37 hozzászólás

 • Zsiri
  Hát igen, egyszerűbb adni ajándékba egy kis netet, mintsem megjavítani a rendszereket. Legutóbb jött az sms, hogy lesz egy teljes hét, amikor majd nem lehet feltölteni sem egyenleget, mert szerelik az informatikát. Gyanús, hogy még mindig nagy a gebasz a háttérben, és nem sikerült megoldani, azért ez a kedvesség.
 • Endre bá
  Nem titokban adta, emailt küldött.
  Hetek óta dobálják az ajándék adatforgalmat, kárpótlásként a nem működő app miatt.
  Megy a pöcsölés az app-pal jó régóta.
 • lvjtn
  most már lassan két éve képtelen megoldani a vodafone, hogy a régi upc-s internet és a vodafone-os mobil előfizetés egy fiókból kezelhető legyen

  volt ugyan nagy beharangozás, de még a mostani egy hetes leállással sem ezt csinálták, csak valami tróger webes felületet (és nem érdekel hány 2 millió nettót kereső it-s kap agyvérzést, kábé mostanában ez a trend, szarul működő, agyonbonyolított, ámde csilivili szarok a komoly cégek webfelületei, amelyek már nem működnek private browsing üzemmódban, meg leginkább mozilla/firefoxszal sehogy, nem úgy, mint az 5-10 éves régi felületek)

  részemről a voda sóval beszántása mellett szavaznék 5 giga ide vagy oda, ha többiek (különösen a té) nem lennének náluk is nagyobb trógerek. szóval a teljes magyar telekom szektor recski gyógyüdültetését és meditációs elmélyülését megszavaznám

 • 0r34n143m5ép3mb3r
  , persze, javítás 😀
  Az itthoni voda legnagyobb szoftverbeszállítója az az autógyártó nevű szoftvergyártó vállalat, akik még itthon is indiaikat alkalmaz. Talán csak egy magyar származású embert ismerek onnan, cserébe ő meg büdös.

  Max rollback és beszállító csere után lesz ott bármi is, addig meg áradjon a curry szag, és a nem maintainelhető kód.

 • vba
  Nekem szólt erről hírlevélben:
  “Vodafone
  Kedves Ügyfelünk!

  Újabb extra 5GB, hogy ne maradj mobilinternet nélkül
  Hétfőtől (08.23.) újabb extra 5 GB belföldön és roaminggal is felhasználható díjmentes adatot aktiválunk a lakossági (havidíjas és feltöltőkártyás) és üzleti (egyéni vállalkozói és kisvállalati) mobilelőfizetéseken, amit egészen szeptember 19-én éjfélig használhatsz fel. Így nem maradsz mobilinternet nélkül akkor sem, ha az applikációban ideiglenesen nem tudsz extra adatot vásárolni. A díjmentes adatot automatikusan aktiváljuk a fiókodon, további tennivalód nincs vele. Az extra 5 GB adat a tarifacsomagod adatkereténél nem jelenik meg és külön SMS-t nem küldünk az aktiválásról.”

 • Ági
  Annyira nem titkos azért. Ez már a 3. kör ajándék 5 giga a július végére tervezett karbantartás miatt, amit azóta se sikerült befejezni.
 • bénáznak a vodánál
  Tervezett nagy rendszerátállás volt és ezért adtak 5GB-t már korábban.
  A nagy átállás nem sikerült, még most sem működik minden, ezért ez már a harmadik 5GB. Ezért is írja a fejléc, hogy “újabb…”
  Nekem az előfizetésem annyi netet tartalmaz, maire szükségem van, így nekem ez az 3x5GB semmit sem ér.
 • folti
  Hát igen. Új felület zseniális, főleg ha valamilyen reklámblokkolót használsz, akkor egyik gomb sem működik, mert mindet egy olyan külső site-ra kötötték, amit bent van a blokkolók listájában.

  Se bejelentkezni, se pl feltölteni nem lehet, amíg ki nem kapcsolod őket …

 • Medve
  Évente 2X próbálok mobil parkolást (mert valamivel el kell lőni az évi min 3000 kötelező feltöltést).
  Eddig többször nem működött, mint ahányszor sikerült.
  Legutóbb két-harom hete volt kapcsolati probléma, ezért kaptam 3000 jóváírást.
 • 2021
  a telekom is adott 3 gigát a hosszú hétvégére.
 • gertitorpee
  Ja, 2 hétig próbálkoztam átvinni hozzájuk a számomat de nem működött a számhordozás. Kínos. Nem tudom hogy most megy-e már
 • Gerald
  Van még Vitamax? 😀 Miért előnyös az még tizeniksz év után is?
 • Miska
  A Telekom marcius ota keptelen megjavitani a sajat optikai halozatat a videki haz elotti poznan. Eddig 3. vagy 4. alkalommal adjuk le ugyanazt a megrendelest hiaba. Valahogy megy a dilettans hozzaallas, senki sem akarja kijavitani a szarul atadott halozati szakaszt. A szerencsetlen uzembehelyezest vegzo csapat mar kinjaba rohog, hogy ismet feleslegesen szallnak ki, mert a “halozatos” csapat feladata lenne a javitas de azok a szomszed poznajan mertek jelszintet es ott hibatlan, persze 20 meterrel arrebb kellett volna dolgozniuk, de ok nem taltak hibat. 🙂 Mi meg havi kb 20 ezret koltunk mobilnetre. Mar ujra kertem flottas netmegoszto kartyat az lte routerbe es kovi honap elejen korlatlan mobilnet lesz, mert sok jora nem szamitok a Telekomtol.

  A hivatalos panaszon kivul, meg homaron kivul, milyen komolyabb szerv aki ilyen esetben pain in the ass lenne szamukra?

 • Lackò
  Nemteljesen kapcsolodik a temahoz, csak osszehasonlitaskeppen… Olaszorszagban par eve egy uj szolgaltato piacra lepese teljesen feje tetejere allitotta a korabban beallt (draga) status quo-t, azota 6 euroert korlatlan hivas, sms es kb 50-70 giga adat jar… iliad (az uj szolgaltato), ho mobile, etc.

  A ho mobile csak ugy vagy 2 honapig ajandekba korlatlanna tette a netet is, ezev elejen.

  A magyar mobilcsomagok eszmeletlen dragak, mestersegesen magasan tartott arakkal. 5 giga internet, bar hasznosnak tunik, egyebkent jobban belegondolva… csepp a tengerben, es szomoru, hogy ez az aminek ‘orulni kell’.

 • Bszgp94
  Nincs korlátlan net a vodánál, vagy mik ezek az ajándék 5 gigák, amiket egy nap alatt elhasznál az ember?
 • Makula
  @0r34n143m5ép3mb3r
  Ebben a projektben nem az a fő IT beszállitó, akire gondolsz, le vagy maradva 🙂 De ezek is gyökerek 🙂
 • Sasfiók
  Miklós, cikizhetem a “2milliót keresek, de nem tudok félretenni IT-seket”, hogy ennyit se képesek megoldani?
 • Zoli
  Üveggyöngy az indiánoknak.
  A júliusi számlát a mai napig nem sikerült csoportos beszedésssel leszedniük, egy vicc.
  Az ügyfélszolgálatot két hete hívtam, szerintük múlt szerdán már tuti levonják. Aha, azóta is. A kedvezményes hitelem feltétele 4 csoportos beszedés, ezzel fognak szívni páran… Nekem ezért van 5. Weben befizetni a számlát biztosan nem fogom.

  Azon szoktam röhögni, hogy a voda – UPC egyesülés belengetése óta fél évente van meghirdetve egy senior FP&A manager pozi, aki elvileg a konszolidációt viszi. Igazi sikersztori lehet, egyszer meghallgattam a HR-es a feladatról. Csodás környezetben csodás meló.

  Eddig UPC-Vodafone internet volt, állandóan baj volt vele, az ember a haját tépte. Most a lenézett Digi van, másfél hete egyszer meg nem szakadt.

 • Tee Bee
  “Azon szoktam röhögni, …egy senior FP&A manager …”

  Egy 10 milliós ország egyszerűen NEM tud kitermelni magából kellő mennyiségű olyan szakembert amire szükség volna. Egyszerűen nincs, mert adott mennyiségnek csak tört %-a “jó” és egy kis országnak arányosan ez a része is kicsi.
  Az elmúlt 30 évben tízezrével mentek el szakemberek külföldre, akiknek a hiányát az összes vasfüggönyön túli ország érzi.

  Visszatérve a Vodára:
  Egy megfelelő “senior FP&A manager”-t nyugaton sem mindig egyszerű találni, és ha van is, az nem fog eljönni ide a “balkánra”, mert a jó emberek “otthon” is kellenek.Ezt számtalan multinál tapasztaltam, hogy a végvárakhoz messze nem a legjobb embereiket küldik.

  Off: Egyesülni, “monarhiát” létrehozni a tóthokkal (=szlovákia) még most sem lenne késő. Mindkét ország sokat nyerne, és keveset vesztene egy ilyen országegyesítéssel…

 • Zoli
  @Miklós
  Nekem is a “lenézett” Digi van, amióta az eszemet tudom. Marginális problémák, gyors és rugalmas ügyintézés a jellemző. Még… Nagyon drukkoltam nekik a mobil miatt.

  @tee-bee:
  Sajnos ez van minden területen. Erről rohadt sokat lehetne írni…
  Off-off: amikor Prágában dolgoztam, sörözéskor meséltem a cseheknek Kossuth Dunai konföderációs tervét. Ott és annyi sör után egészen tetszett nekik 😀

 • krumpli

  “és nem érdekel hány 2 millió nettót kereső it-s kap agyvérzést, kábé mostanában ez a trend, szarul működő, agyonbonyolított, ámde csilivili szarok a komoly cégek webfelületei, amelyek már nem működnek private browsing üzemmódban, meg leginkább mozilla/firefoxszal sehogy, nem úgy, mint az 5-10 éves régi felületek”

  1 milliót sem keresek nettóban, de azért IT-sként megszólítva érzem magam. Tényleg agyonbonyolított, csilivili szarok a komoly cégek webfelületei (az államiakéi ugyanez csilivili nélkül), de ez a legritkább esetben múlik a fejlesztőkön. A szakmai érvek, best practice-ek stb. senkit nem érdekelnek, a megrendelő dönt a saját hülyeségei alapján. Ha ő azt kéri, hogy támogassuk az Internet Explorert, a Firefox meg nem számít, akkor arra nem lesz pénz=idő. Amíg nem saját terméken dolgozol, egyszerűen nincs mozgástered rendesen megcsinálni, mert az rövidtávon nem kifizetődő.

 • vodafos
  Egy kis havi kedvezmény lenne az igazi , a hulladék rendszerükért kárpótlásként 2nap múlva egy hónapja lejárt a határidő amit ígértek jul28,persze ha én nem fizetnék már a behajtónál lenne a számlám….
 • TehetségesITs
  “Egy 10 milliós ország egyszerűen NEM tud kitermelni magából kellő mennyiségű olyan szakembert amire szükség volna. Egyszerűen nincs, mert adott mennyiségnek csak tört %-a “jó” és egy kis országnak arányosan ez a része is kicsi.
  Az elmúlt 30 évben tízezrével mentek el szakemberek külföldre, akiknek a hiányát az összes vasfüggönyön túli ország érzi.”

  Elég jó szakembereket kitermel ez a 10 milliós ország viszont a hazai szemétdombok (legyen az végvár multi vagy hazai KKV) képtelenek megérteni, hogy a megfelelő szakemberekért (akik nyelveket is beszélnek) nemzetközileg van verseny. Inkább jó lesz Jürgen, Kumar, Pablo mert csak a felét kéri annak aki valóban képes kezelni egy ilyen komplexitású rendszerintegrációt. 🙂 (aztán persze megy a szenvedés, hogy a felvett idiótával csak több a probléma.. és ilyenkor kéne elküldeni a menedzsmentet Üzbegisztánba pásztorkodni)

 • V
  Re:egyesulni
  erre van az europai unio ha nem tunt volna fel. De egyebkent a migrancsozo turul magyarok amugyis leszavaznak az otleted, nekik csak az EU segily’ kell, kozoskodni nem akarnak senkivel
 • sixhundred
  Volt UPC-sként kerültem a vodához otthoni hálózattal.
  Költözés miatt átszereltettem. Azóta, már lassan 2 hete nincsen internet. (Device Connected without internet)
  Az ügyfélszolgálaot órákig hiába hívom.
  Bementem személyesen, fél órás várakozás után derül ki, hogy ott nem foglalkoznak otthoni interettel, csak mobil ügyfélszolgálat.
  23-án hétfőn, fél órás csengetés után végre felveszi egy hölgyike. Igen, látom, mi a probléma a modemmel, magas(??) a jelszint. Szerelőt kell kiküldeni. Leghamarabb mikor? Három nap múlva.

  Nem tudja valaki, hogy mikor lehet arra hivatkozva nem fizetni, hogy nincsen szolgáltatás? Havi ötezer fölött fizetek úgy, hogy nincsen otthon net már 2 hete.

 • Segély
  V: a segíly egy másik népcsoprtnak szokott kelleni (segítek, c-vel kezdődik), nem a magyaroknak, kevered a dolgokat rosszindulatból (vagy értintettségből?)
 • jami
  Erősen fontolgatom én is, hogy hagyom a fenébe a volt UPC netet és váltok digire, mert egy csapás lett, cserében drága
 • HLK
  V
  Bravó, még egy ajándék 5 GB net alá is ide kell migráncsozni… De ha már belekezdtél:
  szerinted a szlovákok közösködni akarnak velünk? Ha-ha-ha. Még a cseheket is otthagyták. Nézz rá a szlovák kettős állampolgársági szabályokra, és leesik a tantusz. Az EU pénz meg nem segély. Ellenszolgáltatás.
 • Grand
  3/4 off:
  a napokban lejár a UPC/Vodafone otthoni szolgáltatás 1 éves hűsége, amit jóval a listaár alatt sikerült megkötnöm. Mi a gyakorlat ilyenkor, megy tovább ezen a nyomott áron a szolgáltatás hűség nélkül, vagy megy tovább, de a mostani normál áron?

  Ha már ki van építve a kábelezés, utána lejjebb mennek az árral, ha mersz alkudni és úgy is marad. Mi lealkudtuk ötezerre a UPC net-tévé-telefont a legnagyobb tévécsomaggal és évekig annyi is maradt, csak inflációval emelték évente, most valami 5200 forint lett a havi díj.

 • Kovács Géza

  Esetleg beírnád ide mik azok a domainek, amiket ki kell venni?


  Nyiss hibajegyet és ha bezárják, ugyanazt nyittasd újra. Egy idő után ketyeg a kötbér.


  Nekem se vonták le csoportos beszedésben ezért befizettem weben. Most jön majd egy kábeles (ex UPC) számla, meglátjuk az már megy-e nekik.

 • Grand
  “Ha már ki van építve a kábelezés, utána lejjebb mennek az árral, ha mersz alkudni és úgy is marad. Mi lealkudtuk ötezerre a UPC net-tévé-telefont a legnagyobb tévécsomaggal és évekig annyi is maradt, csak inflációval emelték évente, most valami 5200 forint lett a havi díj.”

  És évente kötitek az új hűséget? Vagy nincs hűség, és automatikusan az eredeti ár van évente az inflációval emelve?

  Egy év volt de már régen lejárt.

 • folti

  tags.tiqcdn.com a host, a teljes url aztags.tiqcdn.com/utag/vodafone/hu-eshop/prod/utag.sync.js

 • greenOluve
  Nekem is Digim volt, 8évig. Hűség nélkül kötötem, soha semmi gondom nem volt. Aztén elköltöztünk. Itt más alternatíva nincs mint Voda Tv&net. Azon kívül, hogy bénáztak a bekötéssel, volt, h 4 beltéri volt nálunk 2 helyett, vissza akartuk adni de az ügyfélszolgálat nem volt hajlandó visszavenni, nincs gond. A mobil viszont gáz. Azért tartom meg, mert a net mindenhol (is) gyors ellenben a hipernettel. 3. SIM pedig nem fér a telómba, hogy értelmes lefedettségem legyen …
 • Névtelen

  4-5 hete még tata járt hozzájuk deploy-ra. igen. deploy-ra. a híd egyik oldaláról a másikra. 2021-ben. inkább lennék drogos lecsúszott mint it-s.

  “2 miliót kereső it-s”: nagyon ritkán megy el programozón egy project. vagy inkább szinte soha.
  A csilivili spa frontendeket is meg lehet csinálni szépen, általába nyugaton üzemelő rendszerekbe dolgozom, user követéssel, stb. de ritka hogy a csilivili frontend a hibás, kivéve a magyar telekomnál, ott fél éve még mindig jar-ból szolgálták ki a frontendet. de az esetek 99%-ban nem a fejlesztő tehet róla.

  Akin elmegy a managerek. Jelezük hogy ez sz*r, az sz*r, ki kell javítani mielőtt végleg bedől. Nem, a fő feature legyen valahogy belehackolva. Amikor ez elkészül jelzi, hogy mégse voltak sz*rok a dolgok, meg lehetett csinálni. Felveszi a bonuszát. Ezek után kikerül élesbe, összeomlik az egész. Felhív az éjszaka közepén, kinyomom

 • 0r34n143m5ép3mb3r
  part2.:
  reggel betámojgok, mondja hogy mibaja, előturom az email-t, nézd, leírtam, megmondtam, ez lesz.
  Jön a hogy lehetne quick-fix-álni. Sehogy. Add érte gebát zsebbe, vagy ha nem kirug.
  És valaki mindig megcsinálja a quickfix-t. Emberünk meg felveszi a második bonuszt, “disaster recovery-ért”, hiába nem az.

  Aztán beszál az s mercibe, és feltol egy csíkot.

 • PM
  A szolgaltatas szar, az app gally, de legalabb szamla se jon hal’ istennek!
 • Marika
  Persze titokban adott 5 g netet de ugyanúgy levette a havi kifizetett netet na meg az árát is minden hónapban pusztuljatok köcsög cég még ma megyek más szolgáltatohoz át ez amiket ez a k@csög cég csinál már sok!