Nyaralj Egerben te is

Szöcske régi hozzászóló, mellesleg egri szállástulajdonos. Mivel éppen oda akartunk menni nyaralni, kértem tőle árat.

Nem engedte kifizetni a szállást, mert úgymond sokat nyert már a blogon.

Ha ő így, akkor én is így: hálám jeléül csapok neki egy kis reklámot. Ha Egerbe akarsz menni gombokért, nézd meg az ő airbnb-s lakásukat is. Az ára kedvező, a minőségéről majd írok később. 🙂

Maximum 6 fő számára van alvási lehetőség, két szobás, a közelben játszótér és sok strand.

A szállás linkje: Évi apartman

Ha akarsz, szerintem kérdezhetsz tőle itt a hozzászólásokban is, akkor nem kell mindenkinek ugyanazt elmondania. (Gondolom hamar rá fog jönni, hogy írtam róla. 🙂 )

Share

74 hozzászólás

 • szocske
  Köszi szépen a reklámot, Miklós!

  Az esetleges érdeklődők hivatkozzanak a kiszámoló blogra, és komoly kedvezményeket kapnak! 🙂
  Email címünk: eviapartman kukac gmail.com

  Egyelőre saját honlap hiányában a foglaltságról legegyszerűbben a legnagyobb magyar szálláskereső oldalon az Évi apartmanra rákeresve tájékozódhattok.

 • QTT
  Eger nagyon szép hely, ajánlom mindenkinek. Mi pár hete voltunk és kijelentem, hogy eddig ez a város tetszett a legjobban Magyarországon. Feleségem szavaival élve, mikor letekintett a városra: “kis, zömök, kedves városka” és én is így gondolom.
  Nem mellesleg, aki autómániás, annak kötelező program az Eger-Lillafüred útvonalat teljesíteni, nagy élmény az is.
 • Vakmacska
  Eger jó hely, tavaly a jubileumi játékok miatt dugig volt, szóval a Mátrából kutyáztunk át, negyven fokban….de a Mátrából is szép út vezet végig, palóc meg várak meg minden. És a fürdő még kimaradt, szóval leszünk majd még:)
 • Kiszamolo
  Csak össze ne fussunk majd. 🙂
 • szocske
  Nocsak, Kiszámoló olvasótalálkozó lesz Egerben? 🙂
  Ehhez mi túl kicsik vagyunk, de ha kell keresek megfelelő méretű termet/vendéglátóhelyet 🙂

  Ha már elmegy valaki Lillafüredig, akkor érdemes lehet Miskolcra is benézni, az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, a belváros egész szép már, 2 éve felújították a diósgyőri várat is, Miskolc-Tapolcán pedig nyitottak tavaly egy kalandparkot és elektromos-gokartpályát, a villanyhajtás ellenére nagyon jól mennek.
  Lillafüreden pedig idén tavasztól elvileg menni fog egy libegő a Fehérkőlápai túristaházhoz, ahonnan akár Bükkszentkeresztre is át lehet sétálni.
  Persze Fehérkőlápa gyalog sem egy komoly túra, akár gyerekekkel is vállalható.
  Magyarországon nagyon hiányolom a túrázókat, hatalmas kontraszt egy szlovák túra után Magyarországon kirándulni. A Tátrában nem lehet beférni a túristaházakba, itthon meg olyan kihalt, azt nézem nyitva van-e… 🙁

 • xyz
  A szállásdíj után az áfát azért ne tessenek elfelejteni befizetni, ha áfa alany a bérbeadó.:).
 • Kiszamolo
  Mindenképpen kiszámoljuk a nulla forint 27%-át és befizetjük az államkincstárba. 🙂

  Bár gondolom, hogy van annyi eszük, hogy alanyi adómentesek, 27%-os ÁFA mellett nehéz versenyképesnek lenni. Azt meg nem gondolom, hogy havi 500 ezernél többet hozna egy egri lakás havonta.

 • Garbo
  Eger környéke (!) jó hely. Menjetek át kirándulni Noszvajra, ami nem csak egy tündéri völgyben fekszik, és nem csak Mo. legtisztább levegőjű települése, de ott működik az, amit valódi vendéglátásnak hívnak 2016-ban a világon. Olyan dolgok vannak ott, ami messze áll a sajnos Egerben is gyakran jellemző, szocialista utóéletű, retekrózsás, hetvenes évekbeli turizmustól, lásd: “Szépasszony-völgy”.

  Hála istennek.

 • Ildikó
  Kedves Szöcske!
  Szép kártyát elfogadsz?
 • szocske
  Így van, sajnos az alanyi mentesség határán nem kell egyensúlyoznunk.
  Egyébként a szálláshely kiadás tulajdonosként adózva praktikus, szobánként 32ezer Ft SZJA + 6400 EHO, függetlenül attól, hogy mennyi vendég van. Így aztán nincs rizikó, még annak is adunk számlát, aki külön jelzi, hogy semmi szüksége rá. Úgysem több az adó, nincs értelme semennyi kockázatot vállalni.
  Ami érdekesebb kérdés az IFA. Ha jól tudom, azt mindenkinek be kéne szedni, ha egy barátja nála alszik az otthonában. Persze egy magánszemélyt aligha fognak ellenőrizni, aki viszont hirdeti magát már könnyebben.
  Így ha mi ingyen adjuk a szállást, az IFA-t akkor is meg kell fizetnünk, így vagy mégsem teljesen ingyen adjuk, vagy mi fizetünk vagy…

  Egyelőre nem, mert éppen elkezdtük a szép kártya szerződések ügyintézését, amikor jött a hír, hogy talán jövőre már nem is lesz, így nem tudom befejezzük-e, majd jelzem!

 • Ildikó
  A szallas.hu-n úgy látom nem. Sajnálom.
 • Katell
  Menjetek el reggelizni a CSAKAMOST-ba 🙂 zsenialis kemenceben sult serpenyos reggelijeik es mindenfele hazi finomsaguk van.

  csakamost.hu/

 • Spidy
  Eger nagyon klassz hely. Minden évben megyünk…
  Kis gyerekkel is jó, gyerek nélkül is.
 • Zabalint

  Mikor először jártam a Tátrában, meglepődtem, hogy ott turáznak az emberek, nálunk meg alig valaki. Lehetne magyarázni, hogy biztosan azért, mert oda megy mindenki, magyar is, de azért több mint fele az embereknek ott is szlovák. Nálunk sajnos a kirándulásnak sajnos csak olyan kulturája van, hogy kimennek az emberek a tömött parkolóba, sétálnak egy kilométert, aztán esznek a büfében egy lángost, esetleg piknikeznek, majd hazamennek.
 • Andor
  Eger nagyon sokáig a kedvenc városom volt, amikor még csak mint túrista mentem oda, vágytam rá, hogy ott éljek. Aztán 2010-ben kaptam Egerben munkát, 7 hónapig éltem ott, és (nem akarom megbántani az egrieket )de nagyon megutáltam. Tavasztól őszig, amikor csak 1-2 napra mész oda, klassz. Én Januártól éltem ott, Márciusig kihalt. Az egyik munkatársam jellemezte jól, olyan mint egy nagy falu. Az első benyomásom a városról, mint ott élő, az volt, amikor előttem el ment a busz (Vasárnap volt), gondoltam nem szaladok, jön majd a másik, nézem a menetrendet, 60perc múlva jön a következő, fő útvonalon.
  Sok ember meg lenézően nagyképű volt, amikor mondtam, hogy honnan jövők, ők meg reagáltak, hogy az szar város, Eger sokkal jobb. Sznobok.
 • szocske
  Tavaly október 23 körül néhány napot a lengyel tátrában túráztunk. Egy korai havazás nehezítette az útvonalakat, így tömeg persze nem volt, de azért túrázó volt bőven. Még olyannal is találkoztunk, aki kisgyereket vitt babahordozó hátizsákban. Magyar szót nem hallottunk út közben. Az egyik napi célpontunk a Kasprowy Wierch volt, ahová kabinos felvonó is jár, igaz nem olcsón. A csúcsra felérve, mintha Magyarországra érkeztünk volna meg, érzésre az emberek 80-90% magyarul beszélt.
  Nincs mit szépíteni, lusta nép vagyunk, ezért lehet működőképes a Lillafüred-Fehérkőlápa “sífelvonó is”, sajnos sípálya nélkül.
  Most már olyanok is gyönyörködhetnek majd a kilátásban, akiknek túl kemény volt a max. 2 órás gyaloglás a sziklákig.
 • TamasB
  Sok sikert az apartmanhoz, de:

  Eger tömjénezését én sem értem, pedig ott nőttem fel. Amit én látok, az az zűrzavaros városkép, portálok össze-visszasága, a várat inkább hagyjuk (az igénytelenséget, és a most zajló fejlesztéseket is), a patakmederben vezetett kerékpárutat szintén hagyjuk.
  A külföldi kollégáimnak szoktam ajánlgatni, de a negatív visszajelzések miatt leszoktam róla (a tágabb környéken mondjuk több dolgot szerettek/szeretnek). Egyébként is mi más lehetne érdemleges (főleg külföldi szemmel) a váron kívül? Líceum? Talán…
  Az Érseki Palotát még nem láttam, arra kíváncsi vagyok.
  Noszvaj jó ötlet, valaki írta nemrég, talán tavaly bicikliztünk arra, és úgy tűnt, a De La Motte kastély is megnyílt újra.

 • Zabalint

  Mondjuk a tömegközlekedés más, Eger méretű városban is rossz, a gyüttmentezés meg majdnem mindenhol megvan sajnos, talán legkevésbé Budapesten, de azért itt is megvan. Én Sopronban nőttem fel, ott a győriek laposiak, a szabolcsiak tirpákok, a miskolciak cigányok, az erdélyiek románok, meg úgy általában mindenki aki nem x generációra visszamenőleg soproni, az alja ember a helyi nagy mellényűek szemében (pestire nincs gúnynév, de a hangsúlyozásból lejön…). Ugyanezt megtapasztaltam a gyüttment szemszögéből Pécsen is.

  Régen ha egy nagyon szép helyen jártam, elképzeltwm milyen jó lenne ott lakni. Ma már nem teszem, mert hozzá képzelem a helyieket is…

 • tgwh
  Mindegy, már megvan a két szállás Eger környékén, szóval megyünk, de nem szöcskéékhez 😀 utána meg egy darabig meg nem megyünk, nem értem mi értelme ugyan arra a helyre évente visszajárni, inkább másfele megyünk jövőre, talán Pécs.
 • Zabalint

  Külföldi szemmel nem tudom, de belföldi szemmel lehet menni a Bükkbe és a Mátrába túrázni, és saját tapasztalatom, hogy jobb városban megszállni, mint valamilyen hegyi üdülőfaluban, mert este könnyebb vacsorázó helyet találni, meg bevásárolni is, valamint a közlekedés is jobb.
 • QTT
  Az mondjuk való igaz, hogy más szemmel látja az ember az adott várost, ha kikapcsolódni megy oda, mintha ott lakna. Én például pécsi voltam, de Debrecenbe költöztem pár éve. Eleinte el voltam ájulva tőle, hogy mennyi mindent fejlesztenek Pécshez képest, aztán kb 1 év múlva megszoktam és attól kezdve kissé honvágyam van. Miután megszoktam a várost már nem túlzottan érdekes, sőt kifejezetten zavar, hogy semmi domborzat nincs. Még a közlekedés is egyhangú és kimondottan idegesítő, hogy városon kívül a nyíl egyenes utakon az emberek 70-80al mennek és törik össze magukat, feltartanak, esőben meg mintha másik bolygón kellene vezetniük. Valamint hiányoznak a kis szűk utcák, szintkülönbséges stb… Szóval ez már csak ilyen…. Ott tartok, hogy szívesen visszaköltöznék, csak hát a munka….
 • szocske
  őszintén szólva engem megleptek az eddigi foglalások, mert én hétvégékre, esetleg 1-2 éjjel megtoldott hétvégékre számítottam, ehhez képest vagy 1 napos, vagy 5-7 napos foglalások vannak eddig.
  Bár ha valaki csak Egerbe jön, esetleg borozni akar, neki elég 1 éj, aki pedig körülnézne alaposabban a környéken, neki kevés egy hétvége.

  Remélem Miklós majd utólag néhány mondatban beszámol róla, hogy nekik mi tetszett és mi nem 🙂

  Én egyébként nem vagyok egri, és első perctől az a véleményem, hogy nem szeretnék Egerben élni, túl pici és lassú, annak ellenére, hogy én sem egy metropoliszban élek, viszont pár napot eltölteni ott nagyon tetszik a város.

  Érseki palotában még én sem voltam, a líceumban a camera obscura és a többi kiállítás szerintem érdekes. A várakat sokan szeretik, hiába erősen hasonlít egymásra mind.
  Ami jó: a környéken sok termálfürdő van és lehet (bicikli)túrázni.

 • szocske
  ez szerintem tyúk vagy tojás kérdés. Van aki úgy szeret nyaralni, hogy mindig új dolgokat fedezzen fel, más pedig szívesen visszajár olyan helyekre, ahol jól érezte magát.
  Én azt hiszem a két típus között őrlődöm, alapvetően szeretek új helyre menni, mégis gyakran megesik, hogy újra visszamegyek oda, ami tetszett.
 • szocske
  a patakmederben vezetett kerékpárút szerintem vicces, nem értem miért van mindenki kiakadva rajta.
  Igaz én nem járok ott nap mint nap munkába pl.
  Igen, néha elönti a víz, ez már csak ilyen, akkor mindenki teleposztolja a facebookot, hogy micsoda szörnyűség, de egy évben hányszor esik ez meg? 5-10 nap? A maradék 355 napon (oké, vonjuk ki a tél keményebb részét, legyen maradék 200 nap) senki sem posztolgat róla, pedig szerintem ilyenkor nagy előnye, hogy lehet haladni, nem a figyelmetlen fotózkodó turistákat kell kerülgetni.
 • Szöcske!
  Ha weblap kell, írj egy mailt, szívesen megcsinálom! Az árat megbeszéljük 😉
  daniel.szabo(kukac)outlook(pont)hu

  Üdv,

 • szocske
  köszi szépen, de honlapkészítésre már megvan az “emberem”, csak még nem volt időm összeszedni az anyagot hozzá…
 • TamasB
  Ha nem titok, honnan jönnek a legtöbben? Szlovákok, oroszok, vagy többségben magyarok?
  Nekem nem az élet lassúságával van a gondom, hanem mással. Ha végigsétálok a vár környékén, vagy a belvárosban, rögtön szembeötlenek az oda nem illő üzletportálok, a lerobbant házak. A vár pedig a város ékköve lehetne, ehelyett a város szégyenfoltja. Mi van most? Gagyi és lepusztultság, az meg, hogy a várdombot lezárva lőtérnek használják, egyenesen nonszensz. Hogy a fejlesztés címszó alatt gagyi pénzgyárat akarnak megvalósítani, egyenesen felháborító.
  A patakmederben vezetett kerékpárútat már rengetegen szétszedték, ne feszegessük a blog határait 🙂
  A borozással kapcsolatban inkább nem írok semmit, mert azt mondjátok, hogy csak fikázni tudok 🙂
  A környéken tényleg rengeteg jó programlehetőség van, csillagtúrázni 1 hétre elegendő program is, én csak a várost sajnálom 🙂
 • szocske

  A legtöbb foglalásunk magyar, és a booking.com hozza magasan a legtöbbet, olyan 8-10 foglalásunk van már innen, ami nekünk nem a legjobb, mert ők kérnek a legtöbb jutalékot, de úgy tűnik jól is dolgoznak érte.
  airbnb és szállás.hu 2-2 foglalást hozott.
  A facebook oldal és a jófogás is hozott már 2-3 vendéget.

  bookingon van 2-2 lengyel és orosz foglalás, airbnb-n pedig egy amerikai, a többi mind magyar.

  Július-augusztus lassan tele is van a fentiekkel, szerencsére többnyire 5-7 napos foglalások jöttek a nyárra.

  Március 15 hétvégén nyitottunk, azóta 1-2 nap szünettel tele vagyunk.
  Áprilistól júniusig viszont csak néhány 1-2 napos foglalásunk van, szeptembertől év végéig pedig egyelőre nulla.

 • Kiszamolo
  Vigyázz a booking.com mal.

  Ott a legtöbb orosz, arab és hasonló csak azért foglal, mert a vízumhoz kell igazolni, hogy van lefoglalt szállása. A zömét soha nem látják a lakástulajdonosok.

  Eu-n kívüli csak úgy foglalhasson, ha előre ki is fizeti legalább egy részét.

 • szocske
  köszi a figyelmeztetést! Szerencsére eddig csak 2 orosz foglalásunk van, meglátjuk ideérnek-e…
  Sajnos a booking.com egyelőre nem engedi, hogy előlegfizetést kérjek, még nem jártam utána, hogy miért. Ha bekattintom az előleget kérek checkboxot, akkor kiszürkül a mentés gomb, és több oldal tetején is írja pirossal, hogy jelenleg az előlegfizetés nem játszik.
  Mondjuk ennek van egy előnye is: alapban a booking elvárja, hogy máshol se lehessek olcsóbb, mint náluk, amíg ugyanazt adom. Azonban én minden más felületen elkérem előre az első éjszaka díját, kivéve náluk, tehát nem ugyanazt adom…
  Így a magasabb jutalékhoz valamivel magasabb árak is társulnak, szóval mi nullán vagyunk. A vendégek többet fizetnek így, de emiatt nincs sok lelkiismeretfurdalásom, mert ha vennék a fáradtságot (legalább a magyarok) és rágugliznának az apartmanunk nevére, akkor jobb árat találnának…
 • szocske
  bár, jobban belegondolva, talán a magyar vendégek is éppen az ingyenes lemondási lehetőség miatt foglalnak a bookingon, vállalva a felárat, így a végén üresen áll majd a lakásunk egész nyáron 🙁
  Érdekes egyébként a booking feltételei, mert bár nem kérhetek előleget, ugyanakkor azt beállíthatom, hogy 14 napon belüli lemondásnál már fizetendő az első éj.
  Namost, ha nem kérhetek előleget és vki 2 héten belül mondja le (rosszabb esetben csak nem érkezik meg), akkor max. szépen megkérhetem, hogy utalja át az első éj árát, amit a többség nyilván nem fog majd megtenni…
 • Kiszamolo
  Van valami hitelkártyaszám elkérésének lehetősége és akkor szépen beterheled. Legalábbis régebben így volt, de kérdezz olyat, aki csinálja is.
 • szocske
  köszi, megpróbálok utánajárni, vagy hátha lesz itt olvasó, aki tudja a választ 🙂
 • Kiszamolo
  van valami szigorú lemondás, ha azt állítod be, akkor meg kell adnia a kártyaszámát és talán a booking.com beterheli neki az első napot?

  Valami ilyesmi rémlik, de majd lesz, aki pontosan tudja.

 • Zabalint

  Én volt, hogy pont ezért foglaltam a booking.com-on, pedig megvolt a panzió elérhetősége, és drágább volt a booking.com-on, de a lemondhatóság fontos volt. Nem mondtam le, de volt pár körülmény, ami adott esetben azt eredményezte volna, hogy mégsem tudunk menni.
 • szocske
  igen, ezt az opciót nem enged nekem beállítani a rendszer, ha kiválasztom és menteném azt írja, “A vissza nem térítendő és előzetes fizetés szabályzat jelenleg nem használható”.
  Már írtam nekik, hogy vajon miért nem, milyen feltételt nem teljesítek, remélem hamarosan kapok választ tőlük.
  Mindenesetre köszi a segítséget.
 • szocske
  igen, én is foglaltam már így, amikor volt némi bizonytalanság az utazásban.
  Tulajdonképp, mivel magasabbak az árak a bookingon mint máshol, néhány lemondás még belefér, főleg ha nem az utolsó pillanatban érkezik, de ezt az előlegfizetést szeretném tisztázni velük mielőbb.
  Korábban úgysem kérném be a foglalót, mint amikor lejár az ingyenes lemondás lehetősége, akkor viszont megnyugtató lenne…
  Vendégként én is sokat használtam már a booking.comot, érdekes most a másik oldalról látni…
 • TamasB
  Azért a lemondhatósággal is csínján kell bánni, én például soha nem fizetek (talán 1-2 kivétel akadt eddig) előre szállásért, és a booking-on virtuális kártyát használok, amin semmi pénz sincs. Szerintem nem vagyok egyedül ezzel, és mindig lemondható szállást keresek, még akkor is, ha drágább picit.
  Lemondani ennek ellenére nem szoktam, de olyan előfordult, hogy egy osztrák hotel, bár lemondhatónak hirdette magát, be akarta terhelni előre az első éjszakát. Mivel mint írtam, nem volt rajta semmi pénz, nem sikerült. Naponta bombáztak email-el, hogy fizessek. Akkor éppen pár napig nem voltam internetközelben, vagy 6-7 levél jött időközben tőlük. Berágtam, lemondtam végleg a szállást, és foglaltam máshol helyette.
 • szocske
  kaptam választ a bookingtól, pont erre tippeltem egyébként: “Új partnereink részére az előlegfizetés, illetve a vissza nem térítendő szabályzat még nem használható.
  Ahogy az idő előrehaladtával már több vendéget szállásolt el szálláshelyén, jogosultságot kap az előzetes fizetést igénylő ár beállítására.”

  Szóval egyelőre nincs más, mint vállalni a lemondások kockázatát 🙁

 • QTT
  Én is eddig mindig a booking-al foglaltam. Tetszik benne az, hogy az adott térségben a térképnézetben már előre látható, hogy hol vannak szállások és hogy van-e üres hely. Mondjuk mindig azt tapasztaltam, hogy igen keményen le van foglalva a szállások jó része már február vége felé.
  Idén gondoltuk elmegyünk valahová a francia riviérára. Gyakorlatilag az egész partszakasz már le volt foglalva, 2 óra alatt találtam ár/érték arányban jó szállást. Aztán végül mégsem foglaltam a sok keresgélés után, mert megnéztük a partszakaszokat és annyira nem voltam elájulva tőle, kicsit olyan érzésem lett, hogy indokolatlanul van felkapva, ha csak pusztán a partszakaszok látványát veszem.
  Amúgy nyaralás szempontjából amilyenek mostanában a tenoristák, mondjuk egy albán város főterén este nyugodtabban leülnék vacsorázni, mint egy nyugati országéban.
 • szocske
  ha már balkán, Szarajevó életem legpozitívabb csalódása volt.
  Tulajdonképpen semmi extra nem volt benne, azonban én még annyit sem vártam, csak épp megfelelő helyen volt tranzitszállásnak, azért aludtunk ott egyet.
  Aztán már sajnáltam, hogy nem kettőt aludtunk ott…
 • BTM
  Elnézést, hogy nem a témához szólok hozzá, csak nyelvtanárkodom. Egyszerűen zavar a turista szónak a gyakran előforduló helyesírási hibája.
  Szóval: turista, turistaház, turistaút stb. rövid u.
  Túra, túrázás, teljesítménytúra, túraútvonal, stb. hosszú ú.
  Tényleg nem feltétlenül logikus, de így kell írni. Remélem egy ilyen olvasótábor számára ez nem pusztába kiáltott szó, és még egyszer elnézést, de ez vesszőparipám.
 • Suto Eniko, pek

  Ez nagyon jol hangzik. Epp gondolkodtunk hova lenne erdemes elutazni belfoldon osszel. Meg foglak keresni!
  Koszi Kiszamolo a tippet.
 • szocske
  szeretettel várunk. Július-augusztus már majdnem megtelt, de szeptembertől még egyetlen foglalásunk sincs, szóval lehet válogatni az időpontok között 🙂
 • Laya
  és van még a naturista is 🙂
  no meg a turistaszalámi 🙂
 • Családfő

  Aki turkálóba jár, az turista? Vagy, mivel ott ruhákat túr, inkább túrista? 🙂
 • BTM
  : Ha azért utazik a világon, hogy turkálókban túrjon, akkor túró turista.
  : Mindemellett lehet naturista is, csak akkor minek neki turkálóba járni? Hacsak nem azért, hogy ott elpasszolja az amúgy is felesleges ruháit.
  🙂
 • Családfő

  Igaz. De ha helyi lakos és úgy túr, akkor túrista kell, hogy legyen. A turkálóból pedig így zavarják ki, ha ruha nélkül nekiáll turistaszalámit enni: “na túrista, kifelé!”
  😀
 • BTM
  : Meggyőztél! A többit beszéld meg Grétsy tanár úrral! 🙂
 • szocske
  Úgy tűnik nem lesz hosszú életű az apartmanunk, ma pletykaként megtudtuk, hogy a ház egyik lakója elkezdett szervezkedni ellenünk. Összehívtak egy lakógyűlést (amire minket persze elfelejtettek meghívni) és szeretnék elérni, hogy be kelljen zárnunk.
  Nem tudom mennyire fogják komolyan intézni a dolgot, vagy elhal a kezdeti lelkesedésük, de harcolni sem kedvünk sem energiánk velük, így egyelőre szeptembertől lezártam a foglalási lehetőséget, aug. végéig tele vagyunk foglalással, reménykedem, hogy nem őrölnek elég gyorsan azok a bizonyos malmok, így nem kell lemondanunk vendégeket, mert az nagyon kellemetlen lenne.
  A vendégeink (egyébként számomra is meglepő módon) szinte kizárólag (kis)gyermekes családok voltak, nem bulizós fiatalok, és ha gond lett volna velük arról nyilván értesültünk volna, így valószínűleg csak megelőzni szeretnék a még nem is létező problémát.