Lakáshitelek alakulása Magyarországon.

2019-10-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Nemrég jelent meg a KSH jelentése a magyar lakáshitel-helyzetről.

Ebből néhány megállapítás:

- Fél év alatt az állomány tovább nőtt 164 milliárd forinttal, így a félév végén 3.488 milliárd forint volt a magyar lakáshitel-állomány. Ez már több, mint a 2007-es érték, de még nem érte el a 2008-as csúcsot. Fél év alatt 58 ezer új szerződést kötöttek 426 milliárd forint értékben.

- A problémamentes hitelek aránya 97%-ra nőtt. (Persze ennek oka az is lehet, hogy a bankok egyszerűen eladták a problémás hiteleket, így azok kikerültek a könyveikből.)

- Egy év alatt az átlagos hitelösszeg 14%-kal nőtt, azonban a számuk 5,3%-kal csökkent.

- A 426 milliárd forintnyi új hitelből 84 milliárd forint ment építkezésre (átlagösszeg 4,1 millió forint) vagy új lakás vásárlására (hitelátlag 9,4 millió forint), a többi használt lakásra, bővítésre vagy hitelkiváltásra lett kihelyezve. Átlagos futamidő 15,8 év, az átlagos hitelösszeg 9,1 millió forint. (Ez nem tűnik annyira soknak a budapesti lakásárak fényében, de ne felejtsük el, ez országos átlag.)

További infók a fenti linken.

Köszönjük Viktornak az ajánlást.

-

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram