Gránit Pay

2016-09-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Újabb hírek a Gránit Bank háza tájáról: szeptember közepétől lehetségessé vált az NFC-képes mobiltelefonokkal a fizetés a bank ügyfeleinek.

Már írtam a mobiltárcáról itt. Véleményem szerint a mobiltárca méregdrága és roppant körülményes s mindössze annyit nyerünk vele, hogy a fizetéshez a paypass kártyánk helyett a telefonunkat vesszük elő. Ezért cserébe speciális SIM kártya kell, előfizetéses vonal és OTP számla, plusz rengeteg plusz éves költség.

Most a Gránit Bank ugyanezt megcsinálta, csak a körülményes és felesleges körítés nélkül: ha a telefonod tudja az NFC-t (Near Field Communication, drágább telefonoknál ez ma már alapszolgáltatás), egy app letöltésével a kártyád helyett fizethetsz a mobiloddal is, ehhez elég az appban regisztrálni a kártyát.

Ugyanúgy működik, mint a paypass kártya, 5.000 forint felett PIN kódot kér.

Biztonságosabb az ügy, ha valamilyen kóddal lezárva tartod a telefonodat, így ha ellopják, nem tudják használni fizetésre. (Ez egyébként is melegen ajánlott, nem csak ezért.) Természetes a telefonról történő limitmódosítás (cikk erről itt) itt is működik, ez is egy plusz védelem.

Ha olcsó Most kártyával kérted a számládat (cikk), azt is paypass képessé teheted ezzel a trükkel a mobilodon keresztül.

Egy szó mint száz: ha te már régóta erre vártál, hogy otthon hagyhasd a bankkártyádat és a telefonoddal tudj fizetni (vagy hogy akkor is tudj fizetni, ha otthon felejtetted a pénztárcádat), akkor ezzel ez a kívánságod is teljesült. További infó itt.

Ja igen: mivel az Apple nem teszi lehetővé, hogy bárki hozzáférjen az Iphone-ok NFC chipjéhez, ezért sajnos ez csak Androidos telefonokon működik. Ez van sajnos.

(Valahol nyilatkozta a Gránit Bank, hogy nem tud és nem akar a nagyokkal reklámban versenyezni, ezért inkább termékfejlesztésben akar az élen járni, így akar sok ügyfelet szerezni. Eddig nekem tetszik, tényleg bosszantó, hogy amit adnak (azonnali limitmódosítás lehetősége telefonról, videóbank, ingyenes isms, stb.), az máshol nem alap.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram