94 hozzászólás

 • Dinnyés
  dupla nullára kell tenni, ezt mindenki tudja, azért ez elég nagy pontatlanság a cikk végén! 🙂
 • Kiszamolo
  Hö, nincs is minden kaszinóban duplanulla. Sőt, csak a rossz kaszinók használják, amelyikek (még jobban) lehúzzák az embereket.
 • Lomnici Tamara
  Oké, de így utólag arra mi az igazi magyarázat, hogy 2011 első negyedéve végén 30 körül volt, fél évre rá pedig a tizedésre esett vissza.
 • Szükség esetén lakhatsz benne?
  megeheted?

  sem a készpénzben, a bitcoinban sem, ahogy aranyban sem de még részvényben sem lakhatok, nem ehetem meg stb, viszont mindegyikből tudok pénzt csinálni, amiből vehetek ételt lakást, stb..

  Fizethetsz vele a sarki boltban? Ha a sarki boltba nem is, de egyre több helyen fizethetek vele (főleg interneten). Anno a bankkártyákkal is csak pár helyen lehetett fizetni)

  Szóval én nem teljesen értek egyet a szerzővel abban hogy nincs értéke a bitcoinnak.

  Az hogy ez egy óriási lufi, egyértelmű, de szerintem jelenleg senki ne tudja megjósolni, hogy mekkorára hízik. 100$ vagy akár 10000$-osra is hízhat, nem tudni.

 • Kiszamolo
  És ha betiltják pl?

  Ha meg értékmegőrzés miért nem inkább egy valódi elfogadással bíró tárgy, vagy értékpapír?

  Ha szerencsejáték, miért nem a rulett inkább?

 • Lévusz
  “És ha betiltják pl?”

  A US Dept. of Treasury nem éppen a betiltás szándékára utaló ajánlást adott ki a közelmúltban. http://fincen.gov/statutes_regs/guidance/html/FIN-2013-G001.html

 • Bálint
  Ki tiltja be? A világkormány? És hogyan? A drogok is be vannak tiltva…
 • Kiszamolo
  Az nem azt jelenti, hogy nem fogják a feketekereskedelemben tovább használni, de ha a normális weboldalak elutasítják az elfogadását, majd vehetsz rajta drogot, meg nőket. Így az értéke is ennek megfelelően fog alakulni.
 • B András
  Betiltani szerintem nem tudják. Ugynis P2P rendszerben működik, mindenkinek a gépén ott van az adatbázis az eddigi összes tranzakció adataival (ezért több mint 5 giga a kliens a szinkronizálás után).

  Ez egy olyan pénz amit nem befolyásol senki, tudni lehet előre a kibocsátást (21 millió darabnál nem lesz több soha belőle). Elvileg az értéke attól függ szerintem, hogy mekkora kereslet van rá. Az utóbbi időben sok helyen szerepelt a hírekben, nagy cégek is elfogadják (pl. Mega), így növekedhetett a reális kereslet is, de a vevők nagy része spekulatív céllal vásárolt.
  https://bitcointalk.org/?topic=137.0
  2010-ben valaki 10000 BTC-t akart adni egy pizzáért. Azóta rendesen meggazdagodhatott aki a mostanáig megtartotta a pár ezer bitcoinját.
  Akkor kellett volna befektetni 🙂

 • Adam
  A tőzsdéket, ahol a Bitcoinok valódi pénzért történő értékesítése történik be lehet tiltani. Legalábbis az FBI azt javasolja, hogy meg kell ezektől a helyektől követelni, hogy azonosítsák az ügyfeleiket. Ha nagyon akarják, akkor a Wikileakshez hasonlóan nagyon meg lehet nehezíteni, hogy fiat pénzre lehessen váltani.

  “(U) Bitcoin, like most virtual currencies, requires individuals to use a third-party service to trade bitcoins for fiat currency. Buying, selling, or trading in bitcoins – or converting bitcoins into another currency – must be done using third-party businesses outside the Bitcoin P2P system. The number and diversity of these third-party businesses provide users with options for moving and potentially laundering their money.”

  http://www.wired.com/images_blogs/threatlevel/2012/05/Bitcoin-FBI.pdf

 • Adam
  Még egy releváns idézet az előző linken található FBI reportból: “Although Bitcoin does not have a centralized authority, the FBI assesses with medium confidence that law enforcement can discover more information about, and in some cases identify, malicious actors, if the actors convert their bitcoins into a fiat currency. Thirdparty bitcoin services may require customers to submit valid identification or bank information to complete transactions. Furthermore, any third-party service that qualifies as a money transmitter, and therefore a MSB, must register with the FinCEN and implement an anti-money laundering program.”

  És hogy nem hülyeség az, amit az FBI mond, arra meg itt a Mt.Gox (egyik legnagyobb bitcoin tőzsde) policyja: https://support.mtgox.com/entries/20490576-Withdrawals-and-Deposits

 • Zsolt
  Már akartalak én is kérdezni a bitcoinról, Kiszámoló, örülök, hogy írtál a témában. 🙂

  Sztem nincs mindenben igazad, úgy értem, hogy LEHET, hogy a bitcoin egy alternatíva a fizetőeszközökre (nincs bitcoinom, csak ismerkedem a témával), a világ folyton változik, majd kiderül, mire jó ez. De hogy itt hatalmas buborék alakult ki, azt nem lehet nem észrevenni… Az utóbbi napokban bapi 10% körül emelkedett az árfolyam, állítólag a ciprusi események miatt…

  Szóval én nem írnám le teljesen a BTC-t, de hogy nem tennék most már bele pénzt, az biztos.

 • harvy
  a kérdés inkabb az hogy mi lesz nyáron: tudtommal most az emberek még eros videokartyakkal ‘bányásznak’ bitcoint de par honapon belul kijonnek az erre dedikalt banyaszo hardverek amik kvazi 100x annyit fognak banyaszni mint egy hetkoznapi videokartya 1/10 annyi aramhasznalattal

  https://products.butterflylabs.com/4-5gh-bitcoin-miner.html

  egy ilyen mondjuk 150$ér 4500 Megahashel szamol az en videokartyam is kb annyi volt 2 éve és tud 100at, szoval lesznek itt meg erdekes arfolyamok 😀

 • Grumpy
  Kedves Blogger!

  Pont Te írtad néhány hete, hogy “a devizák mögött lévő árufedezet adja az értéküket, vagyis az, hogy van mire költeni őket”.
  Ha a bitcoint egyre több helyen (egyelőre csak webáruházakban) fogadják el, azaz lesz mire költeni, valamint nő iránta a felhasználói bizalom, nem lehet belőle egy országoktól független deviza?
  Ma jelent meg ezzel kapcsolatban egy másik írás is, ajánlom mindenki figyelmébe: http://penzkerdes.blog.hu/2013/03/21/ciprus_es_a_bitcoin
  Egy idézet belőle: “… a Bitcoin árfolyama az égbe szökik. Ha a forgalomban lévő bitcoinok kapitalizációs grafikonjára nézünk, akkor nyilvánvaló, hogy egy holland tulipánhagyma boom és bukás benne van a forgatókönyvben. Azonban a rendszer ismerői ezt csupán annak tudják be, hogy egy technikai forradalom kezdetén mindig van egy túlpörgő időszak, majd a piactisztulást követően jöhet a józan progresszió…”

 • tőzsdetulok
  Mielőtt ebben nagyon hinni kezdenénk, érdemes tanulmányozni John Kenneth Galbraith munkásságát (lsd.: A pénzügyi spekulációk rövid története. Eufória és csalódás).
 • ...... Elek
  Végülis az aranyat is csak a hit tartja piacon. Ha racionálisan szemléljük annyi értéke van, amennyit iparban fel lehet használni belőle, meg néhány elmebeteg nőszemély és hímringyó ékszerek iránti imádata tarthatná iránta a keresletet, ha a hit kimenne mögüle.

  De ma népszerű közhiedelem, hogy az arany a jövőben is értékmegörző eszköz marad. Ez tartja az árát ott, ahol van ma.

 • Kiszamolo
  Tehát ők is azt írják, hogy le fog zuhanni az ára. Akkor ők sem látják másként.
 • Kiszamolo
  Nem is írtam le, csupán azt mondtam, ez egy buborék, ami hamarosan kidurran.
 • Kiszamolo
  Egy részvény, vagy kötvény mögött egy cég kézzelfogható vagyona áll, amit nemfizetés esetén el lehet adni.
 • kp
  Egyrészt amit Kiszamolo leirt az logikus és igaz. Kötözködni lehet, komolyan vitatkozni nem. (de, lehet, csak neki lesz igaza.)

  Ugyanakkor a valóság működhet más – szintén érvényes – logika szerint is.

  Analógiának hadd hozzam fel: anno (2005-2006-ban?) a TF-en Nyilasi Attila sok posztban, többezer leütésben magyarázta, h. mekkora lufi az olajár, meg h. a tőzsdén a valós forgalom 100x-a megy át minden nap, az viszi az árat ezért ki fog durranni. Tök logikus volt, és minden állítása önmagában igaz. Aztán mégse úgy lett…
  Volt hasonló meglátása a gugliról is (IPO környékén) abban is igaza volt, az se ugy lett.

  Ki tudja itt mi lesz…

 • -nabe-
  Ha elolvasod a Wiki-t, akkor ott egyértelműen látszik, hogy lehet “bányászni” ezt a pénzt (adott feltételnek megfelelő hash megtalálásáért kapsz 25 bitcoint). Ha van elég számítási teljesítményed vagy elég tudásod arra, hogy jobb algoritmust használj, mint a szerző, akkor meggazdagodsz a bányászatból bitcoinban. Ha ezt be tudod cserélni valós pénzre, akkor valós pénzt kapsz. Ezt azoknak kell kifizetni, akik igazi pénzért veszik a bitcoint. Namármost ebből az jön le nekem, hogy hosszútávon ha nem tudsz bányászni, akkor bukni fogsz csúnyán (mert te fizeted az előállított pénzt).
  Vagy tévednék? (!)
 • KXaXa
  Véleményem szerint, aki nem fél kockáztatni, annak lehet egy jó alternatíva, ha ésszel használja. Az nyilvánvaló, hogy a kockázat óriási, így a lakásra gyűjtött pénzt nem ebben kéne tartani, de adott esetben egy nagyon kicsi megtakarítással (össz megtakarítás 0,01-0,1%-a) ki lehet ezt próbálni. Aztán, ha bukó van, akkor bukó van, előbb utóbb az lesz, de ezt vállalta az, aki ilyen “termékbe” tette a pénzét.
 • user
  “ki fog durranni. Tök logikus volt, és minden állítása önmagában igaz. Aztán mégse úgy lett…”
  Miért nem lett úgy? 2008-ban a részvényárfolyamok feleződtek, harmadolódtak, az olajár 150 $ környékről 40-re esett.
  Előtte persze még 2007-ben az égig szaladtak az árak. 🙂
 • VincentV
  Nem értettem soha, hogy miért akarják a bitcoin téren laikusok minden áron a sokszorosan származtatott dolgokhoz (deviza, tulipánhagyma, akármi) hasonlítgatni a BTC-t. A BTC tervezésekor Nakamoto egészen a gyökerekhez ment vissza, a fizikai világban ez pedig az arany. Az arany mögött milyen fedezet van?
  Semmilyen. Csupán annyi, hogy mindenki megbízik benne, elfogadja. A BTC is ezt a célt tűzte ki, és szerintem egy zseniális kísérlet. El fog bukni? Lehet. A mostani árfolyam egy lufi? Ez szinte biztos. De amíg van és létezik, addig próbáljunk meg inkább mögé nézni, elgondolkodni rajta. Ha megtörténik a bukása akkor pedig tanuljunk belőle, és fussunk neki újra, próbáljuk meg máshogy. A világnak szüksége van egy ilyen eszközre, mint egy falat kenyérre.
 • Kiszamolo
  Na akkor tényleg fussunk neki újra: a cikk arról szól, hogy most ne vegyél, mert lufi, mint befektetés, gyorsan felejtsd el.

  Hogy egyébként ki mit gondol róla, az egy másik téma.

 • Kiszamolo
  csak akkor azt nem befektetésnek hívjuk, hanem pókergépnek, vagy kaszinónak.
 • VincentV
  Továbbá a tulipánhagymás példa inkább az MLM hálózatokra igaz. Itt viszont senki nem akar senkit beszervezni, nincs egy cég, vagy egy szervezet aki téged rá akarna dumálni, hogy vegyél BTC-t, lépj be, stb.. Illetve ettől nem is lesz jobb senkinek. Tehát nem várnak bolondokat, nem is lehet semmilyen entitásról beszélni a bitcoin kapcsán aki várna valamit, vagy a háttérben ténykedik, és dörzsöli a markát.

  Elég régóta foglalkozom a témával, és szerintem ne tegyen bele pénzt senki befektetés gyanánt, ez nem erről szól. Évek óta jól megvan a hálózat spekulációk nélkül, egyáltalán nincs rá szüksége hogy ciprusi bankszámlákról ide meneküljenek horribilis összegek, vagy hogy ebből akarjon valaki meggazdagodni. Tartok tőle, hogy a tőzsdén, és a fizikai pénzügyi világban nevelkedett cápák koppanni is fognak, mert itt nem működnek az eddig tapasztalt elméleteik, és ez így van jól.

 • VincentV
  Oké, bocsánat, akkor félreértettem, nekem egy kicsit a BTC elbagatellizálásának, vagy leszólásának tűnt a cikk, ami persze nem gond, az is egy vélemény, csak gondoltam érdemes bemutatni az ellenérveket is 🙂

  Illetve a tulipánhagymás példára muszáj volt még reflektálnom, mert szerintem nem ide való analógia…

 • KZoltán
  A bitcoin-eset tisztán mutatja azt az alapvető problémát, amely a mindennapi pénzüket, a forintot, a dollárt, az eurót, de az aranyérmét is jellemzi. Munkamegosztáson alapuló árutermelő gazdaságban élünk. Azért termelünk árut, hogy azt elcserélve hozzájussunk a mások által termeltekhez. És mivel az eladás és a vétel térben és időben el van választva, a közösségek a csere könnyítésére csereeszközt vezetnek be. A bitcoint is erre találták föl, hogy csereeszköz legyen, könnyítse a cserét. Ezzel szemben most tömegek megtakarításként kezdik használni, másképp nem eszközként, hanem célként tekintenek rá. Innen már nem nehéz belátni: ha az eszköz céllá válik, annak nagy kalamajka lesz a vége, már csak idő kérdése mikor.
 • KZoltán
  Igaz! De az egy több mint hatezer éves hit. Mellesleg a forintot vagy a dollárt is – mindkettő az arany egyenesági leszármazottja, az utóbbi a nevét is a Joachimstallerektől kapta a mai uralkodó tájszólásban – ez a hit tartja. Amely hitet azért igencsak táplálja az, hogy az aranyra ráverték a király arcképét, a papírcetlire rányomtatják a címert, azaz a közösség hivatalosan csereeszköznek ismeri el: a bírságot és a közterhet meg lehet velük fizetni, a piacon meg annyi árut lehet értük kapni, amennyit a kereslet és kínálat megszab.
 • Tegnap olvasgattam erről a bitcoinról, és nekemis ugyanez a véleményem. A probléma ott van, hogy sokan már nem arra használják, amire ki lett találva.

  A BTC bányászással is az a baj, hogy a rendszer kitalálásának az elején sokan csak azért bányásztak, mert hittek a rendszerben. Utána megérkeztek azok, akik üzletet láttak benne, és elkezdték a megtakarításaikat befektetni hardware-be, és próbáltak (és tudtak) pénzt keresni vele. Ami nem is baj, de aztán egyre jobban belementek, és az árfolyamváltozással nagyot buktak vagy nyertek a dolgon.

  Ami engem zavar a BTC-ben, hogy véges mennyiség van belőle, tudod, mennyit lehet használni, márpedig a posztban jelzett fizetésekre (pr0n, drog, stb.) pont egy ilyen típusú teljesen anonim rendszerre van szüksége az embereknek, így az árfolyam megy majd felfelé, vagy jön helyette másik, pl. Litecoin, altcoin, *coin.

 • CFS
  Persze használják ezt mint fizetőeszköz, mert úgy gondolják lehet vele adót csalni, pénzt mosni! 🙂
  De mint befektetés jó nagy marhaság, és sokan ezért veszik!
  Én nem akarok összeesküvéseket gyártani, de meggyőződésem, hogy Satoshi úr ezt az egészet befektetés gyanánt találta ki, mennyit is ér ma egy BTC, és mennyit ért mikor létrehozta a rendszert? Ki lehet számolni, hogy mennyit keresne, ha a mai árfolyamon eladná a BTC-it.
  🙂
  Remek üzletember, a semmiből csinált pénzt, és még tapsolnak is neki.
 • Adam
  Nem szoktam hozzászólni a cikkekhez, de ezt nem hagyhatom ki.
  A bitcoin alapvetően feketekereskedelemhez tökéletes eszköz. Mit lehet vele venni? Mindent. Fegyvert, drogok, kártyamásolót, bármit amit legálisan nem tudsz megvenni akár bankkártya adatokat is. Akinek ilyesmire van igénye annak jó.
  Viszont azok akik csak megveszik a bitcoint és erre befektetésként tekintenek azok madarak. Jobban nem tudok mondani.
 • csdobos
  Azért gyönyörű ez a történet, mert ez a blog pontosan arról szól, hogy vigyázz a túl sokat ígérő befektetésekkel mert semmiből a legritkább esetben lehet valamit előállítani.

  Na már most a kedves szerző ezt hónapok évek óta szépen szájbarágósan leírja, hogy vigyázz a pénzedre. Erre jön egy új őrület és mindenki a szerzőnek támad, hogy hogy meri ezt leszólni…

  Ez nem más mint egy piramisjáték aminek egyszer vége lesz. Ha valakinek mond valamit a háziasszony effektus akkor szerintem most járunk ott.

 • Tőzsdemaci
  Shortolni lehet? 🙂
  Az ilyen papírokon lehet szépet kaszálni a tőzsdén esésre játszással. Teljesen mindegy, hogy mi a story, ez egy termék, amit emberek kereskednek. Emiatt pontosan az lesz a sorsa, mint ami az összes többi hasonlóan buborékká fújt terméknek a multban. Ez pedig az összeomlás… Nincs kivétel. Már a saját grafikonján is látszik, hogy 2011 -ben 0-ról 30-ra tolták aztán onnét esett kb. 5-re, ahogy le tudom olvasni. Namost aki 30 -on vett az 5 -nél nem lehetett nagyon boldog. Az idiotizmus most még nagyobb, így a pottyanás is fájóbb lesz annak aki benne van.
 • zsolo71
  “Továbbá a tulipánhagymás példa inkább az MLM hálózatokra igaz. Itt viszont senki nem akar senkit beszervezni, nincs egy cég, vagy egy szervezet aki téged rá akarna dumálni, hogy vegyél BTC-t, lépj be, stb.. Illetve ettől nem is lesz jobb senkinek. Tehát nem várnak bolondokat…”

  A tulipánhagymánál sem kellett bolondokat keresni, beszervezni, tolongtak azok maguktól

 • Corn
  Nagyon köszönöm a cikket!

  1-2 éve vettem pár bitcoint a mai árfolyamhoz képest fillérekért, amit végül nem használtam semmire, jól el is feledkeztem róla. Most a cikk miatt előkerestem a mtgox.com logint, és miután magamhoz tértem az ámulattól, eladtam mindent. Ez volt 2 napja, kb. az eddigi árfolyamcsúcson. Most örülök 🙂 Köszönöm, hogy eszembe juttattad!

  Érdemes összehasonlítani a bitcoin eddigi árfolyamgörbéjét ezzel:
  http://steadfastfinances.com/blog/wp-content/uploads/2009/11/Psychology-of-bubbles-plotted-by-investor-psychology-vs-value-Dr.-Rodrigue-Hofstra-university1.gif
  Nem szeretnék jósolni, de úgy látom hogy kb. a “Return to “normal”” fázisban vagyunk, vagyis pillanatok kérdése a beszakadás.

 • Kiszamolo
  jó a link, köszi, bele is raktam a cikkbe.
 • scansat
  Szerintem nagy jövő áll a Bitcoin előtt. A hasonló (P2P) hálózathoz a torrenthez ezt is egy erős társadalmi igény generálja. Nevezetesen, hogy az emberek megunták, hogy (tökmindegy hogy legális vagy illegális) vagyonuk-megtakarításuk hipp-hopp elvegye az állam vagy bank. A rajtuk kívülálló, adott esetben a világ túlfelén élő idióta vezetők balfék döntései miatt.
  És a cikkíró szerintem tök hülyeséget írt azzal, hogy majd szépen betiltják és prinscreen nézegetheted otthon a vagyonod.
  Na ja! Mert a torrent közösségeket is sikeresen betiltották….meg az anonim netezést/böngészést/chatelést a TOR hálózatokon mi?
  A franciák jutottak legmesszebb az illegális fájlcsere ügyben, de ott is össztársadalmi felháborodás volt az eredménye….pedig csak ejnye-bejnye meg internetről lekapcsolás volt a 99% büntije.
  De aki így gondolja, az feltöltőkártyás telót se használjon. :))))))
 • KZoltán
  A blog egy szabad műfaj, bőven belefér, hogy nem a cikkre reagálunk, hanem az abban felvetett témáról írjuk meg gondolatainkat. Aztán a többiek vagy elolvassák vagy nem. De ha már a cikkre magára reagálsz, akkor illenék, hogy el is olvasd minden szavát, sőt miután itt a cikk írója személyesen válaszol megjegyzésekre, az sem árt, ha e válaszokat is elolvasod. Miután ezt most elmulasztottad, nem sikerült elkerülnöd, hogy nevetségessé ne váljál.
 • Okos Tóni
  Valahol azóta arról is volt cikk [valahol.. hol…?], hogy ez az egyébként mindenfelé hivatkozott holland tulipánmánia meg sem történt vagy későbbi költés. Ettől függetlenül ez a bitcoin-os történet valódiságát nem cáfolja. 🙂 Bitcoin-ra ezek szerint van kereslet. És ez a fontos. Betiltásra nincs mód, de a “rendes pénz” szélesebb körben marad elfogadott mindig is. Az adók és banki és egyéb költségevonzatok az ára ennek a széleskörű elfogadottságnak. A bitcoin és társai meg egyéb tetszőleges materiális és immateriális javak meg lehetnek a valós és netes alvilág fizetőeszközei. Megtakarítási formát látni bennük valóban meredek.
 • Kiszamolo
  Elég jól dokumentált eset, ahogy az utána lévő angol bubi is. Maximum nem teljesen úgy történt.
 • fincsi
  Rossz kaszinó?

  M’ér, melyik kaszinó irgalmas szamaritánus? Mindegyik vastagon nyerni akar. Nem számoltam ki az esélyeket, de hogy 37 vagy 38 szám van a keréken, az már végülis olyan, minthogy 5-ős, vagy 6-os lottó a tutibb “befektetés”? 😉

 • Kiszamolo
  A nulla a kaszinó haszna. Az se nem páros, se nem páratlan, se fekete, se piros.

  1:36-hoz az esély, hogy az jön ki.

  Az igazán pofátlan kaszinókban van duplanulla is, vagyis kétszer annyit kaszálnak.

 • tamas
  @harvy: az, hogy milyen erős harverrel és hogy mennyien bányásszák a bitcoint annak semmilyen hatása nincs az árfolyamra. Kb 10 percenkent talalnak meg egy blokkot ami jelenleg 25 BTC-t ér. Ez akkor is így van ha 10000 ember bányászik ASIC-okkal, és akkor is ha összesen csak 2 ember 2 GPU-val.
 • Gábor
  Én gondolkodtam ezen régebben és oda jutottam, hogy a duplanullás kaszinó sem profitál többet, vagy legalábbis érdemben nem. Miért…
  A házelőny nagyjából annyit jelent, hogy a feltett tétek mekkora hányada megy a házhoz átlagosan. Eddig még mondhatjuk azt, hogy igen, a dupla nullás kaszinó nagyjából kétszer annyit sarcol minden téten. Viszont ha jobban belegondolunk, akkor az embereknek van egy keretük amit hajlandók eljátszani. Ha ezeket a játékosokat vizsgáljuk (márpedig szerintem ez a többség), akkor láthatjuk, hogy ezek az emberek bár hamarabb elvesztik a keretüket, mégsem hagynak a kaszinónál több pénzt. Tehát a házelőny ezeknél a játékosoknál inkább a játékkal töltött időt felezik, minthogy az otthagyott pénzt dupláznák.

  Nem tudom alátámasztani semmilyen hivatalos vagy akár nem hivatalos adattal, ez csak az én elmélkedésem. De szerintem elég logikus, ha jobban belegondolunk.

 • Attila
  mtgox-hoz pl. appostile hitelesítés kell, közjegyző + közjegyzői kamara
  csak ezután lehet napi 1000 EUR-nál többet kivenni és

  http://bitcoin.hu/?p=3036

  “Részben azért is társultunk a CoinLabbel,” – írja Gonzague Gay-Bouchery, az MtGox főmarketingese – “mert számítottunk rá, hogy rövidesen el fog jönni ez a pillanat. A CoinLab már korábban regisztráltatta magát a FinCEN-nél és ennek megfelelően tudja is intézni az üzletünk minden ezzel kapcsolatos aspektusát. Mindent egybevetve tehát ez egy igen pozitív fejlemény a Bitcoin és mindannyiunk számára is, és örülünk, hogy a CoinLabbel kialakított együttműködésünk révén így továbbra is zavartalanul folytathatjuk az USA-béli üzleti tevékenységünket.”

 • Attila
  “jól” is tetted hogy most nem tettél bele pénzt mert azóta a duplja lett kb.