Bevásárolja magát az MKB a Budapest Bankba?

A zavaros és átláthatatlan tulajdonú MKB bank (cikk itt) a vg.hu szerint bevásárolhatja magát a szintén állami kézben lévő Budapest Bankba. A vg.hu cikke a témáról itt olvasható.

Share

10 hozzászólás

 • El Presidente
  Még a végén az FHBval is fúzionál. ^_^ ( MKB + BB + FHB ) Big State Bank
 • gaborr
  meg a takarékokkal 😀

  Érdekes, hogy MNYP-je pont a BB-nek és az MKB-nek van, semelyik másik banknak.

 • Tamás

  érdekes meglátás, és nem is hülyeség.. végül is nagyon nagy többség már úgyis lemorzsolódott, sose lehet tunni, mire jó egy kis szabad zsozsó (csak kölcsönveszik fialtatásra, no para) .. most majd bebizonyíthatják, hogy a manyup eltőzsdézik a pénzt, a questornál sem lesz semmi állami érintettnek semmilyen felelőssége..

 • BTM
  Tényleg érdekes. És ezáltal milyen mértékben válnak tulajdonosaivá az adott bankok magánnyugdíjpénztárainak?
 • tp
  Offtopic: Norbiék kivezetik a tőzsdéről a szarkupac cégüket, a részvényeket a társaság 440Ft-ért vásárolja vissza. Most 302Ft-on áll a kereskedés.

  Ez azt jelenti, hogy ha most bevásárolom magamat akkor garantáltan ki tudok szállni 440-en?

  Ezt írja a sajtó:

  “Tőzsdei kivezetésről döntött a Norbi Update Lowcarb Nyrt. keddi közgyűlése. A tőzsde honlapján közzétett jegyzőkönyv szerint a kivezetés tervezett időpontja október 31.

  A részvényesek a döntés közzétételétől számított 60 napon belül kérhetik, hogy a társaság vegye meg a részvényeiket, 440 forint ellenértékért.”

  Ez a 60 nap a május 31.-i közgyűléstől ketyeg vagy a tervezett kivezetési időponttól, azaz október 31-től de előbb hivatalosan is be kell jelenteniük?

 • headset

  Nem értek az ilyen visszavásárlásokhoz, de azt látom, hogy a részvénnyel kapcsolatban nagy a kavarás van a tőzsdén. Eddig nem lehetett kereskedni a részvénnyel, de mától lehet.

  A BÉT igazgatóság június 13-án törölte a részvényt és ma jött egy MNB határozat, hogy a kereskedést a mai nappal vissza kell állítani.

  Ha valaki tudja, mit csinál, lehet hogy gyorsan kell reagálni, mielőtt az eladók és vevők észbekapnak.

  És szerintem a közzététel a közgyűlési határozat (jegyzőkönyv) közzétételét jelenti, ami junius 2-án a BÉT-en megtörtént. Ettől számít a 60 nap.

 • headset
  Egy kis pontosítás:
  a június 13-i törlési határozat szerint a törlés időpontja 2016.10.31, ahogy a májusi közgyűlés kérte.

  Viszont a mai MNB határozatban benne van, hogy a kereskedés április 26 óta fel volt függesztve.

  Ahogy a portfolio május 10-én megírta, lehet, hogy Norbiék abban bíztak, hogy nem áll helyre a kereskedés a 60 napos határidőig.

 • headset
  Aki nem vett Norbi részvényt, annak már késő. 🙁

  Hosszú idő óta ma volt az első kereskedési nap. Két kötés volt, kb. 9:07-kor, összesen 700 részvény cserélt gazdát 211 400 Ft értékben.
  Hát ettől senki nem lett milliomos.

  Az árfolyam 20%-al emelkedett 252-ről 302-re. Általában ez a megengedett napon belüli legnagyobb emelkedés.

  Hétfőre a BÉT vezetősége engedélyezte az 50%-os emelkedést és ezzel a részvény ára várhatóan 444 Ft közelébe kerül.

  Annál is inkább késő, mert a portfolio-ban 2 cikk is megjelent, igy most már szinte mindenki tud a lehetőségről.

 • gaborr
  szerencsére semennyire, a bankok az alapítói az mnyp-nek, onnantól “kvázi” alapítványként működnek, csak a bank szolgáltatásait használják. de ma már ez is csak részben igaz.
 • BTM
  : Köszönöm! Sejtettem, hogy egy bank megvásárlásától még nem lesz szabad keze senkinek a bank nyugdíjpénztárában garázdálkodni. Bár láthattuk már, hogy egyesek micsoda önfeláldozásra képesek, hogy megmentővé válhassanak.