Forint utalás Revolutról

2023-01-09
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Revolut elhagyta az országot és mostantól Litvániából kezeli a magyar forintos számlákat is.

Ez azért fontos, mert ha te Revolutról utalsz forintot magyar bankszámlára, akkor a fogadó félnél ez nemzetközi utalás lesz és csúnyán fizetnie kell(het) érte. Attól függetlenül, hogy forint számláról forint számlára utaltál. (Nemzetközi utalásnál a fogadó félnek is fizetnie kell(het) az utalásért, kivéve, ha eurót utalsz SEPA-n belül, vagy a küldő minden költséget külön magára vállal. )

Az életbiztosításnál most kellett írni jó pár embernek, hogy az utalás 1260 forintos költségét, amibe nekünk kerül, hogy ő Revolutról akar utalni, azt legyen kedves utólag befizetni.

De ez minden más esetben is így lesz, akárkinek utalsz forintot Revolutról, különösen, ha céges számlára utalsz. A bankszámlacsomagtól függően lehet, hogy nem számol fel a bankod pénzt, de a probléma fennáll, mióta a Revolutnak nincs rendes magyar számlaszáma, az onnan indított forint utalások nemzetközi utalásoknak minősülnek. A Wise-nak rendes magyar számlaszáma van, ott azért nem találkozol ilyen problémával. A Wise forintos számláinak IBAN számlaszámai HU-val kezdődnek, a Revolut forintos számlaszáma LT-vel kezdődik, ebből származik a probléma.

Ha céges számlád van, akár társasházi számla is, érdemes ránézned, mert a mi számlánkon is mostanában kezdtek csak ezért pénzt felszámolni. (Akkortól, amikor a Revolut mindenkit átterelt a litván bankjába, mint számlavezető bankba.)

Sok cég még nem vette észre, hogy költsége van a revolutosokkal, főleg, mert a költség külön soron jelentkezik, külön dátummal, s ki sem derül, mi is az tulajdonképp. (Ahogy az a mellékelt képen is látszik, nem derül ki, mi is ez a költség. Úgy kellett kinyomozni.) Nekem is csak azért tűnt fel, mert 2500 fizetőnél már egymás alatt sorjáznak az 1.260 forintok. De még így is össze kellett olvasni, kik miatt keletkeztek ezek a költségek. Ha két-három havonta lenne egy ilyen költségsor, lehet, fel sem tűnt volna még jó sokáig.

Szóval érdemes ránézni a céges számládra, hogy nálad is lettek-e ilyen költségek szeptember óta.

Erre egyébként a Revolut appban is felhívják a figyelmed:

Ezért ez az ingyenes utalás a legdrágábbak egyike lehet a legvégén.

Röviden: Revolutról ne utalj forintot senkinek, mert nagyon drága lesz (lehet), csak nem te látod, hanem az, akinek utaltál.

Update: elnézést, de ennyi értetlenkedő hozzászólást régen olvastam.

Szövegértési nehézséggel küszködők kedvéért: nem minden számlán van levonás, ha Revolutról kaptál pénzt, hanem főleg a céges számlákon, ott se feltétlen mindegyiken. S nem régóta van így, csak néhány hónapja.

Mivel a legtöbben még azelőtt akarnak kommentelni, hogy felfognák, mit olvasnak, inkább lezárom a hozzászólásokat.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram