Eszem megáll :)

Máté írt egy levelet, hogy most került kapcsolatba egy ügynökcéggel, amelyiknek az ügynöke P. bankos termékeket akart eladni neki. Én írtam régebben a csodálatos termékről, főleg a költségeiről, ami a szokásos lehúzós kategória, egy súlycsoportban van a unit linked biztosítással, aranyszámlával, timberland alapokkal és a többi termékkel, amit ügynöktől megvehetsz.

Az ügynök felvilágosította, hogy én régen náluk dolgoztam, de kirúgtak onnan és én bosszúból hazudozok össze-vissza mindent ezekről a termékekről, egy szavamat sem kell elhinni.

Az eszem megáll, mit ki nem találnak már kínjukban. 🙂

Máté kért, hogy áruljam el neki az igazságot, tényleg ez történt-e.

Nos, életemben még csak nem is hallottam a cég nevét és életemben soha nem dolgoztam semmilyen ilyen ügynökcégnél. Egyiknél sem.

9 éve voltam egy biztosítónál, ott egy bő fél évig dolgoztam. Amikor rájöttem, mit is árulunk, átmentem egy bankba, ott voltam mobilbankár, fiókvezető, egy másikban prémiumbankár és egy harmadikban kiemelt ügyfeleket kezelő akármi.

Se más banknál, se más biztosítónál nem dolgoztam, MLM rendszerű ügynökcégnél meg még véletlenül sem.

Nem, nem azért ekézem ezeket az elképesztően költséges termékeket, mert én is ezeket árultam, de kirúgtak, hanem azért, mert borzalmasan rossz és drága termékek, ami az ügynököt gazdaggá teszi, téged pedig szegénnyé.

Más ügynökök azt hazudják az ügyfeleknek, hogy én is pénzügyi termékeket árulok, ezért gyalázom az ő egyébként remek termékeiket, hogy mindenki az enyémet vegye.

Megint csak megnyugtatlak, az égegyadta világon nem árulok semmit, hacsak nem pénzügyi tanfolyamot és termékértékesítés nélküli tanácsadást, azokat is pont azért, hogy soha többet ne tudjanak hintába rakni mindenféle lehúzós ajánlattal.

Remélem, sikerült megnyugtatni mindenkit, nem önös érdekből és bosszúból “szapulom” ezeket az egyébként fantasztikus termékeket. Hanem mert elképesztően rosszak és drágák. 🙂

(Mondjuk az is sokatmondó, hogy a cikkekben leírt tényekkel nem tudnak mit kezdeni, ezért csak a személyemet akarják hitelteleníteni, hogy mentsék a menthetetlent.)

Ha még nem olvastad, olvasd el ezt a cikket: Ideje tanulnod

Share

55 hozzászólás

 • antenna
  hazudsz!

  😀

 • Ahlan
  Eléggé Mónika Show-ba illő történet 😀
 • V
  ugyanezt a meset en itt nemeto-ban hallottam, igy szapulta az egyik bizt. ugynok a masikat mikor krankenkasse-t akartam valasztani. Gyorsan megallitottam a meseben, mondtam hogy “koszonom en inkabb a termekre vagyok kivancsi de azt hiszem meghallgatom mastol” – nem nagyon vagyok vevo az effele gyalazasokra
 • Meister
  Egy programozással foglalkozó blogon is jelentek meg mostanában igencsak a témádba vágó írások, esetleg érdemes lenne vagy ott hozzászólnod/kiegészítened, vagy itt idézni belőle:
  5 részes sorozat:
  soci.hu/blog/index.php/2015/10/26/befektetesrol-programozoknak-5/

  és még egy bejegyzés:
  soci.hu/blog/index.php/2015/12/29/szuper-befektetes-2016-ra/

  u.i.: ha akarod ezt a hozzászólást nyugodtan moderáld ki! 🙂

 • greenberet
  Kötekedésnek fog hangzani, de nem az…

  Mivel úgy kezdődik a bejegyzés, hogy “mi is az igazság”, nekem kicsit hiányzott belőle a másik oldal, azaz hogy akkor ki is vagy te tulajdonképpen. Oké, hogy ki voltál, de ki vagy most? Pl. kifejezetten csak a pénzügyi tanácsadásból élsz?

  Az ember olyan lény, hogy szeret felnézni mindenféle határozott véleményformáló figurára, ezzel magam sem vagyok másképp, és ezzel nincs is gond. De én ezen felül örülnék egy kis minimális háttérismeretnek is. Talán mások is.

  Ha volt már ilyen bejegyzés, akkor sry és jöhet a link 🙂

 • Garbo
  Tényező lettél, Miklós! 😀
 • Ez így igaz. Én kb. 4-5 éve kerestem meg Miklóst pénzügyi tanácsért, majd megszabadultam a remek B.net-es befektetéseimtől plusz egy-két drága hiteltől. Akkor sem és azóta sem akart semmilyen terméket Nekem eladni, csak segített.
 • hazucc
  hazucc
 • Bence
  “Aztat bárki mondhassa!”
 • Gábor
  Most màr nyugodtan aludhatunk 😀
 • Tomanovics Gergely
  Welcome to the club. 🙂

  Annak idején, amikor a hírhedt ‘zelmúltnyólcévben (2002-10 között) az MSZP kormányzását kritizáltam igen nagy hatásfokkal (többszázezres-milliós nézettségű videóim voltak a YouTube-on) akkor voltam fideszbérenctől jobbikos náciig minden.

  Most, hogy a mostani kormány ellen is UGYANÚGY felemelem a szavam, hirtelen ballibsi cion-zsidóbérenc hazaáruló buzeráns lettem sokak szemében…

  Ez van, Magyarországon sajnos vagy fekete, vagy fehér lehetsz. Be kell állni az egyik csapatba, és a végsőkig kitartva dobálni a másikat szarral. Én sajnos képtelen vagyok rá, mert saját véleményem van dolgokról és gyűlölöm a kettős mércét, örülök, hogy azért van még rajtam kívül pár ilyen ember. 🙂

 • life
  láthatjuk mi lett a fortress féle kamucéggel
  láthatjuk mi lett a questorral
  láthatjuk mi lett a hungária értékpapír zrtvel
  láthatjuk mi lett buda-cash céggel
  láthatjuk mi lett marcsikás kun-mediátorral
  jó lenne ha sok értelmes ember a valóságnak hinne nem az érzelmére ható reklámokra, ügynökökre…
 • TS
  …mert jött az a Kiszámoló nevű és elvette a munkát! 😀
 • Zsolti
  Szerintem aki a szinte a kezdetektől olvas téged, az nagyjából tisztában van ezzel. Ha valakinek van ideje az elejétől kezdve elolvasni a blogot (szerintem amúgy mára kis átdolgozással könyvnek tökéletesen elmenne), az egyszerűen csak mosolyogna egy ilyen állításon. Persze aki 2-3 bejegyzést olvasott el, abban felmerülhet a gyanú.
 • Böla
  és esténként, amikor teljesítetted a napi átvert ember kvótát, mellékállásban kemtrélt szórsz a szomszéd utcában. Tudom, láttalak.
  🙂
 • Yggdrasil
  Szerintem hamarosan ki fog derülni az is, hogy az Éremkibocsátó Intézetnél is dolgoztál, meg bukott BudaCash-es is vagy. 😉
 • walterwhite
  “az égegyadta világon nem árulok semmit”

  Az ilyen kijelentések ássák alá az egyébként többnyire komoly szakmaiságú oldaladat.

  De, árulsz. Saját magadat, a tanácsadásodat, az akadémiát. Nincs is ezzel semmi baj, így működik a világ. Csak nem kellene megállás nélkül az ellenkezőjét bizonygatnod.

 • Kiszamolo
  Mondd, walter, olvastad a cikket?

  “ha csak nem pénzügyi tanfolyamot és termékértékesítés nélküli tanácsadást”

  Vagy a mondat másik fele előtt már írtad is a hozzászólást?

 • QTT
  Azért irigylem a kitartásod és az idegrendszered Miklós!

  Nagyon rossz látni, hogyha ma valaki Magyarországon megpróbál egy normális, széleskörű és ésszerű pénzügyi szemléletet bemutató ismeretterjesztést végigvinni, akkor arra fogékony az internetes társadalom 2%-a. A maradék pedig úgy oszlik meg, hogy 95% nemes egyszerűséggel letojja, 2% megmondja, hogy hülye vagy, 1% meg megpróbálja visszahúzni az érdeklődőket, mint például a cikkben szereplő ügynök is.

 • uzsolt
  Sajnos ez ilyen. Az ügynök próbált reagálni a felvetésre, és ez volt a legkézenfekvőbb.

  Húgom is kérdezett egyszer tőlem, hogy egy ügynök megkereste, és ajánlott neki valamit, hogy én mit gondolok róla. Utánanéztem… és szóval mondtam, hogy mi benne az oltári nagy bukta (ha jól emlékszem, egy unit-linked nevű okosság lett volna). Az ügynöknek mondta, és utána mondta nekem, hogy a válasz az volt, hogy a későbbiekben visszahozza a veszteséget – milyen rendes az ügynök, nem egy betanult szöveget mondott, nem hárított, hanem magyarázott. Persze ekkor mondtam neki, hogy ez volt a betanult szöveg… De lényeg, ami lényeg, nem ment bele.
  Mindenki próbálja eladni a saját portékáját, és a “konkurenciával” mindenki bánik valahogy. Valaki tisztességesen, és sajnos elég sokan tisztességtelenül.

 • studkell
  Kiszámoló: abban az értelemben a “hacsak” egy szó. Bocs. 🙂
 • Topfly
  Semmi baj nincs ezekkel a termékekkel, amelyeket szapulsz, sőt nagyon is jók és aki pénzt akar keresni, az foglalkozzon is velük, de nem mint befektető, hanem, mint értékesítő 🙂
 • Nagyon szeretem ezt a honlapot! Éppen ezért…

  Szerintem, azok akik belefutottak már egy két rossz pénzügyi befektetésbe és elolvasták Miklós cikkeit, azok nem kételkednek az Ő jó szándékába. (mindegy ki volt és jelenleg mit csinál)
  Persze azok aki eleve magukból indulnak ki és rosszindulatúan állnak a témákhoz azoknak kár bármit is mondani, bizonygatni. Ugyan ez igaz az ügynökökre is.

 • dibb_ler
  Fókusz. Felépítetted magad és most vlszleg túlreagálod a provokációkat.

  Lényegtelen, miért provokálnak, te is tudod, hogyan kell ezeket kezelni.

 • tgwh
  Vedd jó pontnak, komolyan félnek tőled 😀

  Nekünk is szépen elmagyarázták, hogy ők függetlenek, kéne életbiztosítás, balesetbiztosítás, lehet hogy kellene nyugdíjelőtakarékosság. Persze, igazuk van, csak a biztosítást annak ellenére nem kérjük, hogy tényleg jó ha van. Számolgatás után kiderült, nyugdíjra még ráérünk félreteni 35 éves kor után is. Aztán az összes ajánlott termék – három db – ugyan attól jött, szép prospektusban. Oké, függetlenek, csak nyomtattak nekik külön füzetecskéket, a többi versenyzőt meg nem mutatta meg, mert az amúgy is rosszabb, még hihető is.
  A vége az lett, hogy nem kell a 16%-os hozamú (-8% kezelési költség), 10 év után kamatot felvehető verzió sem, mert nem 10 év után kell a pénz, még szabad felhasználásra sem.
  Persze, rossz dolog hogy amit gyűjtesz azt rögtön elköltöd, de ha nekem nem 10 év múlva kell a pénz hanem most, akkor nem fogok tíz évig megtakarítani

 • Naiva
  @Greenberet:
  Aki olvassa a blogot egy jó ideje, vagy csak a cikkek nagy részén átrágta magát, pontosan tudja, kicsoda Kiszámoló és mit csinál. Én is, pedig tanfolyamon nem is voltam, de a legfontosabb személyes (és pü-i) infók megvannak. Ennyi.
 • tgwh

  Aztat, a munkát azt, eeevették. 😀


  Ez már csak így megy a bálványimádó Abszurdisztánban…

 • Stiel
  Hát hazudott egy öblöset, na. Van, akinek nem adatott gerinc.

  (Egyébként meg, ahogy írta is valaki, a terméket kell nézni, nem a személyeskedést.)

 • John
  Ezen a blogon a cikkek nagyon jók szakmailag, az olvasói hozzászólásokat pedig teljesen felesleges elolvasni…
 • Ghostsender
  Mondjuk szerintem totál lényegtelen lenne még ha ügynök is lettél volna és kirúgtak volna. Ha az ügynök nem tud megfelelni a tőled tanult kérdéseinkre akkor menjen a sunyiba. Ez ilyen egyszerű…
 • Zedder
  Azért azt veheted egyfajta elismerésnek, hogy már csak személyeskedéssel tudnak támadni, ha szakmailag nem… Azt pedig ugye intelligens ember tudja, hogy a vitakultúra legalja.

  (Még ha néha jól is esik, de NEM ilyen kontextusban.:)))

 • Zsolesz
  Sziasztok!

  Tavaly összefutottam OVB-s ügynökkel, akkor valahogy leráztam, hogy építkezek.
  Ma hívott, hogy nagyon jó lenne ha most tudnék beszállni, mert kapok adó visszatérítést.
  Mondtam neki, hogy azt nem fogok, mert nem fizetek szja-t (KATA-s vagyok), a másik meg hogy a pénzem ezüstbe fektettem, mert az most alacsony és amit rátok szánok inkább abba tettem.
  Erre azt mondta: “- Értem, az ezüst az jó tényleg lent van, köszönöm a beszélgetést, viszlát.”, majd letette.

  Miklós!

  Folytasd a munkát amit eddig, mert én is sokat tanultam belőle és másoknak is ajánlom és tőlük is pozitív vélemények jönnek vissza.

 • S.Laci
  Kb. 25 évvel ezelőtt egy biztosítótársaságnál elvégeztem egy tanfolyamot.Remek eredményekkel és kiváló záróvizsgával.Voltam kétségeim és kérdéseim a legtöbbet ajnározott életbiztosításokkal kapcsolatban.
  Kétségek és a gerinc maradt bennem csak én mentem a cégtől,miután visszafizettem az iskolázás összes költségét.
  Nem bántam meg,mert azóta sem rántottak bele semmi baromságba,tehát megérte !

  Figyelem az oldalt,néha még utánanézek dolgoknak !
  Köszönöm az infókat !

 • Bence
  Az USA-ban itt is előttünk vannak. Érdemes megnézni pl. ezt az oldalt: bogleheads.org/wiki/Lazy_portfolios

  Az ajánlott ETF-ek éves költsége a teljes tőkére vetítve 0,05 – 0,14% / év között mozog, miközben a számlavezetés és a tranzakció ingyenes! Nálunk is van ETF, csak azoknak kicsit nagyobb a költsége, ill. van értékpapír számlavezetési díj, tranzakciós díj, deviza konverzió díja, de azért nem vészes.

  Ellenben itt vannak ezek a unit-linked csodák: mabisz.hu/hu/tkm.html
  Vannak köztük olcsóbbak, de a többség elég brutális költségterhelésű. Nem beszélve arról, hogy nem kell mindenkinek életbiztosítás. Pl. akinek nincs eltartott gyereke és van elég megtakarítása+fizet TB-t, annak teljesen felesleges életbiztosítás, hiába akarja nyomatni az ügynök, hogy márpedig mindenkinek kell jó drága, 20-30 éves futamidejű életbiztosítás+befektetés.

 • Píz
  , az ezüst gondolat honnan jött? ETF-et vettél?
 • Laya
  persze-persze! 🙂
 • Catinator
  Ez szerintem is csak annak a jele, hogy hires lettél, és tartanak tőled.

  Amúgy egy rövid “Ki vagyok én és mit csinálok/csináltam” lehet, segitene, de a többi úgy is gyalázni fog. 🙁

  Ennek ellenére kitartást és HAJRÁ!!!!

 • Maris
  SZÉGYEN!
  De ez is mutatja milyen jó vagy, hogy már ennyire alattomosan támadnak.
  GO KISZÁMOLÓ! 😀
 • Kiszamolo
  Dibb, én ezeken csak nevetek, bár már inkább szánalmas, mint vicces.

  Tudom, az összes ügynöknek én vagyok a gyűlölt ellesége, amit annyiban megértek, hogy egy sincs, aki évente jó pár kuncsaftot ne veszített volna miattam.

 • andrew-andrew
  Kedves Miklós!

  Az első bejegyzés amit olvastam tőled az “Okos úr Buta úr autót vásárol” volt.
  Ott elkapott valami és elkezdtem az elejéről olvasni a Blogot, kb a bejegyzések 95% “megvolt”. 🙂
  Előtte csak szórtuk a pénzt, ma elmondhatom hogy félre van rakva a 1 évi jövedelem.
  Rendszeresen rakunk el a nyugdíjra, kötöttünk egy családi kockázati biztosítást, lett egészségpénztárunk, LTP-nk, állampapírunk.
  Vannak komoly terveink!

  KÖSZÖNÖM CSAK ÍGY TOVÁBB!!!

 • Polgarb

  Hogy tudtál kiszállni a Bnet bizniszből? Megkereshetlek a kérdéseimmel privát úton?

  Van egy szerződésem és ki szeretném szedni a lejárta előtt, a lehető legkisebb buktával.

 • PG
  Hi. Miklós, sztem többünk is veled ért egyet, és pl nekem (aki utálja a sok felesleges rizsával teli “tanfolyamokat/okításokat”) tetszett a nyers, lényegre törő “előadásaid” sallangok nélkül.
  Másik: a soci.hu-s blogon a szerző is érdeklődik a pénzvilág iránt, esetleg értékelhetnéd, hogy jók-e a felvetései (persze az engedélyével).
 • Zsolesz
  Píz

  Nem vettem még, csak néztem az árupiacon, hogy elégé lent van 14-17 között mozog, régen meg volt 50 dollár környékén is.

  A neten olvastam több helyen és ismerősöktől (akik foglalkoznak ilyen pénzügyi/befektetési dolgokkal) is hallottam, meg hát az ovb-s srác is igen hamar letette a telefont mikor mondtam neki, lehet ő is tud valamit, mert nem kezdett el kötözködni, okoskodni.

 • Konkav
  azért a Vanguard-ról is ejthettél volna néhány szót, pl. hogy az oda befektetők egyben a tulajdonosai is 🙂 így érthető a költség mértéke:

  about.vanguard.com/what-sets-vanguard-apart/why-ownership-matters/

 • Csibola

  Azért számomra az ezüst nem tűnik az évszázad bizniszének. Volt egy nagy kiugrás ahogy látom 2011 környékén, és most szépen süllyed vissza…
 • Zsolesz
  Csibola

  Én nem írtam, hogy az évszázad biznisze, se azt hogy az elmúlt évé és azt se hogy vettem akár 1 kg-ot ezüstöt is (vámpírvadász még nem vagyok).
  Annyit írtam, hogy hallottam az ezüstről ezt-azt és hogy a unit linked ügynök ennek hallatán elköszönt és nem traktált tovább.
  Én is láttam, hogy 11-ben fent volt és azóta lent, de ezek az áruk meg olyanok mint a részvények sok idő kell nekik mire hoz valamit.

 • Átlagparaszt
  “Ezen a blogon a cikkek nagyon jók szakmailag, az olvasói hozzászólásokat pedig teljesen felesleges elolvasni…”

  Éppenhogy nem. Pont ezen a blogon érdemes elolvasni a hozzászólásokat is, amikből gyakran majdnem annyit tanul az ember, mint magából a posztból. Köszönhetően az előmoderálásnak, amivel a trollok és a rosszindulatú idióták kiszűrésre kerülnek. Nem is tudnék mondani más blogot, ahol a hozzászólásokban értelmes emberek folytatnak értelmes diskurzust egymással. Többnyire…

 • Kiszamolo
  Greenberet, ha egy kicsit is tényleg érdekel, gyakorlatilag mindent megtudsz rólam, ha elolvasod a blogot. Még azt is, hol éltem, mit csináltam, mióta van családom, milyen öreg autóm van, hány gyerekem, mit csinálok, miért csinálom, mióta csinálom, mióta csinálom főállásban, stb.
 • bgabor911
  Szerintem meg kevesebb energiát pazarolj a trollokra meg a marhákra, mert nem szeretnénk, hogy kiégj. 😀
 • QTT

  Az értelmes hozzászólások olvashatóak a blogon kijelentésedhez még jó, hogy odaírtad, hogy többnyire. 🙂
  Ha lesz még 1-2 CSOK-os cikk, tiszta Origo, Nőklapja, szintű kommenthalmaz lesz majd. Azért kemény ami a CSOK cikknél megy. Én biztosra veszem, hogy a blog értelmes olvasóinak többsége egy egyszerű lakásbiztosítás megkötését jobban megtervezi, átgondolja, mint az ott kommentelők nagy része a 10+10 milla építkezést, lakásvásárlást.

  Ja egy bónusz meglepi majd a felelőtleneknek: mikor kijön az első 60-80ezres fűtésszámla a nagy hodályra, a hitel törlesztője mellé, majd akkor lesz csak igazán sírás.