A balek soha nem fogy el, avagy Future Real Estate

2012-09-05
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már sokat írtam a blogban átverésekről és pilótajátékokról, de úgy tűnik, még mindig nem eleget. Rendszeresen kapok leveleket, hogy akkor most belépjek ebbe a legújabba, vagy ne. Mert ez most más, mint a többi, ez úgy tűnik, működik. Meg itt nem havonta igérnek 20% kamatot euróban, csak évente és a weboldaluk is olyan meggyőző.

A legújabb játékosunk egy a sok hasonló közül, a Future Real Estate Network (fren) Angliából. A cég a nincstelen, vagy hitelcsapdába szorult emberekre gyúr, nekik ajánl "valódi és végleges megoldást minden ingatlanproblémára, kockázatok és korlátok nélkül."Anélkül, hogy hitelt vennél fel, saját ingatlanhoz jutsz. Ez nem átverés, a regisztráció ingyenes és akkor is szerveznek alád embert, ha te nem teszed meg.

A cég weboldala picit félkész és csak magyarul létezik, de ezen nem is tudunk csodálkozni, hiszen az adatok alapján két hónapja jegyezték be az oldalt, magyar tulajdonosok. Ahogy a cégnek is csak két magyar tulajdonosa van. De ehhez miért kell akkor angliai domain és cégregisztráció? Attól komolyabbnak tűnik a cég?

A cég újra megtalálta a régi, elfelejtett rendszert, ahol az ember nem vesz fel hitelt, hanem bérlő lesz a futamidő alatt, majd a futamidő végén tulajdonossá válik. Csak halkan jegyzem meg, ezt hívják népiesen lízingnek, ebben még nincs olyan nagy forradalmi újdonság.

Nézzük tovább az ajánlatot. Bár a regisztráció ingyenes, azért nem árt, ha haladni is akarsz a rendszerben, ha kicsengetsz 0,5%-ot, ami egy tizmillás ingatlan-igénynél csoffadt 50 ezer forint. Ennyit megér a boldogulásod.

Ekkor belekerülsz a Boldogság Bináris Fájába, ahol elkezdheted felépíteni a rendszert magad alatt. De ha ez neked derogál, nem részletezett metódus alapján a cég tölt be jóságos tündérként alád az embereket. Ekkor csak várnod kell a sült galambot, ha ezek az emberek is befizetik a maguk kis 0,5%-át, 10 bináris mélységig (azaz alád kerülhet 2046 fő.), minden befizetésükből te is kapsz 0,5%-ot. Ha ebből összejön a te 0,5%-odnak a hatvanszorosa, de külön-külön a két ágon a piramisban, azaz 30-30-szorosa (gyengébbek kedvéért 30%), máris felugrottál a rendszerben és elérted a 10%-ot. De ha nem akarsz ezzel bohóckodni, a legegyszerűbb, ha mindjárt kifizeted indulásnál ezt a tíz százalékot a cégnek, és akkor mindjárt innen indulsz, beelőzve a sok molyolót. Igaz, így egy milliót toltál be a rendszerbe mindjárt indulásnál, de ne legyél már ilyen kishitű, ez a pénz elenyésző a gonosz bankoknak fizetendő kamatokhoz képest.

Mindezt egy képen is megcsodálhatjuk itt.

Innentől már majdnem elértél Kánaánba, már csak a következő lépcsőfokot kell elérned, a 20%-ot. De innentől aztán megcsináltad az életet, mert az alattad lévő emberek újabb és újabb embereket beléptetve biztosítják neked, hogy tudd fizetni a saját ingatlanodat, amit a cég vesz neked és te csak bérlő vagy benne 35 évig, vagy amíg teljesen ki nem fizeted, amiért mellesleg fizetsz is a cégnek havonta.

(Érdemes megjegyezni, hogy az angliai nyilvántartás szerint a cég májusban egyezer font, azaz bő 300 ezer forint alaptőkével rendelkezett. Fel kell tenni a kérdést, miből akarja finanszírozni a sok tízezer ingatlan megvásárlását. Persze egy kis gondolkodással rájövünk a válaszra.... A hivatalos verzió szerint persze majd befektetők adják össze a kérdéses összeget, de vajon van-e olyan befektető, aki egy ezer font alaptőkével rendelkező cégecskének kamatmentesen ad kölcsön több milliárd forintot?! Ha pedig kamatot kell fizetni a kölcsönért, akkor ez miért is jobb, mint egy bankhitel?)

A rendszerben az egyetlen gond, hogy a Föld lakossága csak 7 milliárd ember, ha most lépsz be, lehet, hogy neked már nem lesz elég, mire eljutsz a bináris fádban a meggazdagodáshoz.

Ezért is tanácsos gyorsan kifizetni a 10% beugrót, így talán még 3-4 milliárd ember is elég lesz, hogy időben feljuss a csúcsra.

Egy ilyen ajánlaton hogyan tudtok egyáltalán elgondolkodni? Amit eddig tárgyaltunk átveréseket, azok legalább tagadták, hogy piramisjátékok lennének, itt fehéren-feketén le van írva, hogy a kettes számrendszer szerint haladva kerülsz közelebb a célodhoz, az alattad lévők befizetéséből részesedve.

Picit gondolkodjál: mondjuk van már 20 ezer ember a rendszerben, amikor te belépsz. Mivel ez egy fantasztikus lehetőség, ennyien már biztos vannak. Ez a húszezer ember beléptet további negyven ezret, többek között téged is. Akkor nektek már csak 40.000×2.096 embert kell találni. Tehát újabb 80 millió ember belépése után, amennyiben azok befizették legalább a 0,5%-ot, már a startmezőre is állhatsz, eléred a 10%-os státuszt. (Persze kevesebb is elég lehet, ha annyiból is összejöhet az induló tőke.) Innen már csak az kell, hogy ez a 80 millió ember újabb pár tíz vagy százmillió embert beléptessen és akkor semmi nem ment meg attól, hogy saját lakásod legyen. Kivéve, ha a rendszer nem működik 35 éven át, hiszen az innen származó pénzáramból akarod fizetni a saját lakásod havi részleteit. (Természetesen ha a sok befizetett 0,5%-ból kapott 0,5%-odból hamarabb összejön a ház ára, akkor nem kell se 35 évig izgulnod, se 160 milliárd embert bevárnod, akkor elég lehet egy-két évtized és a 80 millió ember is.) Ha véletlenül valami globális gikszer miatt (például 2037-ben az indiai ág valamiért beszorulna és 800 millió tagnál megállna a növekedés) a rendszer nem működne tovább, akkor az ingatlanod 80%-a a cég nevén van (bár állítja, hogy lemond a javadra).

Ilyen apróságokkal, mint adófizetés, meg EHO, meg a többi zöldség, a cég nem foglalkozik, csak megjegyzi, hogy a kifizetések Angliából érkeznek. Csendben jelzem, a rendszerben szerzett jövedelmed után adót és járulékokat is kell még fizetned. 

Aztán játszunk el azzal az irreális gondolattal is, hogy mi lesz akkor, ha valami csoda folytán te még megveszed a házad 20% önerővel, de közben meghal a piramisjáték (ami persze soha nem történhet meg)?  Mivel a pénzáram, amiből fizetni akartad az ingatlanod, megszűnik, mit fog csinálni a cég? Elárverezi a lakásod? Átalakul az ingyen hitel kamatos hitellé?

Az egészben az a szomorú, hogy több ilyen cég van már a piacon, én csak kiemeltem egyet. A nincstelen emberek pedig elhiszik, hogy a tökéletes semmiből lesz nekik saját 10-20 milliós ingatlanuk. Ha megkérdezed, mégis honnan fog pénz kerülni a rendszerbe (az új belépőktől természetesen), arra csak a vállát vonogatja. Lényeg, hogy a Józsinak is mindjárt bejön, meglesz neki a 20% és veheti a saját házát.

Szomorú, hogy ezt bárki is komolyan tudja venni.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Previous Post
RSS bekapcsolva

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram