Legolcsóbb nyaralás: sorsolásos utazás

2016-02-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Tavaly voltunk külföldön nyaralni és az útitársaink mondták, hogy ők bizony még a mi last minute árainkhoz képest is fillérekért utaztak, mert "sorsolós" helyet vettek.

Mint kiderült, több cég kínál ilyen utakat.

Ennek a lényege, hogy már most befizethetsz az útra, fix időpontra, még a last minute árnál is lényegesen olcsóbban. Ez azért jó, mert sokaknak nem megfelelő a last minute, ha már év elején meg kell mondani, hogy pontosan mikor mész nyaralni, mikorra kell a szabadság.

Itt jön azonban a csavar: azért ilyen olcsó az út, mert abba a szállodába fognak rakni, ahol van üres szoba. Ha szerencséd van, jó helyre, ha nem akkor egy rosszabba.

Az meg van adva, hogy minimum 3, 4 vagy 5 csillag és hogy mit kapsz a pénzedért (all inclusive, félpanzió, stb.), de hogy melyik hotelbe, az teljesen bizonytalan.

Mivel a felkapottabb hotelekben kisebb eséllyel lesz üres szoba, könnyen lehet, hogy egy nem annyira népszerű négycsillagosba fogsz kerülni. De annyit sem fizetsz érte, mintha egy háromcsillagosba fizettél volna be last minute áron.

Ez azért jó az utaztató cégnek, mert így biztos, hogy nem lesznek üres szobái, hanem minden szobába lesz ember. Ezért is adják oda már szezon előtt a last minute árnál olcsóbban.

Az egy-egy országba utaztató cégeknél legalább az a biztos, hogy melyik országba mész.

De mondjuk ha egy IBUSZ-nál csinálod ugyanezt (Mediterán tombola), csak annyit tudsz, hogy repülővel mész 3-4 csillagos szállodába 135 vagy 150 ezer forintért (benne minden illeték és egyéb vacak!!), de az lehet Szicília, Mallorca, Rhodosz, vagy Törökország. További 10%-ért kizárhatsz két útirányt.

De repülős utazás valamelyik görög szigetre apartmanba 75 ezer forintért sem rossz ajánlat. (Ne felejtsd el, ebben az árban már minden benne van, csak a reptéri illeték vagy 25 ezer forint. Az utazási irodák meghirdetett áraihoz még nyugodtan adjál hozzá 50-60 ezer forint egyéb költséget.)

Ha mindegy, hogy hová, csak olcsó legyen, akkor ez a te lehetőséged.

Érdemes megnézni az ilyen ajánlatokat, nehéz ennél olcsóbbat kifogni.

Ha véletlenül tudod, hogy Egyiptomba, Törökországba és egyéb kedvelt célpontok felé hol lelhető fel az ilyen ajánlat (tudom, hogy van), megköszönjük, ha megosztod a hozzászólásokban.

(Ja, egyébként március egyig az Ibusznál dupla akció van, ingyen gyerek és 15% kedvezmény is egyszerre. Így Kréta 3 csillagos szálloda 2 felnőtt és egy 12 év alatti gyereknek, félpanzióval, minden illetékkel és egyéb fizetnivalóval 348 ezer forint, ami nem igazán drágább, mint egy magyar hasonló színvonalú nyaralás.)

Update: Drága Olvasóm, légy szíves, törődj bele, hogy van aki nem úgy akar nyaralni, ahogy szerinted egyedül helyes. S képzeld, vannak családok, akik nem úgy képzelik a nyaralást, hogy elutaznak Isztambulba, kivesznek egy airbnb szobát, csak azért, mert az úgy mennyivel olcsóbb, aztán ugyanúgy bevásárolnak-sütnek-főznek-takarítanak, mintha itthon lennének és egész nap a gyerekekre vigyáznak az ötödik emeleti airbnb lakásukban.

Ezek az emberek vannak olyan hülyék, hogy kifizetnek többet azért, hogy ne ugyanazt csinálják két hétig, mint itthon 50 héten át, csak egy másik, ráadásul idegen városban. Hanem takarítsanak helyettük, adják eléjük a kaját egy nap háromszor és szeretnék, hogy a gyerekek ellegyenek egész nap egy zárt hotel játszóterén és a gyerekmedencében.

Nekik pedig így sokkal olcsóbb, mint bármilyen másik lehetőség.

S igen, gyerek nélkül, városnézésre valóban az airbnb a legjobb lehetőség és Ázsiába sem megyünk utazási irodával, mert magadnak szervezve sokkal olcsóbb.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram