Bankos csalók a telefonban

2023-01-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Írtam nemrég a telefonos csalókról, akik bankosoknak adják ki magukat. Ha még nem olvastad el azt a cikket, érdemes lenne:

Egy bankos átverés története: ezekre vigyázz

Most Árpád küldött át egy hangfájlt, mert megszakította a hívást elsőre, hogy fel tudja venni. Bár nem sok derül ki a fájlból, mert túl rövid, de az egyértelmű, hogy nagyon amatőr volt a csaló. (Ami csak elsőre tűnik jó hírnek, inkább úgy gondolom, hogy már boldog-boldogtalan rárepült erre a csalási formára, hiszen milliókat lehet vele kaszálni és kicsi a lebukás esélye.)

Azért teszem közzé, hátha felismered a hangot és tudod jelenteni a rendőrségnek.

(Küldött egy másik fájlt is, mert visszahívta azt a számot, amit a csalók használnak. Kiderült, hogy egy szerencsétlen ismeretlené, akit már rengetegen hívogattak a csalók miatt. Mivel sok infó abban nincs és az adatvédelmi okok ugye, ezért azt nem osztom meg.)

Más: új átverés is terjed, ha hirdetsz valahol (Facebook, Jófogás, stb.), akkor jelentkeznek és mindenképp szeretnék az e-mail címed további kérdések miatt. (Pedig ott a Messenger vagy a hirdetőoldal saját üzenetküldője.)

Azért kell nekik, mert onnantól majd bombáznak a csaló levelekkel, hogy nem tudták levonni a Netflix előfizetésed díját, nem fizetted be a gázt, stb, kattints a linkre. (Természetesen egy kamu oldalra fog vinni a link, ahol el fogják lopni az adataidat.)

Ha tudják a neved és a személyes e-mail címed, tudják személyre szabni a levelet, úgy sokkal többen bedőlnek neki, mint a szokásos, Üdvözlet, azért keressük, mert. (Így, név és megszólítás nélkül. "Jobb" esetben kedves ügyfelünk a megszólítás. )

Ezért soha ne add ki az e-mail címed, ha érdeklődik, használja az oldalon elérhető üzenetküldést.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram