Új házat építenél a CSOK-ot felhasználva? Vigyázz, drágább lehet, mint hitted.

2016-01-06
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egy nem túl hangsúlyozott, ámde igen fontos változásra hívta fel a figyelmet a Mehi.

Az érvényes jogszabály 6.§ 2.d pontja kimondja, hogy minden olyan épületnek, amit uniós, vagy magyar kormányzati támogatásból építenek, már most meg kell felelnie azoknak az energiahatékonysági követelményeknek, aminek egyébként csak 2018-ban kellene megfelelni és sokkal drágábbá teszik az építkezést.

Ez alapján a falaknak, nyílászáróknak, födémnek a mai nap egyébként érvényes szabványoknál mintegy 40 százalékkal energiatakarékosabbnak kell lenniük.

d) az a)-b) pont alá nem tartozó épületnek, amely energiamegtakarítási célú hazai vagy uniós pályázati forrás vagy a központi költségvetésből származó támogatás igénybevételével valósul meg, meg kell felelnie az 5. mellékletben foglalt követelményeknek,

Nagyon vigyázz, ne beköltözés előtt derüljön ki, hogy kezdheted előlről az építkezést, vagy még több milliót rá kell költened a házra.

További kérdésed van? Kérdések és válaszok a CSOK-ról.

Previous Post
Eszem megáll :)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram