Napi 05.29

2014-05-29
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az Állami Adósságkezelő Központ megszüntette az eddigi prémium és bónusz állampapírok értékesítését, de nyomban újakat is bocsátott ki ugyanolyan feltételekkel. A változtatás oka technikai, az állampapír vásárlásának napja lett a tranzakciót követő nap az eddigi aznapi vásárlással szemben, ezért kellett új sorozatot kibocsátani. Csak szólok, hogy ne ijedj meg, ha az erről szóló közleményt olvasod.

**********************************

Az ingatlanpiac csak nem akarja elérni a gödör alját, tavaly is sikerült további 8% esést produkálnia reálértékben. Az Index cikke itt.

**********************************

Egy tanulmány szerint a Bitcoin árának száguldásáért két robot felel, amit az azóta csődbe jutott MTGox tőzsde belső emberei üzemeltettek. Furcsa mód pont annyi pénz szivárgott el a tőzsdéről nyomtalanul, amennyi forgalmat a két robot generált. A Portfólió cikke itt.

**********************************

Számunkra jól alakult az állampapír aukció: régen látott túljegyzés mellett az ötéves papír hozama 3,62% lett. Bár sokan egy nagy vásárlót sejtenek a háttérben (vagyis egyszeri eseményt), a hír akkor is örvendetes. Az MFOR cikke itt.

*********************************

Úgy látszik, bejön a kormány online pénztárgép üzlete, az első negyedévben már 55 milliárddal több áfát fizetett be a kiskereskedelmi szektor, mint tavaly ilyenkor, ez 15%-os növekedés. A minisztérium sajtóközleménye itt.

********************************

 Itt a lejtmenet kezdete a tőzsdéken? Egy vélemény a napi.hu-n itt.

(Egyébként is érdemes eladni a részvényeket nyárra, legalábbis egy régi bölcsesség szerint. Erről itt írtam.)

*******************************

Kötelezővé tennék az egyik legértelmetlenebb lehúzását a vállalkozásoknak, a kamarai tagdíjat. Az eddigi kötelező hozzájárulást váltaná fel a sarc. A portfolio.hu cikke itt.

Previous Post
Bármit megvehetsz

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram