Végre

Ha eddig te is mérgelődtél, milyen kevesen vannak az amerikai milliomosok, végre megnyugodhatsz, 2018 végére már több amerikai milliomos háztartás van, mint ahányan Magyarországon összesen élnek. Az egy és ötmillió dollár közötti vagyonnal rendelkező háztartások száma elérte a 10,2 milliót az Egyesült Államokban.

Külön öröm, hogy a vagyonukba nem számolták bele annak az ingatlannak az értékét, amelyikben elsődlegesen laknak.

A szomorú az, hogy az 5 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező háztartások száma kevesebben, mint Budapest lakossága, reméljük, az a hiányzó 150 ezer háztartás meglesz jövő ilyenkorra.

 

(Az Egyesült Államok összlakossága 317 millió volt tavaly.)

Share

23 hozzászólás

 • dmry
  amiban cirka 300+ millás kimutatható résztvevőből van 10 meg egy kicsi hivatalosan milliomos? az csupán 3% lenne. szerintem vmi nem stimmel a kimutatásban.
 • Kiszamolo
  Dmry, először is háztartás, vagyis az emberek 6-8%-a. Másodszor 1-5 millió dollár közel 280 millió-másfél milliárd forint plusz a ház, amiben lakik, ami szintén lehet akár ugyanennyi.
 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBéla
  Eljenek a mustachianok! 🙂
 • Usespanner
  Amerikában legalább egyre többen ismerik fel, hogy ez így nem mehet tovább.

  Van, aki a bevándorlást okolja, hogy ők nyomják le a béreket, ezért nyílik a társadalmi bérolló. (egy pincér annyit keres, hogy alig el még belőle, mert korlátlan munkaerő kínálat van).

  A másik oldal inkább a gazdagokat adoztatnà, de azt is csak fél szivvel, a ”megélhetési minimalber” bevezetése nélkül.

 • Névtelen
  Pff es most ezzel mit akartal mondani? A kozeposztaly meg lassan eltunik..
 • gaborr
  Ott is olvasnak kiszámolót? 🙂
 • jozenbazsen
  Ez nettó vagyon? Jelzálog, autó- és diákhitel nélkül?
 • Cenzné
  Amíg itt félázsiában a szendvicsárusítás megszervezéséhez is egy amcsi céget kell igénybe vennünk, addig ez lesz. Ez a felismerés múltkor a burger kingben falatozva nyilalt belém.
 • Györgyi
  Szerintem nálunk arányában sokkal több az 1 millió forinttal rendelkező háztartások száma. Ha az ingatlan értékét is belevesszük, akkor még hemzsegnek nálunk a milliomosok.
 • dmry

  jogos, ám így is keveslem. a forintosítás helyett/mellett lehetne például a big mac index.
  régió szerint is közöltek adatot?
 • Hufeisen
  , ha háztartás, akkor azok is beleesnek, akiknek egyenként nem lenne meg a millió $. Ezt lakosságarányra almát körtével.
 • Numi, na mi? Numida!
  Tényleg, Miklós, írhatnál egy cikket, hogy aktuálisan milyen jövedelem+vagyon határoknál húzhatjuk meg a felső tízezer, felső középosztály, közép-középosztály, alsó középosztály, alsó osztály, nyomorgók egzisztenciális sávját?
  Én pl. most alsó vagy közép középosztálybeli vagyok? 43 évesen tehermentes saját lakás + most kb. 15-17 milliót érő, de anyám haláláig (reálisan még 10-15 évig) “nem forgalomképes” lakás tulajdonrész, 3+4 millió manyup és önyup számla, valamint (egyéb juttatásokkal együtt) havi nettó 240-250e Ft (bejelentett) jövedelem.
  A jövedelmem épp csak a nemzetgazdasági átlagon van már hosszú évek óta, egyéb megtakarításom pedig a fenti két ingatlan tulajdon(rész) megszerzése miatt most éppen nincs, januártól kezdtem újra betárazni vésztartalékot, és jövő évtől gondolkozhatom befektetési célú megtakarításban…
 • Madaraszvktr
  Szerintem teljesen értelmes mutató, hogy a lakosság hány %-a él olyan háztartásban aminek a vagyona 1 millio dollár feletti. Nyilván kb. ugyan olyan mindenkinek az életszínvonala a háztartáson belül, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van a vagyon.
 • Paprikjanos

  Szoval 43 evesen van 3+4 millad,mert a tobbi loszar,fizud szinten apropenz..:D Haat.. kozeposztaly ez egyaltalan?

 • Én is akarok kommentelni...

  Attól függ, mennyit ér a saját lakása, amit nem írt le. Ha az olyan 30-40 millió körül van, akkor szerintem megcsípi a középosztályt, de évről évre szakad lefelé tőle a jövedelme miatt.

  Bár lehet utána kellene olvasnom, hogy pl. én hova tartozok a munkaviszonyból származó havi 20 ezer körüli nettó jövedelmemmel, illetve abból, hogy a párom tart el. Egy háztartás, közös vagyon, akkor jó vagyok? 🙂

 • MsMMM
  Györgyi, ugyan mi ertelme is volna aranyositani az amerikai milliomost a magyarhoz? Talan ha az amerikai atlagfizu 277-szerese lenne a magyar joemberenek, tehat ugy 69 millio (HUF-nak megfeleo USD havonta) na ezt Te is latod, hogy nem tul realis….
  Mondhattad volna azt is, hogy del-Magyarorszagon rengeteg embernek van 3600 forintja…
 • gertitorpee
  Off
  Ha már Amerika, nagyon szívesen olvasnék egy cikket a Bizalmi Vagyonkezelés témakörben amiről 1 órája hallottam egy rövid beszélgetést (rádióban 😀 ) és nagyon igzalmasnak, hasznosnak tűnik.
  Amerikában ez is nagyon megy.
  Cirka 2013 óta létezik a jogi fogalom itthon és ha jól értem többek között arra is használható hogy egy hozzáértő személy megbízás alapján kezelje barátok, családtagok vagyonának egy részét. Ügyvédi vagy közjegyzői közbenjárással jöhet létre és elég rugalmas ha jól értem (nem vagyok jogász).

  Öröklés és egyéb vonatkozásokban is igénybevehető, például hogy az örökös ne az egész vagyont hanem folyamatos járulékot kapjon az örökség után. Szerintem sokaknak lehet hasznos.

  jogiforum.hu/hirek/38707

 • Orákulum
  Nem biztos. Egy x létszámú háztartásban, ahol az össz vagyon 1M USD az 1 főre eső vagyon 1M/x, ami lehet tetszőlegesen kicsi x függvényében, ami viszont akármilyen életszínvonalat is jelenthet, szélső esetben napi megélhetési gondokat is. Talán többet mondana egy átlagos x szorozva 1M USD, ha azt akarjuk nézni, a lakosság mekkora része “él jól”.
 • Auditor
  Offtopic
  Erste Family megnéztem a részvételi szabályzatot. Leírom, hogy milyen érdekességeket találtam benne:
  Ami pozitívum: A 100 ezer forint nyereményt értelmesen fel lehet használni, mert utalványban kapják a “nyertesek”
  A negatívumok: A program részvételi szabályzata március elsején lett keltezve. Sajnos hozzám csak most ért el a híre. Érdekes és szerintem véleményes, hogy február 25.-től kötött szerződésekre is vonatkozik, valamint az Erste dolgozói nincsenek kizárva az akcióból. Ezek a dolgok más nyereményjátékoknál nem így szoktak lenni.
  A reklámplakátokon nem szerepel, de kifejezetten az első 100 regisztráló kapja a nyereményeket !!!!
  Innentől kezd számomra -mint auditor- érdekes lenni a dolog. Fentiek alapján érdemes lenne megnézni és elemezni az első 100 regisztrálót. A regisztráció időpontja szerint és hogy Erste dolgozó-e (vagy hozzátartozó) a nyertes.
 • naa
  ez a bizalmi vagyonkezelés téma engem is érdekelne, én is hallottam már erről riportot. Vannak erre szolgáltatók, pl. érdekelne, mekkora “kezelési költséggel” dolgoznak, mennyire lehúzás ez, egyáltalán mekkora vagyon kezelésére értelmezhető ez, és van-e olyan opció, hogy kvázi “biztosításként” működik a dolog, tehát csak ha öröklésre kerülne sor, akkor élesedjen, addig sokaknak nincs szükségük rájuk.
  Ellenben valós igény lehet, hogy ha az emberrel valami történik, mondjuk a tinédzser gyerek(ek) csak bizonyos idő elteltével / életkor elérésével kapják meg az örökséget, addig kezelje a vagyonkezelő.
  Pl. máshogy értékeli és használja az örökséget az a gyerek, aki pl. már 30 éves koráig dolgozott és akkor férhet hozzá teljesen (esélyesen csak ekkortájt lesz rá szüksége amúgy is családalapítás miatt), mint ha pl. 18 évesen megkapja az egészet, amikor még könnyebben elveri…
 • Numi, na mi? Numida!
  Nyilván ízlés kérdése, hogy hol húzzuk meg az egzisztenciális besorolás sávjait, ezért vagyok kíváncsi Miklós véleményére.

  Azt nem írtam, hogy örököltem bármit is, a lakásomon kívül a családi örökség rám jutó részét is meg kellett vennem, ezért vagyok most nullán. A hangsúly a tehermentes szócskán van. 😉
  A saját lakásom értéke jelen időben nem releváns, mert saját lakhatásra vettem.

  Alsó osztályba én pl azokat sorolom, akik megélnek korrekten a jövedelmükből, de nincs megtakarításuk, egyetlen vagyonuk a saját lakásuk, és autót is csak hitelből tudnak venni. (Én elvagyok a BKV-val és a bicajommal Pesten, de ha akartam volna, tíz évvel ezelőtt is vehettem volna már új autót, kápéra. Igen, ilyen jövedelemből.)

 • Numi, na mi? Numida!
  Avagy más megközelítésben: a mindenkori nemzetgazdasági átlagfizetést épp elérő, picivel meghaladó jövedelemmel, de a szellemi átlagfizetéstől mindig elmaradó szellemi jövedelemmel most középosztályba sorolhatjuk-e a magyar állampolgárokat?
  Tudom, tudom, az átlag “elnagyoltabb” mutató a mediánnál, de mivel a hírekben mindig és csak az átlagszámításait közlik a KSH-nak, ezért mindenki, én is ahhoz mérem magamat, a környezetemet és a magyar társadalmat.
  Ha pl. a nemzetgazdasági átlagfizetés még alsó osztálybeli sávnak számít, az az ország társadalmi helyzetéről szomorú látkép…
  De mi erről Miklós véleménye? 🙂
 • Numi, na mi? Numida!
  Utolsó kommentem, már csak Miklósnak. 🙂
  A mai HVG 56. oldalának alján botlottam egy megdöbbentő jövedelmi statisztikába, amit el sem akartam hinni, de most megtaláltam a KSH honlapján is: ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc014b.html?down=2241 – a legalsó sorban a nettó (éves) jövedelem decilisenként.
  A megdöbbentő számomra az, hogy a “mindössze” havi nettó 200e Ft alapbéremmel (egyedülállóként) a 9. és 10. decilis között vagyok, mert 2017-ben a 9. decilis havi nettó jövedelme 158e Ft, a 10. decilisé pedig 259e Ft volt…
  Jó, az igaz, hogy ez a statisztika háztartásokról szól, így ha lenne családom, akkor egy velem azonos jövedelmű feleséggel, de 2 fő eltartott gyerekkel a családi háztartásom egy főre jutó jövedelme mindjárt bezuhanna a 6. decilisbe, de akkor is az ország szegénységi bizonyítványának érzem, hogy havi 200e Ft egy főre jutó jöv. már majdnem a 10. decilis