Újabb kamatemelést jelentett be a jegybank

2022-04-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A jegybank végre abbahagyta a túl laza monetáris politikáját (miután belerokkant a forint árfolyama) és tavaly nyár óta kisebb vagy nagyobb mértékben folyamatosan emeli a kamatokat. Most éppen egy százalékponttal emelte meg az alapkamatot, igy az jelenleg 5,4%-on áll.

A mostanában fontosabb egyhetes betéti kamatról csütörtökönként szoktak dönteni, az most 6,15%-on áll, várhatóan azt is emelni fogják valamennyivel a héten.

Mindez sajnos továbbra sem hatotta meg a forint árfolyamát, 380 forint körül kell adni egy euróért, a dollár árfolyamát pedig jobb, ha meg sem nézed.

Ami érdekes lehet még, mi lesz a befagyasztott kamatú hitelekkel, ha június 30 után vége lesz a kamatstopnak. (Már ha vége lesz, a benzin, a rezsi és a csirke farhát árbefagyasztásának meghosszabbítását éppen most jelentették be. Gyanítom, a hitelek kamatait is tovább fogják befagyasztva tartani. De majd meglátjuk.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram