A balek soha nem fogy el, avagy Future Real Estate

Már sokat írtam a blogban átverésekről és pilótajátékokról, de úgy tűnik, még mindig nem eleget. Rendszeresen kapok leveleket, hogy akkor most belépjek ebbe a legújabba, vagy ne. Mert ez most más, mint a többi, ez úgy tűnik, működik. Meg itt nem havonta igérnek 20% kamatot euróban, csak évente és a weboldaluk is olyan meggyőző.

A legújabb játékosunk egy a sok hasonló közül, a Future Real Estate Network (fren) Angliából. A cég a nincstelen, vagy hitelcsapdába szorult emberekre gyúr, nekik ajánl “valódi és végleges megoldást minden ingatlanproblémára, kockázatok és korlátok nélkül.”Anélkül, hogy hitelt vennél fel, saját ingatlanhoz jutsz. Ez nem átverés, a regisztráció ingyenes és akkor is szerveznek alád embert, ha te nem teszed meg.

A cég weboldala picit félkész és csak magyarul létezik, de ezen nem is tudunk csodálkozni, hiszen az adatok alapján két hónapja jegyezték be az oldalt, magyar tulajdonosok. Ahogy a cégnek is csak két magyar tulajdonosa van. De ehhez miért kell akkor angliai domain és cégregisztráció? Attól komolyabbnak tűnik a cég?

A cég újra megtalálta a régi, elfelejtett rendszert, ahol az ember nem vesz fel hitelt, hanem bérlő lesz a futamidő alatt, majd a futamidő végén tulajdonossá válik. Csak halkan jegyzem meg, ezt hívják népiesen lízingnek, ebben még nincs olyan nagy forradalmi újdonság.

Nézzük tovább az ajánlatot. Bár a regisztráció ingyenes, azért nem árt, ha haladni is akarsz a rendszerben, ha kicsengetsz 0,5%-ot, ami egy tizmillás ingatlan-igénynél csoffadt 50 ezer forint. Ennyit megér a boldogulásod.

Ekkor belekerülsz a Boldogság Bináris Fájába, ahol elkezdheted felépíteni a rendszert magad alatt. De ha ez neked derogál, nem részletezett metódus alapján a cég tölt be jóságos tündérként alád az embereket. Ekkor csak várnod kell a sült galambot, ha ezek az emberek is befizetik a maguk kis 0,5%-át, 10 bináris mélységig (azaz alád kerülhet 2046 fő.), minden befizetésükből te is kapsz 0,5%-ot. Ha ebből összejön a te 0,5%-odnak a hatvanszorosa, de külön-külön a két ágon a piramisban, azaz 30-30-szorosa (gyengébbek kedvéért 30%), máris felugrottál a rendszerben és elérted a 10%-ot. De ha nem akarsz ezzel bohóckodni, a legegyszerűbb, ha mindjárt kifizeted indulásnál ezt a tíz százalékot a cégnek, és akkor mindjárt innen indulsz, beelőzve a sok molyolót. Igaz, így egy milliót toltál be a rendszerbe mindjárt indulásnál, de ne legyél már ilyen kishitű, ez a pénz elenyésző a gonosz bankoknak fizetendő kamatokhoz képest.

Mindezt egy képen is megcsodálhatjuk itt.

Innentől már majdnem elértél Kánaánba, már csak a következő lépcsőfokot kell elérned, a 20%-ot. De innentől aztán megcsináltad az életet, mert az alattad lévő emberek újabb és újabb embereket beléptetve biztosítják neked, hogy tudd fizetni a saját ingatlanodat, amit a cég vesz neked és te csak bérlő vagy benne 35 évig, vagy amíg teljesen ki nem fizeted, amiért mellesleg fizetsz is a cégnek havonta.

(Érdemes megjegyezni, hogy az angliai nyilvántartás szerint a cég májusban egyezer font, azaz bő 300 ezer forint alaptőkével rendelkezett. Fel kell tenni a kérdést, miből akarja finanszírozni a sok tízezer ingatlan megvásárlását. Persze egy kis gondolkodással rájövünk a válaszra…. A hivatalos verzió szerint persze majd befektetők adják össze a kérdéses összeget, de vajon van-e olyan befektető, aki egy ezer font alaptőkével rendelkező cégecskének kamatmentesen ad kölcsön több milliárd forintot?! Ha pedig kamatot kell fizetni a kölcsönért, akkor ez miért is jobb, mint egy bankhitel?)

A rendszerben az egyetlen gond, hogy a Föld lakossága csak 7 milliárd ember, ha most lépsz be, lehet, hogy neked már nem lesz elég, mire eljutsz a bináris fádban a meggazdagodáshoz.

Ezért is tanácsos gyorsan kifizetni a 10% beugrót, így talán még 3-4 milliárd ember is elég lesz, hogy időben feljuss a csúcsra.

Egy ilyen ajánlaton hogyan tudtok egyáltalán elgondolkodni? Amit eddig tárgyaltunk átveréseket, azok legalább tagadták, hogy piramisjátékok lennének, itt fehéren-feketén le van írva, hogy a kettes számrendszer szerint haladva kerülsz közelebb a célodhoz, az alattad lévők befizetéséből részesedve.

Picit gondolkodjál: mondjuk van már 20 ezer ember a rendszerben, amikor te belépsz. Mivel ez egy fantasztikus lehetőség, ennyien már biztos vannak. Ez a húszezer ember beléptet további negyven ezret, többek között téged is. Akkor nektek már csak 40.000×2.096 embert kell találni. Tehát újabb 80 millió ember belépése után, amennyiben azok befizették legalább a 0,5%-ot, már a startmezőre is állhatsz, eléred a 10%-os státuszt. (Persze kevesebb is elég lehet, ha annyiból is összejöhet az induló tőke.) Innen már csak az kell, hogy ez a 80 millió ember újabb pár tíz vagy százmillió embert beléptessen és akkor semmi nem ment meg attól, hogy saját lakásod legyen. Kivéve, ha a rendszer nem működik 35 éven át, hiszen az innen származó pénzáramból akarod fizetni a saját lakásod havi részleteit. (Természetesen ha a sok befizetett 0,5%-ból kapott 0,5%-odból hamarabb összejön a ház ára, akkor nem kell se 35 évig izgulnod, se 160 milliárd embert bevárnod, akkor elég lehet egy-két évtized és a 80 millió ember is.) Ha véletlenül valami globális gikszer miatt (például 2037-ben az indiai ág valamiért beszorulna és 800 millió tagnál megállna a növekedés) a rendszer nem működne tovább, akkor az ingatlanod 80%-a a cég nevén van (bár állítja, hogy lemond a javadra).

Ilyen apróságokkal, mint adófizetés, meg EHO, meg a többi zöldség, a cég nem foglalkozik, csak megjegyzi, hogy a kifizetések Angliából érkeznek. Csendben jelzem, a rendszerben szerzett jövedelmed után adót és járulékokat is kell még fizetned. 

Aztán játszunk el azzal az irreális gondolattal is, hogy mi lesz akkor, ha valami csoda folytán te még megveszed a házad 20% önerővel, de közben meghal a piramisjáték (ami persze soha nem történhet meg)?  Mivel a pénzáram, amiből fizetni akartad az ingatlanod, megszűnik, mit fog csinálni a cég? Elárverezi a lakásod? Átalakul az ingyen hitel kamatos hitellé?

Az egészben az a szomorú, hogy több ilyen cég van már a piacon, én csak kiemeltem egyet. A nincstelen emberek pedig elhiszik, hogy a tökéletes semmiből lesz nekik saját 10-20 milliós ingatlanuk. Ha megkérdezed, mégis honnan fog pénz kerülni a rendszerbe (az új belépőktől természetesen), arra csak a vállát vonogatja. Lényeg, hogy a Józsinak is mindjárt bejön, meglesz neki a 20% és veheti a saját házát.

Szomorú, hogy ezt bárki is komolyan tudja venni.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

146 hozzászólás

 • Teljesen egyetértek. Inkább hisznek az emberek a csodában, mint hogy átgondolják az anyagi helyzetüket. Az alapközhely, hogy növeld a bevételedet és csökkentsd a kiadásaidat, még mindig sokaknak ismeretlen. Olyan helyen dolgoztam, ahol láttam, mennyi jövedelemből milyen kiadásokat finanszíroznak az ügyfelek. Nem egyszer előfordult 80-100 e Ft-os jövedelemből 20 e Ft-os mobilszámlát, 10-12 Ft-os kábel tv-t, internet előfizetést fizettek ki. Kajára, gázszámlára meg hiteltörlesztésre már nem futja!
 • Bali
  Tetszett a cikk, gratula. Viszont ilyen piramisjatekoknal, ha az ember akarmilyen ok miatt nem szamolja ki a szukseges tagszamot (es ezaltal gyanut fog), siman beutheti a Google-ba a ceg nevet is.

  Ezutan rogton kiderul ugye, hogy a ceg, ami akarja, hogy sokmilliokat befizess, 2012 majus 18.-an 1000, azaz egyezer font tokevel rendelkezett…..
  https://www.companiesintheuk.co.uk/ltd/future-real-estate-network

  Tehat legalabb innen vilagos lehetne az aranytalansag…

 • ” ………De innentől aztán megcsináltad az életet, mert az alattad lévő emberek újabb és újabb embereket beléptetve biztosítáják neked, hogy…”

  BIZTOSÍTJÁK!

  Nem kellett volna az első sorokban lefikázni a fren lapot helyesírásilag ugye?

 • Kiszamolo
  Való igaz, nem kellett volna, ki is javítottam, köszönöm.

  Azért két okból is örülök: a kedves kommentelő ezt az egy elgépelést találta összesen, pedig gondolom nagyon kereste.
  A másik, hogy érdemi ellenvetés napok óta egy sem érkezett.

  A többi piramisjátékról szóló cikkre (emgoldex, botanoo, többiek) szó szerint több száz komment érkezett, hogy ez de nem úgy van, meg hogy ez hogy lenne már piramisjáték, itt egy ilyen hozzászólás sem született.

  Ez is beszédes azért.

 • Nem érkezett érdemi ellenvetés?
  A Facebook oldaladon történt hozzászólást elegánsan elfelejtve még igaz is lehetne.. A munkatársaim megkérdezték, hogy reagáljanak-e erre a blogra, amire én mondtam, hogy felesleges, mert a cikk 60%-a merő információhiányból adódó feltételezés, és végképp nem az igazság.
  Remélem nem gondolta a blog írója, hogy majd itt bárki is cáfolja a feltételezésein és hibás következtetésein nyugvó vádaskodását. Ha cáfolni kell, azt majd hivatalosan megteszem, de nem egy ilyen semmi oldalon.

  Azért emlékeztetőül álljon itt a Facebook oldalon a hozzászólásom:

  Robert Gaál: Az egyértelműen látszik, hogy a kommentelőket ugyanúgy nem zavarja az, hogy töredék információval rendelkeznek a programról, ahogyan magát a cikk íróját sem. Ha már publikál valaki, annyi mindenképpen elvárható lenne, hogy nézzen utána rendesen annak, amiről ír! A tárgyi tévedések tömege szerepel a cikkben, bár azok kijavításával meg nem lehetne ilyen jóízűen pocskondiázni a megoldást.
  csütörtök, 11:15 · Tetszik · 2

 • Kiszamolo
  Kedves Gaál úr,

  Megtisztelő, hogy személyesen olvassa a blogot. (Aki nem tudná, ő alapította ezt a céget.)

  Érdemi kifogás alatt én azt értem, hogy az alapfelvetésekkel senki nem vitatkozik.

  Ezek az alábbiak: a cég egy 300 ezer forintos kis kft, érdemi tőke nélkül.
  A “rendszerbe” a pénz kizárólag az új tagok befizetéséből jön.
  A rendszer piramisjáték alapon működik, az új belépők pénze tartja életben.
  Ha nem lesznek már új belépők, a rendszer meghal és a balekok hoppon maradnak.

  Nos, itt a remek alkalom, hogy ezeket cáfolja.

  Nevezze meg, hogy honnan jön a rendszerbe 35 évre kamatmentes pénz. Nevezze meg azokat a leinformálható beruházókat, akik több milliárd forintot fordítanak ingatlanok megvételére, úgy, hogy a leírás szerint kamatot nem számítanak fel. Neveket kérnénk, nem rizsát.

  Ezek az állítólagos beruházók milyen üzleti modell alapján akarnak nyereségesek lenni? Ha kamatot számítanak fel, akkor ez miben más, mint egy bankkölcsön?

  Írja le, mi történik a rendszerrel, ha nem lesznek tovább új belépők.

  Honnan lesz valakinek a semmiből 10-20 milliós ingatlana? Mindenkinek lesz? Akinek mégse, annak miért nem? Mekkora a várható aránya a nyerteseknek és a veszteseknek?

  Ha nem piramisjáték, akkor mi?

  Az adózást, mint SZJA és EHO fizetés, ami a “jövedelem” felét el fogja vinni, mi alapján fogják megoldani? Erre felhívják-e az érintettek figyelmét?

  A válaszát nagy örömmel közzé teszem.

 • Akos
  A jól értem, akkor ha nincs valakinek kedve kivárni az időt, akkor 20% befizetéssel kap egy lakásban 20%-nyi tulajdonrészt és a lakás értékének 1/420-adnyi bérleti díjért lakhat benne. Az ezen felül fizetett pénzzel pedig a maradék tulajdonrészt veheti meg. Vagyis 35 év alatt a 10 milliós lakásért kereken 20 milliót kell fizetni. Annyira nem tűnik jónak, bár minél gyorsabban visszafizeti valaki annál jobban jár, bár ez a rendes hitelnél is így van.
 • Kedves “Kiszamolo”! (Sajnos a nevét nem írta, hogy pontosan meg tudjam szólítani…)

  Nos, itt a remek alkalom, hogy tisztázzuk: Egy vádaskodó, tárgyi tévedésekkel gazdagon teletűzdelt, megfelelő feltáró munkát nélkülöző “cikk” nem megfelelő tárgyalási alap. Pontosan az alapfelvetést vitatom! A cikk nem a valóságot mutatja be!
  Az írás azt is mutatja, hogy a kiküldött információs levelek sem jutottak el Önhöz, ahol teljesen egyértelműen kitérünk az adózás kérdésére is.

  A rendszer még nem működik élesben, remélem sem Ön, sem más nem gondolja komolyan, hogy a befektetői hátteret kiteregeti bárki is? Az alaptőkével operálni meg pontosan akkora butaság, amire nem is nagyon kéne reagálnom… Nézze már meg bárki, hogy mondjuk egy mobilszolgáltatónak mennyi az alaptőkéje, ezzel szemben pedig mekkora összegek folynak át a kezükön, mekkora összegeket öltek technikai fejlesztésbe stb.

  Senki nem mondta, hogy az ügyfeleinknek a semmiből lenne ingatlana! Ezt a következtetést ugyan miből vonta le?
  Ez számomra csak a tájékozatlanságát és a rosszindulatát bizonyítja.

  “A “rendszerbe” a pénz kizárólag az új tagok befizetéséből jön.” Ezt igazolni is tudni kéne! Honnan vesz ilyen adatokat, amikor még nem működik a rendszer élesben? Elmondom: feltételez, minden alap nélkül.

  A magam részéről ezt a diskurzust le is zárom, nem vagyok köteles egy “nevenincs” ismeretlen valakinek az üzleti modellről adatokat szolgáltatni.
  Ezt Ön írta: “Neveket kérnénk, nem rizsát.” Milyen alapon kér ilyet, amikor önmagát sem nevezi meg? Nevet várok, ellenőrizhető elérési adatokkal! Az enyémet kezdettől szerepeltettem a weboldalamon, most is elérhető.

  Ezzel együtt is felajánlom, hogy amikor Magyarországon leszek, rászánok 1 órát, és bemutatom tisztességgel Önnek a rendszert, mert ez eddig láthatóan elmaradt.

  Üdvözlettel:
  Gaál Robert

 • Kiszamolo
  Kedves Róbert,

  Örömmel várom a találkozót, az olvasók is biztos kíváncsiak a részletekre.

  Azért azt szeretném észrevételezni, hogy egyetlen kérdésre sem válaszolt és nem is próbált meg, csak azzal vádaskodik, hogy vádaskodom… Pedig a befektetők kiteregetése nélkül is felvázolhatta volna, pénzügyileg mitől lenne működőképes a rendszer. Ezt egy mobilszolgáltató is megteszi.

 • Kedves “Kiszamolo”!

  Ugyan hogyan vár találkozót, ha kérésem ellenére sem volt hajlandó a nevét megadni? Nem fogok egy név nélkül megadott e-mail címmel kommunikálni, ezt már előre leszögezem.
  Nem érzi, milyen komolytalan ez az egész?

  Az olvasók pedig a részleteket megismerhetik a weboldalunkról, ehhez nincs szükség az Ön oldalára.

  Üdvözlettel:
  Gaál Robert

 • Kiszamolo
  Igen én is nagyon komolytalannak érzem az egészet, de szerintem nem egy dologra gondolunk….
 • Balazs
  Kedves Róbert,
  Úgy vettem észre, hogy már 3-4-szer is kommunikált a név nélküli kiszámolóval. Én meghallgattam az előadást és a kérdéseim ugyanazok, amiket a kiszámoló is felsorolt.
  üdv
 • Kőrösiné
  Egy kis apróbetű-olvasás és Google keresés mindig segít. Tessék csak megtekinteni hol is székel az angol központ:

  http://www.bulrushesbusinesspark.co.uk/page4.htm

  Itt kérem, egy faházban Londontól 60km-re délre a falu szélén. A budapesti cím egy Királyok úti családi ház. Remélem a tőkeerős külföldi befektetők nem akadtak el a dél-angliai vadregényes tájon, míg megközelítették az objektumot 🙂

  A befizetéseket ennek tudatában tessék intézni!

 • Kiszamolo
  Megnéztem Gaál úr kedvéért, a példájában felhozott távközlési cég legyen mondjuk a Matáv. Nos, a Matáv saját tőkéje 488 milliárd forint, a nettó adósságállománya ennek a bő fele, 288 milliárd.

  Vagyis ezt kivetítve, a Fren felvehet 170 ezer forintnyi hitelt a saját tőkéjét tekintve. 🙂

  Egyébként nem értem azt az állítást, hogy azért nem ad infót, mert még nem indultak el. A facebookon is ezt írják: Megnyomtuk a START gombot.

  A weboldalon az összes bankszámlaszám fenn van, ahová utalni kell a pénzt.

  Itt egy oldal a mókusvakítással: http://frenlakasprogram.freewb.hu/kerdes—felelet-1#.UFHmTbLN8t8

  Balázs, gondolod nekem azért nem válaszolt, mert nem mondtam meg neki, hogy Kocsis Máténak hívnak? 🙂

 • halma
  Gaál Robert:
  Miért veri át az embereket?
  Miért nem válaszol a kérdésekre?
  Miért ez a titkolózás?
  Nagyon elkeserít, hogy ön üzemeltet egy vállalkozást, és csak misztikus dolgokról beszél…. és ezt mint már említette 41ezer ember be is vette.
  Van garancia arra, hogy a befizetett pénzemet mindenképp értékvesztés nélkül visszakaphassam,ha nem jönnek a befektetőtök? miért is jönnének kamat nélkül, azaz ingyen ki fektetne be? közgép:)))
 • Akos
  A kérdések és válaszokból:
  “A használati díj azonos a törlesztő részlettel, amivel kivásárlom az
  ingatlanrészt a társtulajdonostól?
  Nem! A törlesztő részletet a jutalékod visszatartott 50%-ából fizeti a cég, ez adja a biztonságot a befektetőknek is.”

  És mi van akkor, ha letelik a a szerződéses idő (35év) és a jutalékból szinte semmi nem folyt be?

 • Akos
  Előző folytatása:

  “Hogy leszel tulajdonos?
  Vásárlás esetén közösen leszel tulajdonos a céggel, a tulajdon részed a befizetésedarányában nő, legkésőbb 420 hónap után a teljes tulajdonodba kerül.”

  Teljes tulajdonomba kerül, ha kifizettem, de ismét mi van, ha nem jönn be annyi jutalék?

 • Kedves Kocsis Máté!

  Ez a blog az Ön leírása szerint pénzügyekkel foglalkozik, és mint ilyentől elvárható lenne szerintem a pontosság és az objektivitás, na és nem utolsósorban a szakértelem. Azt nem is tételezem fel, hogy szándékosan írt rossz adatokat, hogy továbbra is rossz fényben tudja feltüntetni a cégemet.

  Nos, nézzük az Ön által felhozott példát, a “Matáv”-ot. (Csak a pontosság kedvéért Magyar Telekom Távközlési Nyrt.) A mérlegadatai nyilvánosak, bárki elérheti a weblapjukon.

  Jegyzett tőke 104 Mrd Ft, a saját tőke valóban 488 Mrd. Kötelezettségek összesen viszont közel 542 Mrd Ft, aminek csak egy része a nettó hitelállomány. Szóval az Ön beírása vagy hozzá nem értésről tanúskodik, vagy szándékos rosszindulatról.

  Az én cégem esetében az Ön által kritizált összeg az alaptőke, és nem a saját tőke!

 • Kiszamolo
  Kedves Róbert,

  A nettó hitelállomány egyenlő a teljes hitelállomány mínusz a meglévő pénzállomány és likvid értékpapír, hiszen a cég csődje esetén ezt fel lehet használni a hitelek visszafizetésére. Ezért szokták ezt megadni. Egyébként én is a Matáv honlapjáról vettem.

  Ennyit a szakértelemről.

  Akkor tegye meg pár tízezer ember kedvéért, hogy hozza nyilvánosságra a saját tőke mértékét. Egy ilyen üzletmenethez, amit az Ön állítása szerint tenni akar, pár milliárd forint tőke szükségeltetik.

  A többi kérdésre, amik igen-igen egyszerű kérdések, továbbra sem hajlandó válaszolni, pedig megkapta és megkapja rá a lehetőséget.

 • puffogokobra
  Vicces, hogy egy multinacionális cég alapítója egy blogon vitatkozik. Gondolom a következő lépés az, hogy nem is ő ír a saját nevében, hanem egy lelkes csőbehúzott, aki már csak azért is köti az ebet a karóhoz, mivel ha már fizetett, akkor dacból kitart a marhasága mellett. A teljes pofáraesés csak idő kérdése. Nem értem, hogy képesek az emberek újra meg újra visszamenni és jól beletiporni ugyanabba a kutyagumiba.
 • Kiszamolo
  Ő irogat, méghozzá Chelmsford-ból, Angliából. Látom az ip címét és az e-mail címét is.
 • Szkeptikus
  Kedves Kiszámoló!

  Nagyon örülök a blogjának, hogy egy pénzügyi oldalon is lehet erről olvasni-beszélni. Megtenné, hogy kérdéseit felteszi a Fren weboldalán feltüntetett időpontokban megrendezett egyik WEB konferencián is? Elvileg ott kénytelenek válaszolni. És kiváncsi vagyok ezeknek a konkrét kérdéseknek a megválaszolására, ill. ha nem válaszolnak teljesen egyértelműen, tényekkel, számokkal, adatokkal, akkor az is bizonyító erejű számomra. Azért kérem meg Önt, mert ha én kérdezném meg, mivel nem vagyok pénzügyi szakember, könnyen lenyomnának. 🙂 Feltételezem. Ákos kérdései is nagyon jók. Ha utánajárna ennek, nagyon megköszönnénk, a családom is készül bedőlni ennek.

 • Szkeptikus
  Kedves Gaál Róbert!

  Az élet majd igazolja, hogy ez mennyire fog bejönni, de ezúton nagyon remélem, hogy minden egyes lépése az emberek érdekében történik majd, mert ezek az emberek, akik a Fren célcsoportja, azok már így is átvert és elsszegényedett emberek, persze vannak kivételek. Nem gondolom, hogy egy befektetőnek ez a legnagyobb business, de ha igen, akkor biztos van a rendszerben valami, ami őket idevonzza, az pedig csak egy olyan faktor lehet, ami hízlalja a pénzüket! Például végeztek-e piackutatást, hogy 1000 belépőből hány fog feltételesen befizetni a rendszerbe? Hány lesz a “csak” regisztrált, aki várja a sült galambot? Mennyire tudja biiztosra mondani, hogy működőképes lesz a rendszer? Van erre tapasztalat? Azt nem kétlem, hogy Ön jót akar, de hogyan választja ki az ugyanilyen önfeláldozó jóakaró befektetőket is? Csak úgy vonzhatja be, ha igér is nekik valami hatalmas ajánlatot, ami jobb, mint a többi piacon jelenlévő befektetés. Ön kereste meg a befektetőket, vagy szabadon be lehet fektetni?

 • puffogokobra
  Én abszolút kétlem, hogy jót akar. Kétségbeesett embereket megoldással beetetni nem kis pénzért gyakorlatilag bűntény. Persze amíg pl. a telejósda legálisan működik és milliókat kaszálnak azzal az egy mondattal, hogy “Fél év múlva meggyógyul.” addig ebben az országban legális lesz a hülyék lehúzása. Erre mondják, hogy aki hülye, haljon meg.
 • Szkeptikus
  Én csak erre a kérdésre szeretném a választ. És, ha megkaptam, akkor el tudom dönteni, hogy belépjek-e. Kiszámoló kérdése: “Nevezze meg, hogy honnan jön a rendszerbe 35 évre kamatmentes pénz. Nevezze meg azokat a leinformálható beruházókat, akik több milliárd forintot fordítanak ingatlanok megvételére, úgy, hogy a leírás szerint kamatot nem számítanak fel.
  Ezek az állítólagos beruházók milyen üzleti modell alapján akarnak nyereségesek lenni, ha nem számítanak fel kamatot? Ha kamatot számítanak fel, akkor ez miben más, mint egy bankkölcsön?” Tehát a befektetőknek, beruházoknak miért érdeke nekem előre megfinanszírozni valamit, ha nincs rajta kamat? A 0,5 %-os befizetéseket befektetik valamibe? Az ingatlan a számukra nem befektetés, hiszen, ha én 420 hónap alatt fizetem vissza, akkor is a kezdő vételi árat fogom visszafizetni. De, ha annál többet, akkor már van kamat a rendszerben. És ha a használati díjat nem tudom fizetni, és az alattam levők sem termelik ki, olyankor mi van?
 • beszamolo
  Kérdés a cikkből: “Aztán játszunk el azzal az irreális gondolattal is, hogy mi lesz akkor, ha valami csoda folytán te még megveszed a házad 20% önerővel, de közben meghal a piramisjáték (ami persze soha nem történhet meg)? Mivel a pénzáram, amiből fizetni akartad az ingatlanod, megszűnik, mit fog csinálni a cég? Elárverezi a lakásod? Átalakul az ingyen hitel kamatos hitellé?”

  Az ingatlan adás-vételi szerződésben , ami közjegyző előtt lesz hitelesítve a tervek szerint, a cég garanciát vállal arra, hogy előre nem látható olyan esemény miatt, aminek következményeként a fizetőképesség nem biztosítható tovább a vállalkozás részéről az ügyfélnek , az ügyfelet 100%-os tulajdonjog illeti meg.

 • FeherPeter
  Üdv!
  Fehér Péter vagyok,az itt említett cég utáni alapos magánnyomozással bízott meg néhány lehetséges belépő. Csupán néhány mondatot fűzök a témához,mert már valóban kezd vicces lenni a dolog…
  Az itt említett cég székhelye (az a faházacska ) valóban létezik, de ez egy székhelyszolgáltató cím csupán. Ilyenből bőven van pl. Budapesten is, a kevésbé tőkeerős cégek veszik igénybe, mert nincs pénzük saját vagy bérelt ingatlanra…ez a Future Real Estate Network esetében már eleve elgondolkodtató helyzet…hisz ha saját célra sem tudnak ingatlant venni akkor vajon másnak hogyan teszik meg…
  Ami Gaál úr válaszait illeti…még csak meg sem próbálja bennük adatokkal és a céget érintő tényekkel cáfolni Kocsis Máté felvetéseit..
  Egyéb fejtegetésbe és számolgatásba most nem mennék bele,mert azt az előttem szólók többé-kevésbé pontosan leírták(úgymint a résztvevők száma, összegek, stb )
  No hát most tessék mérlegelni!

  ui: Mint megtudtam kint élő rokonaimtól,miután Magyarországon már egyre tájékozottabbak ilyen dolgokban az emberek,most már Romániában élő magyarokkal próbálkoznak…azért ez már szégyenletes dolog,az amúgy is szegényeket még szegényebbé tenni..

 • Gábor
  Kérdeznélek.
  Az MLM (Multi Level Markating)piramis játék?
 • Kiszamolo
  Nem. Általában mivel sok szereplő részesül az eladott termékek profitjából, ezért drágán kell adni a dolgokat az MLM-ben, ehhez meg hazudni kell a termék nagyszerűségét illetően. Így lesz a 80 ezres porszívó 550 ezer, a közönséges aloe vera kivonatból rákot is gyógyító csodaszer és a többi.

  De ettől eltekintve nem piramisjáték.

  A piramisjátékok szoktak elbújni az elfogadott MLM hálózatok köntösébe, mondván, hogy ők árulnak valamit, amikor az csak fedőtermék, a lényeg az új tagok beléptetésén és azoknak befizetésein van, az árult termék mellékes a rendszerben.

 • Atha
  AZ MLM-ben sosem a termék a fontos. A termék mindig a hálózatot legalizálja és csak a gyakorlatias jellege mi eldönti meddig tartja el a piac. Az MLM-ben a valódi termék maga a hálózat és ez természetéből adódóan mindig a “gyökér” közelében lévő gyökereknek jövedelmező. Az egyszeri halandónak meg maradnak a lélegzetelállító ígéretek meg a habos-babos előadások valamelyik külvárosi motel konferenciatermében.
  Meg a felesleges marhaság amit megvetettek vele. Azt is csak azért hogy a méregdrágán megkapott vacakba épített árrésen keresztül épülhessen a “legális pilótajáték”.
  Ébresztő!
  Aki azt mondja hogy egy lineáris rendszerre épített növekedés végtelenül folytatható egy véges világban az egyszerűen vagy hazudik, vagy teljesen hülye!
  Sommásan ez a jelenlegi világgazdasági válság rákfenéje és a csődje nem kikerülhető. Össze fog omlani.
  Nincs végtelen növekedés egy véges világban!!!
  Egyébként Örülök hogy létrehoztad ezt a blogot Máté!
  A forexekről én is szívesen érdeklődnék, de egyelőre tényleg kevés fent az anyag.
  Üdv, Attila
 • krüger
  Az MLM LÉNYEGÉBEN piramisjáték. Elméletileg nem, de gyakorlatilag igen. Elméletileg ugye azért nem piramisjáték, mert termékeket értékesítenek. Gyakorlatilag pedig azért igen, mert jellemzően senki nem úgy gazdagodik meg MLM-ből, hogy sok terméket ad el, hanem úgy, hogy sok embert szervez be. Az szokott lenni, hogy a termékek nagyobb részét (általában legalább 70%-át) maguk a forgalmazók veszik azért, hogy eleget tegyenek a követelményeknek. Egyébként amikor MLM-ről van szó, maguk a cégek szokták hangsúlyozni, hogy a lényeg nem a termék, hanem a beszervezés. Vagyis a piramisjáték. Végeztek Amerikában egy nagyon pontos, nagyon részletes felmérést, amiből az jött ki, hogy az átlagos MLM-ben a résztvevők 99,2.-99,7 százaléka nullszaldós vagy bukik a bolton. Tehát nagyjából minden háromszázadik ember keres vele pénzt. Ez megint csak a piramisjáték jelleget erősíti.
 • Mihály
  Lehet, hogy az adatokkal való kereskedésből is jön majd egy kis tőke. Csak meg kell nézni mi mindenbe egyezik be a Felhasználó az Általános felhasználási feltételek szerint. https://www.fren-system.co.uk/elemek/portal_001/userfile/108/Altalanos_Felhasznalasi_Feltetelek_FREN_2012_10_23.pdf
  ill. Adatkezelési szabályzat: https://www.fren-system.co.uk/elemek/portal_001/userfile/109/Adatkezelesi_szabalyzat_FREN_2012_10_23.pdf
  Mit keres különben a direktmarketing és a fogyasztói szokások megismerése a képben?
 • AtveresPusztito
  Azért figyelemreméltó hogy Gaál Róbert uraság milyen keményen csúsztat, mellébeszél, ködösít, amikor aránylag egyszerű kérdésekre kell(ett volna) válaszolni. Ha majd megy az adóhivatal vizsgálni a jövedelem eredetét, akkor is ezeket fogja mantrázni?

  Ahogy előttem is írták, az MLM-ben nem a termék a lényeg hanem a tagok beszervezése, ergo az MLM echte piramisjáték, csak van fedőtermék, hogy lehessen mivel magyarázni a bizonyítványt a bíróságon amennyiben feljelentik őket.

  Aki kijárta a 8 általánost, némi fejszámolás után rájöhet, hogy mi ebben az átverés: az üzlet tiszta ráfizetés. Egy gyakorlati példával élve, olyan ,mintha 5000 forintért csinálnál málnaszörpöt, és eladnád 2000 forintért. Pillanatnyilag lehet hogy kerestél rajta,de összességében véve buktál 3000 forintot. Egy lépés előre, kettő vissza.

 • Horváth Katalin
  Sziasztok!
  Érintett vagyok a témában, ugyanis férjem belépett a fren rendszerébe. Nekem már az elejétől fogva gyanús volt a dolog. Elleneztem az egészet. Mostanra már a félretett pénzt is ebbe fekteti. Veszélyesen komolyan veszi, mintha agymosáson ment volna keresztül. Az egész napja abból áll, hogy emaileket küldözget, szervezkedik, előadásokat próbál tartani. És sajnos van, aki bedől ennek a rendszernek.
  A szép szóra nem hallgat, ezért kérném a segítségeteket, hogyan tudnánk megállítani, mielőtt tényleg késő lesz. Rendőrséghez fordulhatok? Hogyan lehetne ezt a fren-t megszüntetni?
  Segítségeteketm tanácsokat előre is köszönöm!
 • Catinator
  Túl sok jóval nem tudom biztatni. Az MLM és hasonló rendszerek elég komolyan átformálják az emberek tudatát. Kollégánkon látjuk hogy el tud torzulni egy értelmes életvidám ember. Szenvedélybetegség ami alá mindent rendel.

  Az a baj, ha még hivatalos helyekről is csalásnak deklarálják valószinűleg ő már akkor is ellene irányuló támadásnak élné meg. Vagy hivatalosan bezárják a rendszert – de a hivatalok malmai lassan őrölnek, vagy elég csalódás éri hogy feladja, akkor viszont nagyon komoly érzelmi támogatásra lesz szüksége.

  Ha van még akikre hallgat és odafigyel, azokkal kéne elbeszélgettetni hogy milyen ára van annak amit tesz, és hogy az élet többi területét se hanyagolja el.

  Ha van rendes munkahelye és főnöke, ideiglenesen a főnöki fenyegetés is müködik, de embere válogatja.

 • norberto carlos
  Tisztelt katalin.

  Ebből tényleg csak akkor lesz házacska, ha sok buta ember regisztrál és befizeti a 0,5%-ot és rendes becsületes lesz gaál úr. Viszont a csapda, hogy angliában van a székhelye. A nigériai csalás alapvető eszközze van, de ha tiszteséges üzleti szándéka van mi garantálja a pénz vissza fizetési garanciát? Ha csőd be megy a befizetett összeg hova kerül?

 • Csanádi Ilona
  “ha van rendes munkahelye” ez a bejegyzés érdekes, a rendes munkahely fogalma mit is jelent? Ha a főnöke megfenyegeti? Fenyítés, dorgálás? Így kéne működnie?
  Az MLM egy értékesítési forma, a fren nem mlm!
  A csalódást ebben az esetben amiatt kell elszenvednie, mert alapos utánanézés helyett, laikusként dőlt be.
  Az ilyen pilótajátékok lényege, hogy valami nagyon csábító dologgal állnak elő. De a mögöttes háttér instabil.
  Érdemes lenne annak is utána nézni, az ötlet kitalálójának milyen múltja van.
  Többféle ember létezik minden területen, aki valami maradandót alkot, aki lufikat fúj, s addig fújja amíg ki nem pukkad és aki pedig rövid távon mások becsapásából akar anyagi helyzetén jelentősen javítani. Hogy a lufi, vagy a csalás kategóriájába tartozik a fren, majd kiderül. De egy biztos, mindkét esetben sok embert fog csalódás érni, amiért a felelős az aki ennek bedőlt. Az már más tészta, a gyanútlant is, vagy csak az igazi bűnöst érik utol,(ha el tudják) ha kiderül…..
 • Gabikaforever
  Máté, kismókusvakítás bazki! :DD

  ” A kiskorú gyerekemet regisztrálhatom-e?

  A legjobb ötlet amit tehetsz, mire eléri a 18 évet összegyűlik a pénze a lakásra, mert jutalékot is csak akkor vehet fel ha nagykorú lesz.”

  Vakmeleg!!! Mondanám, h aki ennek bedől meg is érdemli, de azt az érzést nem kívánom senkinek, amikor kirakják a lakásából 15-20 milliós hitellel a nyakán… 🙁 pár év múlva sok öngyilkosság lesz még itthon…

 • Gabikaforever
  igen, rendőrség! azonnal!
 • Kolozs Ágnes
  Én kaptam tavaly év elején egy nagyon szorult helyzetben lévő ismerősömtől felkérést az ő neve alá. Érdekelt a dolog, elolvastam az összes információs levelet, de nem igazodtam el rajta. Addig mentem, míg az utólsó lépésnél végre megnyílt egy oldal, ahol megnézhettem a szerződési mintákat. Az egyik feltétel, amit szabtak az volt, hogy nem ronthatják a rendszerbe belépettek a cég hitelét, mert akkor komoly anyagi felelősséget varrnak rájuk. Ezért a rendszerben lévőktől nem várhat a kívül lévő érdemi információt. A másik az volt, hogy a befizetett bérleti díjat addig kell fizetni, míg az ingatlant meg nem vettük, csakhogy ez a díj nem számít bele a részletfizetésbe, így már nagyon nem éri meg. Én ezeket látva otthagytam az egészet, persze hogy nem léptem be. Ezt mások is megtehetik. Azt nem is próbáltam kitalálni, hogy a rendszer működtetéséhez szükséges pénzt -a befizetéseken kívül- honnan szerzik, hiszen elvileg lehetnek olyan machinációk, amikhez csak tök gátlástalannak és kockázatvállalónak kell lenni. És persze ilyen horderejű dolgot teljes mértékben az interneten keresztül intézni, tehát befizetéseket és mindent, személyes kontaktus nélkül, csak a cég által kreált és működtetett internetes rendszerre hagyatkozva, legenyhébben fogalmazva is csacskaság.
 • Kolozs Ágnes
  Én láttam a szerződéseket, a használati díj az egy dolog, azt addig kell fizetni, míg az ingatlan meg nincs vásárolva. Ezen felül van a törlesztés, valami eszméletlen bonyolultan megfogalmazva, de az érthető, hogy ha nincs részesedés, akkor életed végéig fizetheteted a bérleti díjat és se a ház nem lesz a tulajdonodban, se arra nincs garancia, hogy a díj nem fog emelkedni…
 • Azt gondolom,végre a magyar embereknek is meg kellene tanulnia,hogy csodák nincsenek. Meg kell tanulni addig nyújtòzkodni,ameddig a takarònk ér és még ha szűkösebb is a költségvetés,megtakarítani.Nehéz azt tudom,de annak érdekében hogy a céljainkat elérjük,sajàt magunknak kell a csodàt megtenni. Nem másra várni…több vadàsz van aki a kilátástalan helyzetben lévő embereket célozzák meg,de tényeg a puskacső elé kell sétálni,önként,dalolva? Gondolkozzanak egy kicsit!!! Ez az egész történet túl szép,hogy igaz legyen…
 • Balogh László
  És akkor az index.hu címoldalon hozza az egész hóbelevlancot:
  http://index.hu/gazdasag/2013/01/31/hitelcsapda/
 • Igazságtevő
  Van egy nagy különbség Kocsis “Kiszamolo” Máté, és Gaál Robert között.

  Mégpedig az, ahogy viselkednének például egy Fűrész jellegű filmben, a fejükön egy öt perc múlva csattanó szöges mechanikával. 🙂

  Az egyikük szánalmas csalóként rimánkodna, a másik meg még ebben a szorult helyzetben is az embertársát próbálná menteni. A kommentelők fantáziájára bízom, kinek melyik szerepet feleltetnék meg.

  Egy biztos: az utolsó perc után Isten nem fog bedőlni semmiféle marketingnek… 🙂

 • Kovács István
  Kedves Mindenki!

  Nem nagyon szeretem az ilyen és ehhez hasonló blogokat, de most kedvet kaptam, hogy kifejthessem véleményemet.
  Számomra az a furcsa, hogy egyetlen pozitív hozzászólással sem találkoztam.
  Mintha ilyen, fogjunk össze és járassuk le, nehogy már jót tegyen és jó legyen neki.
  Úgy gondolom Gaál Úr hibázott, amikor vitába szállt egy “ilyen” oldalon.
  Bár úgy látom erre ő is rájött és kiszállt ebből az értelmetlen vitából. Nem itt kell.
  A magyar ember borzasztó borúlátó, pesszimista és sajnos rosszindulatú.
  Hinnünk és bíznunk kell valamiben… hiszen kiben bízhatnánk? Gyurcsány Ferencben? Vagy Bajnai Gordonban? Neeeeem….
  Ezek után valószínűleg rájöttek, hogy én Gaál úr oldalán állok, szorítok “értünk” és be is fizettem a 4 x 15 ezer forintomat.
  Természetesen én is számba vettem az esélyeket, nem ugrottam bele egyből.
  Egyszerű kis hétköznapi polgár vagyok, ha nem jön be, betudom egy hatvanezres gyorshajtásnak. Ha dohányoznék egy évben több mint 250 ezret füstölnék el, és még közelebb is lökdösném magam a sírgödörhöz.
  Tudom, hogy kilógok a sorból és nem is untatom tovább az előttem szólókat, száz szónak is egy a vége: HAJRÁ FREN!

 • Tünde Kovács
  Kedves Mindenki!

  Nem tudom, hogy a rendszer(fren) működik-e, vagy sem. Nem hiszek a sült galambokban, és nem szeretem az mlm rendszereket sem. Alapvetően biztonságra, előreláthatóságra törekvő ember vagyok. Ugyanakkor nem hiszem, hogy pusztán a butaság ostobaság az, amiért emberek belevágnak a kétes, szépen hangzó dolgokba. Azt sem hiszem, hogy a nyújtózkodás mértéke lenne meghatározó (kedves előttem szóló), hiszen, legtöbbünk már annyira kicsikére húzta össze magát, hogy egy anyaméhben elférne. Egyszerűen csak a reménytelenség, kétségbeesés és kilátástalanság az ok, amiért sokan belevágnak. Mert valahogy biztosítani kell az ember gyerekének a lakhatást… Márpedig egy bedőlt lakáshitel után, bár listásan (tudom, már más neve van, talán khr?), akár milliós adóssággal a nyakán, zárolt bankszámlával, letiltott fizetéssel… Milyen kilátás marad? Nos a remény, meg a vak hit… és jelen esetekben, nem istenben, hisz az eddig sem volt sehol…

 • ATTILA
  Kedves Mindenki,

  csak néhány apró gondolat FREN ügyben. Tételezzük fel, hogy belépnék, és elkezdeném a programot. Volt egy példa, 10 milliós lakásra, ha jól emlékszem. Ennek a használati díja, olyan 23 ezer körül volt. 35 éven keresztül fizetve ez 9 660 000 forint, vagyis a befektető még a pénzét sem kapja vissza, nemhogy haszna lenne!!! Szóljatok, ha tudtok ilyen lökött üzletembert, nekem is lenne a számára néhány veszteséges ötletem. Ez a FREN tök jó üzlet, így nem is akarok tulajdont venni, hiszen 35 évig nudli pénzért lakom, lehet, hogy mégis belépek?!

 • Északi Jenő, Horváth Zoltán, Komáromi Szabolcs és még néhányan
  Kedves Róbert!

  Én azért kíváncsi lennék a válaszodra, mitől más ez a cég, mint a Family Benefit, ahol simán elfogadtátok a pénzünket, utána simán megszűnt a cég, és néhány hónap múlva arra a hálózatra küldted az újabb remek ajánlatodat, ami a Genie volt, amit mi raktunk össze Nektek, és amiért egy fillért sem fizettetek…

 • Kolozs Ágnes
  Én drukkolok, hogy sikerüljön, megértem amit ír. De sajnálom azokat, akik nem ilyen mentalitással kerülnek ebbe, és nincs négyszer 15 ezrük a beszálláshoz, mégis megkockáztatják, szintén a “hátha” szerencsében reménykedve. Aztán még mélyebbre merülnek a bajba. Önnek megfelel ez a nagy titkolózás, ami folyik?
 • Kolozs Ágnes
  Kedves Attila!
  A használati díj nem számít törlesztésnek, tehát ha csak ezt fizeted 35 éven keresztül, semmivel nem vagy közelebb ahhoz, hogy tulajdonba kerülj, tehát bármikor kinyekkenthetnek a lakásból, mint bérlőt. Azt pedig senki nem garantálja, hogy a cég: a.-35 éven át fennmarad; b.- hogy menetközben nem emeli a bérleti díjat.
  Arról nem szólva, hogy egy rakás pénzt be kell fizetned, mielőtt egyáltalán szóba kerülne a költözés. De ha gondolod, hogy ez a cég a hülye, te meg okos vagy, ez a te döntésed.