szeretnek teljesen fintech szolgaltatohoz koltozni, de sajnos akarhogy erolkodnek a 21. Sz-i fintech felforgatok, egy 5-6 eves CIB Online szamlaval sem tudnak versenyezni. Havi 480 HUF fix szamlavezetesi dij + evi egyszeri 3800 Huf kartyadij mellett teljesen ingyenes, osszegfuggetlen utalasok….. Ha akarom unalmamba odavissza utalgathatnam csaladon belul a lotto 5ost, teljesen ingyen lenne.
  Havi 700 forint fixen….. TW nel ebbol 2 db utalas jonne ki….

  Odebb van meg az a nagy forradalmisag, na

 • gaborr
  Magyar számlaként még a TW-nál is olcsóbb megoldás pl. egy Gránit bankszámla. TW-nál nincs betétvédelem, és szerintem drága az utalás, nincs csoportos beszedés még, stb..

  Persze szép, meg jó a TW is, csak más célra, kiegészítőnek jó lehet.

  Ami durva, hogy TW-nél van SEPA Instant transfer, tehát ha a célszáma is támogatja a SEPA instant-ot, akkor néhány másodpercen belül átérhet a forint devizaváltással egy eurós számlára 🙂

 • Trev
  : Nem lehet egynél több kártyád, de Curve-vek “klónozható” ezt is, mint bármelyik másik.

  : Nem bank, így betétvédelem sincs.

 • Alex
  Én se vagyok ettől a 340-től beájulva. Ha sok apró utalásod van, akkor nagy érvágás.
  Tavaly nyitottam a BankMonitoron keresztül CIB Eco számlát: azóta se fizettem semmiért: kártya: ingyen, havidíj: 0, utalás: 0, tranz.ill: 0. Egy kitétel van, hogy havonta a minimálbérnek megfelelő összeg kell érkezzen a számlára, de ez nem kell, hogy bér legyen és lehet részletekben is. Sőt, ez megoldható pénztári befizetéssel is és ugyanazzal a lendülettel az ATM-ből már ki is vehetem (ingyen) és feltétel letudva. Annyi hibája van, hogy 2 évre szól csak, utána bejön(ne) a magas havidíj, de azt nem várom meg, váltok a következő legolcsóbb bankszámlára.
 • P. G.
  Nagy TransferWise rajongó vagyok. Rendszeresen használtam, amikor ideiglenes külföldön éltem (EU), nem kellett helyi számla. A Revolutnál kártyát sem tudtam igényelni technikai gond miatt, kommunikálni ugye nem lehet velük közvetlenül, ejtettem.

  Örülök az igazi forintszámlának, évente párszor utalni fogok róla olyan összeget, amelynél megéri a 340 Ft.

  Csoportos beszedés: pl. EUR-ban létezik (Direct Debit), HUF-ban nem.

  Kártyadíj: a kiváltása egyszeri 2000 Ft, éves díj nincs. Ha lejár, gondolom az új kártya megint ennyi.

  Betétvédelem közvetett: “alacsony kockázatú pénzügyi intézetekben tároljuk azt (…) angol számlánk a Barclaysnél (…) USA-beli a Wells Fargonál. Ezen számlák kifejezetten az ügyfelek pénzének tárolására vannak fenntartva (…) pénzedet külön tároljuk azon számláinktól, melyek a cég működtetéséért felelnek. Ha a TW megszűnik, pénzed visszautalásra kerül” innen.

 • Kristóf
  Én a héten akartam Transferwise Business számlát nyitni. Elolvastam az összes idevágó, végtelenül egyértelmű és tiszta dokumentációt a honlapon, megadtam a cég alapadatait, elvileg létrejött az account, majd kértek 7000 HUF befizetést ahhoz, hogy megmutassák a bejövő IBAN számomat. Ez az összeg az angol nyelvű help szerint számlaegyenleg feltöltés, ugyanazon oldal magyar verziója szerint egyszeri díj (a support is ezt erősítette meg). Nem korrekt, teljesen bizonytalan nekem innentől, töröltettem.

  Revolut Business számlanyitás: minden dokumentumot bekérnek, majd közjegyzővel ellátott társasági szerződést szeretnének látni. Ilyenem nincs és szerintem másnak se az országban – kuka ez is.

 • P. G.

  A GB és US angol oldalon is azt olvasom, hogy az üzleti számlához ez egy egyszeri díj (one-time fee), hogy lásd a banki adataidat, ez van a Business számlát leíró oldalon és a hozzátartozó FAQ-ban is.

 • usespanner
  A Gránitnál kötöttem én is lakossági bankszámlát, tranzakciós adót nem számolnak fel.
  ezzel kapásból évi 10.000.-Ft-ot spórolok.

  A számlavezetési díj (+kártyadíj) havi 1400.-Ft jórészt a beléptető sms-ek miatt (az sms-ben kódot küldő bejelentkezést amúgy is utálom).

  Ha az Erste bankszámlára egy 5-ös skálán 2** csillagot adok, akkor a Gránitnak jár a 4**** csillag.

  Affelől semmi kétségem, hogy a Transferwise kiválthat egy magyar bankszámlát az én esetemben.

 • Névtelen
  Nekem egy éve van céges számlám a TW-nál. Könyvelő is tud róla, kapja a számlakivonatokat.
 • Kristóf
  köszi, lehet hogy én néztem be akkor. Azt mindenképp furcsának tartom viszont hogy a céges dokumentumok ellenőrzése előtt szeretnék ezt az összeget.. szerintem ennél komolyabb procedúra egy céges számla megnyitása.
 • JG
  Teszteltem egy kicsit a TW-ot:

  – magyar bankszámláról forintot utalva TW-ra: azonnal megjelent
  – TW-ból MÁK-ba utalás (EUR): már másnap megjelent, a kártyás vásárlás 6(!) munkanapjával szemben… (ez utóbbi miért tart ennyi ideig, és addig hol tartózkodik a pénz??? :/)

 • NagyElek
  Sziasztok!

  Én lassan 2 éve használom a TransferWise Business-t a céges EUR bankszámlának és tökéletes működik, úgy kb. 50-60000 € éves forgalom van rajta. (utána TW-fel szoktam átkonvertálni HUF-ba majd kiküldöm a Ft-os Gránit számlára…)

  Ha bebizonyosodik, hogy ezt is elfogadja az állambácsi (NAV utalásra) akkor örömmel fogom HUF-ra is használni, egyszerű és nagyszerű. (a Gránit-ot 6 éve használom cégesre és ott is minden príma, csak már jó lenne ha nem csak szavak szintjén lennének digitálisak..)

 • Kićo
  Tud-e valaki segíteni abban, hogy saját K&H EUR devizaszámláról hogy lehet saját forint számlára áttenni nagyobb összeget anélkül, hogy több százezres banki és tranzakciós költséget bukjon az ember.
 • Nyomd a gazt!

  “Két kártyát is lehet igényelni hozzá?”
  En is kozos kasszat csinaltam felesegemmel. En a ket kartyat ugy oldottam meg hogy ugyanazt a kartyat hozzatarsitottam mindkettonk iphonejahoz. Innentol kezdve nincs tarskartya dij meg semmi mas. Penztarnal nevet nyilvan nem tudnak nezni, pinkodot nagy ritkan ker (azt igazabol mar el is felejtettuk, ezert ha keri a kodot akkor inkabb kp-val fizetunk) . Nyilvan olyan banknal kell legyen a szamla ahol hozza lehet adni az iphone-hoz. Androidra nem tudom mik a lehetosegek de szerintem ott is ra lehet tenni tobb telora ugyanazt a kartyat.
 • business
  Transferwise Business és Revolut Business tapasztalatok engem is érdekelnek.
  Ez a közjegyzős társasági szerződés Revolutra komoly?

  Revolut Businesssre regisztráltam már régebben, de nem léptem tovább, pedig min. 15-20e a havi bankköltségem a tranzakciós adó meg a havidíj miatt úgy is, hogy odafigyelek.
  Céges és devizás számlák egész más kondíciókkal mennek, mint a filléres magánszámlák.

 • KommentElek
  OFF:
  Úgy néz ki, hogy a DIGI a következő freki tenderből is kiesik.

  Szép ez a rendszer, ahol a hírek szerint szinte tollbamondással írják bele az egyik versenyző által javasolt (kizáró) feltételt (ami normális országokban,ahol van valódi igazságszolgáltatás, felveti egy “k” betűs tevékenységnek az esetleges gyanúját) és még csak nem is ellenkeznek, hogy á,ezt így nem, legyen inkább végre valódi piaci verseny, hanem oké,persze beleírjuk a két szép szemetekért, mert olyan szépen kértétek.
  Még jó, hogy azt nem írták bele, hogy a kedves bürokraták ugorjanak a kútba, különben mostanra eme roppant “hasznos”, az adófizetőknek évente súlyos tízmilliárdjába kerülő sóhivatal nélkül maradt volna az ország.
  Jöhetnek újra a pofátlan árak és percdíjak.

  Még jó, hogy nincs se kartell, se korrupció ebben az országban sehol, semmilyen téren, bezzeg a romlott Nyugaton aztán van ám vagy milyen fertő…

 • Justin Time
  Azt azért ne felejtsétek el, hogy a horribilis összegű kártyalimiteket nem lehet átállítani, lecsökkenteni. Ha elhagyod, akkor a rikító zöld szímű kártya szerencsés megtalálója néhány contactless fizetéssel kiüríti róla azt a kevés pízt.

  Egyébként már évek óta használom hazalátogatásnál és nyaraláskor gond nélkül. Csak egyszer sz0patott meg, de akkor kegyetlenül: olasz autópályán az egyik kapu sehogy se fogadta el, kiköpte folyton. Mögöttünk már ott a köv. kocsi, visszatolatni, máshova állni esélytelen… szerencsére elő tudtunk kotorni egy bankkártyát.

 • Milán
  Nem értem miért olyan nagy csoda ez, és miért jó.
  Revo: 0 ft kártya, 0 számlavezetés, 0 utalás (rendszeres is). Tőlem még 1 év alatt 1 ft-ot sem kért semmire, pedig 2 cég utalásai mennek róla. Kell mellé egy proxy magyar számla, ahol fogadod a pénzt, onnan meg áthuzogatod kártyával. Annyi hátulütője can, hogy nem azonnali, hanem fél-egy nap az utalás magyarra.
  A lényeg itt inkább az lenne, hogy cégnek be lehet-e regisztrálni mint céges számla navnál. De akkor is drága lenne a 340 ft-os utalásával, ennél sok magyar számla is jobb.
  Milliókat meg nyilván nem szabad rajta tartani, ahogy revo-n sem.
 • Dani
  OBA szintű betétvédelem szerintem továbbra sincs, lévén fintech szolgáltatás, vagy ez változott?…
 • Hiteles András
  Csak arra figyeljetek, hogy ha hitelt szeretnék felvenni, és munkabért szeretnétek igazolni, akkor a bankok egyelőre nem fogadják el a TW és társai kivonatot (tehát nem mindenkinek célszerű megszűntetni a klasszik bankszámlát).
 • P. G.

  Visszafelé, MÁK-ból utalás (EUR) TW-ra nekem nemrég kb. 3 munkanap volt.

 • Pallos Levente
  Justin Time
  Velence közelében nem tudtál fizetni vele az autópályán?
 • Tiborg
  Nem olyan nagy durranás már ez, amióta magyar bankoknál SEPA utalás van, és nekem pl. semmilyen költségem nincs a Raiffeisennél (Prémium számla). Annak jó akinek van Euro, USD és direktben akar vele fizetni konverzió mentesen. 340Ft-os Forintos utalási díj horror, kinek éri ez meg?
 • Second Wave
  business
  Ez a közjegyzős társasági szerződés Revolutra komoly?
  Nem vitatom, hogy ez megtörtént, de.
  Nekem van céges számlám R-nél, de az biztos, hogy közjegyző előtti társasági szerződésem nincs.
  Ügyvédes társasági szerződés van, meg volt itthon egy cégbíróság által hitelesített cégkivonat, azokat küldtem el és elég volt.