Nem beszélted le a feltöltőkártyádat? Sebaj!

2016-10-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokan járnak olyan cipőben, hogy a mobil feltöltőkártyás telefonjukon csak gyűlik az egyenleg, mert nem telefonálnak, vagy VOIP-on telefonálnak, esetleg külföldön élnek és csak azért töltögetik a kártyát, hogy a régi számuk megmaradjon.

Sokan vannak, akiknek már több tízezer forint van a számlájukon ebből kifolyólag.

Írtam már arról itt, hogy ezt az egyenleget le is lehet vásárolni, elköltheted autópálya-matricára, vonatjegyre, parkolásra, állatkerti belépőre és sok minden másra is. Nem kell 50 forintos percdíjon elszórni ezt a pénzt.

Panasonic felhívta a figyelmünket, hogy még ezt sem kell tenned, hiszen a törvény szerint a szolgáltató köteles visszautalni a fel nem használt egyenleget.

Az erről szóló törvény 29.§. 2 pontja szerint a fel nem használt egyenleget a szolgáltatónak vissza kell utalnia, ha az előfizetés megszűnik.

"(2) Előre fizetett díjú szolgáltatások egyenlegfeltöltéssel történő meghosszabbítása esetén a szolgáltató az előfizető által kifizetett, de az egyenlegfeltöltést megelőzően fel nem használt összeget az új előfizetői szerződéshez kapcsolódó egyenlegen jóváírja. A szolgáltató a szerződés újabb feltöltés nélküli megszűnésekor az előfizető - az Eht. 143. § (2) bekezdése szerinti elévülési időn belül előterjesztett - kérésére elszámol. Semmis az előfizetői szerződés azon rendelkezése, mely szerint a fel nem használt egyenleg elvész, vagy az előfizetőnek nem jár vissza."

A megszűnéstől egy éved van, hogy visszakérd a fennmaradt egyenlegedet. Azt vedd észre, hogy csak az előfizető kérésére köteles ezt megtenni a szolgáltató, vagyis neked kell kezdeményezned. Mivel minimumösszeget sem ír a törvény, egy-két ezer forint esetén is érdemes lehet élni ezzel a jogoddal.

Köszönjük az infót, azt gondolom, sokak számára hasznos lehet.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram