Szép kártya könnyítés az év végéig

Mivel az elmúlt évben nem nagyon lehetett elnyaralni a SZÉP kártyán lévő összeget, de kulturális lehetőség sem volt sok, az év végéig könnyítenek a dolgon, az alszámlák tartalmát másra is el lehet költeni, a szállás vagy kultúra alszámlát például meleg ételre.

Bővebben itt, jövő vasárnaptól él a lehetőség az év végéig.

Share

67 hozzászólás

 • tumpara
  random: most akkor képzeld el, hogy SZÉP kártya nélkül az az étel 2000-2400 Ft lenne, mert nem lenne fizetőképes kereslet rá. Senki nem engedhetné meg magának, de olcsóbban nem lehetne kihozni, így beindulna az ördögi kör és leépülne a hazai vendéglátás. Az otthoni főzés meg mindig is jóval olcsóbb volt, ez nem újdonság, hisz nem a szakácsot használod, hanem magadat. Én is jobban örülnék, ha készpénzben odaadnák a cafeteriát, nekem nem mondja meg senki, hogy mire költsem a saját pénzemet, de időnként érdemes nem csak a saját önös érdekeinket, hanem a nagyobb képet is nézni. Pl. a korrupció nem azért veszélyes, mert lopnak azok a szemetek (az “csak” bűn, ami büntetést érdemel), hanem mert az azt kísérő közömbösség szép lassan leszivárog a mindennapjainkba, s előbb-utóbb eljutunk oda, hogy már a Corvin-negyednél sem állít meg senki egy dulakodást-verekedést (lásd hírek).
 • Gary

  A cafeteria értelmesebb elemei azért lettek eltüntetve, mert a szépkártya elfogadóhelyeinek jelentős része fidesz-közeli. Szerintem az ágazatból élő kicsik támogatása egy mellékterméke az ágazatban érdekelt haverok felpumpálásának a kormányzat szemében. (Csak nézd meg a kedvenc gázszerelőnknek mennyi hotelje van.)
  A lakás kapcsán meg… egyrészt gondold meg, hogy olyan hely lesz-e ez az ország 5 év múlva, ahova így ide akarod kötni Magad, másrészt meg várd meg a hitelmoratórium vége + 6 hónap pillanatot.


  A közöny oka inkább az, hogy a bűnözőknek is lettek jogaik. Ha legalább az a bizonyosság meglenne, hogy nem kérdezik a bíróságon, hogy miért 5-ször ütötted meg és nem 2-szer, nagyobb lenne a beavatkozási hajlandóság.
  A korrupció meg azért baj, mert emiatt nem jut pénz értelmes dolgokra (lásd egészségügy).

 • Petya77
  Tényleg nem lehet mindegyik Coop-ban vásárolni vele. A kommentek olvasása után felbátorodva mentem (volna) vásárolni a pesterzsébeti nagy Coop-ba, de a pénztáros közölte hogy nem lehet vele, úgyhogy visszaraktam a kosárból az árukat a helyükre és távoztam a boltból. Boltok listáját nem találtam a neten, amelyek elfogadnák, szóval ez olyan félig illegál dolognak tűnik nekem (de azért jó lenne tudni hogy hol lehet).
 • Ádám
  Nekem ma már felkínálták a büfében,h melyik zsebből fizetnék. A rendszer nekik már engedi, pedig úgy tudtam, csak jövő héttől fog működni.
 • Maradványos
  Segítsetek lécci. A szabadidő zsebben maradt 992 forintom. Eddig nem találkoztam olyan beváltóval, aki hajlandó lett volna megbontani a fizetést, hogy el tudjam költeni a 992 forintom úgy, hogy azt kiegészítem kp vel és úgy fizetem ki amit vettem.
  A vendéglátás zsebbel nincs gondom, azon van 150 ezer valamennyi.
  Tudtok olyan helyet BP-en, ahol megoldható a maradványösszeg elköltése?
 • Kiszamolo
  Szerintem ott tudnak vele csalni, ahol meleg büfé is van, mert arra húzzák le.
 • AA.

  Otp szép kártyám van, az otp honlapján a szép kártya elfogadóhelyek listája között fel vannak sorolva azon coop-ok, amelyek elfogadják, nem minden coop.

  Teljesen “hivatalosan” fogadják el, olyan coop-ban is ahol nincs melegétel (legalábbis én eddig csak olyan helyen vásároltam).

  Bármit lehet venni rajta, alkoholtól kezdve az újságig mindent, amit az adott coop árul.

 • AA.

  Le is ellenőriztem, az otp hivatalos honlapján az elfogadóhelyek listáján, ha beírom, hogy coop, nekem 1031 db találatot dobott ki.

  Országszerte elfogadják sok helyen, egészen kis településeken lévő kis coopokban is.

 • tumpara
  Gary: amikor ütnek mellettem valakit, akkor nem a jogi paragrafusok futnak a fejemben, hanem hogy ha segítek, megsérülök-e, utólag a tettes megtalál-e. Ez egy félelmi reakció, amit a közönnyel palástolunk. Ha nincs a fejünkben, hogy a rossz elnyeri méltó büntetését, ha nincsenek jó példák előttünk, akkor inkább meghúzzuk magunkat. Ez egy TÁRSadalom, teljesen abnormális, hogy nem segítünk embertársunkon. Régen is voltak ilyenek, nem újdonság, minél nagyobb a közösség, annál kevésbé törődünk a másikkal (pl. ha a családtagunkat verik, rögtön ugrunk), de ezt jó példával jó irányba lehetne terelni.
 • Petya77

  Köszi a tippet. Nekem is OTP van. Megnéztem én is az 1031 találatot. Dél-Pesten nem sok Coop fogadja el, viszont CBA-ból több a találat. De lehet hogy ott is csak a grill részen tudok vele fizetni, ezt még le kell tesztelni. Mindenesetre ha Debrecenben járok akkor mindenképp viszem magammal, mert ott rengeteg Coop elfogadja 🙂
 • Fiatal házas CSOK nékül
  Ha valaki csak szállás-étterem-kondi vonalon gondolkodott eddig, akkor ajánlom figyelmetekbe az optikákat. Ahogy kijött a hír, lemondtam az egyik kényszerből foglalt wellness hétvégét és veszek végre egy remek napszemüveget.
 • Xabel

  Én a Jókai utcai Nomad sport-ban (Nyugati tér) szoktam így csinálni: volt olyan, hogy egy túranadrágot 3 SZÉP kártya zsebből fizettem részletekben, pont a maradvány összegek elköltése miatt. Nem csináltak belőle problémát.

 • Peti

  “Teljesen hivatalosan fogadják el, olyan coop-ban is ahol nincs melegétel (legalábbis én eddig csak olyan helyen vásároltam).
  Bármit lehet venni rajta, alkoholtól kezdve az ÚJSÁGIG mindent, amit az adott coop árul.”

  Na, ezt viszont cáfolnám. Mármint azt, hogy “hivatalosan” akár újságot, vagy bármit vehetsz rajta. Lehet, hogy van olyan pénztáros, aki átsiklik felette, és tényleg mindent vackot beüt…egészen addig, amíg egyszer fenékbe nem rúgják miatta. Nálunk itt Szegeden, a közeli COOP-ban, fizetéskor mindig szólnak, hogy kizárólag csak élelmiszert vásárolhatok rajta, ráadásul ebbe nem tartoznak bele az olyan élvezeti cikkek, mint a kávé, szeszesital, vagy energiaital. Újság meg pláne nem. Viszont, ha jól emlékszem, az élelmiszer alapanyagok (liszt, cukor stb) vásárlását eddig megengedték.

 • András
  Vidéki kisváros. Itt mindegyik COOP bolt elfogadja, de csak élelmiszerre. Alkoholt, mosószert nem lehet. Ezekért az infókért is szeretek Kiszámolót olvasni. 🙂
 • AA.

  Ja, az lehet, azt nem tudom.

  A “hivatalos” részét elsősorban arra értettem, hogy nem a melegétellel trükköznek.

  De egyébként amelyekben én használtam eddig, ott mindig elfogadták mindenre, ezek szerint szerencsém volt.

 • András
  Hétfötől 04.26. a CBA is elfogadja a SZÉP- kártyát. 🙂
 • Petya77
  Ennek a posztnak és a kommenteknek köszönhetően végre nem csak túlárazott pizzák, rántott húsok és zsírban tocsogó menza kaják vásárlására használhatom a SZÉP kártyám, hanem CBA-s vásárlásokra is (nehéz volt ráakadni egyre Dél-Pesten, ahol elfogadják, de ahogy az angol mondja: “where there’s a will, there’s a way”). 🙂

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.