Erste Prémium számla fontos változás

Az Erste Prémium számlánál január elsejétől felemelték az elvárt bejövő havi utalás vagy a számla egyenlegét, nem is kicsit. Eddig havi 500 ezer forint beutalása elég volt a feltétel teljesítéséhez, ez mostantól 1 millió forintra emelkedett.

A jó hír az, hogy van egy éved, hogy teljesítsd a feltételt, de ha úgy látod, hogy egy év múlva sem fogsz egymillió forint felett keresni, érdemes másik számlát nézni. Például a Raiffeisen Gold 2 csomagot.

Raiffeisen Gold 2 és Prime Select csomagok vélemény

Nem tudom, meddig fog élni a link, de a lényeget kiemelem képként is, a pirossal jelölt sorok a január elseje után érvényes limitek:

Share

36 hozzászólás

 • Gábor
  Amit egy bank árul és benne van a nevében, hogy “prémium”, az mindig a banknak prémium. Prémium drága az ügyfélnek.
 • Gáboe
  Az agyalágyult kommentelők ellen, szerintem jó megoldás lenne, ha betennél nehezebb szöveges kérdéseket! Ugyan mennyivel szorulna vissza, ha rá kellene előtte keresniük a jó megoldásra?
  Szerintem hozna egy kis változatosságot!
 • RDLDR
  Nincs megadva hány utalásból. Cetelem Megtakarítás számlával akár pár százezer ftbol is megoldhato oda vissza ping pongozassal. Ha a hülye bank ilyen feltételt szab, hát megkaphatjak a felesleges utalgatasokat.
 • Panic

  Raiffeisen Premium Select ügyfél forint forgalom mellett csak a bankkártya limit módosításért fizet, ha jól emlékszem.

  Kinek prémium?

 • Családfõ
  Ránéztem, hogy esetleg az ex-Citibankos bankszámlák díjait változtatják-e, de nem. A prémium/world/privát ügyfélszegmens limit persze ott is változott ugyanúgy, de legalább a bankszámlavezetési kondíciók egyik szegmensben sem.

  Egyébként meg egy élmény 728 különböző Hirdetményből kivadászni az éppen keresett információt. Bár gyanítom, más bankoknál is hasonló a helyzet. Bár elférnének ezek egy – nagyobb – söralátéten! Vagy legalább egy sörösrekesz alátéten….

 • Családfõ
  …és a külföldről érkező forintutalások is ingyenesek maradtak (ahogy a papírforma is ígérte lakossági számláknál), ha már tegnap feljött a téma.
 • Kiszamolo
  Családfő, szerintem hirdetmény fronton az Erstéjé a legnagyobb tragédia.

  Nyilván szándékosan csinálják, hogy három hirdetményből kell összeollózni a költségeket, de ehhez is minimum 120-as IQ kell és némi tapasztalat.

  Már rég szénné büntettem volna őket ezért a gyakorlatért, ha én lennék az MNB.

  Legyen kötelező egy A4-es oldalon az összes költséget érthetően, magyarázatokkal együtt feltüntetni.

  S külön minden egyes számlacsomaghoz, nem ömlesztve 120 számlacsomagot, amiből 115 már rég nem is él.

  Ennek a számlacsomagnak a hirdetménye ez. Egy külön lapon. Benne kártyaköltségek, számlavezetés, pénzfelvétel költsége, külföldi vásárlásoknál a pénzváltás költsége, stb.

  Az MNB már igazán rendet tehetne ezen a fronton.

 • Penta
  Az ERSTE World (prémium) szintén változott, a korábbi 35 milliós limit 50 millióra nőtt/nő.
 • Családfő
  Kiszámoló, csak egyetérteni tudok.
 • Családfő

  A world és a prémium két különböző szint, az előbbi a magasabb. Felette pedig a privát.

 • Alfa
  : egyetértek, az MNB
  Fogyasztóvédelmi tevékenységük egy nagy nulla. [szerkesztve]
 • headset
  Ha valaki Raiffeisen Gold 2.0-ra akar váltani, érdemes figyelembe venni, hogy csak akciósan lehetett a 400 ezres átutalást 3 részletben teljesíteni. Ezt eddig évenként meghosszabbították december 31 ig. De most csak március 31-ig.
 • Dudu
  Aaaajjjjj ez de rossz hir. Kuldhettek volna emailt, vagy csak nekem kerulte el a figyelnem. Ez a cetelemes megtakaritasi szamla tetszik, ez lesz at atmeneti megoldas szamomra.
 • Lacingazo
  Miklós! Nem dobod be a referral linket? Szerintem aki váltana az szívesen váltana úgy hogy ebből neked is legyen kis zsebpénzed, ha már egyszer te ajánlottad nekik.
 • Sándor
  @Családfő :

  Szerintem már csak max egy-két évünk van ebben a termékben, bármelyik ma a piacon kaphatónál sokkal kedvezőbbek a díjszabásai… Ezt valaki egyszercsak ki fogja szúrni és beszántják az egészet. A krémnek felajánlják az Erste Prémiumot, a többiek meg mennek a levesbe.

 • Cold Heart

  én is ex citis vagyok, kíváncsi vagyok, meddig nem nyúlnak hozzá. Egy kollégámat, aki kb 0-án tartotta az átlag egyenlegét már 2013-ban kiraktak onnan
  (másik bankom axából lett otp, ott is teljesen külön életet élünk a normál csomagoktól)
 • Családfő

  Lehet, ki tudja, ez már évek óta benne van a pakliban. Kiszámolják ők ezt.

  Elvárt egyenleg azért így is van (én nem a “simában” vagyok) ahhoz, hogy ne legyen mondjuk 4e Ft a havi számlavezetési díj, hanwm 0 Ft, de jóval alacsonyabb, mintha az extra szolgáltatásokat is szeretné az ember. Utóbbiak nem érik meg – szerintem – akkora egyenleg tartását.

 • RDLDR

  Koszi! Elkerulte a figyelmem. Azt hittem dec 31-ig van iden is.
 • Joy
  Olyan kérdések kellenének, amire csak azt tudja a választ, aki elolvasta a cikket 🙂
 • Venom
  Unicredit Partner Prestige? Amennyiben a munkáltatóddal megállapodott a bank, akkor még az idegen banki ATM felvét is díjmentes. (+feltétel: 600e HUF külső jóváírás)
 • DontPanic
  Nem tudom mi a prémium abban, hogy igazából többe kerül nekem az egész.
  Néha-néha ha be kell mennem vmiért személyesen, minden alkalommal próbálnak rábeszélni, hogy váltsak a meglévő, olcsóbb csomagomból.
  Szerintük azért férek bele az új jövedelmi limitbe is, mert nem tudok számolni…? Ok nyilván értem, a velem szemben ülőnek biztos bónusza/mozgóbére függhet ettől is…

  Anno SOS kellett egy nem tervezett EUR utalást EU-n intézzek, viszonylag nagy összeg. Transferwise-t ismertem már akkor, de nem volt még akkora bizalmam az összeg nagysága miatt.
  Na de lényeg a lényeg, 3-4 hirdetményből összevadászva se sikerült kiderítenem, mennyibe fog nekem ez kerülni.

  Inkább bementem személyesen is, nem tudták megmondani hogyha elutalok most azonnal XY összeget, akkor milyen árfolyamon, milyen költséggel fog ez megtörténni.
  Vicc az egész.

  De még Erste-s vagyok, mert egyik kutya másik eb…

 • Alfa
  Sziasztok!
  Az itt elérhető
  bankmonitor.hu/bankszamla/ingyenes-bankszamla-nyitas/
  UniCredit Partner Aktív Zéró bankszámláról van valakinek tapasztalata?
  Az elvárt havi beérkező összeg jöhet egy másik banknál vezetett számlámról vagy csak munkáltatótól?
  Van valami rejtett költség?
  Köszi a válaszokat!
 • gondold végig
  Azért majd ha kiraksz revolutosokat a csoportból és kár esetén rajtad fogják perelni azt, amit a biztosító fizetett volna, mert jogosulatlanul raktad ki őket (nem tudsz rámutatni a szerződésben olyan pontra, ami alapján ezt meg tudod tenni) az érdekes lesz majd.

  Nem kell kirakni őket, egyszerűen letiltom a bejövő nemzetközi utalásokat és ha szeretnének fizetni, majd fizetnek másképp. Az viszont le van írva, ha nem érkezett be az utalás, akkor megszűnik a biztosításuk. Márpedig nem fog többet beérkezni.

  Az az ő nyomoruk és nem az enyém, hogy csak litván bankszámlával rendelkeznek.

 • gondold végig
  ‘Nem kell kirakni őket, egyszerűen letiltom a bejövő nemzetközi utalásokat’

  Pont erről beszélek, egyszerűen erre nincs jogalapod – nem tudsz olyat mutatni a csoportos bizt. szerződésben, ami alapján nemzetközi utalással nem lehet a bizt. díjat kiegyenlíteni… szerintem egyeztess egy jogásszal.

  Mivel nincs is csoportos biztosítási szerződés, illetve van, de azt az egyesület kötötte a biztosítóval és eddig is volt kommunikálva, hogy külföldről nem lehet fizetni, teljesen rendben van.

  Egyébként eddig mindenki megértette és utal máshonnan, úgyhogy a kérdés elméleti.

  A cégek és társasházak még nem jöttek rá erre a szívatásra, mert nem tudják, mi ez az új költség a bankszámlakivonaton a többi száz költségsor mellett (oda sincs írva), de hamarosan mindenhonnan ki fogják vágni a revolutosokat.

 • vViktor
  Alfa!

  Nekünk családban az van és egymás között is utaltunk már, ha a fizetésnap bekavart az elvárt havi jóváírás teljesítésébe.

 • Mitol Premium?
  Valaki meg tudna mondani, hogy ez a Premium mitol premium? Miert eri meg annak akinek van?
 • Alfa
  : az első kommentben leírták.
  A bank sokat keres rajtad.
  Ha hagyod.
 • Foxpostos
  A jófogásos érdeklődők nálam is megjelennek minden alkalommal, amikor néhány tizezres értékű dolgot teszek fel. Mindig más accountról, néha képernyőképet is mellékelnek a kérésük mellé, amivel bizonyitják hogy ők vásárolnának, már csak az email cimemet kell beirniuk egy adott mezőbe.
  Sosem próbálnak alkudni, vagy bármit megtudni a termékről.
  Mondjuk én kisegitem őket, csinálok nekik egy valós freemail fiókot hihető névvel, és hagyom őket “dolgozni”.
  Mondjuk eddig sosem néztem, miket küldözgetnek a csak nekik megcsinált emailekre, de eddig azt gondoltam, egészen másért kell nekik az email cimem: a többség ugyanazt a jelszót használja mindenütt, és a neten elég sok feltört fiók + jelszó páros megtalálható. Ha a megadott emailhez megtalálják a jelszót, akkor a jófogás fiókba is be tudnak lépni szerencsés esetben. Itt pedig át tudják irni a foxposthoz beállitott számlaszámot.
 • Jasminite
  Nemrég vettünk fel babavárót Ersténél, az ügyintézés online könnyen ment, de ez a George-os erőltetésük nagyon gagyi.
  Mindegy is, kértem majdnem 6 ezerért MasterCard-ot, mert az utalás vagy 30 ezerbe lett volna 10 millióra és ment be a zseton 230726 DKJ-be. Az infláció előrejelzést látva lesz itt nagyobb kamat is.

  Egyébként szimpla magánszemélynek mivel ad többet egy Prémium számla?
  Közel 1 millió a nettóm, de tökéletes egy fapados számla is, ha van mobil app és alkalomadtán a web is működik.
  Ebben az OTP felülete a legkezesebb.
  Bankmonitoron keresztül Unicredit Partner aktív zéró és 3 évig tranzakciós díj mentesen 0 ft.
  Igaz nincs nevében a prémium. CIB ECO szintén 2 évig. Aztán lehet utalgatni világba.

  Ellenben örülök az ilyen drága csomiknak és mindenki másnak is javaslom.
  Amíg a bank, telefonszolgáltató beszedi a szép kövér havidíjakat egyik oldalon, szór olcsót a másikon.

 • naa
  20000 alatt filléres magyar bankszámlákról is ingyenes és tranzakciós jutalék mentes az utalás, de ott a Wise is, mindenki meg tudja oldani ezt szerintem, hogy ne revolutról utaljon.

  A “nehezebb” kérdésekről – az AI fejlődésével az AI-re is lehet majd bízni a blogmotorokban, hogy tegyen fel egy kérdést, amivel a nála butább robotokat kiszűri… Egyfajta Turing-teszt 🙂
  Mondjuk a legújabb generációs mesterséges intelligenciának ezek a kérdések már most sem okoznak gondot ezek a kérdések, pl. kipróbáltam, magyarul feltéve azt, hogy “Melyik évben volt az október 23-i forradalom? Négy számjegy” gond nélkül megválaszolja a ChatGPT, hogy 1956… Na ha ezzel az AI-vel felszerelt troll botok árasztják majd el a netet, az nem lesz jó – még emberinek tűnő bejegyzéseket is megír ma már a legújabb generációs AI, igaz, elsősorban angolul, de a fordítás is megy neki…

 • naa
  OFF: Félelmetes ez a ChatGPT amúgy és tényleg tud magyarul is. 2021-ig tápláltak bele lexikális adatokat.
  Az alábbi kérdést tettem fel neki, így, magyarul, és itt a válasz – tényleg 2021-ig vannak adatai… 🙂
  Kérdés: Írj pár mondatot magyarul a 2026-os magyar parlamenti választás esélyes pártjairól.
  Válasz: Sajnos, a 2026-os magyar parlamenti választás esélyes pártjairól nem tudok friss információkat adni, mert az ismereteim 2021-ig terjednek. Elmondhatom viszont, hogy a magyar politikai helyzet folyamatosan változik, és a pártok népszerűsége is változó lehet a választások előtt. Azonban, ami biztos, hogy az elmúlt években, a Fidesz és a Jobbik pártok voltak azok, akik a legnépszerűbbek voltak Magyarországon.

  Kérdés: Melyik az ország legnagyobb folyója, nagy betűvel kezdve? D×××
  Válasz: A Duna

  (Ezzel még megbukna a Kiszamolo captchán, mert itt az “A” nem kell, de előbb-utóbb rájönne)

 • Kiszamolo
  Naa, én is próbálgattam, de elég bulls×it válaszokat ad, igazi süketelés. Semmi adat, semmi igazi konkrétum, inkább csak szómenés.

  Látványosnak látványos első pillanatra, de azért gyorsan kiderül, hogy csak rizsázni tud főleg.

  Nem is értem, hogy akarnak ezzel a diákok beadandókat íratni?

 • Balazs
  Nincs semmi rejtett költség, tényleg ingyenesen használható applikációból. (Fontos, hogy a telefonos appból indított utalások ingyenesek csak.) Mehet több részletben és saját számláról is az elvárt jóváírás (vmi 80e forint, vagy hasonló).
 • Saci
  20000 alatt filléres magyar bankszámlákról is ingyenes és tranzakciós jutalék mentes az utalás

  Ha jelen pillanatban kellene filléres bankszámlát választanod, meglepődnél milyen szegényes a választék. Unicredit Zéró és Cib Eco ami szinte mindenkinek teljesíthető feltételekhez kötött, a többinél magasabb munkabér beutalásával ingyenes a bankszámla (nyilván ez kicselezhető oda-vissza pénz mozgatásával)

 • Zed
  Na, ezzel engem úgy néz ki csúnyán rászedtek 🙂 Pont dec. 15-én mentem aláírni a szerződést, amikor a hirdetmény megjelent, és azt hogy 2024-től ez rám is érvényes, ezt elfelejtették közölni. Direkt rákérdeztem, hogy az új kritériumok engem hogyan befolyásolnak, de a válasz az volt, hogy sehogy, mivel én az aktuális feltételek alapján szerződök. Természetesen jelezték is, hogy hamar döntsek, mert januártól az 500k helyett már 1M a kritérium. Nem szeretném naivan azt hinni, hogy pont egy nappal korábban mentem és ők ezt nem is tudták.. Még az a szerencse, hogy nem indítottam hosszabb távú befektetést és ha minden igaz, a hirdetmény szerint fél év után ingyen búcsúzhatunk el egymástól 🙂 Még szerencse, hogy gyakran járok a kiszámolót olvasni…
 • Pa(k)si
  Ha Erste Premiumról dobunk pénzt a Wise-ra, akkor az utalás (nem ingyenes) vagy vásárlás (ingyenes)? Ki tudja?