Ha szeretsz olvasni

Az FHB és a Libri közös bankkártyát és törzsvásárlói kártyát bocsátott ki, amely a normál bankkártya funkciók mellett minden Libriben történő vásárlásra (bolti és online vásárlásra is) 15% kedvezményt biztosít a nem akciós termékekre.

Persze ehhez számlát kell nyitnod az FHB bankban, a megfelelő számla kiválasztásában segít a bank számlaválasztója.

Ha pedig szeretnéd a kapott eredményt összevetni más bankok ajánlataival, használd a Bankmonitor számlaválasztóját. Ebből megláthatod, hogy a jelenlegi bankodhoz képest mennyivel olcsóbb/drágább az FHB ajánlata és eldöntheted, hogy megéri-e neked a váltást a 15%-os kedvezmény.

Ha már FHB ügyfél vagy, kérheted a meglévő kártyád cseréjét.

A kártya leírása az FHB oldalán itt, a Libri oldalán pedig itt található.

Share

32 hozzászólás

 • Rissa
  A 15% kedvezmény könyvekre nem nagy szám! Sokszor különféle kuponakciókkal simán vásárolhatsz minimum 20, de akár 25 százalékkal olcsóbban könyveket a Libriben, Alexandrában és egyéb más helyeken.
  Van amelyik kiadónál közvetlenül vásárolva meg még több kedvezményt adnak…
 • Kiszamolo
  Csak egészen más az, ha bármit bármikor megveszel 15%-kal olcsóbban, vagy néha vagy néhány könyvre van akció.

  Meg aztán, ha éppen van jobb akció is, akkor logikusan azt használod.

  A kártyának semmi plusz költsége nincs, egyetlen kérdés, hogy csak ezért megéri-e valakinek váltani.

 • Garbo
  -val egyetértve, mégis azt mondom, hogy okos árukapcsolás ez. Végre a könyvpiac is belép erre a területre! Sokkal hasznosabb, jobb, szórakoztatóbb, mint zsírburger olcsóbban vagy egyéb hülyeségek. Nem váltok, mert jól vagyok ott, ahol, de az ötlet kifejezetten jó, elegáns, okos.
 • Bence
  Az ilyen akciókat nem a kuponos oldalon kellene látnunk? 🙂
 • Kiszamolo
  Olvastam, megtetszett, ha csak pár tucat könyvmolynak segítség, már megérte írni róla.
 • Lucilius
  Rafis OneCard bankkartyaval (akar hitel akar betet) pedig a Liranal lehet 7% kedvezmenyt kapni
 • Rissa
  Alapvetően nem rossz az elgondolás, csak van sok egyéb lehetőség (szinte) állandó kedvezményes könyvvásárlásra. Ettől függetlenül, kedves Kiszámoló, jól tetted, hogy felhívtad rá a figyelmet!
  Bár arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen konstrukcióban melyik fél (FHB-Libri)fizet kinek és mennyit, mármint nekik miért éri meg?

  Ott van pl. a Bookline, ott eleve minden könyvre van 15% kedvezmény. Az Elműnél is járt a rendesen fizető ügyfeleknek akciós kupon, de több plázának is vannak rendszeres akciós kuponjai, a Glamour és Joy napokról nem is beszélve, tehát szinte az egész évben lehet kedvezményesen könyveket venni. Egyéb akciókról meg nem is beszélve!

  A könyvvásárlás nem létszükséglet, simán ki lehet várni az akciókat, én mindig ezt teszem. 🙂

 • dinnyesbacsi
  shoplineon kb. mindig minden könyv -15%on van, csak nem lehet azonnal megvenni, hanem várni kell rá 1-2 napot a megrendeléstől, szóval kb. csak kiterjesztik az akciót 🙂
 • bgabor
  Vagy ha IGAZÁN szeretsz olvasni, akkor veszel egy e-book olvasót (lehetőleg egy kindlet), és a közismert magyar honlapról beszerzed az összes könyvet e-könyv formájában, ingyen.
  Nekem három éve van Kindlem, azóta úgy 500 könyvet olvastam el vele. Számoljátok ki hogy ez a könyvesboltban mennyube került volna.
 • Kiszamolo
  Bgabor, ezt hívják úgy, hogy lopás.

  Valaki megírta a könyvet, valaki fordította, valaki korrektúrázta, valaki tördelte, valaki borítót tervezett hozzá, te meg fogtad és elloptad az egészet.

  Nem kívánom, hogy téged is úgy fizessenek ki, ahogy te bánsz ezekkel az emberekkel, de azért egy kicsit gondold végig, minek is hívják azt, amit csinálsz. És legalább büszke ne legyél rá.

 • Kiszamolo
  , mivel ott is érvényes a kártya a leírás szerint, gondolom ad valami további kedvezményt a normál kedvezményhez képest.
 • Panasonic
  Kiszamoló ebookos hozzászólásához -alapvetően egyetértve vele- csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem az is a lopas egy formaja, ha a konyvaruhazak az ebookukat ugyanannyiert aruljak mint a normal konyveket, pedig az elektronikus valtozatot se nyomtatni,se raktarozni, se szallitani, se keszlet finanszirozni stb. Nem kell. Pedig sajnos jelenleg pont ez a helyzet. Az ebook valojában szerzonek, olvasonak is jobb lenne, nyilvan a terjeszto cegek azert szabotaljak, mert eletveszelyes az uzleti modelljukre.
 • Kiszamolo
  És azt is hozzátéve, hogy az e-book áfája 27%,a könyvé 5% és ennek ellenére olcsóbb. Az Amazonnál is alig olcsóbb az e-book még áfa nélkül is. Valamint ma Magyarországon ha 150 darab e-bookot megvesznek egy-egy címből, az már sok.
 • Fuff
  Miért lenne lopás lejárt jogdíjas könyvet letölteni? Nagyon sok olyan könyv található a neten – főleg klasszikusok – amiket élmény olvasni, és már bőven szabadon hozzáférhető. A Rejtő-könyveknek pl. most járt le a jogdíja – már aki szereti őket.
  A jogdíjas könyv az más, azzal egyetértek, hogy ha még él az író és az utódai, akkor azok a mű után járó pénzből vesznek kenyeret. Azt tényleg nem veszem el tőle 🙂
  De a másik oldal meg az, hogy pl. felsőoktatási anyagnak kiadott/feladott, fél évig használt könyvek miért is kerülnek 8-9000 forintba? Szerintem ez is kimeríti a lopás (zsebmetszés 🙂 )kategóriáját.
  Mindenesetre az ötlet jó, és most legalább nem hitelkártyás mézesmadzagokkal agitálnak! Végre ismét egy pozitív kezdeményezés! Bár a meglévő könyvakciók mellett váltani akkor érné meg, ha kártyával jóval nagyobb (min. 25-30%) kedvezményt lehetne elérni.
 • Kiszamolo
  Fuff, miután az író halála után még 70 év a jogdíj, nem gondolom, hogy az emberünk 19. századi verseskötetekből és Ady összesből töltött le 500 könyvet.
 • Zabalint

  Azt írta :
  “… és a közismert magyar honlapról beszerzed az összes könyvet e-könyv formájában, ingyen.”

  Nekem elsőre mint közismert magyar honlap a mek.oszk.hu jutott eszembe, ahonnan csak legális tartalmat tud letölteni, mert vagy letelt az a 70 év, mint pl. a Rejtő regényeknél, vagy mert az írója tette közzé ingyen. Én mindkettő típusból rengeteget elolvastam, illetve van amit az Amazonról töltöttem le ingyenesen. Én az e-book olvasómmal eddig egyetlen alkalommal sem fizettem könyvért, de egyetlen alkalommal sem szedtem le illegális tartalmat. A boltban meg a már nem jogdíjas könyvekért is fizetni kellene, nem beszélve arról, hogy a helyet foglalják.

 • Kiszamolo
  Azzal nekem sincs bajom, de én inkább valami torrent oldalra gondolnék, semmint Kosztolányi összes művére.
 • rooster
  Én a legtöbbször a fentebb említett Bookline / Shopline felületet használom. Ott a könyveket amolyan kívánságlistára lehet helyezni, és értesítőt kaphatsz, ha a listán látható könyvekre bármilyen kedvezmény van. 40% alatt nem veszek meg semmmit, ennek köszönhetően csak tavaly ~55.000 Ft volt a “megtakarításom”, holott valamivel kevesebb, mint 50k -t költöttem könyvre 🙂 Egyébként, a Bookline még régebben bocsájtott ki ilyen FHB -s kártyát, csak mivel azóta nincsenek önálló Bookline boltok, már nem sok értelme van.
 • Zsoca
  A könyvpiacon, mivel a könyveket fix áron kell értékesíteniük a forgalmazóknak, fordítva működik az árverseny: nem a könyv árával hanem a rá adott kedvezménnyel versenyeznek. A bookline “mindenre 15% kedvezménye” más területen a “nagykerárnak” felelne meg.
 • jurta
  A cikkhez nem akartam volna leírni (nem ide tartozik), de a hozzászólások is arról tanúskodnak, amit én ugyan fel nem fogok.

  Az általam elolvasott könyvek úgy 3-5%-a van a tulajdonomban. A többi könyvtár, kölcsönkérés, digitális letöltés (ebből az illegális elenyésző), újabban Rukkola. Egyetemen félévente egy-két könyvet vettem meg, amelyekkel elégedett voltam – a vizsga UTÁN.

  Jellegzetes olyan tárgy, aminek az egyvalakinél való használati ideje eltörpül az élettartama mellett (és nem egy öngyújtónyi az értéke), tehát a saját darab lényegében csak a helyet foglalja otthon és áll benne a pénz. Erre az emberek 90%-a nem gondol, amiből a könyvesboltok hasonló részaránya él jól.

  (Hasonló tárgyak még: ünnepi szövetkabát, egyfunkciós konyhai csodagépek, egyfunkciós szerszámok.)

 • rooster
  akkor Te úgy dolgozod fel az információt, mint valami programfrissítést, elolvasol valamit és már be is épült, ugrik a verziószámod egy tizedest? 🙂 Amúgy nagyjából egyetértenék azzal, amit írtál, de csak szépirodalom esetében – én spec 90% -ban szakkönyvet veszek, a maradék 10% -ot meg ajándékba adom. Olvasni nem mindig van időm, addigra spájzolok, ellenben egy könyvet 3x elolvasok, minimum.
 • Garbo
  Ha IGAZÁN szeretsz olvasni, akkor könyvet olvasol, nem apró monitort 😉
 • Garbo
  Tudod, az úgy van, hogy van, aki könyvtárat (és könyvtárszobát) épít magának. Tudatosan nem engedi ki a birtokából a könyveket, mert élete, életmódja, szemlélete stb. része, hogy milyen és mekkora könyvtára van.
  A mi családunk pl. sok generáció óta kb. volt, hogy éhen halt kis túlzással, de azt a könyvtárában tette. Soha, de soha nem engednék ki könyvet a házamból. Számomra ez nonszensz. A könyv nem valami, amit elolvasol = elhasználsz, majd már nincs rá szükséged többé…
  Ez az egyetlen terület életemben, ahol gazdasági megfontolások nem játszanak.

  Pedig tehetnék: munkám révén kapom, és nem veszem a könyveket, szóval, tudnék hasznot húzni, de ez számomra a karom levágásával lenne egyenértékű.

 • kodex
  Csak szeretném felétek jelezni, hogy a két cég – Bookline/Shopline és Libri – uaz, 2014ben egyesültek, közös a tulajdonos, menedzsment. 😉 Tehát pld aki a “Bookline” boltokat hiányolja, fáradjon be a Libribe. 😉 A 15% pedig messze nem “nagyker ár”, adjunk hozzá még 30-35%, akkor leszünk ott.
 • Zabalint

  Olyanok is vannak, akik bélyeget gyűjtenek, az legalább kisebb helyen elfér 🙂
 • Garbo
  jogos 🙂
 • Nagy Zoltán
  Szinte bármilyen könyv megvehető 15%-nál több kedvezménnyel neten. Általában a kiadó honlapján érdemes először nézni, itt nem ritka a 20% feletti kedvezmény, illetve vannak olyan boltok, ahol alapból mindenre legalább 15% kedvezmény van, pl. Lira.hu

  Használtan olx.hu-n nagyon gyakran megvehetőek viszonylag új könyvek is nagyon olcsón.

 • jurta

  A Kiszámolóról jutottam amerikai “minimalista befektetői” életmódblogokra (Mr. Money Mustache, Early Retirement Extreme), amelyeket mostanában elég sokat olvasok. Úgy foglalnám össze az üzenetüket, amivel teljesen egyetértek, hogy a mi jóléti társadalmunkban az emberek elszomorítóan nem használják ki a testüket, az értelmüket, és a tulajdonukban levő dolgokat, s ezért az egészségükkel, az idejükkel, és sokan még a pénzükkel is fizetnek. Örömteli, hogy a te döntésed mögött legalább valami megfontolás van, mert legtöbben csak azért élnek így, ahogy leírtam, mert a többiektől látták. 🙁
 • Jenő
  Szóba került a kalózkodás. Ennyit tennék hozzá:

  “This is what Amartya Sen said on piracy.

  I was in a car with Nobel Laureate Amartya Sen traveling from his hotel to my college (In Mumbai, India) where he was due to deliver a lecture.
  Our car had stopped at the traffic lights and as always we were swarmed with people selling cheap toys and pirated books. One boy walked up and slapped a pirated book against the window – Idea of Justice by Amartya Sen. It was released barely a month before.

  I asked “Do you mind that your book is pirated?”
  His reply came with a grin, “As long as people read it, I don’t care””

  Csak egy Nobel-díjas indiai közgazdász fejével kell gondolkodni. Ennyike 🙂

 • Jenő
  : “amerikai “minimalista befektetői” életmódblogok (Mr. Money Mustache, Early Retirement Extreme)…”

  Divatblogok helyett – 😉 – ajánlom a témában klasszikus New York Times bestseller Your Money or Your Life c. könyvet, ami már bőven túl van az átdolgozott, 10 éves jubileumi kiadáson.

  Kiváló mélyinterjú a szerzővel, Vicki Robinnal (ill. hangoskönyv verzió): soundstrue.com/store/weeklywisdom/?page=single&category=IATE&episode=1284

 • jurta

  A divatblog is alapítónak tekinti a könyvet, amit ajánlasz:

  “some mark 1992 as an important date in starting the modern trend, because that is the year that the book Your Money or Your Life came out. That book started spreading the idea that money isn’t just for spending – it is really a form of life energy that you can keep for yourself in order to free up time.”

  mrmoneymustache.com/2011/11/12/book-review-early-retirement-extreme/

  Én viszont hamarosan az olvasnivalóim közé írom, ha már így egyre több megbízható helyről ajánlják. Könyvtárban nincs meg, feltettem a rukkolás kívánságlistámra. 😛

 • Jenő
  : örülök, ha úgy látod, jó felé tartasz!