Eszem megáll :)

Máté írt egy levelet, hogy most került kapcsolatba egy ügynökcéggel, amelyiknek az ügynöke P. bankos termékeket akart eladni neki. Én írtam régebben a csodálatos termékről, főleg a költségeiről, ami a szokásos lehúzós kategória, egy súlycsoportban van a unit linked biztosítással, aranyszámlával, timberland alapokkal és a többi termékkel, amit ügynöktől megvehetsz.

Az ügynök felvilágosította, hogy én régen náluk dolgoztam, de kirúgtak onnan és én bosszúból hazudozok össze-vissza mindent ezekről a termékekről, egy szavamat sem kell elhinni.

Az eszem megáll, mit ki nem találnak már kínjukban. 🙂

Máté kért, hogy áruljam el neki az igazságot, tényleg ez történt-e.

Nos, életemben még csak nem is hallottam a cég nevét és életemben soha nem dolgoztam semmilyen ilyen ügynökcégnél. Egyiknél sem.

9 éve voltam egy biztosítónál, ott egy bő fél évig dolgoztam. Amikor rájöttem, mit is árulunk, átmentem egy bankba, ott voltam mobilbankár, fiókvezető, egy másikban prémiumbankár és egy harmadikban kiemelt ügyfeleket kezelő akármi.

Se más banknál, se más biztosítónál nem dolgoztam, MLM rendszerű ügynökcégnél meg még véletlenül sem.

Nem, nem azért ekézem ezeket az elképesztően költséges termékeket, mert én is ezeket árultam, de kirúgtak, hanem azért, mert borzalmasan rossz és drága termékek, ami az ügynököt gazdaggá teszi, téged pedig szegénnyé.

Más ügynökök azt hazudják az ügyfeleknek, hogy én is pénzügyi termékeket árulok, ezért gyalázom az ő egyébként remek termékeiket, hogy mindenki az enyémet vegye.

Megint csak megnyugtatlak, az égegyadta világon nem árulok semmit, hacsak nem pénzügyi tanfolyamot és termékértékesítés nélküli tanácsadást, azokat is pont azért, hogy soha többet ne tudjanak hintába rakni mindenféle lehúzós ajánlattal.

Remélem, sikerült megnyugtatni mindenkit, nem önös érdekből és bosszúból “szapulom” ezeket az egyébként fantasztikus termékeket. Hanem mert elképesztően rosszak és drágák. 🙂

(Mondjuk az is sokatmondó, hogy a cikkekben leírt tényekkel nem tudnak mit kezdeni, ezért csak a személyemet akarják hitelteleníteni, hogy mentsék a menthetetlent.)

Ha még nem olvastad, olvasd el ezt a cikket: Ideje tanulnod

Share

55 hozzászólás

 • andrew-andrew
  @Átlagparaszt
  Tökéletesen igazad van!
 • cabala
  Ezüst: szerintem kis részben belefér ez is a diverzifikálásba. Ha viszont minden pénzedet feltennéd az ezüstre, akkor már inkább tippmixelj – ott jobb oddsok vannak és gyorsan kiderül, hogy igazad van-e.
  Ezeknél a nyersanyagoknál nem lehet tudni, hogy mi viszi az árakat fel-le. Éppen mire van szükség az iparágaknak, milyen mennyiségben, mennyi van szabadon, olcsón kibányászhatóan, stb… óriási lutri. Nézd meg az olajat… semmi nem indokolja, hogy egyre olcsóbb legyen, mert elvben egyre kevesebb van belőle, elvben egyre többet fogyasztunk…

  Ja és Miklós köszönöm a blogod, nagyon sokat tanulok belőle folyamatosan! 🙂

 • Csibola

  OK. Értem. Én csak az első kommented alapján ítéltem: “…a másik meg hogy a pénzem ezüstbe fektettem, mert az most alacsony és amit rátok szánok inkább abba tettem.”
 • Luminosity
  Én évekig azt hittem, hogy ezt a blogot egy nő írja. A finom, nyugodt, vulgaritást nélkülöző stílusból következtettem erre, de csupán tudat alatt, így meg se kérdőjeleztem e hitemet. Aztán egyszer megláttam a hozzászólások között egy “Miklós” megszólítást, és összeomlott a kártyavár.
  Csak azért mondom ezt el, mert talán ezzel is színesedik egy kicsit a blogger életútja.
 • Zsoca
  Miklós, ez most ultraofftopic, max annyiban tartozik a témához hogy az én eszem is megáll: tényleg jüan alapú kötvényeket akar kibocsátani a Magyar állam???
  hvg.hu/gazdasag/20160107_Magyar_juankotvenyt_reklamoz_a_Bank_of_Ch