További új adók

Folytatva a tegnapi cikket, néhány további adónem, amit kitalált a kormány a valódi megoldás helyett:

– Befektetési alapok forgalmazói jutalékának 25%-os megadóztatása. A befektetési alapok viszonteladói nem ingyen adják el mások befektetési alapjait, hanem kemény jutalékért. Ennek két formája van: konkrét összeg az eladás vagy a visszaváltás pillanatában (% vagy fix forint), illetve az alapkezelő oszt vissza az alapkezelői díj címén beszedett pénzből a forgalmazónak.

Ugyanebből élnek az ügynökök is, akik ilyen nyílt vagy rejtett költségeken keresztül kapják meg a jutalékukat. (Hogy mennyit, például itt tudod elolvasni és hogyan vonják, azt itt.)

Iparági becslések szerint évi 40 milliárdot fizetnek ki ilyen címszóval, így 10 milliárd körül lesz a befolyó adó.

Mondjuk minket csak annyiban érint, hogy az ETF vásárlásnál az eddigi 0,3%-os vásárlási költség nyilván 0,4% lesz.

– Szintén a fenti kört érinti az, hogy a vagyonkezelés címén felszámolt eddigi jutalék bekerül az áfakörbe, úgyhogy ha eddig fizettél évi 1-2%-ot, hogy “szakszerűen kezeljék a befektetéseidet”, akkor ezentúl 27%-kal többet fogsz fizetni.

– Ha eddig nem kaptak hülyét a könyvelők (de), akkor mostantól örülhetnek annak is, hogy az irodában felhasznált papírra, jegyzettömbökre és mappákra is kivetik a környezetvédelmi termékdíjat, méghozzá 19 forintot kilogrammonként, ami annyit jelent, hogy sokkal drágább lesz könyvelni ezt a nyavalyás tételt, mint amennyi adó befolyik belőle.

– Az alkohol tartalmú italokra is kivetik a chipsadót, a jövedékiadó-mentes pálinkafőzés felső határa 50 literre csökken.

– Az önkormányzatok gyakorlatilag szabad kezet kaptak, hogy arra vessenek ki adót, ami csak eszükbe jut.

– De van ám előny is: az áfacsalások miatt a sertés után minden nagytestű élőállat és hasított készítmény áfája 5%-ra csökken. A boltban marad a mostani áfa, ez csak a félsertésre, meg az egész birkára fog vonatkozni.

– Ja, és az először házasodók két évig havi maximum 5 ezer forint adókedvezményben részesülnek, hátha valaki csak ezért nem házasodott össze. Úgyhogy siessetek, legyen még hely a nyárra, a másfél milliós esküvőből visszajön akár 120 ezer is két év alatt az adóból.

Összegezzük: 20 milliárdot várnak internetadóból, 10 milliárdot a befektetési alapok adójából, a vagyonkezelés áfája mikroszkopikus méretű, a könyvelőket a bolondok házába juttató környezetvédelmi adó kerekítési hiba a rendszerben.

Ennyi pénzért szívatják meg a fél országot.

Mindeközben a nyugdíjak szándékosan infláció feletti emelése éves szinten százmilliárdnál többet vittek el csak tavaly (és utána minden évben, ugye), a vasút támogatási igénye 146 milliárd lesz a tervek szerint idén, de stadionok építésére is kidobtunk az ablakon további 82 milliárdocskát, mert azok aztán úgy kellenek, mint tanyába a villany.

Pártok, pártalapítványok koszos kis tizmilliárdja már nem is tétel, a párt köztévéje is elvisz 78 milliárdot idén, jövőre már 80,5 milliárd a terv, de kit érdekel, a 3200 önkormányzat teljes slepje, plusz a megyék és a járások költsége sem méltó az említésre sem, főleg, ha megnézzük, hogy a minisztériumok mennyi pénzt emésztenek fel.

Ezek után kíváncsi vagy, mennyi adót fizetsz? Ennyit.

Share

49 hozzászólás

 • szabopal

  Az a durva, hogy sz*ros 20Mrd tervezett bevételért (idén ha jól emlékszem 17000Mrd volt az éves kltsg.vetés) felbolygatják az egész Magyar internetet… 🙁

 • Tamás

  A cafeteria adója is emelkedik, elég rendesen.
  napi.hu/ado/nagyot_emelhet_a_kormany_a_cafeteria_adoterhen.588529.html

 • TWTWW

  A nyugdíjakat azért emelik, mert nagyon jól tudják hogy a nyugdíjas egész biztos elmegy szavazni, míg a fiatalabb generáció jelentős része nem él a választás jogával, az 50 és 60 éven felüliek arányában többen mennek el szavazni. Vannak kormányok, amelyeknek nem célja hogy a társadalom nagy része tudatos legyen, és tisztában legyen a polgárok nagy része azzal h mire megy ki a játék, a gondolkodó, a kormány nem akarja hogy minél több polgár összefüggéseket átlátó emberré váljon, az internetadónak ez is célja, nekik a cél h stadionba járjanak, nem pedig egyetemre, legyen egy szakmájuk és ennyivel legyenek megelégedve, ne akarjon tudni semmit a világról egy mezei polgár.

 • Garbo

  Miklós, én feladom. Akkor is, ha tudjuk, hogy mi, miért figyelemelterelés.
  Akkor is, ha tudjuk, hogy mikor, mi igaz a melyik vádak közül.
  Akkor is, ha, mint megtudtam, 25%-kal felemelik a katonák fizetését is, akik, mint tudjuk, kapnak pl. 95 ezer forintig albérleti támogatást is havonta, ha más városba mennek el dolgozni, mint ahová be vannak jelentve. Igen, akkor is, ha saját lakásuk van. Igen, akkor is, ha ez a “másik város” alig pártíz km-re van a saját lakásuktól.
  Estébé.
  Besokalltam.
  Mi lesz? Nem tudom.

  Az utolsó, aki elhagyja az országot, kapcsolja le a villanyt.

 • puk

  Az a “legszebb”, hogyha MOST MA lenne szavazás, újra az a párt nyerne, ami tavasszal.

 • CFMS

  napi.hu/tozsdek-piacok/besult_a_mai_allampapir-aukcio_evek_ota_nem_volt_ilyen.588564.html
  Ennyi, zavar van az erőben!

 • Catinator

  Facebook-on csináltak oldalt hogy az internetadó ellen tüntessenek. Úgy tűnik, már le is tiltották. Lázadásra uszitó mivolta miatt.

  Bízom benne, finomitják még az adótörvényeket, mert ez nagyon meredek. Teljesen ellehetetlenitik itt a működést.

  Amúgy ismerős állami cégnél dolgozik, már kaptak értesitőt, hány embert kell leépiteni. Az a baja, hogy mindig a csókosok maradnak, és az érdemi munkát végzők mennek el. Valamennyi faragás van a kiadás oldalon, de kevés, mert sok pozició jutalom lett, és a sajátokat nem érdemes haragitani.

  A haditechnikai eszközök beszerzése és szolgáltatások viszont ÁFA-mentesek lettek, bár sokunkat nem érint.

  Házasodni meg nem adókedvezmény miatt fogok. Jó ötlet, de nagyon kevés, és máshol kéne hozzányúlni.

 • Adam

  Garbo, szabad megtudnom honnan van az info? Jomagam is katonatiszt voltam es jelenleg is jopar baratom az, de a 95.000 Ft-os tamogatasrol meg nem hallottam, 60-at adnak alberletre, lehet hogy magasabb rendfokozat eseten meg ha van gyerek akkor tobbet. De az emeles honnan van?

  Amugy nem az a baj hogy ezt tamogatjak, mert egy normalis ceg is kifizeti ezt az alkalmazottjanak ha a munka miatt mozdulnia kell, hanem ott, hogy a sereg jelnlegi allapotaban tenyleg egy rohej es totalisan alkalmatlan barmifele funkciora a tabornokok kiszolgalasan kivul, meg hogy legyen honnan milliardokat elsikkasztani…

 • Zabalint

  @garbo
  Haverom szerződéses katona, úgy 100 km-re van bejelentve a munkahelyétől (oda vezényelték), 3 éves szerződése most ér a végére. A nőtlen szállóért, ami ilyen kolesz szerűség, ha nem is sokat, de fizetnie kell a bére csak néhány százalékkal magasabb a minimálbérnél. De nem ezért nem akarja folytatni, mert ő egyébként gyerekkorától kezdve katona akart lenni (de nem volt jó tanuló, tehát nem vették volna fel tiszti főiskolába), hanem azért, mert durva állapotok vannak, neki elvileg gépfegyvert és aknavetőt kellene tudnia használni, ehhez képest havonta párszor lőhet gépfegyverrel, az aknavetővel pedig összesen ha 3-szor lőtt életében, mert ennyire futja a honvédségnek. A tisztek, altisztek jelentős része masszív alkoholista (de a mezei katonák között is sok van), rengeteg tiszt pedig nincs tisztában a vezényléssel sem. Mindezek miatt inkább keres olyan munkát, aminek látja értelmét

 • Zabalint

  @adam
  Nagyjából arra ment ki a játék, hogy beléptünk a NATO-ba, ami ugyan elvileg megkövetelt volna bizonyos szintet, de igazából leszarják, így aztán meg lehet spórolni az ütőképes hadsereget, mert NATO tagként úgysem mernek minket megtámadni mások. Szóval egyrészt GDP arányosan kevés pénzből, és azt is nagyon rossz hatékonysággal felhasználva tartunk fenn egy használhatatlan hadsereget.

 • Garbo

  @Adam: Egy rokon kapja, amiért pártíz km-re “kénytelen” élni a saját lakásától a családjával. De a 60-at is túlzásnak érzem, ha költéségvetésből megy.
  Az emelés meg a hírportálokról, ahol egy kalap alatt említik őket a tűzoltókkal és az ő emelésükkel. Félreértés ne essék: a tűzoltókét emeljék is.

  Agyrém ez az ország, emberek.

 • Gezuka

  Catinator:

  Erdekes dolog ez a haditechnikai beszerzesek AFA mentessege. Ugyanis minket nem erint, de a HM EI Zrt. eroteljesen benne van ezekben es hatalmas penzek mennek el ott, igy szedik ki legalisan a penzt a seregbol. Tele van nyugalmazott tabornokkal, allamtitkarral es ezredessel, akik hatalmas penzekert “tanacsadoskodnak” ott. gondolhatod mi penzt kerhetnek ha pl az amerikaiak a legutolso hadgyakorlatuk soran kertek arajanlatot az Apachok orzesere. Akkora osszeget kalkulaltak ki nekik – mondvan az amcsiknak a bore alatt is penz van- hogy inkabb idehoztak pluszba egz orszazadot, mert az is olcsobb volt berrel logisztikaval mindennel egyutt.

 • Garbo

  @Adam:
  Egyébként igen, egy “cég” fizesse is ki. De ez nem “cég”, ez a költségvetési pénzből megy, amire -többek között- nem fussa’ ennek az országnak.
  @Zabalint: bólogatok.

 • Adam

  Zabalint:

  Hidd el ezt a reszet ismerem a dolgoknak de ez amugy baromsag, emrt a NATO 5. cikkelyenek ertelmeben a fogado allamnak (tamadas eseten ezek lennenk mi) biztositania kell a logisztikat a segito seregeknek ergo nem lehet emiatt leepiteni.

  Azt is tudom hogy keves GDP aranyosan a koltsegvetese a seregnek es hogy az is hihetetlenul rosszul van felhasznalva.

  Amugy azzal azert vitatkoznek, hogy nagy resze a tiszti tiszthelyettesi allomanynak MASSZIV alkoholista. Igen vannak ilyenek sajnos a regi renddszerbol hozott orokseggel egyutt, de nem kirivobb szamban mint barhol masutt a tarsadalomban. Ez mar nagyreszt egy sztereotipia.

 • szabopal

  @catinator
  a webisztánon közzétett linkek közül mindkettő él:
  webisztan.blog.hu/2014/10/22/harcolj_az_internetado_ellen

  Event:
  facebook.com/events/553595758107170/
  PAge:
  facebook.com/Ne.legyen.Internetado

  Megnéztem a havi fogyasztásom a júpíszí oldalán:
  twitter.com/szabopal/status/524906906704707584

  Tényleg át kéne alaposan gondolni ezt a javaslatot, mert nagyon sok embernek nagyon-nagyon fájna, ha a szolgáltató rá terhelné az ezek után fizetendőt… 🙁

  @adam
  gyerek nélkül Bp.-en max 60e Ft, de 2 gyerekkel már 90+ az albérlet/lakás lízing támogatás

  @zabalint
  a szerződéses legénységi állománynak csak nőtlen szálló “jár”
  albérleti támogatást csak szerződéses altisztek és hivatásos katonák igényelhetnek

 • Flintstone Churchill

  “mert azok aztán úgy kellenek, mint tanyába a villany.”

  Viccnek tán túl durva. Amúgy a mondat első felével egyetértek, de szerintem a tanyába is kell villany 🙂

 • Zsoca

  Mindenesetre én beújítottam egy villanyradiátort, hátha télire bevezetik a füstadót… 🙂

 • Hunt3R

  @garbo

  Nagyon egyetértek, hasonló gondolataim vannak. Az a baj, ha 2018-ban veszít a Fidesz, akkor ki jön? Az MSZP? A DK? Komolyan?!? Ezekre bízzam a gyerekem jövőjét?

  Nincs fény az alagút végén, lassan már alagút sincs. 🙁
  Igazad van, az utolsó kapcsolja le a villanyt.

 • Illye

  Internetadó tényleg csak figyelemelterelés. Mert mindenki erre figyel, miközben a Cafetériát bérként adóztatják jövőre: (@Tamás, köszi a linket: napi.hu/ado/nagyot_emelhet_a_kormany_a_cafeteria_adoterhen.588529.html)
  Szóval mindenki felkészülhet arra, hogy januárban nem kell majd nyilatkoznia a béren kívüli juttatásokról… ez nekem éves szinten 350.000.-Ft-os kiesést jelent majd. Köszönöm szépen!

 • Gábor

  Lassan ott tartunk, hogy még az adót is megadóztatják…

 • Zsoca

  Na, Miklós, csak hogy világos legyen miért is van szükség az internet megadóztatására:
  444.hu/2014/10/22/varga-mihaly-tisztazta-internetado-adoelkerules-felszamolasa/

  😀

 • Zsoca

  Ugyanakkor valamit nem értek:

  “Az igazságos közteherviselés azt diktálja, hogy az adóelkerülést lehetővé tevő kiskaput bezárjuk. – mondta Varga. … A törvényjavaslat az adóelkerülési lehetőség megszüntetésére, és nem az internethasználat általános megadóztatására szolgál. – tudósít a kormány.”

  Adóelkerülés??? Ki kerüli itt az adót? Aki telefon helyett a neten telefonál? Ők kik is? Nem a lakosság? De hát nem arról volt szó hogy a telefonadó a vállalatokat sújtja és nem a lakosságot??? Hogyan kerülheti el az az adót a netes telefonálással akit nem is sújt maga az adó???????

  Miklós segíts megértenem mert én már teljesen összezavarodtam!!! 😀

 • Tőzsdetulok

  @zsoca Nos, úgy tűnik, ezen már túl vagyunk. 🙁 A kéményseprőket beintegrálták a Katasztrófavédelem (Apropó, micsoda kifejezés? Gondoljunk csak bele az értelmébe! Miért nem Katasztrófaelhárítás?) alá. Azóta járják a lakásokat és ellenőrzik a kéményeket, valamint beszedik a – fűtőkészülék típusától függő adót/illetéket/költségtérítést.
  Nálunk új kondenzációs kazán van, melynek kéménye speciális duplabéléses. Következésképpen a kéményseprő – jogszabályi előírás szerint – ezt nem ellenőrizheti. Másrészről – szintén jogszabályi előírás szerint – ezen kéménytípusok után is fizetni kell (ha jól emlékszem kb. 1800 Ft/év).
  Füstadó? Tessék!

 • Bence

  Esetleg írsz összefoglalót a cafeteriát érintő változásokról is?

 • Mérges úr

  Szerintem ez az egész új adós őrület egyetlen okkal lett feldobva pont most. Azért, hogy senki ne foglalkozzon azzal, hogy köztörvényes bűnözők vannak a kormány tagjai között, a nav élén, és még pár kulcspozicióban.
  És lássuk be, bejött. Mindenki az új adókról beszél, és nem erről.
  Amúgy meddig van még roaming díj a mobilneten? 😉

 • studkell

  Tőzsdetulok: a katasztrófavédelmet alkotó két szó között van egy néma “ellen”. A nyelvtanban jelentéssűrítő szóösszetételnek hívják (vilagbakiabalok.blog.hu/2013/05/07/helyes-e_a_katasztrofavedelem_mint_szo ). Bocs az offért.

  Amúgy a netadótól már 200 milliárdot remélnek, azért az már elég combos összeg a költségvetésnek.

 • Kiszamolo

  De vajon hogyan jött ez? “Főnök, baj van, túl sokan túl sokat lopnak. Kéne még 200 milliárd valahonnan. Hol tudunk kiadást csökkenteni? Megőrültél? Kiadást csökkenteni? Mire nem vetettünk még ki adót? Bankok, távközlés, hol lehet még rabolni?”

  Na, szerintem valahogy így találták ki.

 • Zabalint

  @adam
  Nem attól véli úgy a mindenkori kormány, hogy a NATO megvéd minket, mert úgy képzelik el, hogy ha megtámadnának minket, akkor majd jön a segítség, mert nyilván mire megérkezne, már rég végig mennének rajtunk, hanem azért, mert utólag lennének következményei, ha valakik egy NATO tagállamot támadnának meg. Legalábbis ez az általános vélekedés, hogy mennyire így van, nem tudom, mindenesetre a mindenkori kormányaink többek között ezért gondolják, hogy megengedhetik a haderő elhanyagolását.

  A másik, na az nem sztereotípia, mert én is azt gondoltam, hogy ez anno a régi rendszerben volt így, de az említett barátom azért mesélt ezt-azt, és nem egy nagyot mondó ember, aki kiszínez meg egy-egy kiemelt sztorit emelne ki. Sokat mondó, igaz ez nem a tisztekről, hanem a szerződéses állományról, hogy a nőtlen szállóban az üdítős automata sörautomatává lett alakítva…

 • Zabalint

  Hozzáteszem a tömeges alkoholizmusnak oka is van, mert a morál is nagyon alacsony szinten van, hiszen kevesen látják értelmét annak, amit csinálnak egy elavult fegyverzetű, lezüllesztett és szinte teljesen harcképtelen hadseregben.

 • Zabalint

  @szabopal
  Tudom, csak Garbo katonákat írt, mintha ez teljesen általános lenne. (Mondjuk tudtommal az altisztek között vannak szerződésesek is.)

 • nnk

  Szerintem ne tegyük meg nekik azt a szivességet, hogy bejöjjön a számításuk: ne rágódjunk ezen többet!

  Csak azért is: hogy is van ez a kitiltósdi, étolaj-áfás, stb botrány? Ki mit tud róla? Esetleg valaki egy rövid összefoglalót az egészről?

 • Zabalint

  Egyébként pl. a szappan adót mivel lehet megmagyarázni? Ne fürgyé’le?

 • mtoma73

  @zabalint Ha mindenki büdös, mert keveset fürdik, akkor a balhék sem bűzlenek annyira látványosan. 🙂

 • Adam

  Zabalint:

  Hogy mi van a politikusok fejeben passz en a tenyeket mondtam, amit tanultam es tudok.

  Nem tudom hogy a baratod mennyire ismeri a sereg egeszet, en egy helyorsegbol nem vonnek le tapasztalatokat. En azt tudom hogy kozepiskolas koromtol a rendszer resze voltam 13 evig mindent beleszamitva, tobb alakulatnal is megfordultam rovidebb hosszabb idore, szolgaltam Afganisztanban is. Teny hogy vannak ebbol problemak, de aki katonakent iszik az inna amugy is ezt kar a seregre kenni es osszemosni vele. Itt is megtalahatoak a szeszkazanok, ahogy az abszolut egeszseges eletmodra torekvok is. A tarsadalom egyfajta tukre hiszen az agyon iskolazottol a 8 altalanosig minden megtalahato itt, a romaktol kezdve a jobboldali erzelmuekig.

 • Adam

  Szerintem csak a kormany penzehsegevel 😛 Sajnos ennyi az egesz.

 • Körtefa

  Ide kell a lóvé, legalább a fegyveres testületek ne legyenek elégedetlenek…: hvg.hu/itthon/20141022_Durvan_megemelik_a_rendorok_katonak_tuzol

 • csizkek

  En mar akkor mosolyogtam mikor itt irtal pozitivan a kormany nagy bejelenteserol par hete, hogy majd jol “mgereformalnak” mostmar aztan mindent.:) MAjd jottek akommentek, hogy kellene csinalni:)
  Ez a kb. jesszum, meg tenyleg hisztek a “meseben” Mo.-on? A keplet egyszeru es valtozatlan, tok mindegy ki van a kormanylapat mellett. Szavazatmaximalizalas es hatalombebetonozas – majd addig mennek el, hogy az EU meg ne b….a ki Mo.-ot, doljon az EUs penz es a lenyulasokat maximalizalni kell. EUs penzek nelkul nincs magyar gazdasag. Ennyi. Mindig van birka aki ehhez beget, Mo.-on nem lesz valtozas. Mitol lenne? Nincs igeny a demokraciara.

 • Zsoca

  @csizkek Ennél még rosszabb a helyzet mivel az átlagember olyan buta hogy fel sem fogja mit csinál a politikai vezetés és hogy ennek mi lesz a következménye.

 • csizkek

  @zsoca Szerintem nem a butasag a problema, hanem a teljes igenytelenseg! Egy atlag holland, nemet se lesz okosabb mint egy atlag magyar. De van igenye arra, hogy kifejezze akaratat es ne fogadjon el lozungokat. Van akarat valodi civil kezdemenyezesre es nem a posztkommunista elvek alapjan pl. urambattyam piacleosztasbol megelni. (Pontosabban arra van igeny kulfoldon, hogy az ilyet amennyire lehet szetverjek)
  Mo.-on ez meg egy teljesen elfogadott dolog, az atlagember meg arra is igenytelen, hogy kicsit elgondolkodjon a sajat keretei kozt. Csak legyint es arrol almodozik, hogy egyszer majd bekerul vmi allami mutyiba.
  Valtozas csak azutan lesz ha mar az egesz sz.r maga ala omlott. De akkor se biztos, mert tul sokan jonnek el.

 • esattila

  @csizkek
  “De van igenye arra, hogy kifejezze akaratat es ne fogadjon el lozungokat.”
  Légy szíves megírni, hogy mit javasolsz a jelenlegi magyarországi helyzetben annak, aki nem fogadja el a lózungokat és van igénye arra, hogy kifejezze az akaratát.
  Mit tegyen?

 • Janos

  @esattila :

  A legjobb megoldas, ha az ember elmegy szavazni.

  2010ben lathattuk, hogy 2 uj part is bekerult a parlamentbe a valasztasokon, es 2 regi meg kiesett, tehat van eselyuk a kicsiknek is megjelenni, es felkapaszkodni.

  Nekem az a velemenyem, hogy egy szerinted elfogadhatora szavazzal, vagy ha olyan nincs, akit jonak tartanal, akkor egy kb ismeretlenre. Az ok egyszeru: Inkabb egy olyan, aki meg nem mutatta meg magat, mint egy olyan, akirol tudod, hogy nem jo. Ha mindenki igy csinalna, akkor elobb-utobb megvaltozna a politikai elitunk, de ha sok a tavolmarado, akkor nem fog. A tavolmaradok ugyanis a gyoztest erositik.

 • csizkek

  @esattila Mit csinalsz ha te vagy a kisebbseg es lesz.rnak? “Kuzdesz”, tulelsz vagy eljossz.
  En eljottem.

 • Ez vagyok

  esattila szerint:
  Egy olyan belső és szűk környezeti világot építsen fel magának, ahol nem fogadja el a lózungokat és kifejezheti az akaratát.

  Más: én már régóta nem figyelem az előzeteseket az adókkal kapcsolatban. Pontosan onnantól, mikor a csapból is az folyt, hogy 100ezer Ft-ra emelik a kis értékű tárgyi eszköz értékhatárát. Én frankón így is csináltam jó sokáig, közben rájöttem, hogy nem emelkedett fel 50ezerről:) Én azóta becsukom a fülem és csak a törvényt olvasom el:)
  Remélem ezek a rémelőzetesek is hamar eltünnek a süllyesztőben. Bár, manapság nem ezeket az időket éljük és ráadásul egyre kevesebbet tehetünk kivédésükre.
  Nem csodálkozom, hogy egyre többen a külfölre távozást választják ahol nem traktálják lózungokkal és eredményesebben kifejezheti akaratát.

 • Terez Atya

  Emberek, ez a netado csak tereles. Mert kit erdekel az h egy rakat kormany kozeli embert kitiltottak az USA-bol ha nem lesz torrentrol film meg poresz.
  Am anno Meciar es Slota ugyan ezt csinaltak csak pepitaban Szlovakiaban. Amikor valami nagy disznosagot akartak leplezni elokaptak a magyar kartyat, a trasadalom dult-fult par honapig ok meg szepen szetloptak az orszagot. A nep csak akkor eszmelt amikor a helyzet mar tarthatatlan volt.
  Jott a Dzurinda kormany, gatyaba razta a gazdasagot majd a nep elkuldte oket Kukutyinba zabot hegyezni. Vissza tertek meg 2 evre oszt ennyi.
  Ezert felnek bevezetni Magyarhonban a reformokat, mert tudjak h a reformer kormany bukni fog, a trasadalom nem eleg felkeszult h felfogja mi miert van es mi miert szukseges.

 • Körtefa

  @terez-atya Röviden és tömören tehát a hatalom fontosabb mint az ország jövője, ennyi.

 • Ez vagyok

  Terez Atya
  Nagy igazságot írtál.
  Bokrostól is úgy félnek itthon, mint az ördögtől.

 • Körtefa

  @ez-vagyok De érdekes módon Bokros a főpolgármester-választáson elég sok szavazatot kapott, azért az meglepő.
  valasztas.hu/dyn/onk14/szavossz/hu/foejelolt.html

 • TWTW

  Azonban a nagy kérdés hogy ki léphetne a jelenlegi kormány helyére, kinek van támogatottsága, kire voksolnának az emberek?

 • attis119

  A katonákkal kapcsolatban Adam-nál van az igazság. Én 18 évet nyomtam le, szintén megvolt Afganisztán, több helyőrség. Nem, nem minden katona alkoholista. Tiszthelyettesek és tisztek közt is van szerződéses, nem csak a tiszteseknél, ez jóval kevesebb védelemmel jár, pl. ha 20 év után nem kerülsz hivatásos állományba, akkor utca. (40-42 évesen.)
  Egyet szeretnék kérni tőletek. Ez a kormány egyszer már nagyon nagy társadalmi feszültséget gerjesztett a rendvédelmi dolgozók és a társadalom között, igen megalázták az ott dolgozókat. Konkrétan a Honvédségnél 2002 óta (!) nem volt fizetésemelés, csak csökkentés (13. havi megvonása), kedvezmények, cafeteria zsugorítása, stb, csak erről szeretnek hallgatni. Szóval azt kérném, ne üljetek fel erre a hintára, hogy majd a katonák fizetésére költjük a netadót. Ez megint gerinctelen, hangulatkeltő kijelentés.